Nyheter

  • Välj kategori
  • Engagemang
  • Om Crescent
  • Elcykeleffekten
  • Tips & Guider
  • Vintercykling
  • Elcykel
  • Allmänt

Upptäck elcykeleffekten med Crescent

Under våren 2022 passade vi på att fråga 600 elcyklister om deras cykelvanor och livet med elcykel. Denna undersökning utfördes bland cyklister som använder Crescents elcyklar. Vi har tagit fram en rapport som innehåller bl.a. denna undersökning och forskningsresultat på cykelområdet, samt visar på hur elcykelboomen kan bli en förändringskraft för ökad cykling i både städer och på landsbygden.

Läs mer

Publicerat:

2022-04-14 15.11

Crescent partner till Varberg mountainbike team

Crescent har genom sin mångåriga satsning Team Crescent, stöttat cyklande ungdomar från tidig karriär till elitklass. Crescent finns fortsatt med när tidigare Team Crescent-cyklisterna växlar upp sin satsning och bildar UCI mountainbike team tillsammans med närmaste konkurrenterna och klubbkompisarna från Varberg.

Läs mer

Publicerat:

2022-02-17 09.54

Crescent fortsätter satsningen på Skolklassikern och förlänger samarbetet med En Svensk Klassiker

Crescent och En Svensk Klassiker förlänger samarbetet kring att göra Sverige och svenskarna friskare. Partnerskapet som inleddes 2016 förlängs med ytterligare 3 år och det nya avtalet sträcker sig till 2024. Crescent har liksom En Svensk Klassiker ett stort engagemang för att få fler barn och unga i rörelse, något som förverkligas genom det gemensamma initiativet Skolklassikern.

Läs mer

Publicerat:

2022-02-17 09.54

Häng med när Familjen Hallström introduceras för den smarta elcykeln

Familjen Hallström driver projektet Eco Now House, Sveriges modernaste ekohus. Som en del i deras livsstilsprojekt ställer dem om till ett mer hållbart, klimatsmart och tekniskt innovativt liv. Att skaffa smarta elcyklar var ingen tveksamhet för familjen Hallström, det är ett klimatsmart transportmedel med tekniska möjligheter som både förbättrar och förenklar vardagen. Häng med när familjen Hallström introduceras för den smarta Elcykeln för första gången. 

Läs mer

Publicerat:

2021-09-29 09.46

Eco now house om en hållbar livsstil och smart elcykling

De säger sig skapa Sveriges modernaste Ekohus och vill inspirera till en hållbar livsstil som inte tullar på komfort och kvalité. Sommaren 2018 påbörjade familjen Hallström sitt andra renoveringsprojekt, en klassisk 70-tals villa som skulle göras om till vad dem själva kallar för Sveriges modernaste Ekohus. Men vad definierar egentligen ett Ekohus, vilken är den viktigaste omställningen för en hållbar livsstil och vad gör elcykeln till både det smidigaste och mest hållbara alternativet? Crescent har träffat Anders Hallström som är initiativtagare till projektet Eco Now House. 

Läs mer

Publicerat:

2021-09-28 11.34

Koppla light nya funktioner

Nu blir Koppla light ännu smartare, håll koll på din cykling och få peppande statisk från dina cykelturer. Med den senaste uppdateringen av våran Koppla app för cyklar med Koppla light har du nu möjlighet att både spåra dina cykelturer och att ta del av spännande statistik. Med den nya uppdateringen kan du dessutom koppla ihop din Koppla app med din Hälsoapp i mobilen för att samla allt på ett ställe.

Detta är nytt: 

1. Spåra dina turer. Aktivera din app när du cyklar för att registrera dina cykelturer och få roliga insikter om hur din cykling ser ut och förbättras över tid. 

2. Se peppande statistik. Om du börjar spåra dina turer samlas peppande statistik om b.la hur långt du cyklar och hur mycket CO2 du sparar.

3. Koppla ihop din Koppla-app med din Hälsoapp. Genom att koppla ihop apparna kommer din koppla app skicka statistik till din hälsoapp - så du kan samla all din rörelsestatistik på ett ställe. 

Hur tar jag del av de nya funktionerna? Enkelt, bara uppdatera din app!

Vill du veta mer om Koppla - smart cykelteknologi klicka här 

Publicerat:

2021-04-14 13.31

Viktig information om Crescent Knytt balanscykel

Återkallelse av produkt för byte av framgaffel

Då säkerheten är högsta prioritet för Crescent har vi beslutat att återkalla balanscykeln Crescent Knytt för att byta ut framgaffeln. Detta då vi tyvärr har upptäckt en kvalitetsbrist i framgaffeln på cykeln.

Har du en Crescent Knytt ber vi dig att omgående sluta använda cykeln och vända dig till inköpsstället för att få cykelns framgaffel utbytt. Nya gafflar förväntas komma till butik inom de närmaste veckorna.

Vi beklagar att vi behöver be om en paus i cyklandet.

//Cykelvännerna på Crescent.

Publicerat:

2021-06-07 15.58

Skolklassikern är nominerad på årets Idrottsgala

Skolklassikern nominerad inför idrottgalan 2021

Generation Pep har sedan fyra år tillbaka delat ut priset Årets Peppare på Idrottsgalan. Priset delas ut i samarbete med Riksidrottsförbundet och går till ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. 2021 är Skolklassikern, med Crescent som partner, ett av de nominerande initiativen.

Läs mer

Publicerat:

2021-01-14 16.54

”Det är viktigt att ha någon att dela vinster och förluster med”

2020 står runt hörnet och Crescent kommer att fortsätta sin satsning på de unga talangerna i Team Crescent Varberg. Ta del av tankarna inför kommande säsong med André Eriksson – en av medlemmarna i teamet.

Läs mer

Publicerat:

2019-12-20 16.50

Vi presenterar Koppla – Smart Cykelteknologi

Most of these services have an easy-to-use interface and a quick ordering process. All you need to do is select the type of paper you need, the deadline, and the length. You can also specify if you need extra services like editing or proofreading, as well as the topic of the paper. You can find help at the best writing services site where you can view all of the bids and choose the one you want after you've selected the writer. A research paper service will be able to meet all of your requirements and provide you with a flawless piece of writing that will impress your professor.<

Att cykla tryggt och äga säkert

Framtidens trygga cykelägande är snart här. Vi presenterar Koppla – Smart Cykelteknologi, vår smarta tjänst som ger dig cykeln direkt i mobilen.

Snart lanserar vi framtidens cykelägande. Med det ger vi dig möjlighet att hålla koll på din cykels status, plats, batterinivå och mycket mer, direkt i appen. Genom notiser får du veta om cykeln lämnar ditt valda område och i appen kan du avaktivera cykelns elsystem och därmed göra motorn obrukbar för tjuven. Dessutom är batteriet DNA-matchat med din cykel, vilket betyder att de bara fungerar tillsammans.

Håll utkik efter Koppla – Smart Cykelteknologi från Crescent.

Presskontakt:
Johanna Smedberg
johanna.smedberg@cycleurope.se
Telefon: 0340-86168

Publicerat:

2019-09-18 15.00

Bättre hälsa och miljö med elcykel

Miljövänligt, hälsosamt, ekonomiskt, tidsbesparande och kul – Crescent kallar det Elcykeleffekten. Och nu är det dokumenterat att de positiva effekterna av elcykeln går att bevisa.

När Jönköpings kommun presenterar resultatet av sin satsning på förmånscyklar till sina medarbetare så visar de att elcykelpendlingen ökat från 3 % till 48%.

I de undersökningar som kommunen gjort i anslutning till förmånscykelsatsningen visas tydliga effekter på medarbetarnas upplevda hälsa och att man väljer att transportera sig mer miljövänligt efter att ha nappat på erbjudandet om en förmånscykel.

Konceptet med förmåncyklar gäller traditionella cyklar såväl som elcyklar, där cyklar med elassistans varit attraktivt för träning såväl som ett transportmedel som för pendling. Undersökningen visar också att den som cyklar elcykel i större utsträckning fortsätter att cykla vintertid.

Färdmedelsval under cykelsäsong, utveckling före och med förmånscykel:

- Elcykel som pendlingsfordon + 45%
- Bil som pendlingsfordon – 28%
- Pendling med kollektivtrafik – 9%

Bland kvinnor bidrar elcykeln till att minska antalet som sällan eller aldrig motionerar samt fördubblar andelen som motionerar 4-7 gånger i veckan!

I gruppen som ökat sin motion uppger 44% av männen och 66% av kvinnorna att de använder en elcykel för träning och eller motion.

I Jönköpings kommuns rapport visas tydliga exempel på hur man som företagare eller chef på ett förmånligt sätt kan bidra till sina medarbetares hälsa, miljötänk och ekonomi.

Vill du som företagare eller chef och vill veta mer om förmånscyklar? Läs här

Läs hela rapporten som publicerats på www.jonkoping.se

Publicerat:

2018-12-06 17.09

Skolbarn gav oss tusentals idéer

Omkring 1500(!) bidrag kom in till Crescent och Skolklassikerns tävling Designskolan. I tävlingen fick skolbarn upp til årskurs 6 chansen att designa sina alldeles egna drömcyklar. Allt från färg på ramen till vilket mönster sadeln skulle kläs med. Det var fritt fram att vara hur kreativ som helst och det tog barnen verkligen fasta på. Vinnaren kommer nu att få ta med hela sin klass till cykelfabriken i Varberg för ett studiebesök och kan då se fram emot att få se sin egen design på en riktig cykel. Under nästa cykelsäsong kommer dessutom cykeln att finns att köpa på crescent.se eller hos landets cykelspecialister.

- Vi på Crescent är överväldigade av hur engagerade och kreativa barnen varit, helt otroligt, säger Johanna Smedberg, Marknadschef Crescent
- Aldrig hade vi kunnat drömma om att vi skulle få in så många och så fantastiska bidrag, fortsätter hon. Som svenskt varumärke vill vi jobba nära marknaden. Detta är ett exempel på hur vi kan möta framtidens cyklister och lyssna till vad som är viktigt för dem.

Kolla på några av finalisterna här nedan.

Publicerat:

2019-05-21 14.07

Skolbarn designar sina egna cyklar

Nu går startskottet för Crescents tävling Designskolan där barn från förskoleklass och upp till 6:an får chans att designa sin egen cykel. Vinnaren får ett exemplar av sin egendesignade cykel och får dessutom ta med hela klassen till cykelfabriken i Varberg.

Tävling är en del av vårt samarbete med Skolklassikern som ger barn möjlighet att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Sånt som vi på Crescent gillar. I en rapport från Folkhälsomyndigheten i januari 2019, visas att svenska skolelever sitter stilla alldeles för mycket, något som har en negativ inverkan på hälsan, både den fysiska och psykiska. Endast 14% av skolbarnen rör på sig minst en timme varje dag vilket är den tid man rekommenderar.

Try, at least, reserve a little time of the day to read with them, and listen to them. A routine can be established, which includes reading a story before going to bed. It is important that children associate reading as something playful, for this, we can propose activities related to what they are reading, such as drawing a picture of what they have read at the end of the chapter, dressing up as the protagonist of the book, using illustrated stories, create stories through an image that we see, make a game of clues related to what we have read (favoring attention and reading comprehension), view it here how to create a bingo of letters and images. Children are sponges, and they act by imitation, so if they see us reading, they may want to imitate us. We can try to adapt to new technologies and consider using interactive books, in which the child as he is reading, creates his own story. When we read, our imagination can be triggered, and an ideal way to give way to all that creativity is for the child to write, draw.

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6 där klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora, traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet) där cykelmomentet innebär att klassen gemensamt når minst 300 km. 

Tävlingen Designskolan är öppen för alla klasser som är med i Skolklassikern. Eleverna tävlar individuellt och designtävlingen är ett frivilligt, extra moment i Skolklassikern. Tävlingen pågår 1 februari - 15 maj 2020. Allt material som behövs för att vara med i Designskolan finns här.

Har ni inte redan anmält er till Skolklassikern gör ni det här.

Läs mer om vårt arbete tillsammans med skolklassikern här.   

Publicerat:

2019-01-28 10.02

Elcykeleffekten - tema tid

”Snabb och smidig i stan” och ”snabbare från dörr till dörr”. Ja, det är argument som vi använder oss av när vi vill visa vilket tidseffektivt transportmedel elcykeln faktiskt är.

Tid_orangeSåklart kommer ingen elcykel att köra snabbare än bussar och bilar – men i stan eller från platser strax utanför storstan är faktiskt elcykeln ofta ett mycket snabbare alternativ. Inte för att den kör snabbare – utan på grund av dess smidighet. Inga köer, inga omvägar. Att en elcykel dessutom går i ca 25 kilometer i timmen oavsett om du kör i de brantaste uppförsbackarna eller på de rakaste raksträckorna gör såklart skillnad.

I Stockholm har man testat att ta tiden på en elcyklist och en bilist som startade samtidigt från en adress i Bromma, med målgång på Östermalm. Bilisten körde på 46 minuter. Elcyklisten på ca 22 minuter. Kolla in testet här.

Men om man bor strax utanför, eller inne i stan så kanske inte bilen är förstahands valet när det ska pendlas till jobbet. Bilköer, trängselskatter och parkeringskostnader får många att istället välja bussen. Men bussarna färdas inte heller i raketfart. Vi beslöt oss därför för att testa hur mycket snabbare våra elcyklar kunde köra två av de brantaste busslinjerna i Göteborg.

På sträckan Brunnsparken – Sörgårdsskolan (linje 19) så tar det 16 minuter för bussen. På 10 minuter är du framme om du istället tar elcykeln. Det är nästan dubbelt så snabbt.

DEN ANDRA STRÄCKAN VI TESTADE VAR CENTRALSTATIONEN TILL MASTHUGGET. KOLLA IN FILMEN FRÅN TESTET OCH SE VEM SOM KOM FÖRST!


Mer om Elcykeleffekten!

Publicerat:

2018-04-05 10.15

Vintercyklist - javisst!

Att cykla året runt funkar hur bra som helst – om du är rätt rustad. Både du och din cykel mår bra av att vara i rörelse regelbundet, låt inte snö eller kyla hindra dig från att ta dig fram på två hjul.
Har du en elcykel så kommer du att få extra hjälp att ta dig fram i modd och på grusade cykelvägar men det finns lite att tänka på för att det ska bli en angenäm upplevelse.

Anna Carlsson är en av alla cyklister som upptäckt hur bra det fungerar att cykla elcykel i alla väder:

- Jag köpte min elcykel september. Innan jag hade den så tog jag mig till och från jobbet med min vespa. Det var svårt att hitta parkering. Jag trodde kanske inte att jag verkligen skulle hitta motivationen att cykla året runt men med rätt kläder och med motor på cykeln så var tröskeln låg. Det känns faktiskt betydligt enklare och snabbare än alternativen och just att jag kan styra min tid ger mig bättre livskvalité.

Vill du veta mer om hur det är att cykla elcykel på vintern och ta del av våra elcykelexperters tips och råd? 

Cykla elcykel i vinter tips & råd

Så vinterrustar du cykeln

Klädsel för vintercykling

Cykla säkert i vintermörkret

Vill du dela med dig av dina tips och råd kring vintercykling -eller har du en intressant historia att berätta? Maila gärna bild och text till marknad@cycleurope.se. 

Publicerat:

2018-12-04 16.27

Elcykelpremien klubbad!

Tisdagen den 12 december klubbades regeringens proposition om den nya elcykelpremien i riksdagen. Därmed är det nu helt klart att privatpersoner som fyllt 18 år som köper en elcykel eller en elmoped får en premie/bidrag på 25 procent. Det handlar om ett bidrag per person. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017.
Du som köpt en elcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.
Det kan dröja en bit in på våren innan man som privatperson kan räkna med att få en premie utbetald. Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet på Naturvårdsverkets hemsida.

Publicerat:

2017-12-14 12.06

Ingen surdeg på cykel

2016 körde bagaren Mikael Lövgren runt i södra Sverige till olika bagerier, bönder och mjölnare för att lära sig mer om arbetssätt och gamla kulturspannmål. Men bakom ratten kände han sig begränsad, han ville känna dofter, komma närmre människor och gårdar, med minimal miljöpåverkan. När Mikael senare fick höra om byn i Afrika som med ekonomisk hjälp från en organisation själva byggt ett sågverk hade han planen klar för sig. Under hans nästa genomresa skulle han färdas på elcykel, utbyta kunskap och samla in pengar till biståndsorganisationen We Effect.

Läs mer

Publicerat:

2017-08-11 13.22

Miljöminister Karolina Skog på besök i cykelfabrikern

I maj 2016 tillträdde Karolina Skog (MP) miljöministerposten i Regeringen med ett öga för det vi älskar – cykeln! Karolina ser cykeln som ett svar på många gåtor i vårt samhälle, däribland den omdiskuterade folkhälsan, som känns mer väsentlig än någonsin. Men också hur ett större cykelfokus i stadsplaneringen underlättar trängsel, som i sin tur även gynnar närhet och handel i våra trånga biltäta storstäder.

Med ett puderlätt regn i luften kom Karolina rullande på en nybakad elassisterad Crescent till vår cykelfabrik. Trots att Varberg visade sig från sin dova sida verkade Karolina uppleva detsom bara en cyklist som testat en elcykel känner: glädjen, farten – elcykeleffekten.

Läs mer

Publicerat:

2017-05-18 15.23

Crescents elcyklar prisas i test

Crescents svensktillverkade elcyklar för toppbetyg av tidskriften Allt om elcyklar.
– Vi testar alla elcyklar som lämnar vår produktion så vet vi att de håller högsta kvalitet, men det gläder oss att få det opartiskt bekräftat, säger Johanna Smedberg på Crescent.

Elcykeln Elda/Elder från Crescent anses bäst i test i premiumklassen, och prisas med högsta betyg i kategorierna byggkvalitet, cykelkänsla, motor och utseende. Av Allt om elcyklars redaktionen får den omdömet ”vass premiumcykel”.

Även modellen Elin prisas och får högsta betyg för sin byggkvalitet och framhålls i tidningen som en ”stark brukscykel”.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med att satsa på både kvalitet och design slår väl ut, omdömena i Allt
om elcykel visar att vi gör rätt, säger Crescents marknadschef Johanna Smedberg.

Publicerat:

2017-03-17 15.38

Nu startar produktionen av elcyklar i vår fabrik i varberg

Nu startar produktionen av Crescent elcyklar i vår fabrik i Varberg! Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent idag tänka sig att köpa en elcykel. 

"ELCYKELN INNEBÄR EN NY MOBILITETSLÖSNING SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR MÄNNISKORS VARDAGSVANOR."

Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands.

En viktig del av satsningen är också arbetet med att utveckla nya Crescentmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.

Igår hade vi bl.a våra vänner från kommunen på plats i fabriken för en visning av den nya elcykelproduktion.  Här nedan ser ni Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun som för första gången testar att cykla elcykel.

 

Publicerat:

2016-11-30 15.59

Huvudsponsor för en svensk klassiker!

Nu går vi in som huvudsponsor för En Svensk Klassiker! En viktig anledning är vårt engagemang i lanseringen av Skolklassikern, som är En Svensk Klassikers satsning på att få barn och ungdomar att röra sig mer.

–  Barn idag rör sig för lite. Det är en oroväckande utveckling som bidrar till ohälsa. För att ändra på detta krävs att fler människor och företag engagerar sig i hälsofrämjande projekt. Skolklassikern är ett sådant och vi tror att vi genom vårt engagemang kan göra skillnad och få fler barn i rörelse, säger Tony Grimaldi, VD Cycleurope.

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans aktiverar 180 000 motionärer året runt. Att vi går in som huvudsponsor just nu handlar till stor del om satsningen på Skolklassikern, som dessutom är del av folkhälsoprojektet GEN-PEP. Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra sig regelbundet genom att de får testa på fler idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion.

Vi kommer också att vara engagerad i En Svensk Klassikers plattform för samhällsdebatt, Folk-i-rörelse. Att fokusera på folkhälsofrågor har vi gjort under många år, bland annat genom den så kallade ”Folkhälsocykeln” och flera andra satsningar. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan).

– Vi är jätteglada för att få in Crescent som huvudsponsor i En Svensk Klassiker, ett företag med en lång historia och som varumärke är lite av en svensk klassiker. Det är ett strategiskt samarbete som innebär att vi gemensamt kan arbeta vidare med att sätta Sverige och svenskarna i rörelse samt bidra till en förbättrad folkhälsa. Vi kan arbeta såväl med barn och ungdomar genom vårt projekt Skolklassikern samt engagera oss i opinionsbildningsarbetet genom Folk-i-rörelse, säger Michael Thorén, VD på En Svensk Klassiker.

 

Publicerat:

2016-07-04 11.14

Crescent inleder sponsorsamarbete med cykelstjärnan magnus bäckstedt

Crescent har skrivit avtal med triathleten och proffscyklisten Magnus Bäckstedt. Samarbetet innebär både en rejäl satsning på Ironmans proffscirkus, men också på praktiskt produktutveckling.

– Cyklarna är redan nu väldigt vassa, men att kunna ha nära kontakt med designteamet och bidra till att göra produkterna ännu bättre är något som jag älskar att göra!

Magnus Bäckstedt är en välmeriterad proffscyklist med en diger meritlista. Bland annat har han:

• vunnit den klassiska tävlingen Paris Roubaix

• avverkat Vätternrundan snabbast av alla genom loppets hela historia

• vunnit en etapp i Tour de France – vilket ingen annan svensk klarat

Under senare år Magnus valt triathlon som huvudgren och inför 2015 laddar han hårt och gör nu en rejäl satsning som ironman-proffs. Hans stora mål är Ironman i Kalmar och han har också siktet inställt på ett antal av de stora triathlonloppen runt om i världen. Magnus kommer även att köra Vätterundans 50-åriga jubileumslopp i Crescents färger. Hans gällande rekordtid för det 30 mil långa loppet lyder på 6 timmar och 36 minuter…

– Vi är mycket glada över att få jobba ihop med Magnus, säger Johanna Smedberg på Crescent. Han är en typ av långdistansatlet som kommer att sätta utrustningen på tuffa prov och han brinner verkligen för att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Som testpilot kan han tillföra en dimension som bidrar till produkter, anpassade för både amatörer och proffs. Det har sagts många gånger under hans karriär som cyklist: Fungerar det för Magnus, fungerar det för 99.9% av alla andra.

Magnus bor i Wales och har parallellt med sin satsning på triathlon agerat kommentator för Eurosport i UK och startat en egen verksamhet där han säljer TEC och effektmätaren Infocrank. 30 timmar träning i veckan, tävlingar och resor runt om i världen, sportkommentator och eget företag – hur får han tiden att gå ihop?

– Jag tränar på förmiddagarna och jobbar med annat på eftermiddagar och kvällar. Givetvis är det ett tidspussel som kan vara svårt att lägga ibland. Planen för 2015 är att minska ner på Eurosport-kommenterandet och satsa mer på det övriga.

För Magnus Bäckstedt blir sponsoravtalet också att ”komma hem”.– Min första tävlingscykel som 12-åring var en Crescent och med den vann jag faktiskt ett SM guld i tempo.

Det är lätt att vara ambassadör för produkter som man har ett 100-procentigt förtroende för.

Publicerat:

2015-01-07 13.14

Hjulklappstips!

Blir årets julklapp 2014 en cykel? Oavsett kan vi enligt Svensk Cyklings senaste trendrapport konstatera att Svensken numera gärna har mer än cykel. En för pendling till jobbet och en för motion. Andrahandscykeln har kommit för att stanna.

Tre hjulklappstips från Crescent på detta tema: 

1) Satsa stort, en cykel för varje tillfälle. Kan man ha för många skor, handväskor – eller cyklar för den delen? Det beror kanske på vem man frågar men det kan vara svårt att få något som passar till precis allt. Ombyte förnöjer oavsett accessoarer eller vän på två hjul. 

2) Smart med 2 cyklar i 1. Sporthybriden är populärare än någonsin. Den som vill ha en cykel för både pendling och motion sätter lätta skärmar, pakethållare och belysning på och vips så har man fått en universalcykel! 

3) Assistans med el – motion utan. Nya lättare e-bikes gör jobbet som pendlarcykel och motionsredskap galant.

Sök din favorithjulklapp: http://www.crescent.se/cyklar/ 

Lär hela trendrapporten från Svensk cykling här.

Publicerat:

2014-12-02 13.15

Snacka cykel med oss på sweden bike

Den 14- 16 november finns vi tillsammans med andra Cycleurope-varumärken på Sweden Bike i Stockholm. Kom och prata cykel i alla former med oss. Vi visar upp det senaste från Crescent och med oss i montern finns tjejer från TEAM Crescent D.A.R.E som gärna delar med sig av träningstips till dig som motionerar för att det är kul eller kanske med siktet inställt på de stora loppen. Har du inte prövat våra e-bikes ännu så bjuder vi på denna upplevelse liksom tävlingar och annat kul på mässan.

Vi ses i monter J:01!

Publicerat:

2014-10-20 13.18

Cyklar för alla tillfällen - 2015 års crescentmodeller är här

Crescents nya cykelprogram är framtaget för att attrahera alla dina sinnen. I år bjuds den som är ute efter ny vän på två hjul rena linjer, sparsmakad grafik och en kavalkad av färger där Crescents orange och svart utgör basen. Vardagscyklisten och motionären får ännu mer att välja på i det s.k SPORT-segmentet som är bredare än någonsin. Dessa cyklar har ärvt racercykels kvaliteér när det gäller lättare ramar och kvalitetskomponenter men kan fås med en dämpad framgaffel eller fullt påklädd med pakethållare och skärmar. Bekväm cykelglädje i snygg paketering!

För tävlingscyklister och proffs saknas inget i de senaste high-end modellerna på mountainbike och racer. Dessa kommer med nya superlight karbonramar i ny geometri och rustade med Shimanos elektroniska växelgruppsvärsting Di2.  Åretruntcyklingen växer och här möter vi upp med cyclecross-modeller och ett brett e-bike program som garanterat transporterar dig med eller utan hjälp. 

Hitta din favorit här på crescent.se eller hos din Cresentåterförsäljare.

Publicerat:

2014-10-20 13.20

Vi önskar alla en riktigt skön cykelsommar

Att cykla är härligt, nyttigt och praktiskt. Cykeln är smidig och tyst. Den ger motion, bättre hälsa och släpper inte ut några avgaser vilket är bra för miljön. Vill du njuta av en härlig cykeltur på en ny Crescentcykel i sommar?

Ett hett sommartips är då att du gör ett besök hos närmaste återförsäljare, så hjälper dom dig.

Trevlig sommar önskar vi på Crescent!

Publicerat:

2014-07-02 13.25

Renata chlumska - ambassadör för malmögirot

Se videon på vimeo!

Publicerat:

2014-05-01 13.36

Kom och provkör crescents elcyklar på cykelns dag

Lördag 10 maj kl 10-15 finns vi på plats på Kungliga Djurgården, Stockholm (vid Hazelius statyn).

Kom och testa på våra fina elcyklar. Ta en tur och upplev hur enkelt du cyklar uppför Hazeliusbacken vid Skansen.

Välkomna! Var med i vår tävling där du kan vinna en cykel. De första 100 som provkör får en vattenflaska från Crescent.

Publicerat:

2014-04-30 13.37

Högtryck på cykelistens dag i kungsträdgården

Det var stort intresse för Crescents elcyklar och massor av aktivitet runt Crescents mobila showroom. Vi registrerade över 200 provkörningar på plats och vädret var på topp med strålande solsken.

Nästa chans att testa Crescents elcykel Stockholmsområdet  blir i samband med Cykelns Dag på Kungliga Djurgården den 10 maj.

Publicerat:

2014-04-25 13.38

Trycket efter cyklar stort i göteborg och stockholm

Vi kan glädjande konstatera att intresset för de cyklar som varit upphängda på utvalda stortavlorna i Stockholm och Göteborg i samband med vår pågående utomhuskampanj, ”In Case of Emergency”, har varit stort. Många verkar ha varit i ”nöd” och trötta på bilköer och ville testa på annat pålitligt pendlingsalternativ, vilket också var syftet med kampanjen. Vi visste att våra cyklar var eftertraktade men nu hänvisar vi fortsättningsvis till våra välsorterade Crescentåterförsäljare för att hitta rätt cykel. Vi hoppas på en fortsatt fin vår och nysopade vägar så att alla cyklister får ut max av sina cyklar och den bästa av upplevelser.

Publicerat:

2014-04-14 13.39

Crescents mobila "showroom"

Under föregånde helg var Crescents mobila ”Showroom” uppställd utanför Sparbanken Wictory Center i Varberg. Detta i samband med en av Sveriges största innebandyturneringar för ungdomar. Naturligtvis passade Crescent på att visa upp sina cyklar. Besökarna hade möjlighet att bl a vinna en cykel för de som deltog i en prick-skjutetävling.

Publicerat:

2014-04-15 13.40

Crescent i motala

Sedan många år tillbaks står Crescent på torget i Motala och finns tillgänliga för de som ska cykla runt den vackra sjön Vättern. Tävlingarna startar 7 juni med Minivättern, följd av Tjejvättern 7 juni. Den 9 juni är det dags för Halvvättern. Helgen därefter den 14-15 juni går långloppet Vätternrundan. Det stora cykelloppet med hela 20 000 deltagare, som cyklar 300 km runt Vättern. Vi finns som vanligt på plats i det stora tältet, men du kan även besöka oss i vårt mobila showroom på torget i Motala. Läs mer om tävlingen på http://www.vatternrundan.se Väl mött!

Publicerat:

2013-03-11 13.54

Crescent och cancerfonden

Under 2013 är vi en stolt sponsor till Cancerfonden. I Sverige är det 1 av 3 som får cancer, men alla drabbas. Vi vet att man genom motion mår bättre och förebygger sjukdomar. Ett sätt kan vara att cykla. Vi har tagit fram två unika kampanjcyklar som från april månad finns i butik. Om du köper en av dessa cyklar, bidrar du genom att vi tack vare ditt köp skänker 500 kr till Cancerfonden. Under hösten kommer du även i din cykelbutik få se specialdesignade tillbehör som gör ditt liv mer rosaskimrande. Innan dess kan även du bli en stolt månadsgivare, anmäl dig på http://www.cancerfonden.se/

Publicerat:

2013-03-02 13.56

Trampa på svensk cykelhistoria du också

Om du en gång har börjat tänka på varumärket Crescent, ser du plötsligt cyklarna överallt. Såväl nya som gamla. Något som inte är en slump. Crescent är en kvalitetscykel, gjord för svenska förhållanden. Det har skjutsats på våra cyklar i väderlekar som inte är att leka med. Det har tävlats med dem i allt från världsmästerskap och Vätternrundan till de bästa badplatserna på landet.
I polisens hittegodsavdelningar kan de rättmätiga ägarna till och med hitta sina trotjänare i ursprungsskick. Inget annat företag i Sverige har det trampats på så mycket och så länge, som på Crescent. Vi vill att din cykel ska tåla det mesta, oavsett om du väljer en Race, MTB, Sport, City, Classic eller en juniorcykel. Årets racesegment har en så perfekt kombination av lätta moderna material, sinnrika konstruktioner och rå styrka, att den äldre generationens tävlingscyklister, skulle kunna uppleva det som fusk. MTB-segmentet har fått en ny egen standard, efter hårda tester i vårt tekniska laboratorium och i skogen. Och om du ska delta i några av årets MTB-lopp, så har vi modeller anpassade efter alla väglag (Om man överhuvudtaget kan använda ordet väglag i sådana här sammanhang).Sportsegmentet är till för dig som har bråttom till jobbet och som vill ha samma funktioner som finns på tävlingsmodellerna: Styvt ramparti, vevlager som ger extrakraft till bakhjulet, ergonomiska handtag m m. Våra citycyklar är bekväma, lättskötta, har fotbroms, är pålitliga och smidiga i omkörningarna. Nytt i sortimentet är ett stort urval av e-bikes. Sportiga, lätta pendlarhojar liksom komfortabla och stabila klassiker med elassistans. Kvaliteten är så utmärkande att cyklarna går i arv. Hållbarhet gäller också formgivningen på våra Classic-cyklar. Det finns andra som tillverkar liknande retromodeller. Men varifrån tror du de har fått sin inspiration?

Publicerat:

2012-05-30 13.59

Hemma i varberg

När vi tillverkar våra cyklar använder vi liknande program och simulatorer som flygplanstillverkarna gör. Därefter sätter vi ihop komponenterna i så lätta och starka material som möjligt för att förverkliga den önskvärda snabbheten, hållbarheten och styrkan. Redan i början av 1900-talet cyklade budpojkarna med sina varor på en Crescent.
De skulle faktiskt känna igen några av dagens klassiska modeller. Dock skulle de stå som frågetecken inför våra nya lite extremare och högteknologiska konstruktioner.Hur som helst, i Varberg använder vi oss av den mest innovativa tekniken man kan tänka sig. Våra konstruktörer arbetar med och utvecklar minsta lilla detalj på varje enhet. Sedan testas cyklarna, varpå de testas igen. Först när resultatet är perfekt, får de nya trotjänarna rulla ut från fabriken i Varberg.

Publicerat:

2012-05-29 13.59

Svensk design och konstruktion

Alla Crescent-ramar utvecklas på vår avdelning för produktutveckling i Varberg. Här arbetar ett erfaret team med att konstruera och designa cyklar till de som älskar att cykla – från motionär till yttersta topp-elit.
Produktutvecklingsteamet tar fram den optimala geometrin för varje cykeltyp, väljer material som förstärker cykelns egenskaper för att därefter jobba fram en tilltalande grafik och färgsättning. Genomgående svensk design!

Publicerat:

2010-12-11 14.00

Nya cyklar i Crescentsortimentet

pana in rykande färska cykelnyheter från Crescent. Nu finns elcykelnyheter, nya pendlarcyklar och ett helt nytt sortiment med nya mountainbike att spana in. Cyklar utvecklade för svenska förhållanden i cykelfabriken i Varberg.

- Intresset för elcyklar har växt enormt och Crescent har byggt elcyklar för svenska förhållanden i många år. I vårt utvecklingscentrum i Varberg tar vi elcykeln in i framtiden med ett brett sortiment av elcyklar med nya system, smart teknologi och där el-mountainbikes tar ännu mer plats säger Jonas Netterström, VD Cycleurope Sverige.

Det är en bredd av nyheter som möter den som vill är nyfiken på det senaste i cykelväg. Färgmässigt blir är rosa och olika blå toner spännande komplement till svart, vitt och rött, som fortfarande är eftertraktat hos cyklisten. Den för varumärket signifikanta orange färgen återkommer på många av de sportigare nyheterna.

I takt med att intresset för cykelpendling ökar så utvecklar Crescent sortimentet med ännu fler pendlarcyklar som har smarta lösningar för alla typer av pendlare. Det gäller hybridcyklar och elcyklar. Pakethållare med fästen för att klicka på korgar och väskor är ett sådant exempel.

Crescent Elora m Spectra korgCrescent elcyklar m korgCrescent Elsa m klickbar korgCrescent Elder m klickbar vaska

ytt är även hela mountainbikesortimentet där Crescent gör ett omtag som innebär 20 nya MTB-modeller för allt från grusväg, tekniska skogsäventyr till stigcykling. Specarna är nya och cyklarna har fått ett distinkt skandinaviskt formspråk. Namnen på cyklarna Stark, Rask, Ork, Modig och Kraft andas mod, fart och äventyr.

 Crescent MTB

Publicerat:

2018-12-06 15.34

37 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra

0