Intervju

Allt börjar och slutar med cyklisten

Varje bilist vi förvärvar till cyklist är en vinst för oss


Vi har pratat med vår industridesigner för att ge er en inblick i hur det egentligen går till när en Crescent elcykel går från idé till verklighet. Oscar Wirdelius, industridesigner, förklara vilken roll designern spelar  för den slutgiltiga produkt, målsättningen med Crescent elcyklar och, kanske viktigast av allt, betydelsen av dig som slutkonsument.


Vilka problem vill Crescent lösa för elcyklisten kopplat till design?

Vi utgår från ett uppfattat behov vilket vi översätter till en produkt med målsättning att täcka behovet. Generellt ska våra elcyklar lösa vardagscykling och vardagspussel. Elcykeln är ett transportmedel som bidrar till sundare hälsa, är bättre för miljön och ger mer frihet. Vår långsiktiga vision är att elcykeln ska göra bilens jobb. Varje bilist vi förvärvar till cyklist är en vinst för oss.

 

Vad karaktäriserar en Crescent elcykel?

Vi befinner oss just nu i en transformering där vi plockar traditionella element och möter upp med ny teknik och modern design. Designen på våra elcyklar balanseras mellan ikoniska, eleganta  svängda rörprofiler och nya moderna geometrier med ett skandinaviskt formspråk. Vi arbetar alltid efter mottot  ”form follows function”, vi tar till vara på klassiska signum för Crescent men skalar bort sådant som stör funktionen. Vardagscyklisten ska alltid hitta rätt i vårt program och därför erbjuder vi ett brett utbud som täcker flera olika behov. Dessutom utvecklar vi för nordiska förhållande och tuffa klimat.  

 

Vår slutliga målbild är att skapa vardagshjältar som löser vardagspusslet


Hur möter ni krav från cyklisten?

Mitt mål som designer är att förstå och tolka användaren och dess behov, genom brukarstudier, analyser och datainsamling. Vi lägger ett otroligt värde i de insikter vi får från våra Crescent cyklister runt om i Sverige. Sen är det en utmaning att möta alla våra intressenters krav och önskemål, men vi sätter alltid slutanvändaren först. Vi designar med hela produktens livscykel  liv i åtanke  – Från produktionen i fabrik, till användarupplevelsen, service och omhändertagande hos våra återförsäljare.  Det gör att vårt mål alltid är att översätta och tolka behov och önskemål till en färdiglösning som inte kompromissar på slutanvändarens förväntningar.


Hur möter ni krav på säkerhet och trygghet i designen?

Detta handlar mycket om regulativa krav och en kravspecifikation utifrån standarder men också våra egna mål och kravbilder utöver de som redan finns. Allt testas och valideras och vi ställer höga krav på underleverantörer. Allt ifrån synlighet, bromsars funktionalitet och cykelns konstruktion. Även stöldsäkerhet arbetar vi aktivt med genom lås och trackers som gör det svårare att stjäla cykeln. Vi studerar olika scenarion där slutanvändaren kan känna sig otrygg och arbetar för att minimera risken att det inträffar.

 

Vi studerar senario där slutanvändaren kan känna sig otrygg och arbetar för att minimera risken att det inträffar


Varför har designen en central roll i produktutvecklingen?

Design är mycket mer än form och färg, det är intention och upplevelse. Rollen innebär att empatisera med slutanvändaren och översätta mjuka värden till praktiska lösningar. När vi designar och komponerar en ny elcykel vill vi tillföra en story och känsla hos slutkonsument. Du som väljer en Crescent ska känna att det finns eftertanke i beslut och att idéerna gör jobbet för dig som cyklar. Val som gör din vardag med elcykel lättare och bättre. Det ska alltid finns fördelar med att välja en Crescent. 

CRESCENT ELCYKLAR

Vardagshjältarna

 

Vi designar, utvecklar och producerar våra elcyklar på den svenska västkusten, i Varberg, för nordiskt förhållanden och tuffa klimat.

 

Elcyklar
 • Elder 20S, 10-vxl

  Elder 20S, 10-vxl

  1 021 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Elda 20S, 10-vxl

  Elda 20S, 10-vxl

  1 021 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Eli 20B, 11-vxl

  Eli 20B, 11-vxl

  1 299 SEK / mån
  44 995 SEK
 • Elva 20B, 11-vxl

  Elva 20B, 11-vxl

  1 299 SEK / mån
  44 995 SEK
 • Elis, 8-vxl

  Elis, 8-vxl

  799 SEK / mån
  26 995 SEK
 • Elly, 8-vxl

  Elly, 8-vxl

  799 SEK / mån
  26 995 SEK
 • Elder 50S, 9-vxl

  Elder 50S, 9-vxl

  938 SEK / mån
  31 995 SEK
 • Elda 50S, 9-vxl

  Elda 50S, 9-vxl

  938 SEK / mån
  31 995 SEK

Hitta din vardagshjälte i vårt elcykelsortiment

0