• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Elcykel dam

Det som oftast kallas damcykel för elcyklar är egentligen elcyklar med lågt insteg. Det fungerar alltså precis lika bra för damer som för herrar. I Crescents utbud finns det en elcykel för alla. De elcyklar som kallas damelcykel är alltså cyklar med lågt insteg och där finns våra mest populära modeller så som Elina, Elora och Elmi som har samma låga insteg. Vill du sitta på en elcykel med ett lägre insteg men ändå behålla sportigheten så passar en elcykel av hybridmodell bra. Dessa modeller är dock mer anpassade för den kvinnliga geometrin vilket innebär att den oftast passar damer bäst. Dessa elcyklar av hybridmodell i vårt sortiment heter Elly, Elda och Eloise. 

Motorvarianter för damernas elcykel

På dessa elcyklar för damer som är enkla att kliva av och på finns det då två olika motorvarianter. Antingen framhjulsmotorn som sitter i Elina och Elmi där motorn sitter i framhjulet. Denna motorvariant drar elcykeln framåt när man trampar. Du reglerar själv vilken assistansnivå du vill ha och beroende på nivå hjälper den till olika starkt. För våra elcykel-modeller på damsidan så som Elora, Elly, Elda och Eloise har vi centermotor-alternativet. Denna motor är integrerad med cykelns vevparti och ger assistans beroende på assistansnivå samt hur hårt du trycker på pedalerna. Detta ger cyklisten mer kontroll och en mer verklig cykel-känsla. 

Vad ska jag tänka på när jag köper damcykel?

Här listar vi ett par av dem för att din elcykel ska matcha så bra den kan med ditt syfte och behov.

 1. Välj en cykel med bra kvalité. Vi är stolta över att vi alltid värdesätter kvalitén och endast levererar riktigt bra cyklar och elcyklar. Väljer du en elcykel från Crescent kan du känna dig trygg med att du valt en cykel med klanderfri kvalité
 2. Tänk igen hur mycket och när du ska använda din elcykel? Hela året, bara under sommarsäsongen? Varje dag till jobbet? Alla våra elcyklar är anpassade för att klara olika typer av behov.
 3. Fundera över dina behov med din elcykel? Vardagscykling? Pendling? Hård träning?
 4. Välj rätt elcykel för rätt underlag! Var ska du cykla, skog, terräng, asfalt? Välj en cykel som är anpassad för vägarna du oftast cyklar på.
 5. Testa flera elcyklar. Prova storlekar, olika typer så som både city- och hybridmodeller för att ringa in vad som är viktigast för dig!

Damcyklar från Varberg

Alla våra cyklar är designade och utvecklade av vårt kunniga produktutvecklingsteam som sitter i Varberg, i direkt anslutning till fabriken. Vi gör alltid grundliga kvalitetskontroller innan våra cyklar lämnar fabriken för att säkerställa att din framtida cykelupplevelse blir något utöver det vanliga!

Säkerhet och Trygghet

För oss på Crescent står säkerheten alltid i fokus. Alla våra damelcyklar är utrustade med kraftfulla bromssystem. Utvalda damelcyklar har vi även utrustat med ABS-bromsar för extra säker inbromsning. Vi har utrustat våra demelcyklar med inbyggt belysningssystem, både för fram- och bakljus. Detta gör att du syns tydligt i trafiken, oavsett om det är dag eller natt.

Matcha din damelcykel med rätt tillbehör

Köp till smarta cykeltillbehör som du kan klicka av och på din Crescent damelcykel. Alla våra Crescent damelcyklar har bak-pakethållare med integrerat AVS-klicksystem och majoriteten har det även på frampakethållaren. Klicka enkelt på en praktisk cykelkorg eller väska för att bära dina ärenden. Du kan enkelt anpassa din cykel efter dina behov, från dag till dag, från en säsong till en annan eller från vardag till helg. Skapa din kompletta damelcykel med smarta tillbehör från Spectra Pronto.

Läs mer
filter
Filtrering och urval (1 Rensa alla)
Hur ska du elcykla? :
 1. Pendla
 2. Långturer för nöje
Vart ska du elcykla? :
 1. I väldigt backig terräng
 2. På stökigt underlag och grus
Hur mycket ska du lasta din elcykel? :
 1. Inget alls
 2. Lite: väska och korg

1 artiklar

 • Elda 20S, 10-vxl

  Elda 20S, 10-vxl

  1 021 SEK / mån
  34 995 SEK

1 artiklar

0