Skolklassikern

Vi på Crescent har alltid brunnit för folkhälsa.
Från vår klassiska världsmästarcykel till 2000-talets ”folkhälsocykel” så har vårt
mål alltid varit att sätta fler människor i rörelse och att få fler människor att må bra.

Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse
och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom vårt engagemang som styrelseledamot i GIH
(Gymnastik- och idrottshögskolan).


SKOLKLASSIKERN ÄR I GÅNG

Att svenska skolbarn rör sig för lite har länge varit ett faktum och något som vi velat göra något konkret åt. När vi först fick höra talas om Skolklassikern kände vi med en gång att detta var helt rätt – det var på pricken det som vi själva ville göra: Att få fler barn att röra sig regelbundet, och få dom att känna glädje i att röra sig och få mer vardagsmotion.

Nu är Skolklassikern i gång och öppen för alla Sveriges mellanstadieklasser att anmäla sig. Eleverna hjälps åt tillsammans genom att springa, cykla, simma och skida (eller skrinna) distanserna som ingår i En Svensk Klassikers alla lopp. Inför cykelmomentet kommer vi bland annat att hjälpa eleverna att bli kompisar med sina cyklar, och tipsa om hur man bäst tar hand om cyklarna, så att de ska hålla länge och vara säkra i trafiken.

Gå in på Skolklassikern.se för att veta mer – eller om du vill anmäla din klass.

 

TÄVLING – VÅRA CYKELTRAFIKMÄRKEN

I Skolklassikerns pristävling ”Våra cykeltrafikmärken” får klassen möjlighet att pröva och utveckla sina kunskaper om trafikmärken och trafikregler genom att bygga hela klassens cykelväg. Genom att dokumentera arbetet och skicka in det till skolklassikern är klassen med och tävlar om finfina cykelhjälmar till hela klassen.

Gå till tävlingen


 

 

CYCLEUROPE I SVERIGE 

Crescent sjosala_logotyp PEAK_logotyp 

0