Nyheter

Miljöminister Karolina Skog på besök i cykelfabriken

I maj 2016 tillträdde Karolina Skog (MP) miljöministerposten i Regeringen med ett öga för det vi älskar – cykeln! Karolina ser cykeln som ett svar på många gåtor i vårt samhälle, däribland den omdiskuterade folkhälsan, som känns mer väsentlig än någonsin. Men också hur ett större cykelfokus i stadsplaneringen underlättar trängsel, som i sin tur även gynnar närhet och handel i våra trånga biltäta storstäder.

Med ett puderlätt regn i luften kom Karolina rullande på en nybakad elassisterad Crescent till vår cykelfabrik. Trots att Varberg visade sig från sin dova sida verkade Karolina uppleva detsom bara en cyklist som testat en elcykel känner: glädjen, farten – elcykeleffekten.

Själv är jag särskilt intresserad av det uppdrag som regeringen gett VTI om orsakerna bakom minskad cykling bland barn och unga

Miljöministern klev in i en fabrik i högsäsong där elcykel efter elcykel byggs på de olika produktionslinjerna. Under rundvandringen genom fabriken berättade Karolina om den nyligen presenterade cykelstrategin, ett arbete för att öka cyklingen i Sverige:

– Själv är jag särskilt intresserad av det uppdrag som regeringen gett VTI om orsakerna bakom minskad cykling bland barn och unga, säger Karolina Skog.

Den nya cykelstrategin innehåller flera bitar som betyder mycket och intresserar oss, däribland bättre folkhälsa, minskad trängsel i tätorter och att minska resandets miljöpåverkan. Vår VD Jonas Netterström berättar för Karolina hur vi jobbar mot de här samhällsmålen och hur elcykeln spelar en viktig roll:

– För folkhälsan och miljön är det ett positivt steg i rätt riktning, det är viktigt att sänka tröskeln för fler att börja cykla. Elcykeln kan spela en stor roll i det arbetet, säger Jonas, som också tog fasta på att regeringen gett VTI i uppdrag att samordna och utveckla cykelforskning.

  • I Sverige ligger medianavståendet på 4,3 km i arbetspendling, ändå rullar över hälften av alla resor under 3 km i bil och inte cykel. Vi tror att åtgärder behöver vidtas för att fler ska ha möjlighet att välja cykeln framför bilen. Elcykelpremie, förmånscyklar till anställda inom privat- och offentlig sektor och varför inte låta friskvårdsbidraget även gälla för den som vill cykla. Vad tycker du? Gå gärna in på vår Facebook och diskutera https://www.facebook.com/crescentcyklar/
Publicerad 18/05/2017 i Nyheter

Elcykel roadshow 2017

Går du i elcykeltankar såhär när gatorna sopats och dagarna är lite längre och varmare? Just nu har du ett gyllene tillfälle att testa känslan i olika modeller och träffa elcykel-specialister som hjälper dig att hitta just din favorit. Hitta din närmaste elcykel-roadshow här!

Publicerad 05/04/2017 i Event, Nyheter

Crescents elcyklar prisas i test

Crescents svensktillverkade elcyklar för toppbetyg av tidskriften Allt om elcyklar.
– Vi testar alla elcyklar som lämnar vår produktion så vet vi att de håller högsta kvalitet, men det gläder oss att få det opartiskt bekräftat, säger Johanna Smedberg på Crescent. Läs hela testet här!

Elcykeln Elda/Elder från Crescent anses bäst i test i premiumklassen, och prisas med högsta betyg i kategorierna byggkvalitet, cykelkänsla, motor och utseende. Av Allt om elcyklars redaktionen får den omdömet ”vass premiumcykel”.

Även modellen Elin prisas och får högsta betyg för sin byggkvalitet och framhålls i tidningen som en ”stark brukscykel”.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med att satsa på både kvalitet och design slår väl ut, omdömena i Allt
om elcykel visar att vi gör rätt, säger Crescents marknadschef Johanna Smedberg.

Läs hela testet här!

Publicerad 17/03/2017 i Nyheter

TJEJVÄTTERNLÄGRET 2017 FULLBOKAT

Det har varit riktigt högt tryck på årets tjejvätternläger (riktigt kul!) och platserna är nu fullbokade! Du som fått en plats på lägret kan förvänta dig en spännande helg med ett gäng härliga tjejer och en riktig boost inför dina mål och utmaningar. Mer information kommer i februari, vi ses snart! 

Publicerad 19/01/2017 i Nyheter

Nu kör vi igen, tjejer! – FULLBOKAT

header_nyhet_2017

För tredje året i rad kör vi vårt populära tjejvätternläger inför Tjejvättern och Vätternrundan! Om du är sugen på att anta en ny utmaning eller vässa dina cykelkunskaper är din plats i klungan pris_patchgiven! Varmt välkommen till Varberg den 28-30 april!  

Publicerad 01/12/2016 i Nyheter

Nu startar produktionen av elcyklar i vår fabrik i Varberg!

Nu startar produktionen av Crescent elcyklar i vår fabrik i Varberg! Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent idag tänka sig att köpa en elcykel. 

Elcykeln innebär en ny moBIlitetslösning som förenklar och förbättrar mänNiskors Vardagsvanor.

Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands.

En viktig del av satsningen är också arbetet med att utveckla nya Crescentmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.

Igår hade vi bl.a våra vänner från kommunen på plats i fabriken för en visning av den nya elcykelproduktion.  Här nedan ser ni Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun som för första gången testar att cykla elcykel.

dsc_7968

 

Publicerad 30/11/2016 i Nyheter

Se våra elcykelnyheter på eCar Expo

Vi gillar att allt fler upptäckt att elassistans är smidigt och miljövänligt. Kommande två helger visar Crescent upp sina elcykelnyheter på eCar Expo 2016, som är en mässa för elfordon.

Visserligen är en elcykel inte per definition ett fordon utan just som namnet säger – en cykel, men vi vill passa på att elcykeln precis som elbilen är ett utmärkt alternativ till fossildrivna transportalternativ.

Vi ses på;

Eriksberghallen i Göteborg 12- 13 november, lördag kl 10-19, söndag kl 10-18.

Nacka Strand i Nacka, Stockholm 19- 20 november, lördag kl 10-19, söndag kl 10-18.

Inte möjlighet att komma förbi? Se våra elcykelnyheter här http://www.crescent.se/cyklar/elcykel/

Publicerad 10/11/2016 i Allmänt, Event, Nyheter

Nu startar Skolklassikern!Vi på Crescent har alltid brunnit för folkhälsa. Från vår klassiska världsmästarcykel till 00-talets ”folkhälsocykel” så har vårt mål alltid varit att sätta fler människor i rörelse och att få fler människor att må bra. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan). img_3607

Att svenska skolbarn rör sig för lite har länge varit ett faktum och något som vi velat göra något konkret åt. När vi först fick höra talas om Skolklassikern kände vi med en gång att detta var helt rätt – det var ju på pricken det som vi själva ville göra: Att få fler barn att röra sig regelbundet, och få dem att känna glädje i att röra sig och få mer vardagsmotion.

Nu är Skolklassikern i gång och öppen för alla Sveriges mellanstadieklasser att anmäla sig. Eleverna hjälps åt tillsammans genom att springa, cykla, simma och skida (eller skrinna) distanserna som ingår i En Svensk Klassikers alla lopp. Inför cykelmomentet kommer vi bland annat att hjälpa eleverna att bli kompisar med sina cyklar, och tipsa om hur man bäst tar hand om cyklarna, så att de ska hålla länge och vara säkra i trafiken.

Gå in på skolklassikern.se om du vill veta mer – eller anmäla just din klass!

 

Publicerad 23/09/2016 i Allmänt, Engagemang, Nyheter

Huvudsponsor för En Svensk Klassiker!

Nu går vi in som huvudsponsor för En Svensk Klassiker! En viktig anledning är vårt engagemang i lanseringen av Skolklassikern, som är En Svensk Klassikers satsning på att få barn och ungdomar att röra sig mer.

–  Barn idag rör sig för lite. Det är en oroväckande utveckling som bidrar till ohälsa. För att ändra på detta krävs att fler människor och företag engagerar sig i hälsofrämjande projekt. Skolklassikern är ett sådant och vi tror att vi genom vårt engagemang kan göra skillnad och få fler barn i rörelse, säger Tony Grimaldi, VD Cycleurope.

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans aktiverar 180 000 motionärer året runt. Att vi går in som huvudsponsor just nu handlar till stor del om satsningen på Skolklassikern, som dessutom är del av folkhälsoprojektet GEN-PEP. Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra sig regelbundet genom att de får testa på fler idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion.

Vi kommer också att vara engagerad i En Svensk Klassikers plattform för samhällsdebatt, Folk-i-rörelse. Att fokusera på folkhälsofrågor har vi gjort under många år, bland annat genom den så kallade ”Folkhälsocykeln” och flera andra satsningar. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan).

– Vi är jätteglada för att få in Crescent som huvudsponsor i En Svensk Klassiker, ett företag med en lång historia och som varumärke är lite av en svensk klassiker. Det är ett strategiskt samarbete som innebär att vi gemensamt kan arbeta vidare med att sätta Sverige och svenskarna i rörelse samt bidra till en förbättrad folkhälsa. Vi kan arbeta såväl med barn och ungdomar genom vårt projekt Skolklassikern samt engagera oss i opinionsbildningsarbetet genom Folk-i-rörelse, säger Michael Thorén, VD på En Svensk Klassiker.

ESK_logo_RGB

 

Publicerad 04/07/2016 i Engagemang, Nyheter

Svensk cykelpassion i Crescents nya film!

Under våren har vi gjort film om orange cykelpassion från Varberg. Nu är den klar;

”Crescent – för svenska förhållanden”

Med filmen vill vi förmedla känslan av Crescent som ett genuint svenskt varumärke som bidrar till en aktiv livsstil genom hela livet. Vi lyfter fram vår design, utveckling och hur vi bygger cyklar för just svenska förhållanden.

”Vi har tillverkat cyklar i över hundra år. Tävlingscyklister har vunnit både OS och VM på Crescent. Och generationer av människor har använt våra cyklar dag efter dag, år efter år. För att komma till arbetet och skolan, till kompisen eller träningen – och hem igen. Vi utvecklar fortfarande avancerade cyklar för dig som vill prestera på topp. Men framförallt bygger vi cyklar för svenska förhållanden. Som är konstruerade för att klara ett liv i regn och rusk, och utrustade med delar som tål vårt klimat. Så att du ska kunna ta dig från en plats till en annan på ett smidigt och säkert sätt, som får dig och vår miljö att må bra.”

 

Publicerad 29/04/2016 i Nyheter, Om Crescent
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige