• Hitta rätt elcykel
 • Hitta rätt tillbehör
 • Elcykelväljaren

Barncyklar

Vi som jobbar på Crescent vet att det inte är någon barnlek att bygga bra barncyklar. Cyklar för barn ska vara säkra att använda och minst lika slittåliga som våra vuxenmodeller. När du ska köpa en barncykel eller juniorcykel vill du såklart att den ska hålla i många år framöver och samtidigt vara säker för både lek och utflykter.

Designade för barnen

Bland Crescents barn- och juniorcyklar hittar du cyklar med ramar i snygga färger och häftiga mönster. Här finns något för alla åldrar, stilar och personligheter. Vi gör både klassiska barncyklar med korg framtill och lite tuffare mtb varianter. När våra designers tar fram nya barncyklar så står barnen alltid i fokus. Vi skapar färger, mönster och matchningar för att tilltala barnen och skapa den cykeln som barnen själva hade valt. Våra barncyklar är därför både färgsprakande och våghalsiga. Vill ni skapa en ännu mer personlig ”look” på cykeln finns det en rad roliga tillbehör att utrusta våra barncyklar med. 

Börja cykelkarriären med balanscykel

Bland våra minsta barncyklar hittar du balanscyklar utan trampor - ett bra sätt att förbereda sig inför att börja cykla på riktigt. Balanscykeln är ett betydligt enklare steg att ta för de minsta barnen och den stora majoriteten av barn tycker att den är otroligt rolig. När det väl är dags att börja cykla på riktigt har barnen som haft balanscykel ett stort försprång eftersom de redan har hittat balansen i sadeln.

Riktiga grejer – barncyklar av schysst kvalité

Crescent står för kvalité och vi lägger stor stolthet i att bygga kvalitétscyklar som klarar våra tuffa nordiska förhållanden. Våra barncyklar är såklart inget undantag. Vi bygger våra barncyklar så att de kan gå i arv i år efter år, mellan syskon, eller ge dig ett bra pris på andrahandsmarknaden.

Vad är viktigt att tänka på när jag köper barncykel?

 1. Anpassad för barn. En barncykel ska vara just en barncykel och ska därmed vara anpassad för barn. Alla våra barncyklar är lätta och har en geometri som gör att barnen har en bra position på cykeln.
 2. Rätt storlek. Det är också viktigt att köpa en cykel i rätt storlek, ditt barn ska få ner båda fötterna i marken och sitta med ett skönt avstånd till styret. Av säkerhetsskäl ska barn inte cykla varken för stora cyklar, eller för små cyklar. Barncyklar är helt enkelt meningen att växas ur – inte i.
 3. Låt barnen bestämma. Om barnen själva får bestämma vilken cykel de ska trampa på, kommer cykeln garanterat vara både roligare och användas mer.
 4. Våga handbroms. Fotbroms är inte säkrare än handbroms. Ditt barn kommer lära sig vilket som. Faktiskt så rullar barncyklar med handbroms lite bättre än de med fotbroms, så våga prova. Flera av barncyklarna i vårt sortiment är utrustade med handbroms.

Säkra cyklar för alla barn

Crescents barncyklar håller en hög standard för att tåla svenska förhållanden och vara säker att använda för att cykla till skolan, åka på cykelutflykt med eller för skoj och lek på skogsstigen. Med Crescents barn- och juniorcyklar kan du ge dina barn ett säkert och hållbart sätt att upptäcka världen på.

Så väljer du rätt storlek på barncykel

När du väljer storlek på en barncykel är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, längd och erfarenhetsnivå. Här är några saker att tänka på.

Ålder och längd – Hur många tum ska din barncykel ha?

Cyklar för barn brukar anges i hjulstorlek (12, 16, 20 eller 24 tum). Här är en allmän guide för att matcha hjulstorlek med barnets ålder och längd:

  • 12 tum: 2–4 år, längd 85–110 cm
  • 16 tum: 4–6 år, längd 105–125 cm
  • 20 tum: 6–9 år, längd 120–135 cm
  • 24 tum: 9–12 år, längd 130–150 cm

Observera att detta är en generell guide och individuella skillnader kan förekomma. Det är bäst att låta barnet prova cykeln för att hitta den mest lämpliga storleken.

Sadelhöjd

När barnet sitter på sadeln med fötterna på pedalerna i lägsta läget, bör det finnas en liten böjning i knäna. När barnet sitter på sadeln med fötterna på marken, bör det kunna nå marken med båda fötterna och ha en liten böjning i knäna. Detta ger stabilitet och kontroll över cykeln.

Ramstorlek

Ramstorleken på en barncykel bör vara så att barnet kan stå över ramen med båda fötterna plant på marken. Det bör finnas några centimeter mellan barnets skrev och ramen för att ge utrymme för rörelse.

Läs mer
filter
Filtrering och urval (1 Rensa alla)
Vart ska du elcykla? :
 1. Vardag
Hur mycket ska du lasta din elcykel? :
 1. Citycykling

5 artiklar

 • Knytt Walk 0vxl 12”

  Knytt Walk 0vxl 12”

  150 SEK / mån
  1 295 SEK
 • Knytt Walk 0vxl 12”

  Knytt Walk 0vxl 12”

  150 SEK / mån
  1 295 SEK
 • Knytt 12”, 0-vxl

  Knytt 12”, 0-vxl

  150 SEK / mån
  2 995 SEK
 • Knytt 12”, 0-vxl

  Knytt 12”, 0-vxl

  150 SEK / mån
  2 995 SEK
 • RASK R80 16, 0-vxl

  RASK R80 16, 0-vxl

  168 SEK / mån
  4 295 SEK

5 artiklar

0