Hållbar mobilitet

Elcykeleffekten

 

Bli en del av framåtrörelsen

 

Att cykla har en massa positiva effekter: du blir starkare, snabbare och gladare, samtidigt som du sparar både pengar och på miljön. Med en elcykel blir effekten ännu större. Vi kallar det elcykeleffekten, och vi hoppas att du vill bli en del av vår framåtrörelse. Läs mer om våra elcyklar och hitta din närmaste butik här – och upplev elcykeleffekten du också!

Bild

Hälsa

Upplever att de nu rör mer på sig*

Bild

Ekonomi

Har växlat över från att åka bil till att börja elcykla*

Bild

Framtid

Anser att de idag transporterar sig mer mijövänligt än tidigare*

Bild

Frihet

Tycker att de spar tid i vardagen genom att cykla elcykel*

(*Resultat av en enkät bland 600 personer om effekterna efter att ha köpt elcykel.)

För hälsan

Den absolut bästa motionen är den som blir av. Med en elcykel är det lätt att ta cykeln även lite längre sträckor, och att göra det oftare. Hjärtat och kroppen får arbeta, du får frisk luft och tränar balans, motorik och muskler.

För friheten

Att elcykla ger en helt annan frihet än att cykla med en vanlig cykel. Du kommer längre med mindre ansträngning, och uppförsbackar är inte längre ett hinder och du kommer snart märka att den är oslagbar i stan – och underbar på landsväg.

För ekonomin

Om du pendlar till och från jobbet med buss eller tåg så kan du räkna hem din elcykel på bara tjugo månader. Jämfört med bilen så blir det förstås helt andra siffror. Våra elcyklar har dessutom smarta klickfästen för väskor och tillbehör, så att du enkelt kan packa allt du behöver.

För att det är kul 

Forskning visar att vi blir glada av att röra på oss och att hjärnan får en massa positiv energi, ja, faktiskt rena lyckokänslor av de endorfiner som frigörs när vi cyklar. Att cykla ska vara enkelt och roligt, och vi vet att elcyklister cyklar oftare och längre än cyklister som trampar helt för egen kraft. Är det dags för dig att testa också?

För framtiden

Det kommer kanske inte som en överraskning, men ur miljöhänseende är elcykeln bättre än både bil och buss. Dessutom tar cykeln mindre resurser och utrymme i anspråk; det går åt mindre material att bygga cykelvägar än bilvägar och tio elcyklar får plats i en enda parkeringsruta.

Hållbar mobilitet

Under våren 2022 passade vi på att fråga 600 elcyklister om deras cykelvanor och livet med elcykel. Denna undersökning utfördes bland cyklister som använder Crescents elcyklar. Det vi har lärt oss genom denna enkät är bl.a. att 85% av elcyklisterna har börjat röra sig mer sedan de skaffade elcykel, och att två av tre anser att deras hälsa förbättrats sedan de började elcykla!

Rapporten: Så blir Sverige det bästa landet för elcykling

 

Vi har tagit fram en rapport vid namn "Så blir Sverige det bästa landet för elcykling" som innehåller bl.a. denna undersökning och forskningsresultat på cykelområdet, samt visar på hur elcykelboomen kan bli en förändringskraft för ökad cykling i både städer och på landsbygden. Elcyklarna är nyckeln till att få fler att byta från bilresor till aktiv mobilitet, vilket leder till både bättre miljö och folkhälsa. Men det leder även till fördelar för den svenska ekonomin genom fler jobb. 

I denna rapport presenterar vi 7 handlingsförslag till svenska beslutsfattare för att fler ska få chansen att uppleva elcykeleffekten.

De 7 handlingsförslagen:


1. Låt Europas perspektivskifte inspirera


2. Inkludera cykelindustrin i näringspoilitiken


3. Aktiv mobilitet har större samhällsnytta och bör behandlas därefter


4. Anpassa infrastrukturen efter elcyklar och lastcyklar


5. Bejaka att elcyklingen kan bli en gamechanger för cykling på landsbygden


6. Se cykling som strategisk åtgärd för att öka barns rörlighet


7. Satsa på mer forsking om elcykling

 

Elcyklar
 • Elast compact longtail, 5-vxl

  Elast compact longtail, 5-vxl

  1 438 SEK / mån
  49 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elvira, 7-vxl

  Elvira, 7-vxl

  966 SEK / mån
  32 995 SEK
0