2023/04/19

Elmer vinner internationella designpriset Red Dot Award

 

2023/04/19

Svenska varumärket Crescent vinner internationella designpriset Red Dot Award

 

Red Dot Award är ett av världens största och mest ansedda designtävlingar. Det prestigefyllda priset delats ut till produkter med en enastående design och en hög innovationsgrad. Red Dot Award: Product Design 2023 tilldelas Crescent för sin produkt elcykeln Elmer som markerar en ny epok av hållbar mobilitet.

 

Skandinavisk, avskalad design med en sömlös integration av nya system och en exceptionellt hög kapacitet för att bära tillbehör har varit viktiga ledord i skapandet av Elmer – tillsammans med hög komfort och enkelhet i användandet. Elmer är sprungen ur nya levnadsmönster och förutsättningar i samhället med målsättningen att göra elcykeln till vår tids vardagshjälte.


-          Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi utvecklar produkter som ligger i framkant när det gäller banbrytande design, funktionalitet och framåtblickande innovation. Red Dot-priset är en väletablerad internationell kvalitetsstämpel och det är väldigt roligt att världens blickar nu vänds mot våra elcyklar, säger Johanna Smedberg, marknads- och affärsutvecklingschef på Cycleurope och ansvarig för Crescents produktutveckling.


-          Elcykeln är mer aktuell än någonsin. Med elcykeln Elmer i spetsen och konceptet vardagshjältar, så möter vi cyklistens behov och samhällets krav på hållbar mobilitet på ett nytt sätt. Med utgångspunkt i vårt nordiska center of excellence för elcyklar jobbar vi med nordisk design där utveckling och produktion sker i Sverige, säger Cycleuropes VD Tony Grimaldi.


Red Dot Award anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen och är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept. Prisutdelningen kommer att äga rum på Red Dot-galan i Aalto-teatern och Designers’ Night i Red Dot Design Museum i Essen den 19 juni 2023.

 

Läs mer om Red Dot Award här. 


Red Dot-vinnaren Elmer är en helt ny typ av familjecykel där ingen detalj har varit för liten för att lämnas ogenomtänkt. Läs allt om vardagshjälten här.


Läs hela Pressmeddelandet här 

 

0