Den 16 oktober är det 20 år sedan Göran Kropp lämnade Yttersta tvärgränd och Skinnarviksberget i Stockholm för att cykla över 1100 mil till Nepal. Med sig på cykeln fanns allt som behövdes för att bestiga världens högsta berg, Mt Everest. Packningen vägde närmare 70 kilo. Nu har alla som älskar utmaningar och äventyr möjlighet att följa Görans fotspår i Kropp Challenge och samtidigt hjälpa befolkningen i Nepal. Anmälningsavgiften går nämligen oavkortat tillbaka till Nepal.

I Kropp Challenge får man möjlighet att följa i Göran Kropps fotspår- i en svensk variant. Äventyret handlar om att på cykel ta sig till Sveriges högsta berg, Kebnekaise, bestiga berget och sedan cykla hem igen. Starten väljer man själv- antingen från sitt hem, oavsett var i Sverige det är eller från Skinnarviksberget i Stockholm där Göran startade sin expedition. Man kan självfallet också välja en internationell utmaning t.ex. att bestiga ett av Europas högsta berg eller t.o.m. ta sig hela vägen till Himalaya. Enda kravet är att man gör äventyret av egen kraft, på cykel och till fots. Resan ska dokumenteras och rapporteras på www.kroppchallenge.se. De som genomfört projektet får diplom samt hamnar på Kropp Challenge-listan.

Varför Kropp Challenge: Precis som många andra tävlingar eller äventyr handlar Kropp Challenge om att utmana sig själv och att ha ett mål att se fram emot: – Kropp Challenge är det ultimata äventyret. Det innehåller allt från planering, sätta mål, fysisk- och psykisk utmaning till att få möjlighet att uppleva storslagen natur och få tid för reflektion, säger initiativtagare Renata Chlumska och fortsätter: – Görans engagemang för Himalayas natur och dess invånare har alltid varit en inspirationskälla för mig. Detta är ett sätt att hedra minnet av en av världens främsta äventyrare. Därtill att synliggöra Nepal och dess invånare. Anmälningsavgiften, 2350 kr går oavkortat till stöd för Nepal.

Mer information om Kropp Challenge finns på www.kroppchallenge.se