Nyheter

Elcykelpremien klubbad!

Tisdagen den 12 december klubbades regeringens proposition om den nya elcykelpremien i riksdagen. Därmed är det nu helt klart att privatpersoner som fyllt 18 år som köper en elcykel eller en elmoped får en premie/bidrag på 25 procent. Det handlar om ett bidrag per person. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017.
Du som köpt en elcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.
Det kan dröja en bit in på våren innan man som privatperson kan räkna med att få en premie utbetald. Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet på Naturvårdsverkets hemsida.

Publicerad 14/12/2017 i Nyheter

Ny elcykelpremie – 25% tillbaka vid köp av en elcykel!

Den 20/9 släppte regeringen nyheten om den nya premie som ska ge 25% tillbaka vid köp av en ny elcykel. Formellt antas premien i december men enligt regeringens egna information så ska bidraget gälla retroaktivt från 20/9.

Premien kommer riktas till privatpersoner som fyllt 18 år och som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel. Rena hobby- eller leksaksfordon ska inte kunna komma i fråga för premien. Det sätts en gräns om en premie per person och år. Bidraget ska motsvara 25 procent av inköpspriset inklusive moms. men att det ska finnas ett maxbelopp för att bidraget ska få en bred spridning. Maxbeloppet bör ligga på runt 10 000 kronor. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017 (är därför viktigt att folk som har köpt en elcykel, elmoped eller elmotorcykel från och med detta datum sparar sittkvitto om de vill ansöka om bidraget) På kvittot måste det fordon som du tänker söka en premie för att kunna identifieras, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer. Naturvårdsverket ska ansvara för utbetalningen av bidraget.

Källa: Regeringens hemsida

Mer om elcykelpremien:  

https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Bidrag-for-kop-av-elcykel-eller-elmoped/
http://www.regeringen.se/artiklar/2017/10/arbetet-med-elfordonspremien-pagar/

 

Publicerad 21/09/2017 i Nyheter

Ingen surdeg på cykel

2016 körde bagaren Mikael Lövgren runt i södra Sverige till olika bagerier, bönder och mjölnare för att lära sig mer om arbetssätt och gamla kulturspannmål. Men bakom ratten kände han sig begränsad, han ville känna dofter, komma närmre människor och gårdar, med minimal miljöpåverkan. När Mikael senare fick höra om byn i Afrika som med ekonomisk hjälp från en organisation själva byggt ett sågverk hade han planen klar för sig. Under hans nästa genomresa skulle han färdas på elcykel, utbyta kunskap och samla in pengar till biståndsorganisationen We Effect.

”Med elcykeln kommer jag närmare människor.

54-åriga bagaren Mikael från Umeå är allt annat än en surdeg, men kärleken för hans degar är enorm. Idag fredag 11/8 kl 10:00 lämnade han Crescentfabriken i Varberg på en Crescent Elder med Thule-kärran som är lastad med allt han behöver under sin resa, från tält till deg. Han kommer under 4-5 veckor att färdas 200 viktiga mil med förhoppningen om att samla in både personlig kunskap och pengar till byar i We Effect.

–De har ett sympatiskt sätt att hjälpa, hela byn engagerar sig i gemensamma projekt för att utveckla bland annat jordbruk. Och det finns förstås en koppling mellan det hantverk jag vill lära mig mer om och projekt som We Effect driver. Jag är medveten om att det jag kan göra är i liten skala men jag hoppas att det blir en fortsättning nästa år och att jag kan åka dit över också.

Att Mikael valde elcykel för sin långa viktiga resa är ingen slump:

– Med elcykeln kommer jag närmare människor, man känner dofter på ett annat sätt och kan ta det lite lugnare. Att lämna bilen är fantastiskt, jag vill gärna bidra till att väcka intresse även för elcykelns fördelar.

Mikael kommer att dela med sig av sitt äventyr på sociala medier för att skapa uppmärksamhet kring projektet. Alla som följer honom kommer ha möjlighet att skänka en slant och även få prov på hans surdeg som han brinner för. Surdegarna kommer att delas ut på vissa orter där han hoppas att hans insats kommer att göra skillnad.

– Allt hänger ihop – det småskaliga hantverket, det enkla och att försöka göra bra saker med minimal miljöpåverkan. Det är kul att bidra på sitt sätt, säger Mikael.

Följ Mikael på sociala medier och håll utkik när han kommer till din stad:

Instagram: @mickecyklarforafrika
Facebook: Micke cyklar för Afrika

 

 

Publicerad 11/08/2017 i Engagemang, Nyheter

Miljöminister Karolina Skog på besök i cykelfabriken

I maj 2016 tillträdde Karolina Skog (MP) miljöministerposten i Regeringen med ett öga för det vi älskar – cykeln! Karolina ser cykeln som ett svar på många gåtor i vårt samhälle, däribland den omdiskuterade folkhälsan, som känns mer väsentlig än någonsin. Men också hur ett större cykelfokus i stadsplaneringen underlättar trängsel, som i sin tur även gynnar närhet och handel i våra trånga biltäta storstäder.

Med ett puderlätt regn i luften kom Karolina rullande på en nybakad elassisterad Crescent till vår cykelfabrik. Trots att Varberg visade sig från sin dova sida verkade Karolina uppleva detsom bara en cyklist som testat en elcykel känner: glädjen, farten – elcykeleffekten.

Själv är jag särskilt intresserad av det uppdrag som regeringen gett VTI om orsakerna bakom minskad cykling bland barn och unga

Miljöministern klev in i en fabrik i högsäsong där elcykel efter elcykel byggs på de olika produktionslinjerna. Under rundvandringen genom fabriken berättade Karolina om den nyligen presenterade cykelstrategin, ett arbete för att öka cyklingen i Sverige:

– Själv är jag särskilt intresserad av det uppdrag som regeringen gett VTI om orsakerna bakom minskad cykling bland barn och unga, säger Karolina Skog.

Den nya cykelstrategin innehåller flera bitar som betyder mycket och intresserar oss, däribland bättre folkhälsa, minskad trängsel i tätorter och att minska resandets miljöpåverkan. Vår VD Jonas Netterström berättar för Karolina hur vi jobbar mot de här samhällsmålen och hur elcykeln spelar en viktig roll:

– För folkhälsan och miljön är det ett positivt steg i rätt riktning, det är viktigt att sänka tröskeln för fler att börja cykla. Elcykeln kan spela en stor roll i det arbetet, säger Jonas, som också tog fasta på att regeringen gett VTI i uppdrag att samordna och utveckla cykelforskning.

  • I Sverige ligger medianavståendet på 4,3 km i arbetspendling, ändå rullar över hälften av alla resor under 3 km i bil och inte cykel. Vi tror att åtgärder behöver vidtas för att fler ska ha möjlighet att välja cykeln framför bilen. Elcykelpremie, förmånscyklar till anställda inom privat- och offentlig sektor och varför inte låta friskvårdsbidraget även gälla för den som vill cykla. Vad tycker du? Gå gärna in på vår Facebook och diskutera https://www.facebook.com/crescentcyklar/
Publicerad 18/05/2017 i Nyheter

Elcykel roadshow 2017

Går du i elcykeltankar såhär när gatorna sopats och dagarna är lite längre och varmare? Just nu har du ett gyllene tillfälle att testa känslan i olika modeller och träffa elcykel-specialister som hjälper dig att hitta just din favorit. Hitta din närmaste elcykel-roadshow här!

Publicerad 05/04/2017 i Event, Nyheter

Crescents elcyklar prisas i test

Crescents svensktillverkade elcyklar för toppbetyg av tidskriften Allt om elcyklar.
– Vi testar alla elcyklar som lämnar vår produktion så vet vi att de håller högsta kvalitet, men det gläder oss att få det opartiskt bekräftat, säger Johanna Smedberg på Crescent. Läs hela testet här!

Elcykeln Elda/Elder från Crescent anses bäst i test i premiumklassen, och prisas med högsta betyg i kategorierna byggkvalitet, cykelkänsla, motor och utseende. Av Allt om elcyklars redaktionen får den omdömet ”vass premiumcykel”.

Även modellen Elin prisas och får högsta betyg för sin byggkvalitet och framhålls i tidningen som en ”stark brukscykel”.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med att satsa på både kvalitet och design slår väl ut, omdömena i Allt
om elcykel visar att vi gör rätt, säger Crescents marknadschef Johanna Smedberg.

Läs hela testet här!

Publicerad 17/03/2017 i Nyheter

TJEJVÄTTERNLÄGRET 2017 FULLBOKAT

Det har varit riktigt högt tryck på årets tjejvätternläger (riktigt kul!) och platserna är nu fullbokade! Du som fått en plats på lägret kan förvänta dig en spännande helg med ett gäng härliga tjejer och en riktig boost inför dina mål och utmaningar. Mer information kommer i februari, vi ses snart! 

Publicerad 19/01/2017 i Nyheter

Nu kör vi igen, tjejer! – FULLBOKAT

header_nyhet_2017

För tredje året i rad kör vi vårt populära tjejvätternläger inför Tjejvättern och Vätternrundan! Om du är sugen på att anta en ny utmaning eller vässa dina cykelkunskaper är din plats i klungan pris_patchgiven! Varmt välkommen till Varberg den 28-30 april!  

Publicerad 01/12/2016 i Nyheter

Nu startar produktionen av elcyklar i vår fabrik i Varberg!

Nu startar produktionen av Crescent elcyklar i vår fabrik i Varberg! Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent idag tänka sig att köpa en elcykel. 

Elcykeln innebär en ny moBIlitetslösning som förenklar och förbättrar mänNiskors Vardagsvanor.

Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands.

En viktig del av satsningen är också arbetet med att utveckla nya Crescentmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.

Igår hade vi bl.a våra vänner från kommunen på plats i fabriken för en visning av den nya elcykelproduktion.  Här nedan ser ni Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun som för första gången testar att cykla elcykel.

dsc_7968

 

Publicerad 30/11/2016 i Nyheter

Se våra elcykelnyheter på eCar Expo

Vi gillar att allt fler upptäckt att elassistans är smidigt och miljövänligt. Kommande två helger visar Crescent upp sina elcykelnyheter på eCar Expo 2016, som är en mässa för elfordon.

Visserligen är en elcykel inte per definition ett fordon utan just som namnet säger – en cykel, men vi vill passa på att elcykeln precis som elbilen är ett utmärkt alternativ till fossildrivna transportalternativ.

Vi ses på;

Eriksberghallen i Göteborg 12- 13 november, lördag kl 10-19, söndag kl 10-18.

Nacka Strand i Nacka, Stockholm 19- 20 november, lördag kl 10-19, söndag kl 10-18.

Inte möjlighet att komma förbi? Se våra elcykelnyheter här http://www.crescent.se/cyklar/elcykel/

Publicerad 10/11/2016 i Allmänt, Event, Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige