Vad är Skolklassikern?

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6 där klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora, traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker; Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet.

Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra på sig regelbundet genom att de får testa olika idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion. Skolorna som deltar i Skolklassikern ges stöd i grundläggande idrotter såsom cykling, simning, löpning och skidåkning. De får också tillfälle att resonera om balansen mellan kost, sömn, rörelse och de positiva inlärningseffekterna. Skolklassikern är startad av En Svensk Klassiker och genomförs i samarbete med GEN-PEP, ICA, Wasa, Arla och Crescent.

 


 

Designskolan – designa din egen cykel!

Förutom att vara med och göra Skolklassikern kan eleverna också vara med i tävlingen Designskolan. I denna tävling får deltagarna chansen att designa sin egen cykel. Därefter går vi igenom alla bidrag och utser en vinnare – som också får ett exemplar av sin egendesignade cykel. Designskolan är en del av vårt samarbete med Skolklassikern som ger barn möjlighet att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv – sånt som vi på Crescent gillar. I en rapport från Folkhälsomyndigheten i januari 2019, visar det sig att;

Svenska skolelever sitter stilla alldeles för mycket, något som har en negativ inverkan på hälsan, både den fysiska och psykiska. Endast 14% av skolbarnen rör på sig minst en timme varje dag vilket är den tid man rekommenderar.

 

 

Hur anmäler man sig?

Anmälan öppnar våren 2023

Tävlingen Designskolan är öppen för alla klasser som är med i Skolklassikern. Eleverna tävlar individuellt och designtävlingen är ett frivilligt, extra moment i Skolklassikern. 

Hör av dig till Skolklassikern om du har några frågor:
info@skolklassikern.se

 


 

Tidigare vinnare av Designskolan

2022

Vinnande design släpps snart

2021

Vale Rainbow

Designad av Maja Björkman 

2020

Vale Camo

Designad av Isolde Grähs Eriksson

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra
0