Smarta väskor och korgar för din Crescent. Våra cyklar är urustade med AVS-klicksystem - byt väska på ett klick, efter väder, dagsform eller aktivtet.

Vi har tagit hjälp av vår produktspecialist, Henrik Strignert, för att ge dig de bästa svaren på vilken cykelväska som passar bäst vid vilket tillfälle! 

Vad betyder AVS och att man kan "klicka" på en cykelväska?

– Med ett handgrepp kan du både klicka fast och klicka av väskan på din cykel. Dessa fästen på din cykel kan finnas både på en bakpakethållare och en frampakethållare.

Är AVS-väskorna vattentäta?

- Flertalet av de AVS-väskor som finns är vattenresistenta och några av dom är till och med 100 % vattentäta.

Zap single AVS

Zap single AVS

Zap single AVS. Rymmer 25 liter och är vattenresistent. Passar perfekt för cyklisten som behöver ha med sig ett ombyte kläder eller någon annan typ av lättare packning.

Köp Zap single AVS i din butik

Vilka cyklar passar väskorna till?

– Alla AVS-väskor passar cyklar som har AVS-fästen på sin pakethållare. Idag har vi cykelmodeller med pakethållare som är gjutna med ett AVS-fäste så att en AVS-väska enkelt går att klicka på direkt på fram- eller bakpakethållaren direkt.

Kan jag ersätta en korg med en väska?

- Ja, det som behövs är då en frampakethållare som man kan fästa AVS-väskan på. Det finns även ett brett utbud av korgar som har AVS-fäste vilket gör att du kan variera mellan olika korgar.

Cykelkorg Pronto AVS

Cykelkorg Pronto AVS

Cykelkorg Pronto AVS. Passar perfekt för både framkpakethållaren och bakpakethållaren. Handtaget gör att korgen lätt kan användas även utanför cykelturen.

Köp Cykelkorg Pronto AVS i din butik

Kan man kombinera flera väskor med varandra?

- Ja, alla dubbelväskor där du har en väska på varsin sida om pakethållaren har ett fäste ovanpå sitt egna fäste så att det går att klicka på en ytterligare en AVS-väska ovanpå. 

Travel Dubbelväska AVS

Travel Dubbelväska AVS

Travel Dubbelväska AVS, vattentät. Rymmer 24,5 liter i vardera väska. Perfekt för den som behöver kunna cykla med packning oavsett väder. Fästs smidigt på pakethållaren med möjlighet att fästa ytterligare AVS-väska ovanpå.

Köp Travel Dubbelväska i din butik

Vilken väska passar min cykling bäst?

- I och med att utbudet av AVS-väskor är så stort finns det garanterat en väska som passar dig och ditt behov. Det finns för dig som pendlar dagligen oavsett sträcka, för dig som skall på cykelsemester, för dig som bara ska på picknick. Ja, det finns en väska för alla helt enkelt.

Vad skiljer dessa väskor från andra väskor?

- Alla väskor är designade och utvecklade med fokus på cykling och funktionen AVS. Detta för att göra vardagen enklare för cyklisterna. De kan använda väskorna precis som vanliga väskor men även på ett smidigt sätt ha dem till cyklingen också.


Kan jag använda väskorna på cyklar utan AVS-fäste?

- Ja, det finns adapter att köpa som du enkelt kan komplettera din befintliga pakethållare med. Om du har en äldre cykel som du trivs med är det möjligt med hjälp av denna adapter att använda sig av de nyutvecklade väskorna eller korgarna med AVS-systemet. 

Henrik Strignert

Henrik Strignert

Produktspecialist med mer än 30 års erfarenhet från cykelbranschen.