Team Crescent Varberg

Team Crescent Varberg är fyra hårt satsande killar som vill ta sig långt inom cykling, med största fokus på MTB. Alla i teamet är mycket dedikerade och lägger ner mycket tid på sin träning. Under säsongen 2018 kommer Team Crescent Varberg att synas mycket i skogarna kring Varberg, men också runt om i Sverige och utomlands.

Crescent stöttar teamet så att de kan fokusera fullt ut på träning och teknik, med rätt utrustning.

Förutom att sporra varandra till framgång, vill Team Crescent Varberg kunna inspirera fler cyklister att köra MTB. Att vara förebilder för de yngre i klubben och ute på tävlingar är en självklarhet. Vid träning är det peppning och stöttning som gäller men på tävling kämpas det under devisen ”låt bäste cyklist vinna” och målsättningen är att vid varje tävling färga hela prispallen orange. Ser man framåt är siktet inställt på OS i Paris 2024!

Facebook
https://www.facebook.com/teamcrescentvarberg

Instagram
https://www.instagram.com/teamcrescentvarberg

 

ANDRÉ ERIKSSON

Född: 2001
Hemort Varberg, studerar i Skara
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

2:a Varberg MTB meeting
3:a Göteborg SweCup
4:a Östersund SweCup
5:a Rye terrengsykkelfestival
4:a SweCup total
2st 2:a Bockstensturen (2015, 2016)

2018

Jag kommer att tävla de flesta SweCup tävlingarna, de svenska mästerskapen men även några tävlingar i västgötacupen och några tävlingar runt om i norden. Jag kommer även tävla i Bockstensturen.

PERSONLIG PRESENTATION

Jag är född och uppvuxen i Varberg och började cykla när jag var tio år. Jag fastnade direkt för mountainbike och idag går jag på cykelgymnasiet i Skara.

CYKELFAKTA

När jag tävlar och tränar mountainbike kör jag på Crescent Mjölner och när jag tränar landsväg kör jag på Crescent Giga. Mina tankar om cyklarna är att de ska hålla hög kvalité vilket de alltid gör.

Facebook: https://www.facebook.com/andreerikssonn/
Instagram: https://www.instagram.com/andreerikssonn/

CASPER JOHANSSON

Född: 2002
Bor: Tvååker
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

1a Bockstensturen 2016
2a Vista Mountain
2a Bockstensturen 2017
5a Varbergs MTB Meeting 2016
8a Varbergs MTB Meeting 2017

2018

Västgötacupen
Ungdoms-EM Italien
Eventuellt några långlopp

PERSONLIG PRESENTATION

Jag heter Casper och är 15 år gammal, har cyklat i cirka 8 år. Jag brinner för att träna och tävla inom MTB. Det är först de senaste åren jag börjat tävla mer seriöst. Något jag tycker är viktigt är att ha roligt. Har man roligt blir det lättare att hitta motivationen att träna och bli bättre.

CYKELFAKTA

Jag har en Crescent Mjölner och en Crescent Zepto. Jag har nu hunnit att testa mina cyklar. Dom känns riktigt bra och snabba. Ramen på min Mjölner känns riktig styv och bra, kan verkligen rekommendera denna cykel. Zepton har jag också testat, det är min första cykelcross, så jag har ingen direkt erfarenhet av detta sedan tidigare. Den känns riktigt skön att cykla på i alla fall.

MELKER HEDRÉN

Jag är 16 år och bor i Varberg. Jag har cyklat i Varbergs MTB sedan 2008 och tycker det är lika roligt fortfarande. Bor i Trönninge och spenderar det mesta av min fritid i skogarna i närheten av huset där jag bor.
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

7:a P15-16 på SM i Värnamo 2017 (2:a bland 02-or)
5:a Totalt i Swecup 2017
Har även kört Ungdoms-EM 2 gånger (2016, 2017)

2018

Jag planerar att köra några deltävlingar i Västgötacupen och alla tävlingar i Swecup. Har även planer på att köra långlopp samt SM och Ungdoms-EM i Pila, Italien. Ska försöka lägga upp mina träningsplaner ännu mer strukturerat för att utvecklas som cyklist.

PERSONLIG PRESENTATION

Till hösten ska jag börja teknisk eller naturvetenskaplig linje på cykelgymnasium. Mina ambitioner är att köra världscup och att leverera. Samt lägga 10000 aktiva timmar på träning under 10 år sen ska jag fortsätta att tävla och försöka knycka en plats till OS.

CYKELFAKTA

Kör Crescent Mjölner och en Crescent Giga (landsväg). Blir intressant att köra heldämpat då jag kört hardtail innan, men än så länge är jag nöjd! Landsvägen ska jag rasta lite på Mallorca under en vecka i mars, det blir säkert roligt det också.

MER OM MIG

Gillar många andra sporter än cykling, bland annat skidor, klättring, hockey och crossfit. Försöker variera min träning så gott det går eftersom mountainbikecyklister behöver vara väldigt genomtränade. Detta gör också att motivationen blir högre och cykelsuget ökar!

Finns på Instagram under användarnamnet: melkerhedren.

SAMUEL ÖRNBORG

Född 2002 i Varberg
Team Crescent Varberg
Varbergs MTB

MERITER

4:a Alingsås MTB Challenge XCO SweCup
34:e Youth European Championships XCO, Graz Austria
2:a Högaliden MTB Race Västgötacupen
4:a Svenska Mästerskapen XCO
7:a Vårgårda CK MTB Nordiska Mästerskapet
1:a Bockstensturen Långloppscupen
4:a Svenska Mästerskapen XCO 2016
Lagguld Svenska Mästerskapen XCO 2016, 2017
3 delsegrar och 1 totalseger i Västgötacupen 2016

2018

2018 kommer jag att köra en hel del tävlingar, mestadels i Sverige men även Internationella tävlingar exempelvis Euorpa-mästerskapen i Pila, Italien. I Sverige ligger fokus på Svenska mästerskapen och Sverige cupen. Så man kommer kunna se mig på en hel del ställen 2018.

PERSONLIG PRESENTATION

Jag gick på min första Mountainbiketräning vid 8 års ålder och tyckte det var sjukt kul så jag har varit kvar i leran sen dess. Till gymnasievalet hösten 2018 har jag blivit antagen till RIG Skara cykelgymnasium och kommer där att kunna kombinera min cykelsatsing och studier på en hög nivå.

CYKELFAKTA

Cyklar och tävlar vanligtvis på en Crescent Ultima 29″. Kör även en Crescent Zepto Pro cykelcross. Om Ultiman gör mig riktigt snabb i skogen är det min vinterkittade slaskmoppe, Crescent Loudor från 90-talet som gör mig stark under vinterhalvåret. En skön hoj som fortfarande levererar!

MER OM MIG

Vill du veta mer om mig och min cykelsatsing kan du kolla in

Hemsida: https://samuel.ornborg.se
Instagram: https://www.instagram.com/samuelornborg
Facebook: https://www.facebook.com/Samuelornborg

CYCLEUROPE I SVERIGE

0