Team Crescent Varberg

Team Crescent Varberg är tre hårt satsande killar som vill ta sig långt inom cykling, med största fokus på MTB. Alla i teamet är mycket dedikerade och lägger ner mycket tid på sin träning. Under säsongen 2019 kommer Team Crescent Varberg att synas mycket i skogarna kring Varberg, men också runt om i Sverige och utomlands.

Crescent stöttar teamet så att de kan fokusera fullt ut på träning och teknik, med rätt utrustning.

Förutom att sporra varandra till framgång, vill Team Crescent Varberg kunna inspirera fler cyklister att köra MTB. Att vara förebilder för de yngre i klubben och ute på tävlingar är en självklarhet. Vid träning är det peppning och stöttning som gäller men på tävling kämpas det under devisen ”låt bäste cyklist vinna” och målsättningen är att vid varje tävling färga hela prispallen orange. Ser man framåt är siktet inställt på OS i Paris 2024!

Facebook
https://www.facebook.com/teamcrescentvarberg

Instagram
https://www.instagram.com/teamcrescentvarberg

 

ANDRÉ ERIKSSON

Född: 2001
Hemort Varberg, studerar på Cykelgymnasiet i Skara
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

1:a Vista mountain
1:a Tibro MTB Race
3x 2:a Bockstensturen (2015, 2016 och 2018)
4:a Rye terrengsykkelfestival UCI
6:a Slangerup, Köpenhamn UCI

2019

2019 gör jag mitt andra år som junior och jag kommer att försöka åka ut i Europa men jag kommer köra mycket tävlingar runt om i norden också. Självklart kommer jag köra SWE-cup och de svenska mästerskapen i xco och xce.

PERSONLIG PRESENTATION

Jag är född och uppvuxen i Varberg men nu går jag mitt andra år på cykelgymnasiet i Skara och stormtrivs. Jag tycker att det är extremt kul att träna tillsammans med så många duktiga cyklister i både mountainbike och landsväg.

CYKELFAKTA

2019 kommer jag att tävla på en Crescent stark. När jag tränar landsväg på en Crescent Giga. Två riktigt fina cyklar som håller hög kvalité.

Facebook: https://www.facebook.com/andreerikssonn/
Instagram: https://www.instagram.com/andreerikssonn/

CASPER JOHANSSON

Född: 2002
Hemort Tvååker, studerar på Cykelgymnasiet i Falun.
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

8:a mountainbike och cyclocross SM 2018.
49:a av 180 EM 2018
2:a Ränneslättsturen
5:a Varbergs MTB meeting

2019

2019 ser jag fram emot att tävla i junior och min tanke är att jag ska försöka satsa att åka på så många UCI race jag bara kan. Men det stora målet är som alla andra år Mountainbike SM i Östersund.

PERSONLIG PRESENTATION

Jag heter Casper Johansson och kommer från Tvååker utanför Varberg. Jag cyklar med Team Crescent Varberg och för Varbergs MTB. För tillfället bor jag i Falun för att kombinera träning med skolan på Hagströmska gymnasiet. Jag har alltid gillat att röra på mig så därför älskar jag att cykla.

CYKELFAKTA

Jag har cyklat sen jag var 8 år gammal och inte slutat sen dess. Driv kraften är att bli bättre och utvecklats som både person och cyklist. Jag har cyklat på en Crescent Mjölner och det kändes helt underbart.

MER OM MIG

Mer om mig kan ni hitta på:

https://www.facebook.com/Casper-johansson-cykel-138304586866471

SAMUEL ÖRNBORG

Född 2002
Hemort Varberg, studerar på Cykelgymnasiet i Skara
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

Totalseger i Västgötacupen 2016 och 2018 (bästa -02, 2017)

2:a SWE-cup 2018

26:e plats Youth European Championships XCO, Pila, Italien

1:a plats Klippingeracet, SWE-cup 2018

1:a plats Torpracet 2018

2:a Huskvarna MTB tour 2018

3:a Borlänge Tour 2108

2:a Vårgårda CK MTB, SWE-cup

1:a Bockstensturen Långloppscupen 2017

Lagguld svenska mästerskapen XCO 2016, 2017 och 2018

2019

Satsningen fortsätter med Västgötacupen och SWE-cup i Sverige men jag hoppas även kunna köra en del tävlingar i Norge och Danmark. Räknar med att första året i juniorklassen kommer att bli riktigt tufft men en kul utmaning att mäta sig med de äldre igen. Vill även köra några långlopp tillsammans med Crescent. Fokus ligger mycket på träning och utbildningen på cykelgymnasiet i Skara där jag är antagen till RIG. Året startar med träningsläger på Kanarieöarna och i Spanien.

PERSONLIG PRESENTATION

Jag gick på min första Mountainbiketräning vid 8 års ålder och tyckte det var sjukt kul så jag har varit kvar i leran sen dess. Gillar verkligen att träna och tycker det är fantastiskt att få kombinera mina ekonomistudier på gymnasiet med cyklingen.

CYKELFAKTA

Säsongen 2019 skall jag testa något helt nytt -  en heldämpad hoj! Det är dags att lämna den snabba stela ramen till en förhoppningsvis snabbare heldämpad Crescent Stark. Noggranna val av komponenter tillsammans med Crescents Lars Svalin skall göra mig och cykeln till en vinnande enhet. Under vinterhalvåret hänger fortfarande min gamla Crescent Lodur med bra på Skaras vägar. Skolans nya TC från Monark kommer även att göra sitt de dagar när vi kör inomhus.

MER OM MIG

Vill du veta mer om mig och min cykelsatsing kan du kolla in:

Hemsida: https://samuel.ornborg.se
Instagram: https://www.instagram.com/samuelornborg
Facebook: https://www.facebook.com/Samuelornborg

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra

0