• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Elcyklar

Crescents sortiment av elcyklar erbjuder något för alla och varje tillfälle. Utforska våra smidiga city-elcyklar, el-mountainbikes för spännande terrängäventyr och våra el-hybrider för daglig pendling. Med en maxhastighet på 25 km/h och högkvalitativa batterier för lång räckvidd blir en elcykel från Crescent din bästa partner på två hjul.


Elcykeln - Ett bättre och roligare sätt att pendla

Elcykeln som alternativ till kollektivtrafik blir allt vanligare. För många har köpet av elcykel förenklat vardagen eftersom tunga matkassar och uppförsbackar inte längre blir ett hinder. Trängsel- och parkeringsavgifter är för jobbpendlaren ett minne blott. Ett svettfritt cykelnöje som dessutom många gånger kortar ner tiden att ta sig från ett ställe till ett annat. Att välja elcykeln är ett miljövänligt sätt att ta sig fram!


Elcyklar och Elassisterade Cyklar: En Förklaring och Jämförelse

Att cykeln har elassistans är det som skiljer en vanlig cykel från en elcykel – enkelt uttryckt: cykeln har ett elsystem bestående av motor, batteri och display. Elmotorn assisterar dig sen så att du inte behöver anstränga dig när du trampar.

När vi på Crescent väljer vilket system och vilka komponenter vi utrustar en elcykel med så utgår vi alltid från samma målsättning: att skapa en användarupplevelse som passar den cyklist som den unika elcykelmodellen är gjord för. En city-elcykel ska rulla mjukt och smidigt medan en hybrid är lite vassare och snärtigare, därför har vi flera olika elsystem på våra elcyklar.


Mittmotor eller framhjulsmotor?

Vi erbjuder två olika motorvarianter i vår sortiment, framhjulsmotor och mittmotor.

När du ska välja elcykel är det bra att veta skillnaden mellan motoralternativen för att du ska kunna välja den elcykel som passar bäst för ditt syfte. 


 • En centermotor är integrerad med cykelns pedaler, vilket innebär att el-assistansen aktiveras när du trampar. Du ställer själv in hur mycket assistans du vill ha och eftersom el-assistansen aktiveras av dina tramptag, är känslan naturlig och jämn – som att cykla som vanligt men med superkrafter i benen! En centermotor är det bästa alternativet för dig som cyklar i backig terräng och som gärna kör en vagn eller liknande efter din cykel. 

 • En framhjulsmotor är monterad i framhjulet och driver därför elcykeln oberoende av kraften i dina tramptag, men du måste röra pedalerna för att el-assistansen ska kopplas in. Precis som på en centermotor reglerar du själv vilken nivå på el-assistans du önskar. En framhjulsmotor är ett perfekt alternativ om du vill bli dragen fram längs vägarna utan att bli svettig.


Vilken elcykel passar dig?

Det finns många olika elcyklar att välja mellan och det kan vara svårt att hitta rätt. Men börja med att fråga dig själv vad du ska ha din elcykel till, hur dina vanligaste cykelturer ser ut och vilken typ av terräng du kommer att cykla i? 


E-MTB

Ska du enbart cykla i terräng så är det en E-MTB (el-mountainbike) du ska ha! En given tumregel är att ju backigare terräng desto fler växlar behöver du. 


Hybridcykel

Ska du pendla till jobbet så är våra hybridcyklar ett utmärkt val. Med en hybridelcykel så får man snabbheten från en motions- och tävlingscykel men också komforten från en standardcykel.


City-elcyklar

Vår city-elcyklar är den perfekta cykeln för dig som vill ha hög komfort och ta dig njutningsfullt fram på vägarna. De är också enkla att stiga av och på.


Skötsel av elcykeln

Våra elcyklar är noga framtagna och utvecklade för att hänga med dig år efter år. Men för att din elcykel ska få en lång livslängd och du ska få bästa möjliga cykelupplevelse behöver din elcykel kärlek, omsorg och service. 

Vi erbjuder 3-års garanti för alla våra elcyklar, helt i linje med det kvalitétsgrepp som löper som en orange tråd genom Crescents historia. För att din garanti ska vara giltig behöver du serva din cykel enligt vårt serviceprogram CykELkärlek. Din elcykel behöver också vara registrerad för garanti. Har du en smart uppkopplad elcykel sker detta automatiskt när du kopplar upp din elcykel mot din app men om din elcykel inte är uppkopplad behöver du registrera din elcykel manuellt.


Svensktillverkade i Varberg

Våra elcyklar är designade och utvecklade i Sverige, för svenska förhållanden. Det innebär att vi väljer varje komponent med stor omsorg. Detta för att cykeln ska fungera i alla väder och för att den ska hålla länge i vårt nordiska klimat. 

I vår fabrik i Varberg bygger vi din cykel för hand. Och innan din cykel lämnar oss så kontrollerar vi kvalitén en extra gång. Med en Crescent elcykel kan du känna dig trygg!


Läs mer
filter

13 artiklar

 • Elis, 8-vxl

  Elis, 8-vxl

  799 SEK / mån
  26 995 SEK
 • Elis, 8-vxl

  Elis, 8-vxl

  799 SEK / mån
  26 995 SEK
 • Elly, 8-vxl

  Elly, 8-vxl

  799 SEK / mån
  26 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elora, 7-vxl

  Elora, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elsa, 7-vxl

  Elsa, 7-vxl

  882 SEK / mån
  29 995 SEK
 • Elder 20S, 10-vxl

  Elder 20S, 10-vxl

  1 021 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Eld 40 29” 9-vxl

  Eld 40 29” 9-vxl

  1 160 SEK / mån
  39 995 SEK
 • Elston 20B 5-vxl

  Elston 20B 5-vxl

  1 299 SEK / mån
  44 995 SEK

13 artiklar

0