• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Elcyklar

Rätt elcykel för dig

I Crescents sortiment finns en elcykel för alla och för alla tillfällen; city-elcyklar med korg som är enkla att kliva av och på, el-mountainbikes för äventyr i terräng och el-hybrider som är perfekta för pendling. Våra elcyklar är dessutom i framkant rent tekniskt. Elmotorn har en maxfart på 25 km/h och våra kvalitetsbatterier tar dig många mil på en laddning.

Att cykeln har fått elassistans är det som skiljer en vanlig cykel från en elcykel – lätt uttryckt: fått ett elsystem bestående av: motor, batteri och display. När vi väljer vilket system och vilka komponenter vi utrustar en elcykel med så utgår vi alltid från samma målsättning: att skapa en användarupplevelse som passar den cyklist som den unika elcykelmodellen är gjord för. En city-elcykel ska rulla mjukt och härligt medan en Hybrid är lite vassare och snärtigare, därav har vi flera olika el-system bland våra elcyklar.

Mittmotor eller framhjulsmotor?

Vi erbjuder två olika motorvarianter i vår sortiment, framhjulsmotor och centermotor. När du ska välja elcykel är det bra och veta skillnaden mellan elcykelmotorerna för att du ska välja den elcykel som passar bäst för ditt syfte. En centermotor är integrerad med cykelns pedaler, vilket innebär att el-assistansen aktiveras när du trampar. Du ställer själv in hur mycket hjälp du vill ha och eftersom el-assistansen aktiveras av dina tramptag, är känslan naturlig och jämn – som att cykla som vanligt men med superkrafter i benen! En centermotor är det bästa alternativet för dig som cyklar i backig terräng och som gärna kör en barnvagn eller liknande efter din cykel. En framhjulsmotor å andra sidan sitter i framhjulet och driver därför elcykeln oberoende av kraften i dina tramptag, men du måste röra pedalerna för att el-assistansen ska fungera. Precis som på en centermotor reglerar du själv vilken nivå på el-assistans du föredrar. En framhjulsmotor är ett perfekt alternativ om du vill bli dragen fram längs vägarna utan att bli svettig.

Elcykeln - Ett bättre och roligare sätt att pendla

Elcykeln som alternativ till kollektivtrafik och bil blir allt vanligare. För många har köpet av elcykel förändrat och förenklat vardagen eftersom att tunga matkassar och uppförsbackar inte längre blir till hinder. Blåst och regn är inte heller något problem, och trängsel- och parkeringsavgifter är för jobbpendlaren ett minne blott. Ett svettfritt cykelnöje som dessutom många gånger kortar tiden att ta sig från ett ställe till ett annat. Att välja elcykeln är ett miljövänligt sätt att ta sig fram!

Vilken elcykel passar dig?

Det finns massor av olika elcyklar att välja mellan och det kan vara svårt att hitta rätt. Men börja med att fråga dig själv vad du ska ha din elcykel till, hur dina vanligaste cykelturer ser ut och vilken typ av terräng du kommer att cykla i? En given tumregel är att ju backigare terräng desto fler växlar behöver du. Våra hybrid-elcyklar är bekväma och populära för pendling och har du enbart tänk cykla i skog och på stig är det såklart en E-MTB du ska ha. Läs mer om vilken elcykel som passar dig här.

Våra elcyklar är noga framtagna och utvecklade för att hänga med dig år efter år. Men för att din elcykel ska få en lång livslängd och du ska få bästa möjliga cykelupplevelse behöver din elcykel kärlek, omsorg och service. Vi erbjuder 3-års garanti för alla våra elcyklar, helt i linje med det kvalitétsgrepp som löper som en orange tråd genom Crescents historia. För att din garanti ska vara giltig behöver du serva din cykel enligt vårt serviceprogram CykELkärlek. Din elcykel behöver också vara registrerad för garanti, har du en smart uppkopplad elcykel sker detta automatiskt när du kopplar upp din elcykel mot din app men om din elcykel inte är uppkopplad behöver du registrera din elcykel själv – det kan du göra här.

Svensktillverkade i Varberg

Våra elcyklar är designade och utvecklade i sverige, för svenska förhållanden. Det innebär att vi väljer varje komponent med omsorg, för att cykeln ska fungera att cykla på i alla väder och för att den ska hålla länge i vårt nordiska klimat. I vår fabrik i Varberg bygger vi din cykel för hand. Och innan din cykel lämnar oss så kontrollerar vi kvalitén en extra gång

Läs mer
filter

16 artiklar

 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  862 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elda 50S, 9-vxl

  Elda 50S, 9-vxl

  918 SEK / mån
  31 995 SEK
 • Elder 50S, 9-vxl

  Elder 50S, 9-vxl

  918 SEK / mån
  31 995 SEK
 • Elvira, 7-vxl

  Elvira, 7-vxl

  946 SEK / mån
  32 995 SEK
 • Elvira, 7-vxl

  Elvira, 7-vxl

  946 SEK / mån
  32 995 SEK
 • Elda 20S, 10-vxl

  Elda 20S, 10-vxl

  1 001 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Elder 20S, 10-vxl

  Elder 20S, 10-vxl

  1 001 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Elmer 20S, 5-vxl

  Elmer 20S, 5-vxl

  1 140 SEK / mån
  39 995 SEK
 • Elston 20B 5-vxl

  Elston 20B 5-vxl

  1 279 SEK / mån
  44 995 SEK

16 artiklar

0