– CYKELN FÖR DIG SOM GÖR EN SVENSK KLASSIKER

Kan Vätternrundan vara både bekväm och gå fort? Absolut. Möt Crescent Giga, den komfortabla kolfiberracern.

Giga är den perfekta racern för Vätternrundan, oavsett om du är en van cyklist eller om du är motionär. Dessutom är cykeln märkt med En Svensk Klassiker-emblemet, en kvalitetssäkring som innebär att cykeln är framtagen för långlopp där komforten är extra viktig.

– När du kör Vätternrundan vill du så klart minnas loppet med glädje. De sista 100 meterna är speciella och då är det inte så kul om du inte kan njuta, säger Ulrik Bengtsson, produktchef på Crescent.

Giga är anpassad både för de rutinerade cyklisterna och motionärerna. Geometrin är perfekt för den som inte cyklar så mycket i vanliga fall eftersom att du kan positionsförändra cykeln vilket gör den bekvämare. Vana cyklister kan välja en position på cykeln som gynnar dem.

– Cykelns vibrationsupptagning gör långa sträckor mer bekväma, säger Ulrik.

Till de som köpt ny cykel och ska cykla klassikerloppet skickar Ulrik Bengtsson med ett par tips.

– Det kan vara smart att ta med sin gamla sadel då det tar ett tag att köra in en ny. Samma sak gäller för cykelbyxor.  Det krävs många mil för att köra in ett par nya byxor.

Och sist men inte minst, ta hjälp av en cykelhandlare för att anpassa cykeln till just din kropp.

Precis som alla Crescents cyklar så är Crescent Giga designad och utvecklad av Ulrik och kollegorna på produktutvecklingsavdelningen i Varberg.