Crescent har genom sin mångåriga satsning Team Crescent, stöttat cyklande ungdomar från tidig karriär till elitklass. Crescent finns fortsatt med när tidigare Team Crescent-cyklisterna växlar upp sin satsning och bildar UCI mountainbike team tillsammans med närmaste konkurrenterna och klubbkompisarna från Varberg.

Sveriges nyaste UCI mountainbike team har 100% Varbergsursprung. Bakom satsningen står Varberg Mountainbike klubb och en grupp sponsorer, däribland Crescent. Målet med teamet är förutom att skapa förutsättningar för sportsliga framgångar att skapa förebilder för och ge inspiration till de många unga killar och tjejer som tränar mountainbike att våga ta steget att också hitta glädjen på tävlingsbanan. Crescent blir förutom en av huvudsponsorerna till teamet också ny sponsor till Varbergsklubben.

Samuel Örnborg är en av hårt satsande cyklister som kört Crescentorange sedan tävlingskarriären började. Han är glad att Crescent väljer att gå in det nya teamet:

-  Det är en kombination av vilja, hård träning och ett bra material som tagit mig dit jag är idag. Att få fortsätta cykla Crescent känns tryggt och rätt för mig. De har funnits med mig och sedan vi gick in i Team Crescent 2017. Att tävla på ett märke med produktion och utveckling i Varberg känns extra kul. Nu byter vi visserligen tröja från Orange och Svart till klubblagets Röd/Svart/Vita nya design, men kommer fortsatt åka på bra material från Crescent.

Samuel Örnborg och Casper Johansson


Fakta om Varberg Mountainbike team:

  • Bildades: 2022
  • Teamet: Samuel Örnborg (cyklar Crescent), Casper Johansson (cyklar Crescent), André Eriksson, Viggo Karlsson, Hugo Eliasson.
  • Aktuellt: Ett av endast två registrerade UCI team inom mountainbike i Sverige. 
  • Läs gärna mer om Varberg mountainbike team och ta del av bildmaterial här.
  • Vill ni veta mer om Crescentcyklisterna Samuel Örnborg och Casper Johansson hittar ni deras presentationer här.