Vad är elcykeleffekten?

Elcykeleffekten är vårt sätt att lyfta fram alla fördelar som elcykling kan ha i ditt liv. Elcykel betyder mer fart med mindre ansträngning, lite extra gas i tillvaron, en knuff i ryggen på livet. Du rullar till exempel förbi alla hållplatser och köer, tar genvägar och reser från dörr till dörr i ett tempo som bil och buss bara kan drömma om i stan. Men det handlar också om miljö- och kostnadsmedvetenhet. Hur du genom att undvika att åka med kollektivtrafik och bil kan minska utsläpp och kostnader. Och på köpet få bättre hälsa och ett gladare humör. Upplev elcykeleffekten, provkör Crescent.

FRAMFÖR ALLT HANDLAR ELCYKEL OM LUST OCH GLÄDJE.

ELCYKLISTER MÅR BÄTTRE

Att cykla till jobbet är en av de bästa motionsvanor du kan tänka dig. Elcykling är inte sämre. Den som cyklar en halvtimme om dagen förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, åldersdiabetes och stress. Undersökningar har dessutom visat att cyklister är gladare än andra resenärer (Cykelsmart, 2011). Olyckligast mår de som reser med buss och tåg. Anledningarna till att cyklister mår bättre än passiva resenärer är egentligen inte så konstig. Motion frigör nämligen endorfiner i hjärnan som i sin tur ger upphov till lyckokänslor. Och för den som varit stillasittande länge finns fler positiva effekter. Hjärtat och lungorna stärks. Kroppens förbränning ökar och kan bidra till viktnedgång. Sedan är cykling och elcykling skonsamt mot knän och leder och gör det möjligt för fler att nå bättre hälsa.

HUR KÄNNS DEN?

Elcykel betyder tidsvinster, minskade kostnader, bättre hälsa och ett miljövänligare sätt att leva. Framför allt handlar elcykel om lust och glädje. När du cyklar får du motion och frigör endorfiner som skapar lyckokänslor. När du trampar elcykel adderar du fart, en extra knuff i ryggen när du behöver den som bäst.

Hur det känns? Vi lät några söndagsflanörer testa. Resultatet ser du i filmen nedan.
Vill du uppleva elcykeleffekten i verkligheten? Besök närmaste cykelbutik.

Ekonomiskt

Tidsvinst

 

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra

0