Nyheter

Nu rullar cykelnyheter på catwalken

När Cycleurope visar 2016 års sortiment på cykel och cykeltillbehör på sin mässa i Turkiet, så ansluter Sveriges cykelspecialister. Fler än 200 av landets duktigaste cykelfackhandlare bjuds på cykelshow när Cycleurope steppar upp på catwalken och visar ett mer laddat sortiment än någonsin.

Bland de hundratals nyheter som visas upp på Cycleuropemässan, i Turkiska Belek, utmärker sig elcykelsortimentet:
– Vi jobbar hårt för att utbilda svenska folket kring elcyklar. Det har lett till en kraftig efterfrågeökning på elcyklar från helt nya kundgrupper. De möter vi upp med nya cykeltyper och system, förklarar Cycleuropes svenska försäljningschef Håkan Rosenqvist.

I det nya elcykelsortimentet finns traditionella citycyklar, mountainbike, fatbike, nya hybrider med integrerade batterier och olika system från E-going, Shimano och Bosch. Cykelkoncernen visar att man menar allvar med sin elcykelsatsning. I ett framtidsseminarium tittar Cycleuropes koncernchef djupt i spåkulan och menar att elcyklar kommer att utgöra 50 % av cykelmarknaden inom en överskådlig framtid:
– Elcyklar är inte längre framtidens sätt att transportera sig på, det är nutidens transportmedel. Den tillväxt vi ser är bara början. Elcykeln kommer vara alternativet till bil och kollektivtrafik i staden men också varutransporter. Det kommer att bli svårt att motivera varför vi ska släppa in lastbilar i innerstan, menar Tony Grimaldi.

Cykelnyhet_MTB_RIMFAXE

Men vi vill fortsätta jobba med en bredd i sortimentet. Det märks inte minst på hybridcyklarna, som är det som ökar mest efter elcyklar. Fler modeller och färger behövs när allt fler väljer en sportigare cykel framför traditionella citycyklar.

Enligt Håkan Rosenqvist är mountainbike ett annat segment på uppgående:
– Vi har fler mountainbikecyklar 2016. Vi satsar på att ha ett komplett sortiment även för den kvinnliga motionären, både inom mountainbike och racer. Vår avsikt har varit att ta ett stort kliv framåt inom dessa segment och våra kunder verkar gilla vad de ser.

Publicerad 25/09/2015 i Nyheter

Den barmhärtiga cyklisten

stefan sjöstam

Stefan Sjöstam är en flitig motionscyklist och en sann Crescentfantast. Hela förra vintern sparade han för att kunna uppgradera till en 29” MTB då en tävling på cykel-siten Happy MTB dök upp. Med chansen att vinna en Crescent Rimfaxe 29” fanns det inget att tveka om, Stefan fyllde i tävlingsformuläret och skickade iväg. Samma kväll berättade han om tävlingen för sin fru och sa ”om jag vinner Rimfaxen så kommer jag skänka sparpengarna till välgörande ändamål”.

Dagarna går och plötsligt ringer telefonen hemma i Umeå där rösten i andra luren gratulerar till Crescentcykeln han vunnit, ödet var på hans sida! Efter en sommars fundering över var sparpengarna skulle gå bestämde sig Stefan för att investera i ett jordbruksprojekt i Kenya där han kunde bidra med kor, getter och höns. Och inte nog med det, resterande pengar skänktes till behövande familjer i Rumänien för att ge barnen en möjlighet till skolgång.

Fantastiskt engagemang, Stefan!

Publicerad 24/09/2015 i Engagemang

Han cyklar till tyskland för entreprenörsskapet

Idag bär det iväg!
Erik Arvidson är en tjugofemårig student från Uppsala. Under september månad kommer han att cykla från Stockholm till München för att lära sig mer om entreprenörskap. Han triggas av att kunna ta sig fram för egen maskin, samt att göra det man egentligen inte riktigt vågar – två känslor han tror är vanliga hos både entreprenörer och långfärdscyklister. Längst vägen kommer han att träffa ett antal entreprenörer för att höra om deras resor.

Följ gärna Eriks resa här.

Publicerad 31/08/2015 i Nyheter

Damenas världselit i Vårgårda och på SVT till helgen

Kommande helg, 21 – 24 augusti, är det dags för Crescent Woman World Cup i Vårgårda. Det blir både lagtempo- och landsvägslopp med damernas världselit.  Fredagen den 21 augusti körs lagtempoloppet och söndagen den 23 augusti körs linjeloppet. På lördagen arrangeras ett Velofondo med både elit- och motionsklass. Crescent, som är titelsponsor för världscuptävlingarna finns på plats tillsammans med Crescentcyklister från Crescent Team DARE och Magnus Bäckstedt.

Har du inte möjlighet att ta dig till Vårgårda för att se tävlingarna live i helgen, då kan du följa linjeloppet i TV. SvT kommer att direktsända världscuploppet på cykel för damer i Vårgårda den 23 augusti. Loppet startar kl 9.15.

Mer information om loppen, bansträckning och annat som händer kring Crescent Woman World cup på worldcupvargarda.se!

Publicerad 18/08/2015 i Allmänt

Cykla Velofondo i Vårgårda med Crescent!

150318 Magnus Ba¦êckstedt - No Stamp (24 av 69)Toppat formen för Vätternrundan eller något av vårens lopp? Behåll flåset och cykelmuskler genom att sätta upp nya mål.

Boka upp ett lopp eller två under hösten. Crescent har 100 st startplatser att erbjuda till Velofondo Vårgårda den 22 augusti. Är du intresserad av att köra 14 sköna mil tillsammans med Magnus Bäckstedt, Team Crescent Dare och andra ambassadörer från Crescent kan du anmäla ditt intresse HÄR! Senast 1 juli behöver vi ha din anmälan.

Mer om Velofondot i Vårgårda på loppets webbplats. Passa på att titta på Crescent Woman World Cup som körs dagen före- och efter Velofondot. Då samlas damenars världselit på cykel i Vårgårda. Se filmen inför Velofondo Vårgårda på https://youtu.be/jjD89-ENsTs

Publicerad 25/06/2015 i Nyheter

Högt betyg till Crescent i elcykeltest

150409_elcykel_crescent (5)

Crescents sportiga elcykelnyhet Eli, har fått högt betyg i M3 test av elcyklar 2015. 8 av totalt 10 i betyg till denna orange elcykel med elsystem från Shimano Steps. Testpanelen gav höga betyg tack vare att det är en välbyggd cykel med genomtänkt designade detaljer och att den är lättrullad. ”Det gör det dessutom i stort sett helt ljudlöst och responsen i motorn är rapp. Samtidigt är kraftassistansen väldigt mjukt integrerad. ” skriver M3 M3:s test kan du ta del av här: http://m3.idg.se/2.1022/1.562664/elcykel-test

Om Crescent Eli: http://www.crescent.se/cyklar/elcyklar/eli-elcykel-10-vxl/

Publicerad 02/06/2015 i Nyheter

Redo för Vätternrundan!

_MG_8404

Snart är det dags för jubileumsyra då Vätternrundan fyller 50 år och Tjejvättern 25 år.

Crescentcyklister ger dig sistaminuten råd inför loppen online och på plats innan start. Kika in!

Team Crescent DARE ska cykla Tjejvättern och Halvvättern. Tjejernas bästa råd inför loppet är att satsa på en bra byxa med en padding. Då känns det så mycket roligare att cykla. Kontaktytor mot cykeln är viktigt i form av bra handskar och skor. Och så en hjälm i rätt storlek.

När de inte sitter i sadeln så tjejerna på plats i Crescents monter på eventområdet under Tjej- och Halvvättern. Kom gärna förbi och få några sistaminuten råd inför loppet.

En annan person som också har mycket kunskap att bidra med är Magnus Bäckstedt. Med snabbaste tiden runt Vättern har han många goda råd till den som ska cykla runt sjön. Magnus ska cykla runt Vättern med Team Reijlers i år men före och efter rundan finns han att träffa i Crescentmontern.

Ta gärna del av Magnus tips inför loppet här:

Magnus tips när det är 3 veckor kvar Magnus tips när det är 2 veckor kvar Magnus tips när det är 1 vecka kvar Magnus tips angående mat

Publicerad 29/05/2015 i Nyheter

I topp då bästa klassiska damcykeln testades

toste-622-dam-nexus-3lila-matt

Det blev en andraplacering för Crescent Toste i Wise Guides test av vårens cykelnyheter.

När Aftonbladet publicerade WiseGuides test av den bästa klassiska elcykeln fick Crescent Toste toppbetyg. Cyklarna som testades utvärderades efter tre kriterier: Användning, kvalitet och kapacitet. Bara en annan cykel föll bättre ut i testet som gav Toste hela 13 + av totalt 15.

Utdrag ur Wise Guides omdöme av Toste:

”Crescent Toste har en av de skönaste sadlarna i testet. Även styret är härligt då det är speciellt utformat för ett bekvämt grepp. Cyckeln går fort framåt och har effektiva bromsar som tar bra när det går nedför. Cykeln är smidig att växla och klarar av den brantaste av backar”

Om Crescent Toste

http://www.crescent.se/cyklar/classic/toste-253-3-vxl-dam/

Till testet

http://www.aftonbladet.se/tester/article20739593.ab?teaser=true

Publicerad 25/05/2015 i Nyheter

Maxa upplevelsen – anta utmaningen! Anmälan till Bockstensturen är öppen

Motionär eller tävlingscyklist – har du inte redan anmält dig till Bockstensturen 2015? Då är det dags! 5 september körs 100, 50 eller 30 härliga MTB-kilometer i historiska skogsmarker kring Varberg. Crescent är en av huvudsponsorerna och du behöver inte vinna loppet för att få chansen till en riktig toppvinst; Crescent Rimfaxe 27,5″. På Bockstensturens facebooksida kan du som anmäler dig till loppet vara med och tävla. Mer om Bockstensturens banor för tävling- och motionsklasser på http://www.bockstensturen.nu. Vi ses i Varberg den 5 september!

Publicerad 13/02/2015 i Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige