ELDER 20S & ELDA 20S - SPORTIGA ELHYBRIDER

Snabb och lätt elcykling

Elder 20S & Elda 20S

 

Upptäck Crescents senaste generation elcyklar. Lättrullade elhybrider, komplett utrustade för pendling eller längre cykelturer. Minimalistisk skandinavisk design, sportigt förpackat i en avslappnad geometri som finns med både högt och lågt överrör. Det här är elcyklarna som bjuder in till återkommande besök i sadeln - Möt Elder och Elda.

10 vxl

Shimano Cues

 

E6100

Shimano centermotor

500 wh

Batteri

 

3 lägen

El-assistans

Nyhet 2023

Elder 20S

Nyhet 2023

Elda 20S

Genomtänkt design och kraftfullt elsystem från Shimano

SPECIFIKATON

ELSYSTEM: Shimano® STEPS E6100
MOTORPOSITION: Centermotor
GAFFEL: Dämpad NEX 63 mm slaglängd NLO

VÄXELSYSTEM: Shimano® Deore® 1x10
BROMS FRAM: Hydr. skivbroms, Shimano BR-MT201 disc 180
BROMS BAK: Hydr. skivbroms, Shimano BR-MT201 disc 160

Motorsystem

Powered by Shimano

Elder 20S och Elda 20S är utrustade med en tystgående Shimano STEPS E6I00 motor med ett vridmoment på 65 nm. Motorn är kraftfull och tar dig enkelt fram i kuperad terräng och/eller med en cykelvagn på släp. Motorn är pålitlig och assisterar dig upp till 25 km/h i 3 olika assistanslägen.

Batteri

Kraftfullt och helintegrerat

Batteriet sitter snyggt integrerat och skyddat i underröret på ramen och tar dig många mil med sina 500wh. Ladda batteriet direkt i ramen eller utanför cykeln, genom att enkelt klicka ur batteriet. 

Display

Avtagbar display

 

Shimano 6000 display är centralt placerad på styret och ger dig den information du behöver om hastighet, batteriladdning och assistansläge. Aktivera gångassistans direkt på knappstatsen och klicka enkelt av och ta med din display när du parkerat din elcykel.

Elcykla snabbt och tryggt med full komfort

 

Hydralisk skivbroms: Bromsa tryggt och säkert med hyrauliska skivbromsar av bästa kvalité, utrustade med 160 mm bromsskiva både fram och bak.

 

10-VXL: Som elcykelpendlare behöver du kunna anpassa din cykling efter olika hastighet och varierad terräng. Utanpåliggande växlar hjälper dig att snabbt växla i kuperad terräng och enkelt manövrera elcykeln vid överfarter och trafikljus. 

 

Punkteringsskyddade däck: Elder och Elda är skapade för smidig cykelpendling. Elcyklarna är utrustade med 28" hjul och 44 mm däck med hög komfort och punkteringsskydd.

 

Dämpad gaffel: Med dämpad kvalitétsgaffel framtill får du en bekväm cykling även på ojämt underlag. Du tar dig enkelt upp och ner från höga vägkanter och för garanterat en behaglig cykeltur. 

App

E-tube ride App

Med Shimano E-tube ride appen kan du göra din smartphone till display. Se kördata som hastighet, assistansläge, kadens och kraft. Hitta cykelturer direkt i appen, navigera efter dina inlagda rutter och dela din kördata direkt i Strava.

Gör din elcykel komplett på ett klick. Extrautrusta med matchande tillbehör från Spectra Pronto.

Matcha med rätt tillbehör
 • Utrusta din elcykel med cykelväskor och cykelkorgar från Spectra Pronto

  Visa cykelväskor och cykelkorgar
 • Sherpa

  Sherpa

  150 SEK / mån
  1 129 SEK
 • Strike

  Strike

  150 SEK / mån
  1 249 SEK
 • Buddy

  Buddy

  150 SEK / mån
  1 279 SEK

Solid Försäkring

 

I alla cyklar ifrån Crescent ingår en 3 månaders kostnadsfri stöldskyddsförsäkring från Solid.

One-key solution

 

Elcykeln har ett godkänt ramlås med one-key solution (dvs samma lås till ram och batteri) och fäste för tillhörande plugginlås.

Vill du åt samma känsla men med mindre kraft?

 

Elder och Elda kommer också som 50S, med mindre kraft och räckvidd men med samma genomtänkta geometri och utförande. Ska du inte långdistanspendla och ta dig fram i flack till medel-kuperad terräng spana in dessa multifunktionerlla vardagshjältar. Gå vidare till Elda 50 S eller Elder 50S.

0