Hjälm
Lika självklart som när man åker utför på vintern är en bra hjälm på sommaräventyret i sadeln. Utbudet av hjälmar där ute är stort.Se till at vällja en kvalitetshjälm, det kan göra skillnaden om olyckan är framme.
Den bästa hjälmen är dock alltid en som används, så välj en som sitter bra och som du tycker är snygg! Att prova innan köp är att alltså att föredra.
Leta efter hjälmar med MIPS, ett rotationsskydd som sitter i hjälmen och som gör den extra säker.
Är du rädd om frisyren är inte längre en anledning att inte bära hjälm. Hövding är en airbag som man sätter runt halsen och som löser ut om du skulle falla. 

Cycling could be relaxing if your essays are written by an essay writing service in the UK - the most reliable service. Cycling around the city is the best time spending whaen you have a lot of free time. Essay writing tips - find this at site and write the essay by yourself if you want.

Cykelkorg och cykelväska
En bra väska eller en korg gör att du kan ta med det lilla extra på turen. Med en placering framtill på cykel får du god uppsikt över värdesaker och lite extra energi nära till hands om det skulle behövas.Hos din Crescent specialist finns ett urval av korgar och väskor som passar våra cyklar. Det smarta klicksystemet AVS på pakethållare bak och fram gör att du kan klicka fast korgen eller väskan snabbt och enkelt och att den sitter stadigt. Leta efter korgar och väskor i Spectra pronto-serien eller från Ätran Velo för bar väskor med klickfunktion.

Nödkit för punkan
Låt inte en punktering komma i vägen för ditt hemsteräventyr. Se till att alltid ha med dig ett litet nödkit med verktyg och slang.
Kitta dig med pump, ringverktyg, däckavtagare och slang med rätt dimension för ditt däck. Det mesta finns i kompaktformat och behöver inte ta mycket plats i bagaget.

Cykelkärra
Till allt från barn och hund till picknickkorg, solstolar, tältet eller grillen. Ett smidigt sätt att få med sig Det finns mängder av cykelkärror att välja på. Din 

Cykelställ på bilen
ehöver du transportera cykeln på bilen till äventyret. Skaffa ett ordentligt cykelställ. Det kan vara värt några extra kronor att välja ett ställ som är enkelt att sätta av och på bilen – då ligger det närmare till hands att ge sig iväg.

Här guidar vi dig till rätt cykel för semestern