ATT VÄLJA ELCYKEL FRAMFÖR BIL

Elcykeln - En vardagshjälte som löser livspusslet

 
 
ETT LIV MED ELCYKEL - ETT SMART VAL

Elcykeln löser livpusslet för hela familjen

 

Möt Karl Martindahl, artist, låtskrivare, författare och elcyklist – En sann allkonstnär bosatt i Jönköping med stor passion för musik och hållbara livsstilsval. För drygt ett år sedan tog Karl och hans familj ett medvetet beslut – att sälja sin andra bil och i stället skaffa elcyklar. Ett miljömedvetet val som har gett familjen allt ifrån ekonomiska fördelar till en hälsosammare livsstil.


Elcykeln blev snabbt en hjälte i vardagen:

Karl med familj bor en liten bit utanför Jönköping, på vad han själv beskriver som ”ett cykelvänligt avstånd”. Att ställa om från två bilar, till en bil och elcyklar har kommit med många fördelar för familjen. Med elcykel som transportmedel har det blivit både smidigare och mer ekonomiskt fördelaktigt, från att nu slippa oroa sig för parkeringsbesvär och böter, till mer motion och frisk luft. Karl menar att hans elcykel är en riktig vardagshjälte och en oumbärlig komponent för att få ihop familjens livspussel.

 

Ekonomiska Fördelar:

 

 • Drivmedelskostnader: Jämför du drivmedels kostnader mellan elcykel och en diesel- eller bensinbil säger det sig själv - Det är så gott som gratis att elcykla.
 • Parkering och Avgifter: Inga parkeringsavgifter, inga parkeringsböter.
 • Omkostander: När man går från två bilar till en bil och elcyklar sänks omkostnaderna avsevärt. Tillskillnad från en bil så är det egentligen bara årlig service som kostar på elcykeln, vilket är en marginell summa i sammanhanget.
Bild

Provcykla först. Karl har testat sig fram bland olika elcyklar (här på en city elcykel) innan han fastnade på en sportig hybrid.

Snabb i rusning och låg tröskel:

 
Det fina med elcykel är att det blir en mycket lägre tröskel att ta elcykeln jämfört med en vanlig cykel. Den extra kraft man får i uppförsbacke och motvind gör att det sällan känns jobbigt att cykla. Det är lätt att tänka att elcykeln tar mer tid i anspråk än vad bilen gör, men eftersom du slipper leta parkering spar du mycket tid och kör du mitt i rusningstrafik går det dessutom betydligt snabbare med elcykel, menar Karl Martindahl.
 

Råd för Blivande Elcyklister:

 

 • Slut fundera, skaffa en elcykel: Karl uppmanar alla som överväger att köpa eller att leasa en elcykel att sluta tveka, bara gör och njut av fördelarna det för med sig.
 • Elcykel efter dina behov: Karls råd är att köpa en elcykel som passar ens egna livsstil och behov. Exempelvis cyklar han själv på en stilren hybrid elcykel, vald för att den är snygg. Medan hans fru cyklar på en praktisk cityelcykel med lågt insteg och lite mer avslappnad sittställning.
Bild

Om Karl Martindahl

 

Yrke: Musiker, författare, låtskrivare.

 

Ålder: 44 år

 

Elcykelerfarenhet: Elcyklat i drygt ett år, till vardags, möten och för upphämtning av barn

 

Familj: Fru och två barn 

 

Elcykel filosofi: Elcykeln är en perfekt kombinationen av motion, luft och att landa i nuet. 

 

 

2023-12-08

Karl Martindahls favoriter från Crescent:

 • Elder 20S, 10-vxl

  Elder 20S, 10-vxl

  1 021 SEK / mån
  34 995 SEK
 • Strike

  Strike

  150 SEK / mån
  1 249 SEK
 • Cykelhjälm Nice MIPS

  Cykelhjälm Nice MIPS

  150 SEK / mån
  1 279 SEK
 • Elmer 20S, 5-vxl

  Elmer 20S, 5-vxl

  1 160 SEK / mån
  39 995 SEK
 • Sporty

  Sporty

  150 SEK / mån
  1 249 SEK

Elcyklar

Hitta din Crescent vardagshjälte idag

0