• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Mountainbike barn

Mountainbike för barn – Äventyrlig cykling för barn och junior. Våra mountainbikes anpassade för barn är speciellt utformade för att göra det möjligt för barn att njuta av terrängcykling och utveckla sina färdigheter på ojämna och utmanande underlag. Här är några egenskaper som kännetecknar våra mountainbikes för barn:

1. Mindre ramstorlekar: Barnens mountainbikes finns i mindre ramstorlekar som passar barnets längd och proportioner. Detta gör det lättare för barnet att hantera cykeln och känna sig bekväm när de cyklar.
2. Lättare vikt: Barnens mountainbikes är ofta lättare än vuxna motsvarigheter för att göra det enklare för barn att manövrera och kontrollera cykeln, samt minska tröttheten under längre cykelturer.
3. Anpassad utväxling: Utväxlingen på barnens mountainbikes är anpassad för att underlätta för barn att trampa uppför kullar och genom tuff terräng.
4. Stötdämpning: Barnens mountainbikes kan ha framgaffelstötdämpning eller både fram- och bakstötdämpning för att absorbera stötar och göra cyklingen mer bekväm på ojämna underlag.
5. Korta vevar: För att passa barnets benlängd och för att de lättare ska kunna trampa har barnens mountainbikes kortare vevar jämfört med vuxna cyklar.
6. Bromsar: Barnens mountainbikes är utrustade med effektiva bromssystem, såsom mekaniska skivbromsar eller hydrauliska skivbromsar, för att ge barnet säker och pålitlig bromsning i terrängen.

Vilken storlek på mountainbike ska du välja till ditt barn?

När du väljer storlek på en mountainbike för barn är det viktigt att fokusera på barnets komfort, säkerhet och förmåga att hantera cykeln. Här är några aspekter att tänka på när du ska välja rätt storlek på en mountainbike för barn:

Barnets längd och ålder

Använd barnets längd och ålder som en grundläggande vägledning för att välja rätt storlek på cykeln. Cyklar för barn brukar anges i hjulstorlek (12 tum, 16 tum, 20 tum eller 24 tum). Här är en allmän guide för att matcha hjulstorlek med barnets ålder och längd:

• 12 tum: 2–4 år, längd 85–110 cm
• 16 tum: 4–6 år, längd 105–125 cm
• 20 tum: 6–9 år, längd 120–135 cm
• 24 tum: 9–12 år, längd 130–150 cm

Hjulstorlek på 26 tum är en vanlig storlek för både mountainbikes och passar oftast barn & juniorer över 150 cm.

Standover-höjd

Se till att barnet kan stå över cykelns överrör med båda fötterna plant på marken. Det bör finnas några centimeters utrymme mellan barnets skrev och överröret för att säkerställa komfort och säkerhet vid plötsliga stopp.

Räckvidd

Kontrollera att barnet bekvämt kan nå styret och bromsarna. Barnet ska inte behöva sträcka sig för mycket eller känna att styret är för nära. En korrekt räckvidd gör det lättare för barnet att kontrollera cykeln och balansera.

Sadelhöjd

Justera sadelhöjden så att barnets ben är lätt böjda när pedalerna är i sitt lägsta läge. Detta gör att barnet kan trampa effektivt och minska risken för belastningsskador.

Växlar och bromsar

Se till att barnet kan använda växlarna och bromsarna lätt och säkert. Det är viktigt att barnet kan nå och aktivera bromsarna snabbt och smidigt.

Testkörning

Om möjligt, låt barnet testa cykeln innan du köper den. Detta ger dig möjlighet att se om barnet kan hantera cykeln bekvämt och säkert och om några justeringar behöver göras.Tänk på att barn växer snabbt, så det kan vara klokt att välja en cykel som har viss justerbarhet, så att den kan anpassas efterhand som barnet växer.

Glöm inte barnets skyddsutrustning

När barn cyklar mountainbike är det viktigt att de använder lämplig skyddsutrustning för att minimera risken för skador vid fall eller kollisioner. Här är några grundläggande skyddsartiklar som är bra för barn som cyklar mountainbike:

1. Hjälm: En godkänd cykelhjälm är en grundläggande säkerhetsåtgärd och bör alltid användas när man cyklar, oavsett ålder. Hjälmen bör passa bra och vara justerbar så att den sitter säkert på huvudet.
2. Skyddsglasögon: Skyddsglasögon kan hjälpa till att skydda barnets ögon från damm, smuts, grenar och insekter. De kan också bidra till att förbättra synen genom att minska bländning och öka kontrasten i dåligt ljus.
3. Handledsskydd: Handledsskydd kan ge extra stöd och skydd för barnets handleder vid fall och hjälpa till att förhindra vrickningar och frakturer.
4. Armbågsskydd och knäskydd: Armbågsskydd och knäskydd kan skydda barnets leder från skrapor, stötar och blåmärken vid fall. De bör vara av god kvalitet och passa bekvämt utan att hindra rörelsefriheten.
5. Cykelhandskar: Cykelhandskar kan skydda barnets händer från skrubbsår vid fall och ge bättre grepp om styret. De kan också bidra till att minska vibrationer och stötar som överförs till händerna när man cyklar på ojämna underlag.
6. Lätt och synlig klädsel: Barnet bör bära kläder som är lätta och synliga, gärna i starka färger eller med reflexdetaljer, för att öka synligheten för andra trafikanter.
7. Stötdämpande klädsel: För mer avancerad terrängcykling kan det vara en bra idé att överväga stötdämpande klädsel, som vadderade cykelshorts eller skyddsvästar, för att skydda kroppen mot stötar och fall.

Se till att skyddsutrustningen är i bra skick, passar barnet väl och används korrekt för att säkerställa optimalt skydd. Uppmuntra också barnet att följa säkerhetsregler och cykla på en nivå som passar deras färdigheter och erfarenhet.

En pålitlig och säker mountainbike

Vår mountainbikes för barn och juniorer är lika pålitliga som våra MTB:er för vuxna. Cyklarna är speciellt utformade för barn och är av samma goda kvalité som Crescents cyklar stått för i alla år. När vi utvecklar våra cyklar står alltid säkerhet och trygghet i fokus och våra mountainbikes för barn är inget undantag. När du väljer en mountainbike från crescent till ditt barn gör du ett tryggt val för både dig och ditt barn.

Läs mer
filter

14 artiklar

 • Gorm 16”, 0-vxl

  Gorm 16”, 0-vxl

  160 SEK / mån
  3 995 SEK
 • Munin 16” Boy 0-sp

  Munin 16” Boy 0-sp

  160 SEK / mån
  3 995 SEK
 • Munin 16”, 0-vxl

  Munin 16”, 0-vxl

  160 SEK / mån
  3 995 SEK
 • RASK R80 16, 0-vxl

  RASK R80 16, 0-vxl

  168 SEK / mån
  4 295 SEK
 • Narre 20”, 3-vxl

  Narre 20”, 3-vxl

  188 SEK / mån
  4 995 SEK
 • Narre 20”, 3-vxl

  Narre 20”, 3-vxl

  188 SEK / mån
  4 995 SEK
 • Narre 20”, 3-vxl

  Narre 20”, 3-vxl

  188 SEK / mån
  4 995 SEK
 • RASK R80 20, 8-vxl

  RASK R80 20, 8-vxl

  188 SEK / mån
  4 995 SEK
 • Torn 24”, 3-vxl

  Torn 24”, 3-vxl

  216 SEK / mån
  5 995 SEK
 • Torn 24”, 3-vxl

  Torn 24”, 3-vxl

  216 SEK / mån
  5 995 SEK
 • Jare 24”, 7-vxl

  Jare 24”, 7-vxl

  252 SEK / mån
  7 295 SEK
 • Jare 24”, 7-vxl

  Jare 24”, 7-vxl

  252 SEK / mån
  7 295 SEK
 • Jare 24”, 7-vxl

  Jare 24”, 7-vxl

  252 SEK / mån
  7 295 SEK
 • Ire 26”, 7-vxl

  Ire 26”, 7-vxl

  271 SEK / mån
  7 995 SEK

14 artiklar

0