Agnes Zetterquist, 25, ställde sig i startgroparna på ICA-klassikern i fjol. Efter halva loppet gav hon upp. Cykeln hon trampade på var helt enkelt för dålig. Men nu siktar hon mot Tjejvättern 2018.

– Tanken var att jag skulle göra hela ICA-klassikern och cyklingen var ett måste. Jag tänkte att det skulle gå lätt på min gamla cykel som jag köpte för 1000 kronor i en matvarubutik för 10 år sedan. Det gjorde det inte, säger hon.

Men mersmak fick hon. Där och då bestämde hon sig för att köpa en ny cykel. Och hon har inte ångrat sig. En Crescent Holma införskaffades och Agnes förälskade sig i cykling som träningsform. Under vår, sommar och höst tränar hon ungefär tre gånger i veckan. Det bästa med cykling som träningsform menar hon är naturen.

– När man bor i Stockholm som jag är det ganska långt till naturen. Men med cykeln kan jag ta mig långt bort på kort tid.

Utöver att cykla går hon på yoga men har inte fastnat för någon annan träningsform. Det är enklare att sätta sig på cykeln än att ta sig till gymmet och lära sig alla maskiner, säger hon. Att träna cykling är helt enkelt ett initiativ som är enklare att ta.

"CYKLING SOM TRÄNINGSFORM HAR GETT MIG EN BOOST"

– Det ger så oerhört mycket, både träningsmässigt men även självförtroende. Man märker snabbt skillnad på hur mycket man orkar. Det har varit en boost för mig som människa.

Det blir ingen ICA-klassiker för Agnes i år, det hinns inte med. Däremot siktar hon mot långlopp 2018.

– Jag vill gärna genomföra Tjejvättern. Förhoppningsvis får jag tid till det nästa år!