Elcyklar dam

Elcykel dam

Det som oftast kallas damcykel för elcyklar är egentligen elcyklar med lågt insteg. Det fungerar alltså precis lika bra för damer som för herrar. I Crescents utbud finns det en elcykel för alla. De elcyklar som kallas damelcykel är alltså cyklar med lågt insteg och där finns våra mest populära modeller så som Elina, Elora och Elmi som har samma låga insteg. Vill du sitta på en elcykel med ett lägre insteg men ändå behålla sportigheten så passar en elcykel av hybridmodell bra. Dessa modeller är dock mer anpassade för den kvinnliga geometrin vilket innebär att den oftast passar damer bäst. Dessa elcyklar av hybridmodell i vårt sortiment heter Elly, Elda och Eloise. 

Motorvarianter för damernas elcykel

På dessa elcyklar för damer som är enkla att kliva av och på finns det då två olika motorvarianter. Antingen framhjulsmotorn som sitter i Elina och Elmi där motorn sitter i framhjulet. Denna motorvariant drar elcykeln framåt när man trampar. Du reglerar själv vilken assistansnivå du vill ha och beroende på nivå hjälper den till olika starkt. För våra elcykel-modeller på damsidan så som Elora, Elly, Elda och Eloise har vi centermotor-alternativet. Denna motor är integrerad med cykelns vevparti och ger assistans beroende på assistansnivå samt hur hårt du trycker på pedalerna. Detta ger cyklisten mer kontroll och en mer verklig cykel-känsla. 

Vad ska jag tänka på när jag köper damcykel?

Här listar vi ett par av dem för att din elcykel ska matcha så bra den kan med ditt syfte och behov.

 1. Välj en cykel med bra kvalité. Vi är stolta över att vi alltid värdesätter kvalitén och endast levererar riktigt bra cyklar och elcyklar. Väljer du en elcykel från Crescent kan du känna dig trygg med att du valt en cykel med klanderfri kvalité
 2. Tänk igen hur mycket och när du ska använda din elcykel? Hela året, bara under sommarsäsongen? Varje dag till jobbet? Alla våra elcyklar är anpassade för att klara olika typer av behov.
 3. Fundera över dina behov med din elcykel? Vardagscykling? Pendling? Hård träning?
 4. Välj rätt elcykel för rätt underlag! Var ska du cykla, skog, terräng, asfalt? Välj en cykel som är anpassad för vägarna du oftast cyklar på.
 5. Testa flera elcyklar. Prova storlekar, olika typer så som både city- och hybridmodeller för att ringa in vad som är viktigast för dig!

Damcyklar från Varberg

Alla våra cyklar är designade och utvecklade av vårt kunniga produktutvecklingsteam som sitter i Varberg, i direkt anslutning till fabriken. Vi gör alltid grundliga kvalitetskontroller innan våra cyklar lämnar fabriken för att säkerställa att din framtida cykelupplevelse blir något utöver det vanliga! 

Läs mer
filter
Filtrering och urval
Vem är du? :
 1. Dam
 2. Herr
Hur cyklar du? :
 1. Pendling
 2. Träning
 3. Vardag
Var cyklar du? :
 1. Citycykling
 2. Grus
 3. Landsväg

15 artiklar

15 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra
0