Nyheter

 • Välj kategori
 • Event
 • Elcykeleffekten
 • Elcykel
 • Engagemang
 • Allmänt
 • Träning
 • Om Crescent
 • Vintercykling

Skolbarn gav oss tusentals idéer

Omkring 1500(!) bidrag kom in till Crescent och Skolklassikerns tävling Designskolan. I tävlingen fick skolbarn upp til årskurs 6 chansen att designa sina alldeles egna drömcyklar. Allt från färg på ramen till vilket mönster sadeln skulle kläs med. Det var fritt fram att vara hur kreativ som helst och det tog barnen verkligen fasta på. Vinnaren kommer nu att få ta med hela sin klass till cykelfabriken i Varberg för ett studiebesök och kan då se fram emot att få se sin egen design på en riktig cykel. Under nästa cykelsäsong kommer dessutom cykeln att finns att köpa på crescent.se eller hos landets cykelspecialister.

- Vi på Crescent är överväldigade av hur engagerade och kreativa barnen varit, helt otroligt, säger Johanna Smedberg, Marknadschef Crescent
- Aldrig hade vi kunnat drömma om att vi skulle få in så många och så fantastiska bidrag, fortsätter hon. Som svenskt varumärke vill vi jobba nära marknaden. Detta är ett exempel på hur vi kan möta framtidens cyklister och lyssna till vad som är viktigt för dem.

Kolla på några av finalisterna här nedan.

Publicerat:

2019-05-21 14.07

Välkommen till Svenska Cykelmässan i Göteborg, 15-17 mars

Spana in alla nyheter inom cykel och tillbehör i Crescentmontern på Cykelmässan i Göteborg.

Prova våra MTB och elcyklar på testbanan, lyssna till inspirationsföreläsningar av äventyrare och OS-medaljörer,
debatt med våra politiker och gå på frågestund med Crescents egen elcykelexpert Martin Silberg.

På mässan finns även utställningen ”Cykla i Sverige”. Svenska cykeldestinationer visar upp sina sevärdheter och vilken typ av cykling de kan erbjuda dig. Dessutom ett barncykelområde, freestyleshow och mycket mer!

Välkommen!

Publicerat:

2019-03-11 19.35

Boka dig för Varberg MTB Q-camp 26-28 april 2019

Ny på mountainbike eller vill du utveckla tekniken för att bli en bättre cyklist? Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist har du i april möjlighet att delta på årets boost-helg för cykeltjejer!

Varberg MTB Q-camp är ett nytt initiativ av Varbergs Mountainbikeklubb där Crescent är partner. Det går av stapeln i cykelstaden Varberg där fantastisk cykling, inspiration och gemenskap utlovas! God mat och fin miljö på populära Varbergs Kusthotell kryddar vistelsen lite extra.
Med dig hem från detta läger får du förrutom, ny kunskap, många mil i benen också ett nytt nätverk 

BOKA NU

Varbergs kusthotell  Tfn: 0340-62 98 00

Läs mer

Publicerat:

2019-02-19 09.45

Skolbarn designar sina egna cyklar

Nu går startskottet för Crescents tävling Designskolan där barn från förskoleklass och upp till 6:an får chans att designa sin egen cykel. Vinnaren får ett exemplar av sin egendesignade cykel och får dessutom ta med hela klassen till cykelfabriken i Varberg.

Tävling är en del av vårt samarbete med Skolklassikern som ger barn möjlighet att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Sånt som vi på Crescent gillar. I en rapport från Folkhälsomyndigheten i januari 2019, visas att svenska skolelever sitter stilla alldeles för mycket, något som har en negativ inverkan på hälsan, både den fysiska och psykiska. Endast 14% av skolbarnen rör på sig minst en timme varje dag vilket är den tid man rekommenderar.

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6 där klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora, traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet) där cykelmomentet innebär att klassen gemensamt når minst 300 km. 

Tävlingen Designskolan är öppen för alla klasser som är med i Skolklassikern. Eleverna tävlar individuellt och designtävlingen är ett frivilligt, extra moment i Skolklassikern. Tävlingen pågår 1 februari - 15 april 2019. Allt material som behövs för att vara med i Designskolan finns här.

Har ni inte redan anmält er till Skolklassikern gör ni det här.

Läs mer om vårt arbete tillsammans med skolklassikern här.   

Publicerat:

2019-01-28 10.02

SM i Cyclocross kommer till Varberg

Helgen 12-13 januari kommer SM i Cyclocross att gå av stapeln i Crescents hemstad Varberg. Racet körs på en spektakulär bana runt och upp på Varbergs Fästning och Team Crescent är representerat med tre åkare. Vi önskar Casper, Samuel och André ett enormt lycka till.

Denna växande gren som går på korta varvbanor där varje varv inte tar mer än 5-10 minuter vilket gör det till en väldigt kul och spännande sport att titta på. Underlaget varier från grus och stigar till asfalt och gräs. Och ibland även gyttja. Cyklarna som används ser, enkelt förklarat, ut som en landsvägsracer men med grövre däck. Deltagarna startar samtidigt och en del av hindren på banorna måste man springa över med cykeln på axeln.

Är du sugen på att testa finns det möjlighet att göra det på plats under tävlingsdagarna. Och vill du få lite bättre koll på hur du kan komma igång har våra tre teammedlemmar samlat sina bästa tips här.

Mer info om Varberg Cyclocross championship hittar du här

 

Team Crescents tips för dig som vill börja med Cyclocross:

Casper Johanssons tips

 • Öva tekniken för det är stor skillnad från att köra MTB.
 • Ha koll och bra ordning på din cykel. Det är en tuff sport så det gäller att grejerna är bra.
 • Om du brukar tävla MTB så är det bra att kolla upp reglerna hur en Cyclocrosstävling går till. Det skiljer en del.
 • Tänker du köra Cyclocross-SM kan det vara bra att testa på att köra en tävling eller träningstävling innan.

 

 

Samuel Örnborgs tips

 • Däcktrycket är ett vanligt fel där många har för mycket luft och får därför sämre grepp i kurvorna.
 • Träna mycket på tekniken och hur man tar kurvorna på olika underlag.
 • Vissa partier av banan är man tvungen att hoppa av cykeln och springa. Öva på det också.
 • Sittställningen skall vara något mer upprätt än på racercykeln.

 


André Erikssons tips

 • Förbered cykeln. Det är viktigt att cykeln är i toppskick. Tvättad och smord. Kolla även däcken.
 • Förbered dig själv. Det är viktigt att förbereda sig både fysiskt och psykiskt. All träning du lagt ner är värdelös om du inte är med i skallen.
 • Lär dig banan. På en kort bana som Cyclocross är så är det extra viktigt att veta vart du kan tjäna sekunder på motståndarna. Det kan även vara en trygghet att kunna banan.

 

.

 

Publicerat:

2019-01-11 10.02

Bättre hälsa och miljö med elcykel

Miljövänligt, hälsosamt, ekonomiskt, tidsbesparande och kul – Crescent kallar det Elcykeleffekten. Och nu är det dokumenterat att de positiva effekterna av elcykeln går att bevisa.

När Jönköpings kommun presenterar resultatet av sin satsning på förmånscyklar till sina medarbetare så visar de att elcykelpendlingen ökat från 3 % till 48%.

I de undersökningar som kommunen gjort i anslutning till förmånscykelsatsningen visas tydliga effekter på medarbetarnas upplevda hälsa och att man väljer att transportera sig mer miljövänligt efter att ha nappat på erbjudandet om en förmånscykel.

Konceptet med förmåncyklar gäller traditionella cyklar såväl som elcyklar, där cyklar med elassistans varit attraktivt för träning såväl som ett transportmedel som för pendling. Undersökningen visar också att den som cyklar elcykel i större utsträckning fortsätter att cykla vintertid.

Färdmedelsval under cykelsäsong, utveckling före och med förmånscykel:

- Elcykel som pendlingsfordon + 45%
- Bil som pendlingsfordon – 28%
- Pendling med kollektivtrafik – 9%

Bland kvinnor bidrar elcykeln till att minska antalet som sällan eller aldrig motionerar samt fördubblar andelen som motionerar 4-7 gånger i veckan!

I gruppen som ökat sin motion uppger 44% av männen och 66% av kvinnorna att de använder en elcykel för träning och eller motion.

I Jönköpings kommuns rapport visas tydliga exempel på hur man som företagare eller chef på ett förmånligt sätt kan bidra till sina medarbetares hälsa, miljötänk och ekonomi.

Vill du som företagare eller chef och vill veta mer om förmånscyklar? Läs här

Läs hela rapporten som publicerats på www.jonkoping.se

Publicerat:

2018-12-06 17.09

Nya cyklar i Crescentsortimentet

pana in rykande färska cykelnyheter från Crescent. Nu finns elcykelnyheter, nya pendlarcyklar och ett helt nytt sortiment med nya mountainbike att spana in. Cyklar utvecklade för svenska förhållanden i cykelfabriken i Varberg.

- Intresset för elcyklar har växt enormt och Crescent har byggt elcyklar för svenska förhållanden i många år. I vårt utvecklingscentrum i Varberg tar vi elcykeln in i framtiden med ett brett sortiment av elcyklar med nya system, smart teknologi och där el-mountainbikes tar ännu mer plats säger Jonas Netterström, VD Cycleurope Sverige.

Det är en bredd av nyheter som möter den som vill är nyfiken på det senaste i cykelväg. Färgmässigt blir är rosa och olika blå toner spännande komplement till svart, vitt och rött, som fortfarande är eftertraktat hos cyklisten. Den för varumärket signifikanta orange färgen återkommer på många av de sportigare nyheterna.

I takt med att intresset för cykelpendling ökar så utvecklar Crescent sortimentet med ännu fler pendlarcyklar som har smarta lösningar för alla typer av pendlare. Det gäller hybridcyklar och elcyklar. Pakethållare med fästen för att klicka på korgar och väskor är ett sådant exempel.

Crescent Elora m Spectra korgCrescent elcyklar m korgCrescent Elsa m klickbar korgCrescent Elder m klickbar vaska

ytt är även hela mountainbikesortimentet där Crescent gör ett omtag som innebär 20 nya MTB-modeller för allt från grusväg, tekniska skogsäventyr till stigcykling. Specarna är nya och cyklarna har fått ett distinkt skandinaviskt formspråk. Namnen på cyklarna Stark, Rask, Ork, Modig och Kraft andas mod, fart och äventyr.

 Crescent MTB

Publicerat:

2018-12-06 15.34

Barncykelsäkerhetskampanj - Tillsammans gör vi sveriges barncyklar säkrare

När Crescent initierar Barncykelsäkerhetsåret samlas hundratals Crescenthandlare i ett gemensamt engagemang för att hjälpa Sveriges barn att cykla säkert. Initiativet riktas till föräldrar med barn i grundskolan och erbjuder en säkerhetskontroll av barncykel i butik. Handlarna bjuder  på sin kunskap och en översyn av barncyklar – en s.k. säkercykelcheck.
Fri cykelcheck i butik gäller i mars 2018.

Genom projektet Barncykelsäkerhetsåret som pågår under hela 2018, vill Crescent bidra till både ett ökat cyklande, såväl som ett säkrare cyklande bland barn och unga. För den som inte har möjlighet att ta sig till butik för att få barncykeln bedömd av en fackman, finns informationsmaterial framtaget för att kunna göra en säker cykel-check på egen hand.

CYKLAR DITT BARN SÄKERT?

Mer info om hur ditt barn cyklar säkert kan du läsa här.

Publicerat:

2018-03-01 14.02

Crescent tjejvätternläger 2018 27-29 april

Har du tänkt genomföra något cykellopp 2018? Eller har du som mål att förbättra tidigare prestation? Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist har du i april möjlighet att delta på årets boost-helg för cykeltjejer!

Crescents Tjejvätternläger går för fjärde året i rad av stapeln i cykelstaden Varberg där vackra landsvägar, inspiratörer, energigivande hotell på Asia Spa och utvecklande cykelpass utlovas!

BOKA NU

Mail: bokning@varbergsstadshotell.com
eller tel: 0340-69 01 08

Läs mer

Publicerat:

2018-01-11 09.45

Elcykelpremien klubbad!

Tisdagen den 12 december klubbades regeringens proposition om den nya elcykelpremien i riksdagen. Därmed är det nu helt klart att privatpersoner som fyllt 18 år som köper en elcykel eller en elmoped får en premie/bidrag på 25 procent. Det handlar om ett bidrag per person. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017.
Du som köpt en elcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.
Det kan dröja en bit in på våren innan man som privatperson kan räkna med att få en premie utbetald. Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet på Naturvårdsverkets hemsida.

Publicerat:

2017-12-14 12.06

Ingen surdeg på cykel

2016 körde bagaren Mikael Lövgren runt i södra Sverige till olika bagerier, bönder och mjölnare för att lära sig mer om arbetssätt och gamla kulturspannmål. Men bakom ratten kände han sig begränsad, han ville känna dofter, komma närmre människor och gårdar, med minimal miljöpåverkan. När Mikael senare fick höra om byn i Afrika som med ekonomisk hjälp från en organisation själva byggt ett sågverk hade han planen klar för sig. Under hans nästa genomresa skulle han färdas på elcykel, utbyta kunskap och samla in pengar till biståndsorganisationen We Effect.

Läs mer

Publicerat:

2017-08-11 13.22

Miljöminister Karolina Skog på besök i cykelfabrikern

I maj 2016 tillträdde Karolina Skog (MP) miljöministerposten i Regeringen med ett öga för det vi älskar – cykeln! Karolina ser cykeln som ett svar på många gåtor i vårt samhälle, däribland den omdiskuterade folkhälsan, som känns mer väsentlig än någonsin. Men också hur ett större cykelfokus i stadsplaneringen underlättar trängsel, som i sin tur även gynnar närhet och handel i våra trånga biltäta storstäder.

Med ett puderlätt regn i luften kom Karolina rullande på en nybakad elassisterad Crescent till vår cykelfabrik. Trots att Varberg visade sig från sin dova sida verkade Karolina uppleva detsom bara en cyklist som testat en elcykel känner: glädjen, farten – elcykeleffekten.

Läs mer

Publicerat:

2017-05-18 15.23

Crescents elcyklar prisas i test

Crescents svensktillverkade elcyklar för toppbetyg av tidskriften Allt om elcyklar.
– Vi testar alla elcyklar som lämnar vår produktion så vet vi att de håller högsta kvalitet, men det gläder oss att få det opartiskt bekräftat, säger Johanna Smedberg på Crescent.

Elcykeln Elda/Elder från Crescent anses bäst i test i premiumklassen, och prisas med högsta betyg i kategorierna byggkvalitet, cykelkänsla, motor och utseende. Av Allt om elcyklars redaktionen får den omdömet ”vass premiumcykel”.

Även modellen Elin prisas och får högsta betyg för sin byggkvalitet och framhålls i tidningen som en ”stark brukscykel”.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med att satsa på både kvalitet och design slår väl ut, omdömena i Allt
om elcykel visar att vi gör rätt, säger Crescents marknadschef Johanna Smedberg.

Publicerat:

2017-03-17 15.38

Tjejvatternlagret 2017 fullbokat

Det har varit riktigt högt tryck på årets tjejvätternläger (riktigt kul!) och platserna är nu fullbokade! Du som fått en plats på lägret kan förvänta dig en spännande helg med ett gäng härliga tjejer och en riktig boost inför dina mål och utmaningar. Mer information kommer i februari, vi ses snart! 

Publicerat:

2017-01-19 15.42

Nu startar produktionen av elcyklar i vår fabrik i varberg

Nu startar produktionen av Crescent elcyklar i vår fabrik i Varberg! Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent idag tänka sig att köpa en elcykel. 

"ELCYKELN INNEBÄR EN NY MOBILITETSLÖSNING SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR MÄNNISKORS VARDAGSVANOR."

Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands.

En viktig del av satsningen är också arbetet med att utveckla nya Crescentmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.

Igår hade vi bl.a våra vänner från kommunen på plats i fabriken för en visning av den nya elcykelproduktion.  Här nedan ser ni Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun som för första gången testar att cykla elcykel.

 

Publicerat:

2016-11-30 15.59

Nu startar skolklassikern!

Vi på Crescent har alltid brunnit för folkhälsa. Från vår klassiska världsmästarcykel till 00-talets ”folkhälsocykel” så har vårt mål alltid varit att sätta fler människor i rörelse och att få fler människor att må bra. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan). img_3607

Att svenska skolbarn rör sig för lite har länge varit ett faktum och något som vi velat göra något konkret åt. När vi först fick höra talas om Skolklassikern kände vi med en gång att detta var helt rätt – det var ju på pricken det som vi själva ville göra: Att få fler barn att röra sig regelbundet, och få dem att känna glädje i att röra sig och få mer vardagsmotion.

Nu är Skolklassikern i gång och öppen för alla Sveriges låg -och mellanstadieklasser att anmäla sig. Eleverna hjälps åt tillsammans genom att springa, cykla, simma och skida (eller skrinna) distanserna som ingår i En Svensk Klassikers alla lopp. Inför cykelmomentet kommer vi bland annat att hjälpa eleverna att bli kompisar med sina cyklar, och tipsa om hur man bäst tar hand om cyklarna, så att de ska hålla länge och vara säkra i trafiken.

GÅ IN PÅ SKOLKLASSIKERN.SE OM DU VILL VETA MER – ELLER ANMÄLA JUST DIN KLASS!

Publicerat:

2016-09-23 11.11

Huvudsponsor för en svensk klassiker!

Nu går vi in som huvudsponsor för En Svensk Klassiker! En viktig anledning är vårt engagemang i lanseringen av Skolklassikern, som är En Svensk Klassikers satsning på att få barn och ungdomar att röra sig mer.

–  Barn idag rör sig för lite. Det är en oroväckande utveckling som bidrar till ohälsa. För att ändra på detta krävs att fler människor och företag engagerar sig i hälsofrämjande projekt. Skolklassikern är ett sådant och vi tror att vi genom vårt engagemang kan göra skillnad och få fler barn i rörelse, säger Tony Grimaldi, VD Cycleurope.

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans aktiverar 180 000 motionärer året runt. Att vi går in som huvudsponsor just nu handlar till stor del om satsningen på Skolklassikern, som dessutom är del av folkhälsoprojektet GEN-PEP. Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra sig regelbundet genom att de får testa på fler idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion.

Vi kommer också att vara engagerad i En Svensk Klassikers plattform för samhällsdebatt, Folk-i-rörelse. Att fokusera på folkhälsofrågor har vi gjort under många år, bland annat genom den så kallade ”Folkhälsocykeln” och flera andra satsningar. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan).

– Vi är jätteglada för att få in Crescent som huvudsponsor i En Svensk Klassiker, ett företag med en lång historia och som varumärke är lite av en svensk klassiker. Det är ett strategiskt samarbete som innebär att vi gemensamt kan arbeta vidare med att sätta Sverige och svenskarna i rörelse samt bidra till en förbättrad folkhälsa. Vi kan arbeta såväl med barn och ungdomar genom vårt projekt Skolklassikern samt engagera oss i opinionsbildningsarbetet genom Folk-i-rörelse, säger Michael Thorén, VD på En Svensk Klassiker.

 

Publicerat:

2016-07-04 11.14

Svensk cykelpassion i crescents nya film

Under våren har vi gjort film om orange cykelpassion från Varberg. Nu är den klar;

”CRESCENT – FÖR SVENSKA FÖRHÅLLANDEN”

Med filmen vill vi förmedla känslan av Crescent som ett genuint svenskt varumärke som bidrar till en aktiv livsstil genom hela livet. Vi lyfter fram vår design, utveckling och hur vi bygger cyklar för just svenska förhållanden.

”Vi har tillverkat cyklar i över hundra år. Tävlingscyklister har vunnit både OS och VM på Crescent. Och generationer av människor har använt våra cyklar dag efter dag, år efter år. För att komma till arbetet och skolan, till kompisen eller träningen – och hem igen. Vi utvecklar fortfarande avancerade cyklar för dig som vill prestera på topp. Men framförallt bygger vi cyklar för svenska förhållanden. Som är konstruerade för att klara ett liv i regn och rusk, och utrustade med delar som tål vårt klimat. Så att du ska kunna ta dig från en plats till en annan på ett smidigt och säkert sätt, som får dig och vår miljö att må bra.”Publicerat:

2016-04-29 11.17

Ladda för vätternloppen - nu finns färdiga träningsprogram för dig som ska cykla

Det är faktiskt inte jättemånga veckor kvar tills dess att Vätternrundan, Halvvättern och Tjejvättern går av stapeln!
Ska du köra? I så fall är det ett perfekt tillfälle att starta uppladdningen nu. Om det känns svårt att veta hur mycket och ofta du behöver träna för att trampa 10, 15 eller hela 30 mil runt sjön har vi på Crescent satt ihop färdiga träningsguider för guide för dig att utgå ifrån, håll till godo!

Träningsguider:
Tjejvättern
Halvvättern
Vätternrundan

Publicerat:

2016-03-22 11.28

Premiär för kropp challange - ett äventyr i göran kropps fotspår

Den 16 oktober är det 20 år sedan Göran Kropp lämnade Yttersta tvärgränd och Skinnarviksberget i Stockholm för att cykla över 1100 mil till Nepal. Med sig på cykeln fanns allt som behövdes för att bestiga världens högsta berg, Mt Everest. Packningen vägde närmare 70 kilo. Nu har alla som älskar utmaningar och äventyr möjlighet att följa Görans fotspår i Kropp Challenge och samtidigt hjälpa befolkningen i Nepal. Anmälningsavgiften går nämligen oavkortat tillbaka till Nepal.

I Kropp Challenge får man möjlighet att följa i Göran Kropps fotspår- i en svensk variant. Äventyret handlar om att på cykel ta sig till Sveriges högsta berg, Kebnekaise, bestiga berget och sedan cykla hem igen. Starten väljer man själv- antingen från sitt hem, oavsett var i Sverige det är eller från Skinnarviksberget i Stockholm där Göran startade sin expedition. Man kan självfallet också välja en internationell utmaning t.ex. att bestiga ett av Europas högsta berg eller t.o.m. ta sig hela vägen till Himalaya. Enda kravet är att man gör äventyret av egen kraft, på cykel och till fots. Resan ska dokumenteras och rapporteras på www.kroppchallenge.se. De som genomfört projektet får diplom samt hamnar på Kropp Challenge-listan.

Varför Kropp Challenge: Precis som många andra tävlingar eller äventyr handlar Kropp Challenge om att utmana sig själv och att ha ett mål att se fram emot: – Kropp Challenge är det ultimata äventyret. Det innehåller allt från planering, sätta mål, fysisk- och psykisk utmaning till att få möjlighet att uppleva storslagen natur och få tid för reflektion, säger initiativtagare Renata Chlumska och fortsätter: – Görans engagemang för Himalayas natur och dess invånare har alltid varit en inspirationskälla för mig. Detta är ett sätt att hedra minnet av en av världens främsta äventyrare. Därtill att synliggöra Nepal och dess invånare. Anmälningsavgiften, 2350 kr går oavkortat till stöd för Nepal.

Mer information om Kropp Challenge finns på www.kroppchallenge.se

Publicerat:

2015-11-17 16.10

Han cyklar till tyskland för entreprenörsskapet

Idag bär det iväg!
Erik Arvidson är en tjugofemårig student från Uppsala. Under september månad kommer han att cykla från Stockholm till München för att lära sig mer om entreprenörskap. Han triggas av att kunna ta sig fram för egen maskin, samt att göra det man egentligen inte riktigt vågar – två känslor han tror är vanliga hos både entreprenörer och långfärdscyklister. Längst vägen kommer han att träffa ett antal entreprenörer för att höra om deras resor.

Följ gärna Eriks resa här.

Publicerat:

2015-08-31 11.45

Damenas världselit i vårgårda och på svt till helgen

Kommande helg, 21 – 24 augusti, är det dags för Crescent Woman World Cup i Vårgårda. Det blir både lagtempo- och landsvägslopp med damernas världselit.  Fredagen den 21 augusti körs lagtempoloppet och söndagen den 23 augusti körs linjeloppet. På lördagen arrangeras ett Velofondo med både elit- och motionsklass. Crescent, som är titelsponsor för världscuptävlingarna finns på plats tillsammans med Crescentcyklister från Crescent Team DARE och Magnus Bäckstedt.

Har du inte möjlighet att ta dig till Vårgårda för att se tävlingarna live i helgen, då kan du följa linjeloppet i TV. SvT kommer att direktsända världscuploppet på cykel för damer i Vårgårda den 23 augusti. Loppet startar kl 9.15.

Mer information om loppen, bansträckning och annat som händer kring Crescent Woman World cup på worldcupvargarda.se!

Publicerat:

2015-08-18 11.50

Cykla velofondo i vårgårdamed crescent!

Toppat formen för Vätternrundan eller något av vårens lopp? Behåll flåset och cykelmuskler genom att sätta upp nya mål.

Boka upp ett lopp eller två under hösten. Crescent har 100 st startplatser att erbjuda till Velofondo Vårgårda den 22 augusti. Är du intresserad av att köra 14 sköna mil tillsammans med Magnus Bäckstedt, Team Crescent Dare och andra ambassadörer från Crescent kan du anmäla ditt intresse HÄRSenast 1 juli behöver vi ha din anmälan.

Mer om Velofondot i Vårgårda på loppets webbplats. Passa på att titta på Crescent Woman World Cup som körs dagen före- och efter Velofondot. Då samlas damenars världselit på cykel i Vårgårda. Se filmen inför Velofondo Vårgårda på https://youtu.be/jjD89-ENsTs

Publicerat:

2015-06-25 12.01

Högt betyg till crescent i elcykeltest

Crescents sportiga elcykelnyhet Eli, har fått högt betyg i M3 test av elcyklar 2015. 8 av totalt 10 i betyg till denna orange elcykel med elsystem från Shimano Steps. Testpanelen gav höga betyg tack vare att det är en välbyggd cykel med genomtänkt designade detaljer och att den är lättrullad. ”Det gör det dessutom i stort sett helt ljudlöst och responsen i motorn är rapp. Samtidigt är kraftassistansen väldigt mjukt integrerad. ” skriver M3 M3:s test kan du ta del av här: http://m3.idg.se/2.1022/1.562664/elcykel-test

Om Crescent Eli: http://www.crescent.se/cyklar/elcyklar/eli-elcykel-10-vxl/

Publicerat:

2015-06-02 12.04

Redo för vätternrundan!

Snart är det dags för jubileumsyra då Vätternrundan fyller 50 år och Tjejvättern 25 år.

Crescentcyklister ger dig sistaminuten råd inför loppen online och på plats innan start. Kika in!

Team Crescent DARE ska cykla Tjejvättern och Halvvättern. Tjejernas bästa råd inför loppet är att satsa på en bra byxa med en padding. Då känns det så mycket roligare att cykla. Kontaktytor mot cykeln är viktigt i form av bra handskar och skor. Och så en hjälm i rätt storlek.

När de inte sitter i sadeln så tjejerna på plats i Crescents monter på eventområdet under Tjej- och Halvvättern. Kom gärna förbi och få några sistaminuten råd inför loppet.

En annan person som också har mycket kunskap att bidra med är Magnus Bäckstedt. Med snabbaste tiden runt Vättern har han många goda råd till den som ska cykla runt sjön. Magnus ska cykla runt Vättern med Team Reijlers i år men före och efter rundan finns han att träffa i Crescentmontern.

Ta gärna del av Magnus tips inför loppet här:

Magnus tips när det är 3 veckor kvar Magnus tips när det är 2 veckor kvar Magnus tips när det är 1 vecka kvar Magnus tips angående mat

Publicerat:

2015-05-29 07.34

I topp då bästa klassiska damcykeln testades

Det blev en andraplacering för Crescent Toste i Wise Guides test av vårens cykelnyheter.

När Aftonbladet publicerade WiseGuides test av den bästa klassiska elcykeln fick Crescent Toste toppbetyg. Cyklarna som testades utvärderades efter tre kriterier: Användning, kvalitet och kapacitet. Bara en annan cykel föll bättre ut i testet som gav Toste hela 13 + av totalt 15.

Utdrag ur Wise Guides omdöme av Toste:

”Crescent Toste har en av de skönaste sadlarna i testet. Även styret är härligt då det är speciellt utformat för ett bekvämt grepp. Cyckeln går fort framåt och har effektiva bromsar som tar bra när det går nedför. Cykeln är smidig att växla och klarar av den brantaste av backar”

Om Crescent Toste

http://www.crescent.se/cyklar/classic/toste-253-3-vxl-dam/

Till testet

http://www.aftonbladet.se/tester/article20739593.ab?teaser=true

Publicerat:

2015-05-25 09.20

Fullt av MTB nyheter som ger dig full frihet

Se filmen här

Publicerat:

2015-03-10 12.12

Maxa upplevelsen - anta utmaningen! anmälan till bokstensturenär öppen

Motionär eller tävlingscyklist – har du inte redan anmält dig till Bockstensturen 2015? Då är det dags! 5 september körs 100, 50 eller 30 härliga MTB-kilometer i historiska skogsmarker kring Varberg. Crescent är en av huvudsponsorerna och du behöver inte vinna loppet för att få chansen till en riktig toppvinst; Crescent Rimfaxe 27,5″. På Bockstensturens facebooksida kan du som anmäler dig till loppet vara med och tävla. Mer om Bockstensturens banor för tävling- och motionsklasser på http://www.bockstensturen.nu. Vi ses i Varberg den 5 september!

Publicerat:

2015-02-13 13.08

Ladda för tjejvättern!

Crescents tjejvätternläger 8 – 10 maj på Comwell Varbergs Kurort

Träna, lära, SPA:a, äta gott och umgås – välkommen till ett Vätternläger – bara för tjejer Tjejvättern fyller 25 år – Jubileumspris: Totalpris 3575 kr
                                                                
Detta ingår i priset: 3 dgr racercykling m. bl.a elitcyklister från Crescent Team D.A.R.E Föreläsningar om kost &träning Startplats till Tjejvättern 6 juni Cykelkläder, Tröja + byxa ur Crescents nya kollektion 2 hotellnätter, helpension, tillgång till SPA Vill du få en extra kick inför sommarens cykelutmaningar? Planerar du att cykla Tjejvättern och vill växla upp på ett annorlunda sätt, i härliga omgivningar, tillsammans med nya vänner och med professionella cyklister till hjälp– då är detta erbjudandet för dig!

Träna Racer med Crescent Team D.A.R.E
Crescents tjejvätternläger i Varberg är för dig som vill utveckla dig som racercyklist. Är du förstagångare när det gäller motionslopp, eller rutinerad cyklist? Vi utlovar träning som utgår från din förmåga och dina mål. Från racerskola och klungkörning till fartgrupper med högre tempo och avancerad teknisk körning. Du som deltar blir en del i Crescent Team Racing. Vill du ses vi den 6 juni igen och cyklar Tjejvättern tillsammans.

Hämta kraft bland nya vänner
Lägret genomförs i samarbete med Comwell Varbergs Kurort – en västkustpärla bara några få steg från havet. Hotellet har ett SPA med saltvattenspool och är specialiserat på träning och rehab. Här bjuds du på kunskap och aktiviteter under hela din vistelse. Mellan träningspassen finns tid för ett SPA besök eller ett dopp från klipporna. Vi äter välkomponerad mat tillsammans i hotellets restaurang Salt & Vatten. Enervit finns på plats och bjuder på energitillskott mellan målen och hjälper dig att ladda för att kunna prestera maximalt under träningspassen på lägret och under Tjejvättern.

Boka innan 12 april, begränsat antal platser
Bokning sker på tel 0340-62 98 00 eller mail: bokning.varbergskurort@comwell.se Uppge Bokningskod: Tjejvättern Anmälan senast 12/4 2015. begränsat antal platser.

Mer om innehållet i Crescents Tjejvätternläger
Träning med proffs: 4 st träningspass på cykel. Leds av damlaget Crescent Team D.A.R.E och Suzanne Gadd Morgonyoga och Coreträning. Cykelkläder I priset ingår även ett set träningskläder (cykelbyxa och cykeltröja) Startplats till Tjejvättern Startavgift till Crescent startgrupp på Tjejvättern den 6 juni ingår. Inspirationsföreläsningar: Lär dig mer om kost, träning och att lyssna till din kropp Cykelmek och cykeltips Hotell, mat och aktiviteter på hotellet Boende 2 nätter (del i dubbelrum Classic) amtliga måltider från middag dag 1 till lunch dag 3 ingår. Bordsvatten ingår till maten. Ev. övrig dryck bekostas av den enskilde gästen. Tilllgång till gym, bad i havsvattenpoolen samt deltagande i pass på hotellets träningsmenyn för de som vill och i mån av tid. Tillägg: enkelrumstillägg för 2 nätter 500:-/person. Tillköp: Thalassobad 450:-/person.

Bra att veta: Egen cykel medtages. Begränsat antal cyklar finns att testa under lägret. I samband med bekräftelse från Crescent på din lägermedverkan så kommer du att få ange storlek på kläder samt förkunskaper/erfarenhet inom cykling så att vi kan sätta samman en bra gruppindelning under lägret.

Publicerat:

2015-02-02 13.10

Crescent inleder sponsorsamarbete med cykelstjärnan magnus bäckstedt

Crescent har skrivit avtal med triathleten och proffscyklisten Magnus Bäckstedt. Samarbetet innebär både en rejäl satsning på Ironmans proffscirkus, men också på praktiskt produktutveckling.

– Cyklarna är redan nu väldigt vassa, men att kunna ha nära kontakt med designteamet och bidra till att göra produkterna ännu bättre är något som jag älskar att göra!

Magnus Bäckstedt är en välmeriterad proffscyklist med en diger meritlista. Bland annat har han:

• vunnit den klassiska tävlingen Paris Roubaix

• avverkat Vätternrundan snabbast av alla genom loppets hela historia

• vunnit en etapp i Tour de France – vilket ingen annan svensk klarat

Under senare år Magnus valt triathlon som huvudgren och inför 2015 laddar han hårt och gör nu en rejäl satsning som ironman-proffs. Hans stora mål är Ironman i Kalmar och han har också siktet inställt på ett antal av de stora triathlonloppen runt om i världen. Magnus kommer även att köra Vätterundans 50-åriga jubileumslopp i Crescents färger. Hans gällande rekordtid för det 30 mil långa loppet lyder på 6 timmar och 36 minuter…

– Vi är mycket glada över att få jobba ihop med Magnus, säger Johanna Smedberg på Crescent. Han är en typ av långdistansatlet som kommer att sätta utrustningen på tuffa prov och han brinner verkligen för att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Som testpilot kan han tillföra en dimension som bidrar till produkter, anpassade för både amatörer och proffs. Det har sagts många gånger under hans karriär som cyklist: Fungerar det för Magnus, fungerar det för 99.9% av alla andra.

Magnus bor i Wales och har parallellt med sin satsning på triathlon agerat kommentator för Eurosport i UK och startat en egen verksamhet där han säljer TEC och effektmätaren Infocrank. 30 timmar träning i veckan, tävlingar och resor runt om i världen, sportkommentator och eget företag – hur får han tiden att gå ihop?

– Jag tränar på förmiddagarna och jobbar med annat på eftermiddagar och kvällar. Givetvis är det ett tidspussel som kan vara svårt att lägga ibland. Planen för 2015 är att minska ner på Eurosport-kommenterandet och satsa mer på det övriga.

För Magnus Bäckstedt blir sponsoravtalet också att ”komma hem”.– Min första tävlingscykel som 12-åring var en Crescent och med den vann jag faktiskt ett SM guld i tempo.

Det är lätt att vara ambassadör för produkter som man har ett 100-procentigt förtroende för.

Publicerat:

2015-01-07 13.14

Hjulklappstips!

Blir årets julklapp 2014 en cykel? Oavsett kan vi enligt Svensk Cyklings senaste trendrapport konstatera att Svensken numera gärna har mer än cykel. En för pendling till jobbet och en för motion. Andrahandscykeln har kommit för att stanna.

Tre hjulklappstips från Crescent på detta tema: 

1) Satsa stort, en cykel för varje tillfälle. Kan man ha för många skor, handväskor – eller cyklar för den delen? Det beror kanske på vem man frågar men det kan vara svårt att få något som passar till precis allt. Ombyte förnöjer oavsett accessoarer eller vän på två hjul. 

2) Smart med 2 cyklar i 1. Sporthybriden är populärare än någonsin. Den som vill ha en cykel för både pendling och motion sätter lätta skärmar, pakethållare och belysning på och vips så har man fått en universalcykel! 

3) Assistans med el – motion utan. Nya lättare e-bikes gör jobbet som pendlarcykel och motionsredskap galant.

Sök din favorithjulklapp: http://www.crescent.se/cyklar/ 

Lär hela trendrapporten från Svensk cykling här.

Publicerat:

2014-12-02 13.15

Kom forbi och prata cykel

27 – 29 november finns Crescent på plats tillsammans med Vätternrundan på cykelmässan, i GALLERIAN på Hamngatan i Stockholm.

Kom förbi och prata cykel och cykeltillbehör med oss. Vi vägleder dig att hitta rätt utrustning för motionsloppet, träningen eller tävlingen. 

Ta chansen och vinn startplatser till Halvvättern och Tjejvättern i vår monter. 

Publicerat:

2014-11-27 13.16

Rumble in the jungle

Nästa äventyr väntar för Team Crescents Johan Lilja. Efter ”Yak Attak” i Nepal på cykel byter Johan hög höjd och snö mot värme, djungler och rikt djurliv i ”Rumble In the Jungle”. Under djungel-loppet på Sri Lanka väntar 4 dagars stenhårt race i temperaturer runt 40 grader, på tusentals höjdmeter, i ogenomträngliga djungler där ett av världens rikaste djurliv står på menyn. Deltagarna avverkar mellan 50 till 90 km om dagen och klättrar nästan 8 000 höjdmeter under de tre första tre dagarna. Följ Johan Liljas äventyr på teamcrescent.se.

Publicerat:

2014-10-29 17.36

Snacka cykel med oss på sweden bike

Den 14- 16 november finns vi tillsammans med andra Cycleurope-varumärken på Sweden Bike i Stockholm. Kom och prata cykel i alla former med oss. Vi visar upp det senaste från Crescent och med oss i montern finns tjejer från TEAM Crescent D.A.R.E som gärna delar med sig av träningstips till dig som motionerar för att det är kul eller kanske med siktet inställt på de stora loppen. Har du inte prövat våra e-bikes ännu så bjuder vi på denna upplevelse liksom tävlingar och annat kul på mässan.

Vi ses i monter J:01!

Publicerat:

2014-10-20 13.18

Cyklar för alla tillfällen - 2015 års crescentmodeller är här

Crescents nya cykelprogram är framtaget för att attrahera alla dina sinnen. I år bjuds den som är ute efter ny vän på två hjul rena linjer, sparsmakad grafik och en kavalkad av färger där Crescents orange och svart utgör basen. Vardagscyklisten och motionären får ännu mer att välja på i det s.k SPORT-segmentet som är bredare än någonsin. Dessa cyklar har ärvt racercykels kvaliteér när det gäller lättare ramar och kvalitetskomponenter men kan fås med en dämpad framgaffel eller fullt påklädd med pakethållare och skärmar. Bekväm cykelglädje i snygg paketering!

För tävlingscyklister och proffs saknas inget i de senaste high-end modellerna på mountainbike och racer. Dessa kommer med nya superlight karbonramar i ny geometri och rustade med Shimanos elektroniska växelgruppsvärsting Di2.  Åretruntcyklingen växer och här möter vi upp med cyclecross-modeller och ett brett e-bike program som garanterat transporterar dig med eller utan hjälp. 

Hitta din favorit här på crescent.se eller hos din Cresentåterförsäljare.

Publicerat:

2014-10-20 13.20

vm silver till eva nyström

Det blev en välförtjänt silvermedalj för Crescentsponsrade Eva Nyström vid ITU LD World Championship 2014 i långdistans duathlon som gick av stapeln i Zofingen, Schweiz. Tävlingen avgjordes efter 10 km löpning, 150 km cykel, 30 km löpning i kuperad terräng. Stort grattis Eva till en enastående och viljestark prestation! Härnäst väntar nya utmaningar I samband med EM i medeldistans triathlon på Mallorca den 18/10. Lycka till önskar vännerna på Crescent!

Publicerat:

2014-09-11 13.21

Energi på hjul på vattenfall world triathlon i stockholm

Testa en Crescent elcykel i helgen! I helgen firar Sveriges största triathlonevenemang tre år. Tusentals idrottare deltar och världseliten med Lisa Nordén i spetsen är på plats.

Under arrangemanget finns möjlighet för den som vill att testcykla en elcykel. Ingen mer svett och alltid medvind! I Vattenfalls lounge utanför slottet finns Söders cykel på plats och hjälper dig tillrätta i sadeln på en av 25 Cresentcyklar.

Redan frälst på elcykel? Just nu har Vattenfall ett kampanjerbjudande på Crescent elcykel. Läs mer om erbjudandet och Vattenfall och Crescents samarbete: http://www.vattenfall.se/sv/elcykel-crescent.htm?icmp=sommar-cykel

Mer info om Vattenfall World Triathlon http://stockholm.triathlon.org/

Publicerat:

2014-08-22 13.21

Damernas världscuplopp på cykel i vårgårda byter namn

Crescent har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Vårgårda CK och tävlingen heter från och med i dag Crescent Women World Cup Vårgårda. 

Här är ett utdrag från pressreleasen:

– Vi är väldigt glada över att ha nått fram till ett avtal med Crescent där vi delar det gemensamma intresset att utveckla damcykel och Vårgårdas världscuptävlingar, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK.

Tony Grimaldi, vd för cykelkoncernen Cycleurope där bl a välkända varumärket Crescent ingår, ser fram emot att samarbeta med Vårgårda CK.

– Vi är stolta över att vara med i en satsning på damcykelns utveckling. Det är värdefullt att det genomförs med en seriös och professionell partner som Vårgårda CK, säger Tony Grimaldi.

Avtalet knyter också samman nutidens elitcyklister med den cykelhistoria som finns i Vårgårda. Bröderna och världsmästarna Gösta ”Fåglum” Pettersson, Erik, Sture och Tomas Fåglum – med rötter i Vårgårda ­– är alla starkt förknippade med Crescent och Monark.

– Avtalet befäster därför på fler än ett sätt Vårgårdas starka position i cykel-Sverige. Vi ser fram emot att tillsammans med Cycleurope och Crescent ta ytterligare steg i utvecklingen för cykelsporten, säger Hans Jönsson. Tävlingen genomförs 22 & 24 augusti i Vårgårda.

Läs mer om tävlingen på : http://www.worldcupvargarda.se

Publicerat:

2014-08-15 13.22

Snart dags för cykelvasan - sveriges största mtb lopp

Vasaloppets sommarvecka 2014 inleds med CykelVasan 15–16 augusti och följs av VasaStafetten och nyheten UltraVasan den 23 augusti. CykelVasan 90 är sedan länge fulltecknad då drygt 12.000 MTB cyklister ger sig iväg på en tur på 90 km i anrik Vasaloppsterräng.

Med start i Sälen, via alla de välkända kontrollerna och mål i Mora är nu CykelVasan ett imponerande evenemang, precis som vinterns Vasalopp. Vi önskar alla deltagare lycka till

Publicerat:

2014-08-13 13.23

Grattis eva nyström till det 14:e sm guldet

Denna gång var det SM i medeldistans triathlon (1900meter simning, 90 km cykel, 21 km löpning) som avgjordes i Jönköping. Crescent är stolt sponsor till Eva Nyströms ambitiösa satsning, där det även blev ett SM silver i Tempocykel. Det blev också lagguld för Team Crescent DARE. Stort grattis önskar vi på Crescent! Följ Eva och läs mer här: https://www.facebook.com/eva.nystromcom

Läs mer

Publicerat:

2014-08-06 13.24

Vi önskar alla en riktigt skön cykelsommar

Att cykla är härligt, nyttigt och praktiskt. Cykeln är smidig och tyst. Den ger motion, bättre hälsa och släpper inte ut några avgaser vilket är bra för miljön. Vill du njuta av en härlig cykeltur på en ny Crescentcykel i sommar?

Ett hett sommartips är då att du gör ett besök hos närmaste återförsäljare, så hjälper dom dig.

Trevlig sommar önskar vi på Crescent!

Publicerat:

2014-07-02 13.25

Crescent i samarbete med vattenfall

I sin sommarkampanj erbjuder Vattenfall sina kunder en värdecheck på 1500 kronor att använda vid köp av en Crescent elcykel. Intresset har varit stort och responsen är fortsatt mycket positiv.

Lämna bilen hemma och cykla istället! Frisk luft och inga bilköer. Med en elcykel tar du dig snabbt och lätt fram där varje uppförsbacke blir en lätt match.

Läs mer om Vattenfalls kampanj här.

Trevlig sommar!

Publicerat:

2014-07-02 13.26

En annorlunda cykeltur väntar för team crescent adventure

På fredag startar Team Crescent Adventure en riktigt lång cykeltur som går under projektnamnet Vätternrundan XL – 800 km på 36 timmar.

Det är äventyrarna Johan Lilja och Erik Ahlsten samt Daniel Johansson som sätter sig på sina Crescentcyklar och startar nu på fredag kl 16.30 från Stockholm och styr sedan ner mot Motala och rullar in i startfållan för start i Vätternrundan kl 05.28. Efter avslutad runda fortsätter trion tillbaka upp till Stockholm. Vi håller tummarna och önskar stort lycka till! Läs mer här: http://aventyrscyklist-och-multiatlet.outsideonline.se/2014/06/09/torrsimmande-pappersdrake-vatternrundan-xl/

Publicerat:

2014-06-11 13.28

Klart för start

Nu är Cykelfesten igång i Motala och självklart är Crescent på plats som stolt huvudsponsor till Vätternrundan.

Välkomna att hälsa på oss i mässtältet och vid vårt mobila showroom på Stora Torget i Motala. MINIVÄTTERN, TJEJVÄTTERN och HALVVÄTTERN är nu avklarade i härlig stämning.

Nu väntar den stora utmaningen Vätternrundan 300 km den 13-14 juni.

www.vatternrundan.se

Publicerat:

2014-06-09 13.29

Seger för malin wallin och team crescent d.a.r.e. staffanstorp

Stort grattis till vårt hårdsatsande Team Crescent D.A.R.E. Staffanstorp som tog hand om förstaplatsen när den första deltävlingen i den nationella landsvägscupen, SWE Cup, avgjordes den 1/6 i Halmstad.

Tre av våra tjejer i teamet noterades på topp 10 med Tilina Levin på 7 plats och Linn Gustavsson på en 10 plats! Spännande fortsättning följer!

https://www.facebook.com/TeamCrescentDareStaffanstorpCk?hc_location=timeline

Publicerat:

2014-06-02 13.30

Träffa oss på scandinavian outdoor games i falun 30 maj - 1 juni

Tre fullmatade dagar med clinics, tävlingar och spännande aktiviteter. Skandinaviens största event inom outdoor. Kom och testa senaste nyheterna från Crescent på plats.

Läs mer på www.outdoorgames.se

Publicerat:

2014-05-28 13.32

Nu är det snart dags för stockholms första gran fondo

Missa inte cykelfesten Gran Fondo Stockholm den 24 maj. Friends Arena öppnar upp portarna och välkomnar till en unik utställning där cykelloppets bansträckning går rakt igenom området.

Heja på cyklisterna och kom in och hälsa på oss i utställningsområdet där vi bl a visar upp Crescents racercyklar samt erbjuder testkörning av elcykel från Crescent. På plats träffar du oss tillsammans med Jarla Cykel och Sport.

http://www.granfondostockholm.se/

Publicerat:

2014-05-21 13.32

Var med den 25 maj när hjulen ska rulla i hela malmö

Crescent är stolt samarbetspartner till Malmögirot, som är ett motionslopp på cykel som tar dig runt till delar av Malmö där du kanske aldrig varit. Malmö FF står som arrangör tillsammans med Kvällsposten och tanken är att detta ska bli en folkfest där man cyklar efter sin egen förmåga och ambition.

Läs mer här. http://malmogirot.expressen.se

Publicerat:

2014-05-12 13.34

Renata chlumska - ambassadör för malmögirot

Se videon på vimeo!

Publicerat:

2014-05-01 13.36

Kom och provkör crescents elcyklar på cykelns dag

Lördag 10 maj kl 10-15 finns vi på plats på Kungliga Djurgården, Stockholm (vid Hazelius statyn).

Kom och testa på våra fina elcyklar. Ta en tur och upplev hur enkelt du cyklar uppför Hazeliusbacken vid Skansen.

Välkomna! Var med i vår tävling där du kan vinna en cykel. De första 100 som provkör får en vattenflaska från Crescent.

Publicerat:

2014-04-30 13.37

Högtryck på cykelistens dag i kungsträdgården

Det var stort intresse för Crescents elcyklar och massor av aktivitet runt Crescents mobila showroom. Vi registrerade över 200 provkörningar på plats och vädret var på topp med strålande solsken.

Nästa chans att testa Crescents elcykel Stockholmsområdet  blir i samband med Cykelns Dag på Kungliga Djurgården den 10 maj.

Publicerat:

2014-04-25 13.38

Trycket efter cyklar stort i göteborg och stockholm

Vi kan glädjande konstatera att intresset för de cyklar som varit upphängda på utvalda stortavlorna i Stockholm och Göteborg i samband med vår pågående utomhuskampanj, ”In Case of Emergency”, har varit stort. Många verkar ha varit i ”nöd” och trötta på bilköer och ville testa på annat pålitligt pendlingsalternativ, vilket också var syftet med kampanjen. Vi visste att våra cyklar var eftertraktade men nu hänvisar vi fortsättningsvis till våra välsorterade Crescentåterförsäljare för att hitta rätt cykel. Vi hoppas på en fortsatt fin vår och nysopade vägar så att alla cyklister får ut max av sina cyklar och den bästa av upplevelser.

Publicerat:

2014-04-14 13.39

Crescents mobila "showroom"

Under föregånde helg var Crescents mobila ”Showroom” uppställd utanför Sparbanken Wictory Center i Varberg. Detta i samband med en av Sveriges största innebandyturneringar för ungdomar. Naturligtvis passade Crescent på att visa upp sina cyklar. Besökarna hade möjlighet att bl a vinna en cykel för de som deltog i en prick-skjutetävling.

Publicerat:

2014-04-15 13.40

Vinnarna korade i eurosports tittartävling

Nu har vi dragit vinnarna i Eurosports och Crescents gemensamma tittartävling som pågick i samband med söndagens sändning från Paris-Roubaix. Frågan som ställdes var vilket år Magnus Bäckstedt vann just ”L’Enfer du Nord” och svaret var år 2004. Vinnaren av förstapriset (en Crecent-racer av modell Nano 608, en Tec Quadriga-hjälm samt ett par Tec Somnio-sportglasögon) blev Johan Svahn från Lund. Andrapriset (Tec Quadriga-hjälm + Tec Somnio-sportglasögon) gick till Roland Nylander, Vännäsby, samt Veronica Claesson, Marbäck. Stort grattis till vinnarna!

Publicerat:

2014-04-15 13.41

Nu rullar vi ut crescents vårkampanj - in case of emergency

Under vecka 14 rullar vi ut vår spetsade utomhuskampanj där vi hänger riktiga Crescentcyklar på utvalda storformatstavlor vid infartsleder i Stockholm och Göteborg. Kampanjen ”In Case of Emergency” vill visa upp att det finns bra och pålitliga pendlingsalternativ om man är trött på bilköer och försenad kollektivtrafik. Nu återstår det och se om cyklarna får sitta kvar eller om det är någon som behöver cykeln – In Case of  Emergency. Välkommen in till din Crescenthandlare och kolla in årets cykelnyheter.

Publicerat:

2014-04-02 13.44

Andreas

Vi valde Andreas för hans målmedvetenhet, ambition och drivkraft. Hans resa från 152,7 kilo har imponerat på juryn som vill hjälpa honom att ta sig i mål i Motala den 14:e juni.

Läs mer

Publicerat:

2013-06-12 13.44

Johannes

Ett överväldigande projekt som vi gärna vill följa med på och se till att det inte slutar som en dröm utan blir verklighet. Att denna resa dessutom görs med pacemaker visar att ingenting är omöjligt bara man följer sitt hjärta.

Publicerat:

2013-06-12 13.45

Renata chlumska och vårt tjejteam på tjejvättern i motala 14 juni

Se videon på vimeo!

Publicerat:

2013-06-12 13.46

Showroom i norrtälje

Lördag 25 maj är vårt mobila showroom hos Team Sportia i Norrtälje – Radarvägen 9F – Flygfältets handelsområde. http://butiker.teamsportia.se/norrtalje/ Vår säljare Torger Hagen kommer att visa toppsegmenten inom MTB, Racer och Hybrider. Han har också med sig vår nya elcykel inkl Boschsystemet, som du kan provköra. Välkommen till en härlig cykeldag!

Publicerat:

2013-05-22 13.47

Välkommen till länna sport i skogås i helgen

På lördag 27 april kl 10-17 kan du träffa vår säljare Torger Hagen och personal från Länna Sport i vårt mobila showroom. Vi finns på Gamla Nynäsvägen 604 i Skogås. Även under söndag 28 april har du möjlighet att träffa oss – varmt välkomna! http://www.lannasport.se

Publicerat:

2013-04-24 13.48

Ny förbundskapten för mtb sverige kör crescent

Anders Ljungberg från Jönköping kör på en Crescent Ultima 29 Team. Han använder både våra kläder och hjälm från TEC. Under många år tävlade han själv och har en stor erfarenhet internationellt. Det stora kunnandet inom internationell tävlingsverksamhet kommer att vara till fördel för MTB-landslaget. Anders kommer vara deras ledare i alla discipliner. Och förhoppningsvis leda dem mot nya segrar.

Publicerat:

2013-04-19 13.49

Nu startar vi säsongen för fullt med d.a.r.e. som cyklar för crescent

Dröm, ta sikte, sträck dig och lyft är teamets ledord. För att göra detta måste man ha mod att våga. Vi på Crescent har vågat satsa på tjejerna som är ett sammansvetsat gäng. De inspirerar, motiverar och ger möjligheten för svenska cykeltjejer att synas, även internationellt. Tjejerna cyklar redan idag på vår racer Exa, ur sortimentet 2014. Mer info om deras cykling kommer inom kort under vår flik sponsring – håll koll.

Publicerat:

2013-04-15 13.50

Välkommen till årets första visning av vårt mobila showroom i helgen

Redan på lördag 23 mars kan du träffa vår säljare Torger Hagen och personal från Team Sportia i Åkersberga Vi finns på Stationsvägen 29 kl 10 – 17. Cyklarna som vi har med är finare modeller av racer och MTB.http://butiker.teamsportia.se/akersberga/ Söndag 24 mars kan du träffa vår säljare Torger Hagen och personal frånTeam Sportia i Nacka. Vi finns på Järlaleden 21 kl 11 – 17. Även här är det finare modeller av racer och MTB som vi har med oss. http://butiker.teamsportia.se/nacka/

Publicerat:

2013-03-21 13.54

Crescent i motala

Sedan många år tillbaks står Crescent på torget i Motala och finns tillgänliga för de som ska cykla runt den vackra sjön Vättern. Tävlingarna startar 7 juni med Minivättern, följd av Tjejvättern 7 juni. Den 9 juni är det dags för Halvvättern. Helgen därefter den 14-15 juni går långloppet Vätternrundan. Det stora cykelloppet med hela 20 000 deltagare, som cyklar 300 km runt Vättern. Vi finns som vanligt på plats i det stora tältet, men du kan även besöka oss i vårt mobila showroom på torget i Motala. Läs mer om tävlingen på http://www.vatternrundan.se Väl mött!

Publicerat:

2013-03-11 13.54

Crescent och cancerfonden

Under 2013 är vi en stolt sponsor till Cancerfonden. I Sverige är det 1 av 3 som får cancer, men alla drabbas. Vi vet att man genom motion mår bättre och förebygger sjukdomar. Ett sätt kan vara att cykla. Vi har tagit fram två unika kampanjcyklar som från april månad finns i butik. Om du köper en av dessa cyklar, bidrar du genom att vi tack vare ditt köp skänker 500 kr till Cancerfonden. Under hösten kommer du även i din cykelbutik få se specialdesignade tillbehör som gör ditt liv mer rosaskimrande. Innan dess kan även du bli en stolt månadsgivare, anmäl dig på http://www.cancerfonden.se/

Publicerat:

2013-03-02 13.56

Vårt mobila showroom rullar vidare

Under 2012 medverkade vi på många olika event med vårt mobila showroom. Det var en mycket uppskattad aktivitet som vi fortsätter med även under det här året. Vi och våra handlare ger er bästa möjliga förutsättningar för att se och prova vårt senaste cykelsortiment. På plats finns det kunnig personal som ger tips och råd om din cykling, Du kan dessutom att få prova på de senaste modellerna. Håll utkik för snart är vi på plats i din stad.

Publicerat:

2013-02-02 13.56

Välkommen till 2013

Crescent är tillbaka med ett sortiment som är bättre, smartare och snabbare än någonsin. Cyklarna har med sina uppdaterade komponenter, sinnrika konstruktioner och kompromisslöshet, överträffat allas förväntningar. Du kommer att förstå när du sätter dig på sadeln. I vår Elitkatalog kan du läsa mer om våra cyklar som vänder sig främst till dig som är tävlingscyklist eller elitmotionär. Eller för dig som har en ambition att bli det. Men det finns även alternativ för dig som tar första steget in i träningsvärlden. Baskatalogens sortiment har allt från juniorcyklar, klassiska damcyklar till sportigare modeller. För dig som pendlar längre sträckor har vi även elassisterade cyklar. Välkommen till 2013!

Publicerat:

2013-01-01 13.58

Trampa på svensk cykelhistoria du också

Om du en gång har börjat tänka på varumärket Crescent, ser du plötsligt cyklarna överallt. Såväl nya som gamla. Något som inte är en slump. Crescent är en kvalitetscykel, gjord för svenska förhållanden. Det har skjutsats på våra cyklar i väderlekar som inte är att leka med. Det har tävlats med dem i allt från världsmästerskap och Vätternrundan till de bästa badplatserna på landet.
I polisens hittegodsavdelningar kan de rättmätiga ägarna till och med hitta sina trotjänare i ursprungsskick. Inget annat företag i Sverige har det trampats på så mycket och så länge, som på Crescent. Vi vill att din cykel ska tåla det mesta, oavsett om du väljer en Race, MTB, Sport, City, Classic eller en juniorcykel. Årets racesegment har en så perfekt kombination av lätta moderna material, sinnrika konstruktioner och rå styrka, att den äldre generationens tävlingscyklister, skulle kunna uppleva det som fusk. MTB-segmentet har fått en ny egen standard, efter hårda tester i vårt tekniska laboratorium och i skogen. Och om du ska delta i några av årets MTB-lopp, så har vi modeller anpassade efter alla väglag (Om man överhuvudtaget kan använda ordet väglag i sådana här sammanhang).Sportsegmentet är till för dig som har bråttom till jobbet och som vill ha samma funktioner som finns på tävlingsmodellerna: Styvt ramparti, vevlager som ger extrakraft till bakhjulet, ergonomiska handtag m m. Våra citycyklar är bekväma, lättskötta, har fotbroms, är pålitliga och smidiga i omkörningarna. Nytt i sortimentet är ett stort urval av e-bikes. Sportiga, lätta pendlarhojar liksom komfortabla och stabila klassiker med elassistans. Kvaliteten är så utmärkande att cyklarna går i arv. Hållbarhet gäller också formgivningen på våra Classic-cyklar. Det finns andra som tillverkar liknande retromodeller. Men varifrån tror du de har fått sin inspiration?

Publicerat:

2012-05-30 13.59

Hemma i varberg

När vi tillverkar våra cyklar använder vi liknande program och simulatorer som flygplanstillverkarna gör. Därefter sätter vi ihop komponenterna i så lätta och starka material som möjligt för att förverkliga den önskvärda snabbheten, hållbarheten och styrkan. Redan i början av 1900-talet cyklade budpojkarna med sina varor på en Crescent.
De skulle faktiskt känna igen några av dagens klassiska modeller. Dock skulle de stå som frågetecken inför våra nya lite extremare och högteknologiska konstruktioner.Hur som helst, i Varberg använder vi oss av den mest innovativa tekniken man kan tänka sig. Våra konstruktörer arbetar med och utvecklar minsta lilla detalj på varje enhet. Sedan testas cyklarna, varpå de testas igen. Först när resultatet är perfekt, får de nya trotjänarna rulla ut från fabriken i Varberg.

Publicerat:

2012-05-29 13.59

Svensk design och konstruktion

Alla Crescent-ramar utvecklas på vår avdelning för produktutveckling i Varberg. Här arbetar ett erfaret team med att konstruera och designa cyklar till de som älskar att cykla – från motionär till yttersta topp-elit.
Produktutvecklingsteamet tar fram den optimala geometrin för varje cykeltyp, väljer material som förstärker cykelns egenskaper för att därefter jobba fram en tilltalande grafik och färgsättning. Genomgående svensk design!

 

Läs mer om hur din crescentram blir till

Publicerat:

2010-12-11 14.00

Vintercyklist - javisst!

Att cykla året runt funkar hur bra som helst – om du är rätt rustad. Både du och din cykel mår bra av att vara i rörelse regelbundet, låt inte snö eller kyla hindra dig från att ta dig fram på två hjul.
Har du en elcykel så kommer du att få extra hjälp att ta dig fram i modd och på grusade cykelvägar men det finns lite att tänka på för att det ska bli en angenäm upplevelse.

Anna Carlsson är en av alla cyklister som upptäckt hur bra det fungerar att cykla elcykel i alla väder:

- Jag köpte min elcykel september. Innan jag hade den så tog jag mig till och från jobbet med min vespa. Det var svårt att hitta parkering. Jag trodde kanske inte att jag verkligen skulle hitta motivationen att cykla året runt men med rätt kläder och med motor på cykeln så var tröskeln låg. Det känns faktiskt betydligt enklare och snabbare än alternativen och just att jag kan styra min tid ger mig bättre livskvalité.

Vill du veta mer om hur det är att cykla elcykel på vintern och ta del av våra elcykelexperters tips och råd? 

Cykla elcykel i vinter tips & råd

Så vinterrustar du cykeln

Klädsel för vintercykling

Cykla säkert i vintermörkret

Vill du dela med dig av dina tips och råd kring vintercykling -eller har du en intressant historia att berätta? Maila gärna bild och text till marknad@cycleurope.se. 

Publicerat:

2018-12-04 16.27

71 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE

0