• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

MTB elcyklar

El-mountainbiken är den multifunktionella elcykeln som gör livet lite roligare. I Crescents sortiment finns EL MTB:er för utmanande skogsäventyr liksom utmärkta alternativ för daglig pendling i varierad terräng ochväderförhållanden. Vare sig det är snö, regn eller solsken, tar en Crescent EL MTB dig dit du behöver på ett snabbt och effektivt sätt, och gör varje tramptag till en njutning.

Vårt sortiment inkluderar både hardtail och heldämpade EL MTB modeller, så oavsett vad du än föredrar, en framdämpad utrustningsbar alltiallo kompis eller en cykel som har maximal komfort och prestanda i varierad terräng, har Crescent en EL MTB för dig. Varje modell är designad med fokus på kraft, kontroll och design, de möter högsta standarder gällande prestanda och hållbarhet i systemval och komponenter.

En Crescent hardtail EL MTB är ett utmärkt alternativ för den moderna pendlaren som söker en mångsidig och pålitlig cykel. Den extra kraften som finns i dessa cyklar gör det enkelt att ta sig an branta backar och längre sträckor på varierat underlag. Kraftigt mönstrade däck och dämpning fram ger komfort och säkerhet på varje tur.

Men Crescent El-mountainbikes handlar inte bara om pendling, de är också din biljett till spännande äventyr i skogen. Med en Crescent EL MTB, blir varje skogsväg och stig en spännande lekplats. Den extra kraften och överlägsna konstruktionen gör det möjligt att utforska nya platser och uppleva adrenalinet av att cykla i utmanande terräng.

Upplev den ultimata friheten och spänningen med Crescent El-mountainbikes och börja ditt nästa cykeläventyr idag!

 

Din guide till rätt Elmountainbike

När du står inför beslutet att köpa en EL MTB och känner dig överväldigad av alla termer och valmöjligheter, så oroa dig inte! Vi på Crescent är här för att hjälpa dig genom processen. När du ska välja mellan en hardtail el mtb och en heldämpad version av EL MTB finns det några viktiga saker som du bör tänka på.

 

Vart ska du cykla?

Din avsedda cyklingsterräng är avgörande för vilken cykeltyp du skall välja. Om du planerar att hålla dig till lättare stigar och asfalt, är en hardtail EL MTB oftast mer än tillräcklig. Om du däremot vill ge dig ut på mer utmanande och tekniska stigar, är ofta en heldämpad El-mountainbike att föredra då den ger dig extra kontroll och trygghet när det går riktigt fort.

 

Vad är skillnaden mellan hardtail eller fulldämpad EL MTB

Hardtail EL MTB: Denna typ av El-mountainbike har stötdämpning endast på framhjulet. De är lättare än motsvarigheten i fulldämpad version, mindre komplexa och har en något lägre prislapp, vilket gör dem till ett bra val för nybörjaren och de som främst cyklar lättare terräng i skogen eller använder cykeln som ett transportmedel. Tack vare god slaglängd i framgaffel samt en följsam ramdesign klarar den också av ganska tekniska stigar utan problem, framgaffeln är dessutom låsningsbar vilket ger fördel vid cykling på slätare underlag samt stabilare cykling med tyngre last.

Crescents hardtail EL MTB har vi döpt till ELD. Beroende på vilken ELD-modell du än väljer så kan du utrusta cykeln för pendling med skärmar, lås och stöd. Denna typ av elcykel gör sig utmärkt som ett sätt att ta sig till jobbet året runt då grovmönstrade däck och kraftig motor hjälper dig fram även när det blåser, regnar eller när snön har lagt sig.

Heldämpad EL MTB: En heldämpad El-mountainbike har stötdämpning både fram och bak, vilket ger bättre komfort och kontroll i tuffare terräng. De är lämpliga för dig som vill ha action, eller bara ännu mer komfort. Denna typ av cykel tar dig snabbt och säkert fram i mer utmanande terräng, på tekniska stigar och över grova och större hinder.

Crescents familj med heldämpade El-mountainbike kallas ELGAR. Oavsett vilken nivå på cykel du är ute efter så är din Elgar genomgående utrustad med kvalitetskomponenter och senaste generationens teknik, för att klara tuffa påfrestningar och ge maximalt med cykelglädje tillbaka till dig som cyklist. Motion eller prestation, i vårt EL MTBsortiment finns cykeln du letar efter.

 

Budget, vad kostar en EL MTB?

Hardtail El-mountainbikes är generellt sett mer budgetvänliga jämfört med deras heldämpade motsvarigheter. Bestäm gärna din tänkta användning och din budget innan du börjar titta och överväg vad som är viktigast för dig i termer av komfort, prestanda och användningsområde. Om du jämför priset på en elassisterad mountainbike med en traditionell mountainbike så får du vara beredd att lägga en extra peng för den extra kraft du får från elsystemet. Väljer du en modell med mer kraft i motor och batteri åker prislappen upp medan en instegsmodell för pendling och motion inte behöver kosta mer än en traditionell elcykel.

 

Provcykla innan du väljer vilken EL MTB

Provkör gärna flera modeller för att få en känsla för vad som passar dig bäst. Kom ihåg att Crescent erbjuder ett brett utbud av både hardtail och heldämpade EL MTB:er och våra Crescentspecialister runt om i landet hjälper gärna till med råd och provkörning.

Läs mer
filter

5 artiklar

 • Eld 40 29” 9-vxl

  Eld 40 29” 9-vxl

  1 160 SEK / mån
  39 995 SEK
 • Eld 30 29” 11-vxl

  Eld 30 29” 11-vxl

  1 299 SEK / mån
  44 995 SEK
 • Elgar 30 29” FS, 9-vxl

  Elgar 30 29” FS, 9-vxl

  1 854 SEK / mån
  64 995 SEK
 • Elgar 20 29” FS, 11-vxl

  Elgar 20 29” FS, 11-vxl

  2 132 SEK / mån
  74 995 SEK
 • Elgar 10 29” FS 1-12 vxl

  Elgar 10 29” FS 1-12 vxl

  2 549 SEK / mån
  89 995 SEK

5 artiklar

0