• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Herrcyklar

Det som traditionellt kallas för en herrcykel handlar egentligen om ramens utformning snarare än vem som ska cykla på cykeln. Självklart kan såväl kvinnor som män välja en herrcykel, det viktiga är att hitta en cykel som passar ens egna behov och syfte. Det som utmärker en så kallad ”herrcykel” är den diamantformade trekants-ramen som är suverän när det gäller hållfasthet. Eftersom det är en stabil och välbeprövad ram som håller vad den lovar har det blivit det självklara utförandet hos majoriteten av både våra mountainbikes och racercyklar. Ramarna för våra mountainbikes och racercyklar har dock en betydligt modernare och sportigare känsla än herrcykeln så som vi traditionellt känner den.

Vilken herrcykel föredrar du?

Vissa föredrar det gamla klassiska stuket på sin cykel, med ett tydligt formspråk och få växlar. I den lådan kan herrcykeln lätt kännas klockren för den som vill åt en cykel med mer retrokänsla och en cykeltyp som står sig år efter år i en tidlös anda. Utöver den klassiska herrcykeln så som vi känner den finns det en rad andra modeller med den diamantformade trekants-ramen. Bland annat har vi sportigare hybrider som är den perfekta pendlarcykeln som enkelt tar sig över olika underlag och terräng. Dessutom finns det en rad med olika elcykel-varianter i vårt sortiment. Här kan du hitta det klassiska herrcykelutförandet till sportigare hybrider och mountainbikes. Det finns något för alla hos Crescent, även inom kategorin herrcykel som annars kan uppfattas som en relativt smal kategori.

Vad ska jag tänka på när jag köper herrcykel?

Det är inte mycket som skiljer sig för vad du bör tänka på när du köper en herrcykel jämfört med om du köper en annan typ av cykel. Men såklart finns det en hel rad med saker som är bra för dig att tänka på. Här listar vi ett par av dem för att din cykel ska matcha så bra den kan med ditt syfte och behov.

 1. Välj en cykel med bra kvalité. Vi är stolta över att vi alltid värdesätter kvalitén och endast levererar riktigt bra cyklar, väljer du en cykel från Crescent kan du känna dig trygg med att du valt en cykel med klanderfri kvalité
 2. Tänk igen hur mycket och när du ska använda din cykel? Hela året, bara under sommarsäsongen? Varje dag till jobbet?
 3. Fundera över dina behov med din cykel? Vardagscykling? Pendling? Hård träning?
 4. Välj rätt cykel för rätt underlag! Var ska du cykla, skog, terräng, asfalt? Välj en cykel som är anpassad för vägarna du oftast cyklar på.
 5. Testa flera cyklar. Prova storlekar, olika typer för att ringa in vad som är viktigast för dig!
 6. Handla hos en certifierad Crescent återförsäljare, då får du proffsig hjälp från start och har alltid en kunnig och hjälpande hand att vända dig till vid frågor eller service genom åren.

Alltid från Varberg med god kvalité

Alla våra cyklar är designade och utvecklade av vårt kunniga produktutvecklingsteam som sitter i Varberg, i direkt anslutning till fabriken. Vi gör alltid grundliga kvalitetskontroller innan våra cyklar lämnar fabriken för att säkerställa att din framtida cykelupplevelse blir något utöver det vanliga!

Läs mer
filter

10 artiklar

 • Castor, 7-vxl

  Castor, 7-vxl

  285 SEK / mån
  8 495 SEK
 • Atto, 8-vxl

  Atto, 8-vxl

  327 SEK / mån
  9 995 SEK
 • Atto, 8-vxl

  Atto, 8-vxl

  327 SEK / mån
  9 995 SEK
 • Kebne, 16-vxl

  Kebne, 16-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Kebne, 16-vxl

  Kebne, 16-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Salto, 18-vxl

  Salto, 18-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Starren, 8-vxl

  Starren, 8-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Starren, 8-vxl

  Starren, 8-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Tarfek, 7-vxl

  Tarfek, 7-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK
 • Tarfek, 7-vxl

  Tarfek, 7-vxl

  354 SEK / mån
  10 995 SEK

10 artiklar

0