Nyheter

Tjejläger inför Vätternrundan är nu fullbokat!

print_webbnyhet_tjejläger_16

 

Intresset för Crescents tjejläger 2016 har varit jättestort och antalet platser är nu fullbokade!
Till dig som har en plats på lägret kommer närmare information i februari, och till er andra, vi ses väl nästa år?

 

 

Publicerad 12/01/2016 i Event, Nyheter

Nu börjar uppladdningen inför Vätternrundan 2016! – FULLBOKAT!

header_liten

pris_patch

Funderar du på att genomföra Vätternrundan i juni? Den 22-24 april 2016 har du chansen att utvecklas och ladda upp inför din cykelresa, tillsammans med ett skönt tjejgäng i Varbergs vackra kustmiljö!

Är du i början av ditt racer-äventyr eller är du bekväm i sadeln? På Crescents tjejläger har du möjlighet att utvecklas som cyklist och ta del av träning utefter dina mål och din förmåga! Från racerskola och klungkörning till fartgrupper med högre tempo och avancerad teknisk cykling.

Vi tror att framgång föds av balans mellan prestation och återhämtning, lägret sker därför i samarbete med Varbergs kusthotell som är beläget 52 steg från havet. Här bor du med horisonten och kan hämta energi, inspiration samt ta del av kunskap kring kost och träning.

Är du redo att anta utmaningen?

 

Erbjudandet innehåller:

  • 2 hotellnätter, del i dubbelrum Classic. Enkelrumstillägg för 2 nätter 500kr/person
  • Samtliga måltider från middag dag 1 till lunch dag 3
  • Tillgång till gym, havsvattenpool, relax och deltagande på hotellets övriga pass
  • 3 dagar racercykling med bl.a elitcyklister från Crescent Team D.A.R.E
  • Morgonyoga och coreträning
  • Föreläsningar om kost, träning och mektips
  • Cykelkläder, tröja + byxa ur Crescents nya kollektion
  • Startplats till Tjejvättern 11 juni

 

Vill du uppleva Sveriges enda Thalassospa?

Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra gäster ett besök på Sveriges enda Thalassospa där Kattegatts saltvatten och tångruskor bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi. I thalassospat finns alla tänkbara underbara sinnliga upplevelser, både utomhus och inomhus. Havsvattenpool med en temperatur på 32 grader, varm- och kallvattenpool, bubbelpool, bastu, kallbadhus samt en ljuvlig spaträdgård med hängmattor och soldäck. Köp till entré till Thalassospa för endast 450 kr/person (ord. 650 kr)

 

Boka innan 1 april, begränsat antal platser!

Totalpris 3995 kr/person
Boka här!

 

Inför din vistelse:

Egen cykel medtages. Storlek på kläder och erfarenhetsnivå anger du i bokningsbekräftelsen.

 

 

footer_loggor

Publicerad 27/11/2015 i Event, Nyheter

Nu rullar cykelnyheter på catwalken

När Cycleurope visar 2016 års sortiment på cykel och cykeltillbehör på sin mässa i Turkiet, så ansluter Sveriges cykelspecialister. Fler än 200 av landets duktigaste cykelfackhandlare bjuds på cykelshow när Cycleurope steppar upp på catwalken och visar ett mer laddat sortiment än någonsin.

Bland de hundratals nyheter som visas upp på Cycleuropemässan, i Turkiska Belek, utmärker sig elcykelsortimentet:
– Vi jobbar hårt för att utbilda svenska folket kring elcyklar. Det har lett till en kraftig efterfrågeökning på elcyklar från helt nya kundgrupper. De möter vi upp med nya cykeltyper och system, förklarar Cycleuropes svenska försäljningschef Håkan Rosenqvist.

I det nya elcykelsortimentet finns traditionella citycyklar, mountainbike, fatbike, nya hybrider med integrerade batterier och olika system från E-going, Shimano och Bosch. Cykelkoncernen visar att man menar allvar med sin elcykelsatsning. I ett framtidsseminarium tittar Cycleuropes koncernchef djupt i spåkulan och menar att elcyklar kommer att utgöra 50 % av cykelmarknaden inom en överskådlig framtid:
– Elcyklar är inte längre framtidens sätt att transportera sig på, det är nutidens transportmedel. Den tillväxt vi ser är bara början. Elcykeln kommer vara alternativet till bil och kollektivtrafik i staden men också varutransporter. Det kommer att bli svårt att motivera varför vi ska släppa in lastbilar i innerstan, menar Tony Grimaldi.

Cykelnyhet_MTB_RIMFAXE

Men vi vill fortsätta jobba med en bredd i sortimentet. Det märks inte minst på hybridcyklarna, som är det som ökar mest efter elcyklar. Fler modeller och färger behövs när allt fler väljer en sportigare cykel framför traditionella citycyklar.

Enligt Håkan Rosenqvist är mountainbike ett annat segment på uppgående:
– Vi har fler mountainbikecyklar 2016. Vi satsar på att ha ett komplett sortiment även för den kvinnliga motionären, både inom mountainbike och racer. Vår avsikt har varit att ta ett stort kliv framåt inom dessa segment och våra kunder verkar gilla vad de ser.

Publicerad 25/09/2015 i Nyheter

Han cyklar till tyskland för entreprenörsskapet

Idag bär det iväg!
Erik Arvidson är en tjugofemårig student från Uppsala. Under september månad kommer han att cykla från Stockholm till München för att lära sig mer om entreprenörskap. Han triggas av att kunna ta sig fram för egen maskin, samt att göra det man egentligen inte riktigt vågar – två känslor han tror är vanliga hos både entreprenörer och långfärdscyklister. Längst vägen kommer han att träffa ett antal entreprenörer för att höra om deras resor.

Följ gärna Eriks resa här.

Publicerad 31/08/2015 i Nyheter

Cykla Velofondo i Vårgårda med Crescent!

150318 Magnus Ba¦êckstedt - No Stamp (24 av 69)Toppat formen för Vätternrundan eller något av vårens lopp? Behåll flåset och cykelmuskler genom att sätta upp nya mål.

Boka upp ett lopp eller två under hösten. Crescent har 100 st startplatser att erbjuda till Velofondo Vårgårda den 22 augusti. Är du intresserad av att köra 14 sköna mil tillsammans med Magnus Bäckstedt, Team Crescent Dare och andra ambassadörer från Crescent kan du anmäla ditt intresse HÄR! Senast 1 juli behöver vi ha din anmälan.

Mer om Velofondot i Vårgårda på loppets webbplats. Passa på att titta på Crescent Woman World Cup som körs dagen före- och efter Velofondot. Då samlas damenars världselit på cykel i Vårgårda. Se filmen inför Velofondo Vårgårda på https://youtu.be/jjD89-ENsTs

Publicerad 25/06/2015 i Nyheter

Högt betyg till Crescent i elcykeltest

150409_elcykel_crescent (5)

Crescents sportiga elcykelnyhet Eli, har fått högt betyg i M3 test av elcyklar 2015. 8 av totalt 10 i betyg till denna orange elcykel med elsystem från Shimano Steps. Testpanelen gav höga betyg tack vare att det är en välbyggd cykel med genomtänkt designade detaljer och att den är lättrullad. ”Det gör det dessutom i stort sett helt ljudlöst och responsen i motorn är rapp. Samtidigt är kraftassistansen väldigt mjukt integrerad. ” skriver M3 M3:s test kan du ta del av här: http://m3.idg.se/2.1022/1.562664/elcykel-test

Om Crescent Eli: http://www.crescent.se/cyklar/elcyklar/eli-elcykel-10-vxl/

Publicerad 02/06/2015 i Nyheter

Redo för Vätternrundan!

_MG_8404

Snart är det dags för jubileumsyra då Vätternrundan fyller 50 år och Tjejvättern 25 år.

Crescentcyklister ger dig sistaminuten råd inför loppen online och på plats innan start. Kika in!

Team Crescent DARE ska cykla Tjejvättern och Halvvättern. Tjejernas bästa råd inför loppet är att satsa på en bra byxa med en padding. Då känns det så mycket roligare att cykla. Kontaktytor mot cykeln är viktigt i form av bra handskar och skor. Och så en hjälm i rätt storlek.

När de inte sitter i sadeln så tjejerna på plats i Crescents monter på eventområdet under Tjej- och Halvvättern. Kom gärna förbi och få några sistaminuten råd inför loppet.

En annan person som också har mycket kunskap att bidra med är Magnus Bäckstedt. Med snabbaste tiden runt Vättern har han många goda råd till den som ska cykla runt sjön. Magnus ska cykla runt Vättern med Team Reijlers i år men före och efter rundan finns han att träffa i Crescentmontern.

Ta gärna del av Magnus tips inför loppet här:

Magnus tips när det är 3 veckor kvar Magnus tips när det är 2 veckor kvar Magnus tips när det är 1 vecka kvar Magnus tips angående mat

Publicerad 29/05/2015 i Nyheter

I topp då bästa klassiska damcykeln testades

toste-622-dam-nexus-3lila-matt

Det blev en andraplacering för Crescent Toste i Wise Guides test av vårens cykelnyheter.

När Aftonbladet publicerade WiseGuides test av den bästa klassiska elcykeln fick Crescent Toste toppbetyg. Cyklarna som testades utvärderades efter tre kriterier: Användning, kvalitet och kapacitet. Bara en annan cykel föll bättre ut i testet som gav Toste hela 13 + av totalt 15.

Utdrag ur Wise Guides omdöme av Toste:

”Crescent Toste har en av de skönaste sadlarna i testet. Även styret är härligt då det är speciellt utformat för ett bekvämt grepp. Cyckeln går fort framåt och har effektiva bromsar som tar bra när det går nedför. Cykeln är smidig att växla och klarar av den brantaste av backar”

Om Crescent Toste

http://www.crescent.se/cyklar/classic/toste-253-3-vxl-dam/

Till testet

http://www.aftonbladet.se/tester/article20739593.ab?teaser=true

Publicerad 25/05/2015 i Nyheter

Maxa upplevelsen – anta utmaningen! Anmälan till Bockstensturen är öppen

Motionär eller tävlingscyklist – har du inte redan anmält dig till Bockstensturen 2015? Då är det dags! 5 september körs 100, 50 eller 30 härliga MTB-kilometer i historiska skogsmarker kring Varberg. Crescent är en av huvudsponsorerna och du behöver inte vinna loppet för att få chansen till en riktig toppvinst; Crescent Rimfaxe 27,5″. På Bockstensturens facebooksida kan du som anmäler dig till loppet vara med och tävla. Mer om Bockstensturens banor för tävling- och motionsklasser på http://www.bockstensturen.nu. Vi ses i Varberg den 5 september!

Publicerad 13/02/2015 i Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige