Elcykel

Elcykel

Elcykeln är här för att stanna

I Crescents sortiment finns en elcykel för alla och för alla tillfällen; city-elcyklar med korg som är enkla att kliva av och på, el-mountainbikes för äventyr i terräng och el-hybrider som är perfekta för pendling. Våra elcyklar är dessutom i framkant rent tekniskt. Elmotorn har en maxfart på 25 km/h och våra kvalitetsbatterier tar dig många mil på en laddning.

Att cykeln har fått elassistans är det som skiljer en vanlig cykel från en elcykel – lätt uttryckt: fått ett elsystem bestående av: motor, batteri och display. När vi väljer vilket system och vilka komponenter vi utrustar en elcykel med så utgår vi alltid från samma målsättning: att skapa en användarupplevelse som passar den cyklist som den unika elcykelmodellen är gjord för. En city-elcykel ska rulla mjukt och härligt medan en Hybrid är lite vassare och snärtigare, därav har vi flera olika el-system bland våra elcyklar. 

Framhjulsmotor eller mittmotor?

Vi erbjuder två olika motorvarianter i vår sortiment, framhjulsmotor och centermotor. När du ska välja elcykel är det bra och veta skillnaden mellan elcykelmotorerna för att du ska välja den elcykel som passar bäst för ditt syfte. En centermotor är integrerad med cykelns pedaler, vilket innebär att el-assistansen aktiveras när du trampar. Du ställer själv in hur mycket hjälp du vill ha och eftersom el-assistansen aktiveras av dina tramptag, är känslan naturlig och jämn – som att cykla som vanligt men med superkrafter i benen! En centermotor är det bästa alternativet för dig som cyklar i backig terräng och som gärna kör en barnvagn eller liknande efter din cykel. En framhjulsmotor å andra sidan sitter i framhjulet och driver därför elcykeln oberoende av kraften i dina tramptag, men du måste röra pedalerna för att el-assistansen ska fungera. Precis som på en centermotor reglerar du själv vilken nivå på el-assistans du föredrar. En framhjulsmotor är ett perfekt alternativ om du vill bli dragen fram längs vägarna utan att bli svettig.

Ett bra val alternativ till kollektivtrafiken

Elcykeln som alternativ till kollektivtrafik och bil blir allt vanligare. För många har köpet av elcykel förändrat och förenklat vardagen eftersom att tunga matkassar och uppförsbackar inte längre blir till hinder. Blåst och regn är inte heller något problem, och trängsel- och parkeringsavgifter är för jobbpendlaren ett minne blott. Ett svettfritt cykelnöje som dessutom många gånger kortar tiden att ta sig från ett ställe till ett annat. Att välja elcykeln är ett miljövänligt sätt att ta sig fram!

Läs mer
filter

18 artiklar

18 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra
0