94 artiklar

Vi har utrustat alla våra cyklar med ett klicksystem för väskor och korgar från AVS, vilket ger dig möjlighet att skapa precis den cykel som du behöver och vill ha. Bland fler än 40 olika korgar, lådor, väskor och ”specialare” kan du mixa och matcha precis som du vill, både fram och bak på din cykel. Om din cykel saknar pakethållare eller har en modell utan fästen för våra smarta AVS-accessoarer så finns det självklart för komplettering för nästan alla våra cykelmodeller.


Med bara ett klick kan du förvandla din pendlarcykel till en storhandlare, till en picknickhjälte till en träningstransport – från dag till dag, från morgon till kväll eller från en säsong till en annan. Så frågan som återstår - vilken cykel är du?

Zap single AVS


Äventyraren: smidig och tät

Allt är med – tält, triangakök, förnödenheter och sovsäck. Det här är äventyraren, en fullpackad cykel med väskor som håller tätt och inte viker sig för busigt väder. Du får med dig allt i dessa smäckra väskor men cykeln rullar fortsatt lätt, förstärker din frihetskänsla och gör dig till, just precis - En äventyrare. 

Toppväska: Atran Velo Travel Top Bag
Sidoväskor: Atran Velo Travel Side Panniers

Skaffa looken - Hitta närmaste butik här

 

Zap single AVS

 

Livsnjutaren: Festlig och spexig

Ett flak öl (alkoholfri förstås), en bärbar picknickgrill och en bra högtalare – Vad mer behövs för en riktigt lyckad sommarkväll? Denna livsnjutarcykel tullar inte på något - med flaklösning fram och låda bak får du med dig allt du behöver för en riktig succékväll. Du klickar dessutom enkelt av din packning och bär den med dig. Så, dra igång musiken, packa filten och låt korgflaket och trälådan göra jobbet!

Flak: Atran Velo Bakery 
Trälåda: Atran Velo Woody

Skaffa looken - Hitta närmaste butik här

 

Zap single AVS


Picknickproffset: Praktisk och inkluderande  

Klart att katten ska med på picknick? Här har vi det inkluderande pricknickproffset som inte lämnar någon utanför. Med korg för katten (eller hunden) fram och barnstol bak förvandlas din cykel till en familje-transport på ett klick. Kaffe och bullar på ryggen och picknickproffset har löst ett äventyr i vardagen för hela familjen! 

Bur-korg: Atran Velo Duo Cover

Skaffa looken - Hitta närmaste butik här

 

Zap single AVS


Storhandlaren: Nytänkande och effektiv

Här har vi korguppsättningen och väskorna som får dig att tänka om. Varför göra handlingen bilburen när det finns andra möjligheter? Korg med tillhörande tygkasse fram och rymliga väskor bak ger dig gott om plats för att få hem helgens alla godsaker. Klicka av dina väskor och ta med dem i din kundvagn för en ännu effektivare handling!

Korg: Atran Velo Epiq shopper
Sidoväskor: Atran Velo Max

Skaffa looken - Hitta närmaste butik här

 

 

Zap single AVS


Pendlaren: Snygg och svettfri

Ryggen fri - finns det något bättre? Pendlarhojen gör din pendling till dagens bästa stund genom en väska som klickas på pakethållaren så din rygg blir fri, från både svett och väska. Dessutom är pendlaren snygg, finns i flera varianter och skön och lätt att bära med sig som sidoväska när du väl kommit fram.

Väska: Spectra Pronto Shoppingväska

Skaffa looken - Hitta närmaste butik här

 

 

 

Det finns en uppsjö av cykelhjälmar där ute. Men vad ska man tänka på när det är dags att köpa en ny?

Thomas Yngvesson har mångårig erfarenhet och är är vår alldeles egna expert på krukor berättar om ett antal faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny och säker hjälm.

– Först och främst är det säkerheten och passformen. Det hör ihop. Sitter hjälmen bra på huvudet så skyddar den bättre, säger han.

Remmarna ska slutas samman precis under örsnibben för att sitta helt rätt. Du ska precis kunna få in ett finger mellan hakan och remmen. Det ska inte kännas som att hjälmen är för stor eller att den glider upp på hjässan. Se helt enkelt till att skruva till justersystemet med ratten så att hjälmen verkligen sitter på plats. Om justersystemet måste skruvas in väldigt mycket så har du med största sannolikhet valt fel storlek.

Thomas påpekar också vikten av att köpa en hjälm som du tycker om. Du köper inte en hjälm bara för att vara snygg, men om du ser bra ut i hjälmen ökar chanserna att du faktiskt kommer att använda den. Estetiken kan i förlängningen rädda dig från allvarliga skador.

– Där kommer passformen in igen. Sitter hjälmen bra ökar chanserna för att du kommer att använda den.

Att köpa en hjälm som har MIPS är en god idé. MIPS står för Multidirectional Impact Protection System vilket innebär att hjälmen har ett inre, rörligt skikt som skyddar bättre mot stötar från olika vinklar. Tekniken förhindrar så kallade rotationsskador på hjärnan med upp mot 40 procent. Man kan säga att hjälmen skyddar huvudet mot slag och att MIPS-systemet skyddar hjärnan (hjärnskakning).

Thomas har fler tips till dig som är på hjälmjakt:

– Ta dig tid och åk till en butik som är specialiserad på cykel och testa cykelhjälmar. Och våga testa hjälmar i alla olika prislägen. När du slår ut kostnaden över tre till fem år så är det en väldigt billig försäkring.

En cykelhjälm uppskattas hålla i tre till fem år. Efter det kan materialet bli gammalt och skadat av UV-strålar. Har hjälmen fått sig en stöt ska du byta.

– Hjälmarna är byggda för att ta upp EN stöt. När den gjort det ska hjälmen anses vara förverkad, även om det inte syns några yttre skador, förklarar Thomas Yngvesson  .

När vi ber Thomas att ge exempel på bra cykelhjälmar svarar han säkert.

– TEC Nice är en personlig favorit. En cykelhjälm som prisats för sin säkerhet. Den är utvecklad för pendling, både för den som vill cykla i svettfritt tempo och den som vill krypa ihop mot vinden och trampa riktigt snabbt. Letar du efter en barnhjälm så är Lelle det självklara valet. Ingen annan hjälm på marknaden har tagit fasta på barnets unika huvudform på samma sätt i utvecklingen. Det ger ett unikt skydd för det lilla huvudet med hög hjässa, avslutar Thomas 

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips Klassiker-tips av Binea Support

När det kommer till att välja rätt cykel för pendling finns det många saker att tänka på. Pendlar du varje dag eller bara då och då? Vill du cykla extra snabbt eller lite lugnare med mer komfort? Har du mycket packning eller reser du lätt? Mycket att tänka på helt enkelt. Tack och lov har Crescent ett stort utbud av modeller som passa för alla möjliga sorters pendlare.

Det finns till att börja med bara fördelar med att cykelpendla. För det första så sparar du nästan alltid pengar. Jämfört med både bil och kollektivtrafik kostar pendling på cykel eller elcykel nästan ingenting efter att du betalt din cykel. För det andra sparar du tid. Cyklar du i stadsmiljö finns det inget som slår en cykel i rusningstrafiken. Inga köer, inga försenade bussar. Åk när du vill och kom fram snabbare. För det tredje så visar forskning att personer som cyklar till jobbet mår bättre. De känner sig piggare, gladare och friskare. Sist men inte minst är cykling naturligtvis bättre för miljön. Bara fördelar.

Innan du fortsätter med ditt cykelval ska vi förtydliga att när vi pratar om ”pendlare” menar vi cyklar som passar extra bra för pendling. Det är alltså ingen egen cykelkategori. Cyklarna kan tillhöra olika kategorier som till exempel hybrid, klassiker, mountainbike och dessa med eller utan el. Just elcyklar har visat sig vara pendlarfavoriter. Vi cyklar oftare och längre med elcykeln som fordon. 

 

VEM ÄR DU?

Utgå alltid från dig själv
Börja med att fundera på vem du är och hur du pendlar idag. Ska du ersätta ett färdsätt med cykel har du säkert redan en del behov som cykeln också måste kunna uppfylla. Ta med barnen till förskolan till exempel.

Rätt cykel gör det enklare
Många som redan cykelpendlar gör det på ”fel” cykel. Kanske har de en gammal ärvd modell som funkar för kortare turer då och då men ska du pendla blir det enklare och går snabbare på rätt cykel. Känner du att konditionen inte riktigt räcker till eller vill du bara komma fram helt utan svett så passar en elcykel perfekt.

Långt och ofta eller kort och sällan
Hur ofta du tänker ta cykel spelar stor roll i valet pendlarcykel. Tänker du använda den varje dag kan det vara värt att lägga en extra slant på cykeln då de lite finare modellerna håller extra länge. Pendlar du inte lika ofta eller bara kortare sträckor klarar du dig oftast bra med en enklare modell. Genom att välja en elcykel så känns sträckan till och från jobbet lite kortare, kan den ersätta bilen?

 

HUR CYKLAR DU?

Mer än bara pendling
Oavsett vilken prisnivå du väljer att lägga dig på ska du komma ihåg att du kan ha din pendlarcykel till så mycket mer än att bara köra fram och tillbaka till jobbet. Många använder sina cyklar som motionsredskap. Dels kan du göra om pendlingen till ett träningspass eller så tar du en extra runda på helgen. När du än väljer att få upp pulsen på din cykel är det ett perfekt sätt att konditionsträna. Dessutom är det betydligt mycket mer skonsamt än att till exempel springa.

Vill du träna ena vägen men inte den andra är en elcykel ett utmärkt val. Då kan du ta det lite lugnare på väg till jobbet (utan att bli svettig) med hjälp av elmotorn för att sen på vägen hem köra helt för egen maskin och få upp pulsen rejält.   

Tänk också på att om du vill träna på din nya cykel är det bra med lite fler växlar. Det betyder mer konkret att du bör välja en cykel med så kallade utanpåliggande växlar. Alltså där du ser kugghjulen (dreven) på bakhjulet. De vassaste hybridcyklarna funkar till och med för motionslopp.

 

VAR CYKLAR DU?

Vägen dit
Hur dina behov ser ut är viktigt för valet av pendlarcykel men minst lika viktigt är också hur din omgivning ser ut. Eller rättare sagt, din väg till jobbet. En övervägande majoritet av allt cykelpendlande sker förstås på asfalt. Men även asfalt kan vara ganska olika. Från helt svart och nylagd till ganska gropig och backig på en bortglömd cykelbana. Har du dessutom tänkt att pendla varje dag hela året så kom då ihåg att väglaget kan se väldigt olika ut. Det kan vara blött, snöigt, lövtäckt, grusigt och så vidare. Det gör att en rejälare cykel är att föredra om du tänker åretruntpendla. Kom också ihåg att allt pendlande blir ännu enklare med en elcykel. 

Cykelbana i stan
Har du platt och fin väg kan du välja en cykel med mindre mönstrade däck och du behöver inte alltför många växlar. Framför allt om du inte siktar på att köra supersnabbt, då kan en komfortabel klassisk damcykel passa bra. Det kan vara klokt att välja en elcykelvariant då de klassiska modellerna generellt sett är lite jobbigare att trampa fram. Vill du göra pendlingen enklare och roligare gör du dock rätt i att välja en hybridcykel med fler växlar och rejälare bromsar. Skivbromsar får stopp din cykel snabbare än andra varianter. Så välj dessa om du har många start och stopp på vägen. Välj en hybridmodell med lite mer upprätt sittställning så får du ungefär samma komfort som på de klassiska modellerna. Fler växlar gör det självklart också enklare om du måste trampa upp för en och annan backe.    

Crescent Elina är ett bra alternativ om du vill pendla på en klassisk damcykel. Elmotorn ger dig en extra knuff i vardagen. 

 

Crescent Holma är en modern hybrid som gör pendlingen i stan enklare och snabbare. 

Landsväg
Cyklar du lite längre på asfalt bör du sikta in dig på en hybrid med mer framåtlutad sittställning och ännu mer lättrullade däck.

Crescent Pico funkar perfekt att cykla långre streckor på till exempel landsväg

Grusväg och blandat underlag
Vill du kunna ge dig ut på grusvägar ska du satsa på en hybridmodell med lite grövre däck och eventuellt med en dämpad framgaffel. Det är också bra med fler växlar när man kör i terräng. Många gånger finns det säkert en genväg genom parken eller skogsområdet som med rätt cykel helt plötsligt funkar alldeles utmärkt som pendlingsväg. 

Crescent Anaris är en snabb pendlare som funkar lika bra på grusvägen som på asfalten.

Skogsvägar
Har du en riktig skogsväg till jobbet finns det många mountainbikes som funkar utmärkt att ha som pendlingscykel. Vill du kunna transportera med dig lite saker, välj en modell med fästen för pakethållare. En EL-MTB är en multifunktionell cykel som är kul att svettas med i skogen och funkar fint att pendla med året runt på grus eller asfalt. 

Crescent Modig M40 är utmärkt om du vill ta pendlingsvägen genom skogen.

 

PACKÅSNA ELLER LÄTTVIKTARE?

För många pendlare är det en nödvändighet att få med mer än sig själv på cykeln. Det kan handla om cykelsits, vagn för barnen eller tunga väskor på pakethållaren och i cykelkorgen. En elcykel är förstås idealisk för någon med tung last då den kan hjälpa dig uppför alla sorters backar. Väljer du ändå en cykel utan elmotor kan man generellt säga att du bör sikta in dig på en modell med fler växlar och skivbromsar. Då blir det lättare att ta sig fram och du stannar effektivare.

På flera av modellerna sitter det redan en pakethållare eller cykelkorg men vissa har det inte från början. Fastnar du för en modell utan lastmöjligheter pratar du med din återförsäljare så monterar de på pakethållare eller cykelkorg (och stänkskärmar också för den delen) innan din cykel levereras, mot en extra kostnad. Tänk på att de flesta barncykelsitsar idag inte behöver en pakethållare då de monteras direkt på cykelramen. Din återförsäljare kan hjälpa dig med den monteringen också om du känner dig osäker.

Elis kan du packa last direkt på pakethållaren eller i cykelväskor som du köper separat. Smidiga AVS fästen gär att du kan klicka på väskor och korgar. 

Har du inte behov att packa med dig mycket saker kan det vara klokt att välja bort modeller med pakethållare. De väger alltid lite och pendlar du mycket är det onödigt att släpa runt på extra kilon.

 

Fortsätt till vår Cykelväljare och kolla in alla fina pendlarcyklar.  

 

Har du fler frågor är du alltid välkommen in till någon av våra kunniga återförsäljare. Hitta din närmaste här.

Postat i Tips & Guider av Crescent -

Så tvättar du din cykel

2021-03-16 22.55

En ren cykel håller längre och visst känns det så mycket roligare att kliva på en ren och fin hoj. Kolla in hur man tvättar sin cykel ovan! Behöver ni en steg-för-steg guid hittar ni den nedan.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -
Underhåll och slitage
- Hur ska jag tänka?
 
Läs mer
Postat i Tips & Guider Cykeltips av Crescent -

SKOLKLASSIKERN CYKELN, VALE RAINBOW - Designed by Maja Björkman 

Årets skolklassikercykel har blivit producerad och det första exemplaret har levererats till designern själv, Maja Björkman. Årets cykel är en sprakande färgexplosion som inte sparar på något. 

"Jag ville göra en cykel som man blev glad av, med mycket färg" - Maja Björkman 


VALE RAINBOW HITTAR HEM...

Tidigare i somras var det äntligen dags att att leverera det första exemplaret av årets skolklassiker cykel - Vale Rainbow. Självklart var det första exemplaret tilldelad designern själv, Maja Björkman. Vår ungdomsrepporter Noel packa bilen tillsammans med sin side-kick och körde iväg för att överraska Maja med hennes nya, egendesignade cykel. För spänningens skull visste Maja, såklart, ingenting....


ÄR DU SUGEN PÅ EN VALE RAINBOW?

Tycker du också att Vale Rainbow är en riktigt WOW cykel - lucky you! Snart finns den i en butik nära dig. För att öka dina chanser kan du redan nu signa upp dig på vårt intresseformulär, det ökar dina chanser att lägga vantarna på en Vale Rainbow när den väl kommer ut i butik. Skriv upp ditt intresse här!

Postat i Tips & Guider av Crescent -

Under våren 2022 passade vi på att fråga 600 elcyklister om deras cykelvanor och livet med elcykel. Denna undersökning utfördes bland cyklister som använder Crescents elcyklar. Vi har tagit fram en rapport som innehåller bl.a. denna undersökning och forskningsresultat på cykelområdet, samt visar på hur elcykelboomen kan bli en förändringskraft för ökad cykling i både städer och på landsbygden.

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

Crescent har genom sin mångåriga satsning Team Crescent, stöttat cyklande ungdomar från tidig karriär till elitklass. Crescent finns fortsatt med när tidigare Team Crescent-cyklisterna växlar upp sin satsning och bildar UCI mountainbike team tillsammans med närmaste konkurrenterna och klubbkompisarna från Varberg.

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

Crescent och En Svensk Klassiker förlänger samarbetet kring att göra Sverige och svenskarna friskare. Partnerskapet som inleddes 2016 förlängs med ytterligare 3 år och det nya avtalet sträcker sig till 2024. Crescent har liksom En Svensk Klassiker ett stort engagemang för att få fler barn och unga i rörelse, något som förverkligas genom det gemensamma initiativet Skolklassikern.

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

Familjen Hallström driver projektet Eco Now House, Sveriges modernaste ekohus. Som en del i deras livsstilsprojekt ställer dem om till ett mer hållbart, klimatsmart och tekniskt innovativt liv. Att skaffa smarta elcyklar var ingen tveksamhet för familjen Hallström, det är ett klimatsmart transportmedel med tekniska möjligheter som både förbättrar och förenklar vardagen. Häng med när familjen Hallström introduceras för den smarta Elcykeln för första gången. 

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

De säger sig skapa Sveriges modernaste Ekohus och vill inspirera till en hållbar livsstil som inte tullar på komfort och kvalité. Sommaren 2018 påbörjade familjen Hallström sitt andra renoveringsprojekt, en klassisk 70-tals villa som skulle göras om till vad dem själva kallar för Sveriges modernaste Ekohus. Men vad definierar egentligen ett Ekohus, vilken är den viktigaste omställningen för en hållbar livsstil och vad gör elcykeln till både det smidigaste och mest hållbara alternativet? Crescent har träffat Anders Hallström som är initiativtagare till projektet Eco Now House. 

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

Koppla light nya funktioner

2021-04-14 13.31

Nu blir Koppla light ännu smartare, håll koll på din cykling och få peppande statisk från dina cykelturer. Med den senaste uppdateringen av våran Koppla app för cyklar med Koppla light har du nu möjlighet att både spåra dina cykelturer och att ta del av spännande statistik. Med den nya uppdateringen kan du dessutom koppla ihop din Koppla app med din Hälsoapp i mobilen för att samla allt på ett ställe.

Detta är nytt: 

1. Spåra dina turer. Aktivera din app när du cyklar för att registrera dina cykelturer och få roliga insikter om hur din cykling ser ut och förbättras över tid. 

2. Se peppande statistik. Om du börjar spåra dina turer samlas peppande statistik om b.la hur långt du cyklar och hur mycket CO2 du sparar.

3. Koppla ihop din Koppla-app med din Hälsoapp. Genom att koppla ihop apparna kommer din koppla app skicka statistik till din hälsoapp - så du kan samla all din rörelsestatistik på ett ställe. 

Hur tar jag del av de nya funktionerna? Enkelt, bara uppdatera din app!

Vill du veta mer om Koppla - smart cykelteknologi klicka här 

Postat i Nyheter av Binea Support

Återkallelse av produkt för byte av framgaffel

Då säkerheten är högsta prioritet för Crescent har vi beslutat att återkalla balanscykeln Crescent Knytt för att byta ut framgaffeln. Detta då vi tyvärr har upptäckt en kvalitetsbrist i framgaffeln på cykeln.

Har du en Crescent Knytt ber vi dig att omgående sluta använda cykeln och vända dig till inköpsstället för att få cykelns framgaffel utbytt. Nya gafflar förväntas komma till butik inom de närmaste veckorna.

Vi beklagar att vi behöver be om en paus i cyklandet.

//Cykelvännerna på Crescent.

Postat i Nyheter av Crescent -

Mountainbike som elcykel!

2021-04-14 13.31

På asfalt är en mountainbike inte riktigt lika lättkörd som en hybrid. På dåliga vägar däremot kan den vara både snabbare och bättre. Inte minst med en elmotor. De breda, grovmönstrade däcken på en el-mtb är en fördel på lösa underlag som grus, och även på asfalt om det ligger våta löv på vägarna. På snö och is är el-mountainbiken både säkrare och snabbare. Vill du kombinera pendling med skogskörning så är den el-assisterade mountainbiken fantastiskt rolig och praktisk.

Och tänker du att det inte blir mycket till träning när du har en elmotor till hjälp så får du tänka om. För det första så kan du välja hur mycket eller lite du vill att motorn ska skjuta på. Mindre motor är lika med mer motion. Och kan du inte motstå fartens tjusning utan plockar ut varenda newtonmeter den starka motorn har att bjuda på får du jobba med bål, axlar och armar på ett sätt du inte är vad vid. Kör du på det viset blir du garanterat jättetrött, trots att du har en motor som hjälper dig.

Skolklassikern nominerad inför idrottgalan 2021

Generation Pep har sedan fyra år tillbaka delat ut priset Årets Peppare på Idrottsgalan. Priset delas ut i samarbete med Riksidrottsförbundet och går till ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. 2021 är Skolklassikern, med Crescent som partner, ett av de nominerande initiativen.

Läs mer
Postat i Nyheter av Crescent -

Smarta korgar och väskor

2019-04-26 08.51

Hösten och vintern kommer oss allt närmare och med det även en period med mer mörker, nederbörd i form av snö och halka. Men det är inget som hindrar en cyklist. Här hittar du alla cykelväskor du kan tänkas behöva för att göra din cykling året runt till ett nöje.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

Säkra kort

2019-12-19 14.20

A reliable research paper service Essay For Me will guarantee complete anonymity to all clients. They should never disclose or pass on your personal information to any third parties. If they don't guarantee this, then you should stay away from these websites. These sites will not respect your privacy. You will need to ensure your identity is safe and confidential, and you should never share it with a third party. When looking for a research paper service, make sure to check the details of their website.
Postat i Tips & Guider av Crescent -

Mountainbike

2019-04-15 15.43

Crescents MTB-sortiment är uppdelat i fem olika kategorier av cyklar att upptäcka och lära känna. Är du sugen på att uppleva naturen på nära håll så får du inte missa Ork, våra heldämpade stigcyklar. Vill du cykla snabbt; tekniskt eller på grusväg- upptäck våra crosscountry-modeller Stark, Rask och Modig. Och vill du kunna ta dig fram där det egentligen inte borde vara möjligt att cykla så titta närmare på Kraft, våra el-mountainbikes.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

STÄLL DIG SJÄLV ETT PAR FRÅGOR.

Hur mycket kommer du att cykla, och var? Ju större avstånd och ju fortare du vill ta dig fram, desto sportigare elcykel kommer du att trivas med. Ska du cykla med tung last, i riktigt backig terräng eller använda din elcykel mycket, till exempel för att pendla ett par mil om dagen så kommer förmodligen en el-hybridmodell med centermotor att fungera bäst för dig. Dessa finns också med dämpad framgaffel om du ska cykla på lite sämre vägar eller vill ha maximal komfort oavsett underlag.

EL-HYBRIDER:

 • Elda
 • Elder
 • Elly
 • Elis
 • Elton
 • Eloise

Om underlaget är riktigt dåligt eller om du vill kombinera vardagscyklandet med lite skoj i skogen så kommer du att stortrivas på en elmountainbike med dämpad gaffel, grova däck och en urstark motor från Shimano och Bosch. Vår serie med EL-MTB heter KRAFT.

EL-MTB:

 • Kraft K30

Cyklar du mest i stan eller kortare sträckor på landsväg och cykelbanor så kan du börja med att titta på el-citymodellerna.

CITY ELCYKLAR:

 • Ellie
 • Elina
 • Elwin
 • Elmi
 • Elora
Om du behöver en cykel för alla tillfällen utan att behöva tänka på vad du ska ha med dig är en lastcykel perfekt för dig.

LASTCYKLAR

 • Max
Postat i Tips & Guider Elcykel Cykeltips av Binea Support

På kort tid har individer, företags och organisationers vardag drastiskt förändrats. Ett virus har drabbat världen och på ett eller annat sätt är vi alla påverkade. Social distansering har blivit ett begrepp vi inte känt i den utsträckning som nu. 

Mitt i allt detta vill vi på Crescent uppmana till fortsatt rörelse på cykel; för din hälsas skull, för 70-plussarna, för den lokala cykelbutiken som ger din cykel lite extra kärlek, för hoppet, för morgondagen, för Sverige!
Hjälp oss sprida detta budskap
#cyklaforsverige

Postat i Engagemang av Crescent -

Kom igång och cykelpendla

2019-04-04 10.13

– ETT BRA SÄTT ATT SAMLA MIL, FÖR HÄLSAN ELLER SOMMARENS CYKELLOPP

Den som cyklar får många fördelar både psykiskt och fysiskt. Förutom en starkare och friskare kropp blir prestationsförmågan, sömnen och koncentrationsförmågan bättre. Bland annat. Men ibland kan det vara svårt att få till en balans mellan träning och vardag under lågsäsongerna. Ett bra sätt att samla mil inför säsongen är att börja cykelpendla. Här är tre varianter på hur du får in cykeln i din vardag.

ELCYKELN

Med en elcykel tar du dig lätt från a till b och det är enkelt att ta med sig både datorväskan och matkassarna. Elmotorn har en maxfart på 25 km/h och en laddning tar dig många mil på en ladding. Du bestämmer själv hur mycket assistans du vill ha, så är du ute efter ett pulshöjande träningspass är det bara att minska på assistansen!

HYBRIDCYKELN

When I was a student I always suffered from a great number of assignments. Thank God I found Research Paper Writing Service that helped me out. You should also have a peek at these guys if you are in need of trustful help with your tasks in college.
 

En hybridcykel rullar snabbt och lätt på de flesta underlag. Det finns många möjligheter när det kommer till hybridcykeln. Sätter du på en pakethållare så kan du smidigt få med dig jobbväskan eller ett ombyte. Vill du ha en sportigare körställning väljer du en Hybrid Fitness och vill du ha möjlighet till terrängkörning väljer du en Hybridcykel cross.

RACERCYKELN

Har du ett lopp att se fram emot? Då kan det vara bra att sitta in din racer så fort vägarna sopats fria från grus. Passa på att samla mil och få extra motion varje dag i veckan, samtidigt som du lär känna din cykel.

Postat i Tips & Guider Träning Hälsa av Binea Support

Hur du ställer in din cykel

2020-03-26 16.51

Innan du ska ut på vägarna med din cykel är det viktigt att du sitter rätt på cykeln. Ovan kan ni se en vido med Annie Thorén som visar några enkla tips på hur ni kan sitta skönare på er cykel.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

Hur du tvättar kedjan

2020-03-26 16.51

Efter att cykeln är tvättad är det dags att ta hand om kedja och däck. Ovan kan ni se en video med Annie Thorén som visar hur ni tvättar kedjan på er cykel samt kollar att däcken är redo för säsongen.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

2020 står runt hörnet och Crescent kommer att fortsätta sin satsning på de unga talangerna i Team Crescent Varberg. Ta del av tankarna inför kommande säsong med André Eriksson – en av medlemmarna i teamet.

Läs mer
Postat i Nyheter Engagemang Nyheter Om Crescent av Grand Public
Most of these services have an easy-to-use interface and a quick ordering process. All you need to do is select the type of paper you need, the deadline, and the length. You can also specify if you need extra services like editing or proofreading, as well as the topic of the paper. You can find help at the best writing services site where you can view all of the bids and choose the one you want after you've selected the writer. A research paper service will be able to meet all of your requirements and provide you with a flawless piece of writing that will impress your professor.<

Att cykla tryggt och äga säkert

Framtidens trygga cykelägande är snart här. Vi presenterar Koppla – Smart Cykelteknologi, vår smarta tjänst som ger dig cykeln direkt i mobilen.

Snart lanserar vi framtidens cykelägande. Med det ger vi dig möjlighet att hålla koll på din cykels status, plats, batterinivå och mycket mer, direkt i appen. Genom notiser får du veta om cykeln lämnar ditt valda område och i appen kan du avaktivera cykelns elsystem och därmed göra motorn obrukbar för tjuven. Dessutom är batteriet DNA-matchat med din cykel, vilket betyder att de bara fungerar tillsammans.

Håll utkik efter Koppla – Smart Cykelteknologi från Crescent.

Presskontakt:
Johanna Smedberg
johanna.smedberg@cycleurope.se
Telefon: 0340-86168

Postat i Nyheter av Crescent

Dubbdäck eller dubbfria? Vinterdäck både fram och bak eller bara fram? Vilka vinterdäck passar till min cykel? Vår produktspecialist, Henrik Strignert svarar på dina frågor om vintercyklingens bästa tillbehör, vinterdäcken!

Vintern har kommit tidigt i vårt avlånga land och den första snön har redan fallit. Då är det dags att sätta på vinterdäcken på din cykel, men vilka vinterdäck passar din cykel bäst?

Läs mer
Postat i Tips & Guider Vintercykling av Crescent -

En reflexsida på ett däck syns som en stor ring jämfört med reflexerna som sitter i hjulen som snarare syns som prickar. Den extra synligheten gör att en bil kan upptäcka dig på mer än dubbla avståndet med reflexsidor jämfört med utan. Men vad finns det för olika däck att komplettera med, vad ska jag ha till just min cykel och kan jag byta däck själv? 

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

Det äntligen vår! Doften av asfalt som för första gången på månader torkat i solen, ljudet av rullgrus som knastrar under däcken och smaken av blod i munnen på det första passet ute efter en lång vinter inomhus, på gymmet eller i soffan.
Oavsett om du spenderat timmar på spinningcykeln eller bara låtit vintermörkret ta ut sin rätt och tagit igen dig i väntan på ljuset så är det nu dags att komma igång! För att ge dig själv bästa möjliga start på cykelsäsongen det vara en bra idé att se över utrustningen innan du ger dig ut:

– Finns det luft i däcken?

– Fungerar bromsarna felfritt?

– Går det bra att växla?

Är det något som kärvar kan det vara en bra idé att ta en sväng förbi din lokala cykelverkstad för att få en cykel som är ett nöje att cykla på, snarare än ett irritationsmoment.

Kläder efter väder
När cykeln är fit for fight är det ett moment kvar innan du är redo för att börja trampa nämligen din klädsel. Våren kan vara förrädisk när det kommer till temperaturskillnader och plötslig nederbörd, därför gäller det att vara redo för allt, eller i alla fall det mesta. En bra princip är att ta en koll på väderprognosen och sedan klä sig lager på lager, hellre ett för mycket än ett för lite. Bra handskar och skoöverdrag skyddar de kroppsdelar som det är lättast att frysa om och en tunn regnjacka i bakfickan kan rädda dig om det kommer en plötslig regn- eller hagelskur. Hjälm är en nödvändighet och glasögon valfritt, men det kan vara skönt att slippa damm och att kisa för att kunna se sig omkring i det soliga vädret.

Lågintensivt eller hårt- bestäm gärna innan du ger dig ut
Cykeln fungerar och du är klädd för sucess, bara att ge sig ut! Eller? Det är inte alltid lätt att veta hur långt, snabbt eller hårt träningspasset bör vara. En bra tumregel att hålla sig till om du vill vara lite mer strukturerad i din träning är att du innan första tramptaget har bestämt dig för ungefär vad du vill träna på och vilken runda som passar bäst för ändamålet.

Långpass
Är det dags för ett långpass för att samla timmar inför Vätternrundan så kan en plattare runda på vägar du tycker om vara ett bra val, är omgivningen fin går tiden fortare! Välj gärna en dag med fint väder om du ska cykla längre, för din egen skull.

Intervaller
Är du däremot sugen på att träna på att cykla i backar eller att kunna cykla snabbt på kortare sträckor kan en runda med kuperad terräng passa bra. Du får då automatiskt in något som kallas naturliga intervaller i passet eftersom en kuperad terräng kräver att att du tar i mer uppför och kan vila utför. Intervallträning innebär att cykla med mer kraft i ett bestämt antal minuter för att sedan vila och upprepa proceduren några gånger. Om du inte är van vid att lägga upp ett intervallpass med exakta tidsangivelser och val av intensitet är naturliga intervaller perfekt för att slippa lägga tankekraft på utformningen. Kör allt vad du orkar när det går uppför och trampa lätt utför.

Om du däremot känner dig begränsad eller hindrad av att planera ditt cykelpass går det förstås lika bra att bara cykla så som du vill och som faller dig in, så länge du lovar att njuta av den torra asfalten, grusknastret och blodsmaken!

Tillsammans är kul!
Oavsett om du vill köra ett lågintensivt långt pass, åka ut och köra järnet i backar eller bara cykla på känsla så blir cykling så mycket roligare i grupp! Sök upp närmaste cykelklubb och fråga om de arrangerar träningar som passar dig och den nivån du befinner dig på eller hör med nära och kära om inte de vill hänga med, kanske blir någon lika biten som du. Lycka till!

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips av Binea Support

Vilka lampor ska jag ha till cykeln? Vår specialist hjälper dig att hitta rätt cykelbelysning så att du kan cykla säkert och lagligt.

Läs mer
Postat i Tips & Guider av Crescent -

Miljövänligt, hälsosamt, ekonomiskt, tidsbesparande och kul – Crescent kallar det Elcykeleffekten. Och nu är det dokumenterat att de positiva effekterna av elcykeln går att bevisa.

När Jönköpings kommun presenterar resultatet av sin satsning på förmånscyklar till sina medarbetare så visar de att elcykelpendlingen ökat från 3 % till 48%.

I de undersökningar som kommunen gjort i anslutning till förmånscykelsatsningen visas tydliga effekter på medarbetarnas upplevda hälsa och att man väljer att transportera sig mer miljövänligt efter att ha nappat på erbjudandet om en förmånscykel.

Konceptet med förmåncyklar gäller traditionella cyklar såväl som elcyklar, där cyklar med elassistans varit attraktivt för träning såväl som ett transportmedel som för pendling. Undersökningen visar också att den som cyklar elcykel i större utsträckning fortsätter att cykla vintertid.

Färdmedelsval under cykelsäsong, utveckling före och med förmånscykel:

- Elcykel som pendlingsfordon + 45%
- Bil som pendlingsfordon – 28%
- Pendling med kollektivtrafik – 9%

Bland kvinnor bidrar elcykeln till att minska antalet som sällan eller aldrig motionerar samt fördubblar andelen som motionerar 4-7 gånger i veckan!

I gruppen som ökat sin motion uppger 44% av männen och 66% av kvinnorna att de använder en elcykel för träning och eller motion.

I Jönköpings kommuns rapport visas tydliga exempel på hur man som företagare eller chef på ett förmånligt sätt kan bidra till sina medarbetares hälsa, miljötänk och ekonomi.

Vill du som företagare eller chef och vill veta mer om förmånscyklar? Läs här

Läs hela rapporten som publicerats på www.jonkoping.se

Postat i Nyheter Elcykeleffekten av Crescent -

Kläder för alla väder, extra utrustning och solkräm. Nu är det snart dags att ge sig ut på det 300 kilometer
långa cykeläventyret. En som verkligen vet vad man ska ta med sig på resan till loppet är Ida Erngren. Hon är en av cykelsveriges mest framgångsrika cyklister och här tipsar hon om det viktigaste att packa ner inför utmaningen.

När det börjar närma sig avfärd till Vätternrundan är det även dags att packa väskan. Då är det viktigt att
packa smart och ha med rätt prylar och hjälpmedel. När tävlingscyklisten Ida Erngren packar inför en tävling
är bland det viktigaste att ha rätt kläder med sig.

– Man måste vara förberedd på allt. Varma kläder ifall det blir 5 till 10 grader och regn, shorts och
kortärmat om det blir över 20 grader och armvärmare och väst ifall det blir mittemellan. Det är viktigt att
hålla kroppen varm, säger Ida Erngren.

Ida Erngren har tidigare cyklat för Team Crescent D.A.R.E i ett par år och deltar i 30 till 40 tävlingar årligen. Hon är även van att cykla långa motionslopp.

En viktigt del i att packa rätt är även att ha koll på vilket väder som förväntas under loppets gång. Väntas
det bli sol bör solkrämen följa med.

– Man är ofta ute i 10 till 15 timmar, då behövs definitivt solkräm så att man inte bränner sig, säger Ida.

Ska man cykla långa distanser är det viktigt att ha med sig både vätska och energi, inte minst om solen är
framme. När man väl sitter på sadeln rekommenderas att få i sig vätska var 10-20 minut. En generell regel
är att få i sig 1 milliliter vätska per 1 kalorie som förbränns.

– Jag föredrar bars och gels för att hålla energinivån uppe under ett lopp. Men tänk på att välja det
energislag som du vant kroppen vid och som du har testat tidigare, framför allt om du har kinkig mage,
påpekar Ida.

Har man otur kan olyckan vara framme och cyklisternas mardröm inträffar – punka. Men är man väl
förberedd med ett reparationskit kan det fixas lätt.

– Ha med extra slang, pump och däckavtagare. Jag har alltid med mig minipump, med den är det lätt att
komma upp till 6-7 bar, säger Ida.

Hur förbereder man sig psykiskt inför ett långt lopp?
– Under loppets gång ska man inte fundera så mycket på hur mycket man har åkt och hur mycket som är kvar, det ska man försöka undvika. Dela istället upp det i etapper och delmål, då klarar man av vissa saker i taget.

IDAS TRE TIPS INFÖR CYKELLOPPET

 • Gå inte ut för hårt
 • Stressa inte uppför
 • Kör safe, ta inga onödiga risker och njut av omgivningen
Posted av Crescent -

Omkring 1500(!) bidrag kom in till Crescent och Skolklassikerns tävling Designskolan. I tävlingen fick skolbarn upp til årskurs 6 chansen att designa sina alldeles egna drömcyklar. Allt från färg på ramen till vilket mönster sadeln skulle kläs med. Det var fritt fram att vara hur kreativ som helst och det tog barnen verkligen fasta på. Vinnaren kommer nu att få ta med hela sin klass till cykelfabriken i Varberg för ett studiebesök och kan då se fram emot att få se sin egen design på en riktig cykel. Under nästa cykelsäsong kommer dessutom cykeln att finns att köpa på crescent.se eller hos landets cykelspecialister.

- Vi på Crescent är överväldigade av hur engagerade och kreativa barnen varit, helt otroligt, säger Johanna Smedberg, Marknadschef Crescent
- Aldrig hade vi kunnat drömma om att vi skulle få in så många och så fantastiska bidrag, fortsätter hon. Som svenskt varumärke vill vi jobba nära marknaden. Detta är ett exempel på hur vi kan möta framtidens cyklister och lyssna till vad som är viktigt för dem.

Kolla på några av finalisterna här nedan.

Postat i Nyheter av Crescent -

Nu går startskottet för Crescents tävling Designskolan där barn från förskoleklass och upp till 6:an får chans att designa sin egen cykel. Vinnaren får ett exemplar av sin egendesignade cykel och får dessutom ta med hela klassen till cykelfabriken i Varberg.

Tävling är en del av vårt samarbete med Skolklassikern som ger barn möjlighet att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Sånt som vi på Crescent gillar. I en rapport från Folkhälsomyndigheten i januari 2019, visas att svenska skolelever sitter stilla alldeles för mycket, något som har en negativ inverkan på hälsan, både den fysiska och psykiska. Endast 14% av skolbarnen rör på sig minst en timme varje dag vilket är den tid man rekommenderar.

Try, at least, reserve a little time of the day to read with them, and listen to them. A routine can be established, which includes reading a story before going to bed. It is important that children associate reading as something playful, for this, we can propose activities related to what they are reading, such as drawing a picture of what they have read at the end of the chapter, dressing up as the protagonist of the book, using illustrated stories, create stories through an image that we see, make a game of clues related to what we have read (favoring attention and reading comprehension), view it here how to create a bingo of letters and images. Children are sponges, and they act by imitation, so if they see us reading, they may want to imitate us. We can try to adapt to new technologies and consider using interactive books, in which the child as he is reading, creates his own story. When we read, our imagination can be triggered, and an ideal way to give way to all that creativity is for the child to write, draw.

Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6 där klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora, traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet) där cykelmomentet innebär att klassen gemensamt når minst 300 km. 

Tävlingen Designskolan är öppen för alla klasser som är med i Skolklassikern. Eleverna tävlar individuellt och designtävlingen är ett frivilligt, extra moment i Skolklassikern. Tävlingen pågår 1 februari - 15 maj 2020. Allt material som behövs för att vara med i Designskolan finns här.

Har ni inte redan anmält er till Skolklassikern gör ni det här.

Läs mer om vårt arbete tillsammans med skolklassikern här.   

Postat i Nyheter Nyheter av Crescent -

Klädsel för vintercykling?

2018-04-05 13.35

Låt inte kylan hindra dig från att cykla - klä dig rätt!

LAGER-PÅ-LAGER-PRINCIPEN

Skydda dig smart mot kylan med hjälp av den berömda lager-på-lager-principen. Med flera tunna lager kan du enkelt justera din klädsel efter temperaturen.  Om du är osäker på om din klädsel är tillräcklig är ett tips att ha med ett tunt extraplagg i fickan eller ryggsäcken, då kan du smidigt addera ytterligare efter behov.

KLÄ DIG ULLIGT!

Ull är ett bra alternativ till underställ i microfiber, det håller både värmen och transporterar bort fukt från kroppen.

HÅLL HÄNDERNA VARMA MED HUMMERVANTAR

DSC_8932

 

Behåll värmen och smidigheten med hummer-designade vantar, de är utformade för att hålla dina händer varma under de kallare dagarna i sadeln, utan att kompromissa på flexibilitet eller grepp.

HJÄLMMÖSSA PÅ!

”50% av kroppsvärmen försvinner ut genom huvudet” och ”huvudet är kroppens skorsten” är säkert uttryck du fått höra sen barnsben för att behålla mössan på under kyliga utomhusdagar. En mössa under hjälmen som täcker öron och nacke är därför att föredra under kalla cykelpass. Välj en mössa med ett material som skyddar både mot vind och är vattenfrånstötande så blir vintercyklingen så mycket roligare!

SKOSKYDD MOT KALLA VÅTA FÖTTER

Välj rejäla skoskydd av neopren att klä skon med, det håller vind och vatten borta och du får gladare fötter som orkar längre. 

Postat i Tips & Guider Vintercykling av Binea Support

Rätt cykel till hemestern

2020-05-12 09.53

Det finns en cykel för alla brukar vi säga, och det stämmer även när det gäller cykelhemster. Allt beror på vilken semesterupplevelse du är ute efter. Vi guidar dig till rätt cykel för cykelsemestern.

Läs mer
Postat i Tips & Guider Cykeltips av Crescent -

Oräkneliga är de gånger du hört att du bör ta kollektivtrafiken till jobbet istället för bilen. Ekonomi_orangeDu vet att du skulle tjäna massor av pengar på det också. Men bilen står ju ändå där hemma. Den går när du vill, ofta ända fram till arbetsplatsen. Och förbi förskolan och affären. Det är bekvämt. Men ju fler mil den går desto större blir utgifterna. Reparationskostnader, bränsle, vägtullar/trängselskatter, service och nya däck. Plötsligt har bilen gått så många mil att det är dags att köpa en ny.

Det är nu du börjar fundera på om tunnelbanan, spårvagnen eller bussen ändå är ett alternativ. Fundera då ett varv till. Ett månadskort för buss och tunnelbana i Stockholm kostar 790 kronor*. I Malmö och Göteborg ligger priserna på liknande nivåer. Är det värt det?
Med en elcykel rullar du förbi alla köer, tar genvägar och kommer fram utan förseningar.

Med ett enkelt räkneexempel kan vi dessutom illustrera hur snart du faktiskt tjänar pengar på att cykla elcykel till jobbet:

Låt säga att du köper en elcykel som kostar 15 795 kronor*. Om du köper en sådan cykel istället för ett månadskort hos SL, som kostar 790 kronor varje månad har du efter 20 månader räknat hem din cykel. Därefter glider du fram gratis. I illustrationen här intill utgår vi från den klassiska klyschan att karriärssvensken i genomsnitt arbetar fem år på en arbetsplats innan det är dags att byta jobb. Så om du första dagen på ditt nya jobb cyklar elcykel så kommer dina sista tre år på jobbet i princip vara fria från rese- och pendlingskostnader. Med undantag för slitage- och servicekostnader.

Men räkneexemplet kan bli ännu mer extremt – men inte mindre sannolikt. Ponera att du är nöjd med ditt boende strax utanför stan och planerar att bo där under en längre tid. Barnen ska växa upp, flytta hemifrån, och vips har det gått 20 år. Att räkna på vad det kostar att pendla med bil i 20 år är vanskligt, men säkert är att det är summor vi helst inte vill se. Om du åker kollektivt i 20 år landar kostnad för månadskort någonstans mellan 180 000 – 200 000 SEK. Prishöjningar icke inkluderat.

Det är många elcyklar du kan köpa för de pengarna. Men bättre hälsa och mer glädje kostar inget – det får du på köpet.


BIL ÄR DYRARE ÄN CYKEL.

En ny elcykel kan du få från ca 15 000* kronor. Bilen i vårt exempel kostar 198 000* kronor. Men det är inte enbart nypriset som skiljer elcykel och bil åt. Exemplet är hämtat från Konsumentverkets webbsida www.bilsvar.se och visar ägarkostnaden för en VW Golf VII 1.2 TSI BMT Masters med årsmodell 2016. Om vi slår ut kostnaden per månad under de tre första åren så landar bilen på 4 500 kronor, inklusive bränsle, värdeminskning, försäkring och service. Elcykeln från Crescent i exemplet däremot kostar endast 439 kronor i månaden under samma tid. Driften är sedan endast någon krona per laddning. Till detta får du räkna med en årlig kostnad för service. Bil är i vissa fall praktiskt. Men är det ekonomiskt och miljömässigt försvarbart i stan.

Källa:
http://www.bilsvar.se/sv/Sok-bil/Bildetalj/volkswagen-golf-vii-1.2-tsi-bmt-masters-2016-95907

Läs mer om Elcykeleffekten.

*uträkning baserad på 2017 års siffror

Postat i Tips & Guider Elcykel Elcykeleffekten av Binea Support

Elcykeleffekten - tema tid

2018-04-05 10.15

”Snabb och smidig i stan” och ”snabbare från dörr till dörr”. Ja, det är argument som vi använder oss av när vi vill visa vilket tidseffektivt transportmedel elcykeln faktiskt är.

Tid_orangeSåklart kommer ingen elcykel att köra snabbare än bussar och bilar – men i stan eller från platser strax utanför storstan är faktiskt elcykeln ofta ett mycket snabbare alternativ. Inte för att den kör snabbare – utan på grund av dess smidighet. Inga köer, inga omvägar. Att en elcykel dessutom går i ca 25 kilometer i timmen oavsett om du kör i de brantaste uppförsbackarna eller på de rakaste raksträckorna gör såklart skillnad.

I Stockholm har man testat att ta tiden på en elcyklist och en bilist som startade samtidigt från en adress i Bromma, med målgång på Östermalm. Bilisten körde på 46 minuter. Elcyklisten på ca 22 minuter. Kolla in testet här.

Men om man bor strax utanför, eller inne i stan så kanske inte bilen är förstahands valet när det ska pendlas till jobbet. Bilköer, trängselskatter och parkeringskostnader får många att istället välja bussen. Men bussarna färdas inte heller i raketfart. Vi beslöt oss därför för att testa hur mycket snabbare våra elcyklar kunde köra två av de brantaste busslinjerna i Göteborg.

På sträckan Brunnsparken – Sörgårdsskolan (linje 19) så tar det 16 minuter för bussen. På 10 minuter är du framme om du istället tar elcykeln. Det är nästan dubbelt så snabbt.

DEN ANDRA STRÄCKAN VI TESTADE VAR CENTRALSTATIONEN TILL MASTHUGGET. KOLLA IN FILMEN FRÅN TESTET OCH SE VEM SOM KOM FÖRST!


Mer om Elcykeleffekten!

Postat i Nyheter Tips & Guider av Binea Support

Att det är viktigt att få i sig mycket vätska i samband med träning är allmänt känt, inte minst när solen är framme och får oss att svettas mer. Men hur är det nu, räcker det med att bara dricka under passet?

För att kroppen ska klara av att prestera effektivt behöver den vara väl hydrerad, dels för att vätskan fungerar som stötdämpare men också för att den reglerar din kroppstemperatur. En bra måttstock för att ha koll på detta är at kontrollera färgen på urinen: Genomskinligt? Perfekt! Då har du rustat din kropp ordentligt med vätska!

Som svar på frågan räcker det alltså inte att enbart dricka under passet. Om du bara dricker när du är törstig är det redan försent, du har då redan förlorat ungefär 1% av din kroppsvikt och kroppens kapacitet har minskat markant. Så, hur förser man kroppen med vatten för att klara av att prestera på bästa sätt? Tänk före, under och efter!

 

FÖRE TRÄNING

För att kroppen ska hinna ta upp- och göra sig av med överbliven vätska bör du dricka ca 5 dl ca 2 timmar före träning. Drick sedan 2-3 dl 10-20 min innan du påbörjar din träning.

UNDER TRÄNING

När du väl sitter på sadeln bör du försöka få i dig vätska var 10-20 min. Mängden beror såklart på individuella och yttre faktorer. En generell regel är dock att få i sig 1ml vätska per 1kcal som förbränns.

Vätskeintag under träning har alltså visst betydelse! Dricker du under ett pass så förhindrar du överhettning, minskar svettning som i sin tur minskar risken för kramp och du minimerar glykogentömningen så du orkar prestera högt under en längre tid.

EFTER TRÄNING

När du klivit av cykeln fortsätter kroppen att jobba och förbränna vätska. För låg vätskemängd och uttorkning försämrar kroppens återhämtning under natten och påverkar proteinsyntesen negativt.

 

Upp på sadeln, men glöm inte flaskan!

Postat i Tips & Guider Träning av Binea Support

– CYKELN FÖR DIG SOM GÖR EN SVENSK KLASSIKER

Kan Vätternrundan vara både bekväm och gå fort? Absolut. Möt Crescent Giga, den komfortabla kolfiberracern.

Giga är den perfekta racern för Vätternrundan, oavsett om du är en van cyklist eller om du är motionär. Dessutom är cykeln märkt med En Svensk Klassiker-emblemet, en kvalitetssäkring som innebär att cykeln är framtagen för långlopp där komforten är extra viktig.

– När du kör Vätternrundan vill du så klart minnas loppet med glädje. De sista 100 meterna är speciella och då är det inte så kul om du inte kan njuta, säger Ulrik Bengtsson, produktchef på Crescent.

Giga är anpassad både för de rutinerade cyklisterna och motionärerna. Geometrin är perfekt för den som inte cyklar så mycket i vanliga fall eftersom att du kan positionsförändra cykeln vilket gör den bekvämare. Vana cyklister kan välja en position på cykeln som gynnar dem.

– Cykelns vibrationsupptagning gör långa sträckor mer bekväma, säger Ulrik.

Till de som köpt ny cykel och ska cykla klassikerloppet skickar Ulrik Bengtsson med ett par tips.

– Det kan vara smart att ta med sin gamla sadel då det tar ett tag att köra in en ny. Samma sak gäller för cykelbyxor.  Det krävs många mil för att köra in ett par nya byxor.

Och sist men inte minst, ta hjälp av en cykelhandlare för att anpassa cykeln till just din kropp.

Precis som alla Crescents cyklar så är Crescent Giga designad och utvecklad av Ulrik och kollegorna på produktutvecklingsavdelningen i Varberg.

Postat i Tips & Guider Klassiker-tips av Binea Support

LÄTT. Vikten är inte allt men att släpa runt på onödiga kilon drar ner ditt tempo. Vi designar och bygger våra cyklar för att de ska vara så lätta som möjligt, oavsett om materialet är
kolfiber eller aluminium.

SNABB. Att trampa ner och känna hur cykeln svarar och omedelbart rör sig framåt är en underbar känsla. Våra ramar är konstruerade för att all kraft ska nå bakhjulet och samtidigt vara flexibla nog att ge komfort för många timmar i sadeln.

BEKVÄM. Sitter du rätt så går det fortare och känns bättre. Rätt styre, styrstam och sadel monterade på en ram med bra geometri ger den komfort du behöver. Du orkar längre,
minskar luftmotståndet och får ut mer av cyklingen.

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips av Binea Support

LÄTT. En lätt hoj accelererar bättre, är enklare att manövrera och roligare att cykla på. Att jaga gram är därför en viktig del av processen när vi designar och bygger våra cyklar, oavsett prisnivå och om du är proffs eller amatör.

KVICK. Rätt mix mellan ramens vridstyvhet och flex är avgörande för hur bra cykeln svarar på dina kommandon. Med komponenter som matchar ramens egenskaper får du en rapp, reaktionssnabb mtb som gör cyklingen mycket roligare.

EFFEKTIV. Rätt geometri, hjulstorlek och storlek på ramen betyder mycket för känslan av kontroll. Cykeln blir bekvämare, du får ner kraften till pedalerna och vågar ösa på ordentligt även när underlaget är svårt.

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips av Binea Support

Lena Arnoldsson är PT och sports manager på Varbergs Kusthotell. Inför Tjejvättern delade hon med sig av ett tabatapass bestående av tolv bålövningar. Nu kan även ni som inte var på plats ta del av övningarna genom filmen här.

Lena Arnoldssons pass i filmen är anpassat för just cyklister, så om du laddar upp inför sommarens lopp – testa att göra övningarna i filmen.

– Bålträning är bra att använda som uppbyggnadsträning för cyklister. All kraft sitter inte i benen, man får inte glömma överkroppen, därför bålövningar är viktigt, säger Lena Arnoldsson.

 

Postat i Tips & Guider Träning Klassiker-tips av Binea Support

Även i tider på året när rullskidor och stakningsmaskiner går varma inför inför Vasaloppet och Engelbrektsloppet vill vi på Crescent slå ett slag för den varierade träningen. Inte bara är det bra för att hålla motivationen och lusten uppe, men framförallt för att effektivisera din träning. Ett bra alternativ att varva sin träning med är ett pass på cykel. Cykling är skonsamt mot kroppen och hjälper dig att förebygga förslitningsskador på fot, höft och knä, vilket ni kommer ha nytta av i alla lopp framöver. Vi har pratat med Oskar Svärd som är rekordhållare i En Svensk Klassiker med tiden 13.57.16h.

FÖRSTA VASALOPPET

Oskar gjorde sitt första Vasalopp 1999 och placerade sig som nummer nio. Han fastnade direkt för Vasaloppet och långlopp generellt. Det passade honom bra med långa tävlingar och han tyckte det var otroligt roligt. Det föddes en tanke om att han kanske någon gång i framtiden skulle lyckas vinna ett Vasalopp. Och det gjorde han, tre gånger om!

VARIERAD TRÄNING

När det kommer till konditionsträning har Oskar alltid använt sig av olika träningsformer för att hitta inspiration och variation i träningen.

”Från junior åldern och framåt körde jag rullskidor, skidor, skidgång, löpning, orientering och lite MTB. 2013 bestämde jag mig för att testa Vätternrundan och det blev ett minne för livet.”

Efter det bestämde han sig för att försöka slå rekord på En Svensk Klassiker, och år 2014 lyckades han med det.

”Jag tycker det är fantastiskt skoj med cykling och har de senaste åren cyklat mer och mer under barmarksperioden. Det är skonsamt för kroppen och man varierar muskelgrupper”.

Under vintern 2013–2014 cyklade han ingenting, vilket gjorde att det blev en tuff kamp mot klockan under april-maj-juni för att få igång benen till Vätternrundan. Trots detta gick det bra (6.55h). Detta var tack vare en bra grupp och en bra grundkondition.

”Hade jag haft mer vana cykelben kunde det gått ännu bättre”.

TIPS FRÅN OSKAR: HÅLL IGÅNG CYKELN HELA ÅRET!

Skulle han göra en ny satsning mot En Svensk Klassiker skulle han cykla minst ett pass i veckan under hela vinterhalvåret. Antingen inne eller ute beroende på väderförhållandena.

”Det gör att man kommer igång mycket fortare med cyklingen när våren kommer. Antingen kan man köra rena cykelpass (långpass eller tröskelintervaller) eller så kör man cyklingen som uppvärmning inför ett styrkepass. Ett av mina favoritpass på cykeln inne är 5×8 minuter med 2 minuter aktiv vila.”

OSKARS FÖRSLAG PÅ TRÄNINGSVECKA FÖR TRE PASS I VECKAN (NYBÖRJARE):

30 minuter lätt cykling + 30 minuter styrka

5x6min, 2min pause skidgångsintervaller

1,5 timmar rullskidor distans

Meritlista:

 • 3 Vasaloppssegrar, 14ggr topp 9 på Vasaloppet.
 • 3 segrar Jizerska Padezatka
 • Seger Marcialonga, Finlandialoppet, Kinesiska Vasaloppet
 • 24 pallplaceringar i långloppsvärldscupen
 • SM medalj som senior i längdskidor, rullskidor, orientering och skidorientering.
 • Rekordhållare En svensk klassiker 13.57.16h
 

Idag jobbar Oskar inom försvarsmakten men också med att coacha och träna folk som vill förbättra sig på vasaloppet, klassikern eller generellt konditionsmässigt. Har du frågor kring träning eller vill ha hjälp kan du maila honom på vasaloppetoskar@gmail.com.

Postat i Tips & Guider Träning Hälsa Klassiker-tips av Binea Support

Hybridcyklarna är perfekta för dig som vill komma igång med cyklingen i form av en utmaning som till exempel ett motionslopp. På Cykelhuset i Högsbo jobbar Kalle Lagermark, han är cykelhandlare i tredje generationen och har så att säga cykelkunskaperna i blodet.

Enligt Kalle är hybridcykeln Atto, eller dess dammotsvarighet Femto en perfekt cykel att starta med om du är otränad och behöver jobba upp konditionen.

– Det är viktigt att cykeln ska fungera även efter utmaningen, och med dessa modeller kan du fortfarande pendla till jobbet och dra nytta av de många växlarna om det är backigt, säger Kalle.

Atto och Femto har, precis som de flesta andra av hybridmodellerna från Crescent, alla så kallade uttag, vilket innebär att det går att utrusta cykeln med allt från skärmar till cykelväskor och cykelkorgar.
Men, när du väl fått upp ångan, eller redan är träningsvan ska du snegla mot de mer aggressiva racerhybriderna. De modellerna har lite färre växlar vilket gör att det går att trampa på snabbare.

– Med aggressiv menar jag att cykeln har ett lägre styre och därmed ger en mer framåtlutad körställning. Luftmotståndet blir mindre och farten lite snabbare. En modell som till exempel Yotta är perfekt eftersom den har allt en grym racercykel ska ha, utan att för den delen sticka i väg prismässigt, säger Kalle.

Är du fortfarande osäker på vad som är rätt för dig? Oavsett vilken cykel du är ute efter ska du alltid titta in hos din cykelhandlare för att själv kunna pröva ut rätt cykel för dig. Men innan dess testa gärna vår cykelväljare och se vad du får för resultat!

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips av Binea Support

Äta och träna rätt, brukar man säga är nyckel till att komma i form. Men hur äter man rätt om det är cykelträning man ägnar sig åt? Caroline Wilbois är dietist med specialistkompetens inom idrottsnutrition har koll på läget, och vet hur du ska lägga upp matintaget inför träningspassen på cykelsadeln.

 – Du behöver kanske inte öka på den totala mängden mat du äter, det beror på hur mycket du rör på dig. Ofta vara viktigare att fokusera på tajmingen. Alltså när du äter, säger Caroline.

HÄR ÄR CAROLINES FÖRSLAG PÅ HUR DU KAN TÄNKA INNAN OCH UNDER TRÄNINGSPASSET:

4h innan träningspasset – Ät en huvudmåltid som lägger grunden till en god fysik och är därför A och O om du vill maxa din träning genom maten. Så försök att äta hälsosamt, varje dag, med en bra balans mellan protein, fett och kolhydrater.

30-60 min innan träningspasset – Ät något litet. Ungefär en timme före passet är det bra att fylla på med vätska, protein och kolhydrater. Vätska för att inte bli uttorkad, protein för att bygga främja muskeltillväxt och kolhydrater för att förse musklerna med energi. Undvik fett och fibrer, eftersom fet och fiberrik mat stannar kvar länge i magen. Där skvalpar den omkring och gör ingen som helst nytta. För du vill ju att maten ska passera magen snabbt, bli till energi och gå ut i blodet och musklerna. Måltiden innan träningspasset hjälper till att förbättra prestationen under passet, håller orken uppe men hjälper även till att skynda på återhämtningen efter passet.

Dricka under passet – Ska du träna en timme eller kortare? Då behöver du inte dricka under passet. Ska du träna längre än en timme? Då bör du fylla på med vätska. Se till att börja dricka i tid, innan du blir törstig. En tumregel är att dricka två stora klunkar vatten, gärna rumstempererat, var tjugonde minut. Vid pass som pågår längre än 90 minuter kan du även välja att fylla på med energi i form av kolhydrater för att kunna hålla en högre intensitet under en längre tid. (Tränar du inför ett längre lopp kan det finnas fördelar med ibland endast inta vatten under längre pass för att lära kroppen att bättre utnyttja fett som energikälla).

Postat i Tips & Guider Träning Hälsa av Binea Support

Träna dig i cykelform!

2018-04-05 13.04

ICA-COACHERNA TIPSAR OM SINA FAVORITÖVNINGAR

 

Cykling är en skonsam träningsform som bränner mycket kalorier. Men som med all annan träning krävs det en god grundläggande teknik och helst att du tränar med ett upplägg som innebär att du hela tiden ökar motståndet och distansen. Detta kallas också för progressionsträning. Cykelträning som grundträning är toppen för att bygga kondition och styrka. Kompletterar du även med styrketräning kommer du dessutom att komma i god from för andra motionsformer, som t.ex simning, löpning, skidåkning.

ICA-coacherna Josephine Tjernström och Mikaela Naess har koll på vilka övningar du lätt kan göra hemma eller på gymmet som gör att du snabbt kommer i toppform inför cyklingen.

 • Styrka och rörlighetsträning:
  Satsa på höftlyft, sumoknäböj, plankan, situps och tåhävningar
 • Inomhusträning:
  Spinning, crosstrainer.
 • Backlöpning:
  ger dig starka ben som behövs när du vill trycka på i spurten
Postat i Tips & Guider Träning Hälsa Klassiker-tips av Binea Support

NYBÖRJARENS PRYLGUIDE - NÄR DU VILL BÖRJA CYKLA LÅNGT.

Innan du växlar upp din cykling och börjar cykla längre sträckor och motionslopp är det några tillbehör du måste fixa först. Måsten, tänker du? Beslutet är ditt förstås men vi lovar att detta är saker som kommer göra din cykelupplevelse både skönare, säkrare och framför allt lagligare. Peter Mattisson arbetar på Cycleurope (där också Crescent ingår) och är expert på tillbehör och reservdelar. Enligt Peter är det bra att utrusta de tre kontaktytorna först – alltså de tre ställen där kroppen och cykeln möts – och nöts. Händerna, fötterna och rumpan. Genom att se över detta kommer du både få en bekvämare, effektivare och säkrare cykeltur.

HÄR ÄR VAD SOM BEHÖVS:

CYKELBYXA – Skavsår, ömmande rumpa och svidande ljumskar undviker du med hjälp av en vanlig cykelbyxa. Använd endast en cykelbyxa – underkläderna lämnar du hemma eller i packningen. Cykelbyxan ska ha en padding som också gör att du sitter bekvämt på sadeln. Har du aldrig tidigare testat så kommer du känna en stor skillnad!

CYKELSKOR & PEDALER – Lika bra som dina dämpande gympaskor är för dig när du springer, så är de dåliga när du cyklar. Dämpande sulor gör att du tappar kraft och din vadmuskulatur måste arbeta ännu hårdare. Med ett par hårda cykelskor går kraften från ditt ben direkt in i pedalen och cykeln. Med pedaler där skorna kan klickas fast får du extra skjuts i trampningen när du drar fötter och ben uppåt. Öva bara på att gå ur och i innan du sätter av!

HANDSKAR – Mitt i handflatan finns en nerv som kan orsaka en obehaglig avdomnande känsla ända upp i armbågen om den utsätts för längre ensidig belastning. Paddingen i cykelhandskarna ser till att du undviker detta. Dessutom skyddar handskarna mot skav- och skrapsår ifall du skulle falla och ta emot dig med händerna.

NÄR DU SETT ÖVER DETTA KAN VI GÅ VIDARE TILL:

HJÄLM – En självklarhet och ditt viktigaste skydd. Hjälmen får därför lov att kosta. Du kommer garanterat att använda den i alla situationer om den både sitter skönt och är snygg på samma gång. Olika modeller har olika form och var därför noggrann med att få rätt storlek.

SADELVÄSKA MED UTRUSTNING – Eftersom en punktering alltid kommer olägligt ska det i väskan alltid ligga: en extra slang, en däckavtagare, en minipump och ett miniverktyg.

FLASKHÅLLARE/FLASKA – Vatten eller energidryck. Något som släcker törsten.

BELYSNING & REFLEXER – Cyklar du i mörker säger lagen att cykeln måste vara utrustad med vitt ljus framåt och rött ljus bakåt, samt reflexer som syns från sidan. Ett tips är att ha så kallade reflexpinnar som knäpps direkt på hjulet. Dessa regler gäller även om du endast cyklar på separata cykelvägar.

Och när du checkat av dessa grejer är du rustad med det viktigaste – nu kan det vara värt att lägga lite tid att kolla in prylarna gör det ännu roligare och bekvämare att cykla. Läs mer om de här.

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips av Binea Support

I juni går Tjejvättern av stapeln! Om du tänkt köra är det ett perfekt tillfälle att starta uppladdningen nu. Tycker du att det känns svårt att veta hur mycket du behöver träna för att trampa runt 100 km? Vill veta hur du på bästa sätt hittar hem i den sociala gemenskapen som finns i att cykla i grupp? Önskar du få enkla tips om du rent tekniskt cyklar tillsammans med andra? Då har vi på Crescent satt ihop en artikel där du kan hitta svar och utgå ifrån, mycket cykelnöje!

Hur mycket behöver du träna
För att cykla Tjejvätterns tio mil är det önskvärt att du tränat regelbundet ett minst par gånger i veckan under våren. Om du väljer att cykla en dag i veckan så går det bra att variera sig genom att träna konditionen med löpning nästa pass! En bra tumregel att ha som utgångspunkt kan vara att träna minst ett intensivt pass och ett lite lugnare, men också lite längre, pass i veckan. Om det känns långtråkigt att cykla lugnt och länge, lägg in en teknikövning varje kvart; testa att ta upp vattenflaskan i farten, öppna jackan lite i halsen eller peka med hela armen åt det håll du ska i nästa korsning.

Tio mil tar fem timmar om du cyklar i 20 km/h i snitt, det kan kännas som lång tid om du inte tidigare cyklat en liknande sträcka. Men om du tränar på regelbundet under våren, vågar lägga lite tid på teknikträning och kanske till och med testar på att cykla i grupp så har du kommit en god bit på väg. Dessutom så finns det oavsett om du väljer att cykla ensam eller i goda vänners sällskap gott om fikastopp längs vägen som kommer hjälpa dig att hålla ångan uppe.

Social gemenskap
Tjejvättern-arrangörerna har som mål är att loppet ska vara roligt och socialt för tjejer i alla åldrar. Hur ställer du dig till att göra din tid på cykeln till något där sällskapet faktiskt får spela en stor roll? Om det känns som en rolig idé kan det vara en bra start att börja i din närmsta familje- och vänkrets där det kanske finns någon annan som gillar att träna och som skulle vilja sadla om till Tjejvätterncyklist. Vidare kan du höra med din lokala cykelklubb om de har någon träningsgrupp för tjejer, om inte kanske du kan starta en för de tjejer som redan finns i klubben.

På Facebook finns gruppen ”Cyklande tjejer” och Crescents egen grupp ”Crescent cykeltjejer” där du kan gå med och känna dig delaktig och hitta andra i samma situation som dig. Dessutom finns
fler cykelforum på internet vilka alla är en guldgruva när det gäller att få svar på frågor och söka andra i samma situation. Den gemensamma nämnaren som de flesta kommer ge uttryck för
oavsett vart du vänder dig är; att cykling blir så mycket roligare i grupp!

Klungteknik
När du cyklar tillsammans med andra kallas det att cykla i en klunga. De kan se ut på flera sätt men på träning och i lopp som Tjejvättern cyklar man ofta i tvåpar och på led, att cykla en och en på led förekommer också. Oavsett hur den ser ut fungerar en cykelklunga bäst när alla som befinner sig i den följer vissa regler. Till exempel:
– Varna de som cyklar bakom dig för hål i marken och hinder på vägbanan. Detta gör du genom att peka på hålet med handen och signalera hindret med hjälp av att klappa dig själv lätt på höften på samma sida som hindret kommer.
– Snyt eller spotta aldrig med cyklister bakom dig om det blåser, ditt klet blir lätt någon annans förtret.
– Drick och ät (om du gör det på cykeln) när du befinner dig längst bak i gruppen för att undvika vingel i ledet.
– Försök hålla en jämn fart, gör du det behåller du förhoppningsvis avståndet till cyklisten framför och slipper ”gå på hjul” som det heter när ditt framhjul snuddar vid eller åker in i framförvarande cyklists bakhjul.
– Njut av sällskapet!

Månad för månad, träning-gemenskap-teknik

Mars
Träning: Använd påskhelgen som uppstart och se till att komma ut på cykeln två gånger! (Om snön hunnit smälta förstås…)
Gemenskap: Om du inte redan har ett gott gäng att träna med, avsätt en eftermiddag för att se dig om på Facebook och på forum och se om du har någon tur.
Teknik: Vet du hur du lagar en punktering? Om inte -lär dig det redan nu så underlättar du för dig själv både under vårens träningspass, men också under själva loppet!

April
Träning: För att få till regelbunden träning kan det vara bra att hitta ett sätt att få in dina två träningspass per vecka som ren rutin. Chansen att upprätthålla din träning i vardagen blir mycket
större om du inte behöver tänka så mycket på när och hur du ska hinna träna, utan att det kommer lika naturligt som att gå till jobbet eller handla mat. Det är inte alltid lätt, men hitta din egen
motivation och låt den vara din drivkraft att återkomma till om det skulle kännas tungt någon dag.
Gemenskap: I april kanske du kan få till ett gemensamt pass med någon eller några som du hittat via en cykelklubb eller community på internet, våga fråga!
Teknik: Ett av de längre passen är ett bra tillfälle att se om du är helt bekväm med att äta och dricka i farten. Om inte -öva under passet tills du känner att det går av sig självt, det har du stor nytta av.

Maj
Träning: Känner du dig starkare nu än när du började träna i mars? Toppen i så fall, för då är du redo för att öka på träningsmängden med en halvtimma eller två i veckan om lust och ork finns.
Gemenskap: Välj ut en solig dag i mitten på månaden när temperaturen förhoppningsvis letat sig upp mot tjugogradersstrecket och bjud in till långtur! Om du hittat någon eller några att träna med, hör med dem om de är sugna på att cykla tre-fyra timmar med dig och äta en god lunch halvvägs, då blir ni ännu mer förberedda för den längre turen som Tjejvättern utgör.
Teknik: Använd långturen till att öva på klungans regler (se ovan) och bli ett med gruppen!

Juni
Träning: Nu är det inte många dagar kvar tills startskottet går. Det du inte hunnit träna nu kommer du inte kunna träna ikapp under sista veckan. Njut istället av där du är just nu, av pirret i magen och känslan i kroppen när du sitter på cykeln!
Gemenskap: Bestäm kanske träff med någon som du vet också ska köra Tjejvättern, ta en fika och prata om era tankar inför loppet. Kanske kan ni redan nu bestämma att ni firar med en middag i Motala när de tio milen är avklarade?
Teknik: Nu är det god tid att se över din cykel inför den stundande prövningen, fungerar den som den ska eller behöver du lämna den på service? Om din cykel varit iväg och fått nya reservdelar bör du avsätta ett pass till att kolla så att allt är i sin ordning innan du åker till Motala. Lycka till!

Postat i Tips & Guider Träning av Binea Support

Snabba fakta om elcykel

2018-04-05 13.22

 • Max hastighet: 25 km/h. Du kan cykla fortare på en elcykel men då kopplas motorn ur och det är dina benmuskler som får stå för farthållningen.
 • Gå-assistans: När du leder elcykeln eller rullar fram i promenadtakt. Hastigheten är begränsad till max 6 km/h.
 • Räckvidden beror på vilken elcykel och hur cykeln används. Tar du ut full effekt så tömmer du batteriet snabbare än om du bara använder batteriet då och då, till exempel i uppförsbackar. Använder du motorn väldigt sparsamt så kan batteriet räcka ännu längre.
 • Batterityp: Litiumjon, 36V. Låsbart för att förhindra stöld. Laddare ingår.
 • Laddtid: Ett helt urladdat batteri tar 2,5-6 timmar att ladda upp. Ett batteri som är mindre urladdat laddas upp snabbare.
 • Hur ofta batteriet behöver laddas: Det beror på hur mycket du cyklar och hur mycket effekt du tar ur batteriet. De flesta klarar sig med en eller ett par laddningar per vecka. Det påverkar inte batteriets livslängd om du laddar ofta.
 • Hur batteriet ska laddas: Du låser upp och lossar batteriet från cykeln. Ta in och sätt det i laddaren som kopplas till ett vanligt vägguttag. Det går också att ladda när batteriet sitter kvar på elcykeln.
 • Effekt: Alla våra elcyklar är på 250W. Vridmomentet varierar. Med ett högre vridmoment upplevs cykeln starkare i acceleration. Citycyklarna har lite mindre vridmoment för att vara sköna och behagliga. Hybriderna är starkare och starkast är våra mountainbikes, där man vill ha en pigg och aktiv känsla.
Postat i Tips & Guider Elcykel av Binea Support

Ska du cykla Halvvättern i juni? Om du anmält dig är det ett perfekt tillfälle att starta uppladdningen nu. Om det känns svårt att veta hur mycket och ofta du behöver träna för att trampa runt 150 km har vi på Crescent satt ihop en guide för dig att utgå ifrån, mycket cykelnöje!

Mängd
Halvvättern skiljer sig från Vätternrundan på det enkla viset att distansen är hälften så lång, räcker det att träna hälften så mycket då undrar du? Både ja och nej, 150 km tar betydligt kortare tid än
Vätternrundans 300 km och kräver därför inte fullt lika mycket mängdträning. Samtidigt är 150 km ingenting du klarar med en axelryckning utan det kräver sin träning det också. I den här guiden utgår vi från siffran 100 mil som brukar vara den mängd cykelträning som sägs krävas för att klara Vätternrundan, men självklart dividerar vi siffran med två. 50 mil bör du alltså hinna med för att vara väl förberedd för att köra Halvvättern.

Hur mycket behöver du då träna varje vecka för att ha 50 mil på träningskontot när du står på startlinjen? Om vi utgår från snitthastigheten 20km/h så tar 50 mil totalt 25 timmar. Från påskhelgen är det elva veckor kvar till starten och 25 timmar dividerat med elva veckor ger en träningsmängd om minst två timmar per vecka, gärna lite mer för att säkra att loppet blir en rolig upplevelse. Perfekt för den som är ny på cykeln eller inte kan eller vill avvara mer tid till träning. Samtidigt kan du, även om du cyklar snabbare än med 20km/h i snitt, självklart följa programmet nedan. Enda skillnaden blir att det tar dig kortare tid att cykla de 100 milen som krävs vilket gör att alla mil du cyklar utöver det blir bonusmil, vilket bara är positivt!

Träna i block-periodisering
En bra struktur på träningen får du genom att dela upp den i fyra block där varje block består av tre veckor, utom det sista som är blott två veckor långt. Varje vecka består i sin tur av två träningspass
där det ena ska vara intensivt och fokusera på styrka och kondition och det andra lugnare med fokus på uthållighet. Styrkan behöver du i backar och accelerationer och uthålligheten gör att du orkar hela vägen till mål. För att du lätt ska kunna skilja passen åt ska du gå på hur ansträngd du känner dig -har du svårt att prata för att du flåsar så tränar du intensivt, klarar du av att prata med cyklisten jämte dig tränar du lågintensivt i så kallat ”snack-tempo”. När du tränar enligt blockprincipen ska du dessutom avvara en vecka i varje block till återhämtning då du tillåter dig att vila och tränar med lägre intensitet båda passen. Syftet med att träna på detta vis är att du periodiserar din träning. Det innebär att du inleder en period med att träna hårt och slita ner muskler för att sedan låta kroppen återhämta sig under kvarvarande del av perioden. När den lugna delen av perioden är avklarad är du, om allt gått bra, starkare än tidigare och du kan påbörja en ny period med hårdare träning.

Prova på ett långpass
Ytterligare en sak att göra om du verkligen vill vara väl förberedd är att cykla ett pass som motsvarar loppet i tid när du har ungefär en månad kvar till start. Då bör du vara stark nog att gå stärkt ur upplevelsen och ta med dig erfarenheten till när det verkligen gäller. Om du, likt i räkneexemplet ovan, cyklar med 20km/h i snitt tar Halvvättern mellan sju och åtta timmar, vet du med dig att du klarar att hålla en högre snitthastighet så kommer det följaktligen ta kortare tid. I vilket fall som helst så kommer du ha nytta av passet så välj ut en fin dag i mitten på maj, starta i gryningen med gott sällskap och inplanerade fikastopp längs vägen så ska ni se att det blir ett sant nöje. Du har då visat både din kropp och ditt sinne att du klarar av att cykla en hel dag!

Om du blir sjuk?
Hur gör du då om sjukdom eller förhinder sätter stopp för din framfart på cykeln? En gyllene regel att utgå ifrån är att aldrig försöka träna igen ett missat pass. Elitcyklisten Karl-Axel Zander (Upsala CK) har kört Vättern på under åtta timmar och ger rådet:
”Om du tänkt träna tisdag, torsdag och lördag och sedan missar tisdagens pass av någon anledning, lägg det då bakom dig och ladda upp inför nästa pass istället. Risken är annars att du tränar för mycket mängd på kort tid. Du blir då mer sliten än du räknat med vilket kan resultera i ökad risk för sjukdom. Så onödigt!”
Kort sagt kan ivern att träna ikapp ett pass istället resultera i totalt motsatt effekt om du blir sjuk och tvingas avstå ytterligare träning. På tal om sjukdom så ska du aldrig träna med halsont eller
feber. Lätt snuva är okej om du känner dig frisk i övrigt, men vila hellre en dag extra om du känner dig osäker, det vinner du på i längden!

Förslag till träningsupplägg

Block 1 Uppstart (1,5 timmar/vecka) 24mars-14april
Vecka 1
Pass 1: 30min flåsigt tempo
Pass 2: 1h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 30min flåsigt tempo
Pass 2: 1h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: 30min lugnt/vila
Pass 2: 1h snack-tempo
Tips för block 1: Vet du hur du lagar en punktering? Om inte -lär dig det redan nu så underlättar du för dig själv både under vårens träningspass, men också under själva loppet!

Block 2 Ökning (2 timmar/vecka) 14april-5maj
Vecka 1
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: vila
Pass 2: 2h snack-tempo
Tips för block 2: I detta block ökar träningsmängden, våga ta i lite mer, det orkar du nu!

Block 3 Stabilisering (2 timmar/vecka+ett långpass) 5maj-26maj
Vecka 1
Pass 1: 30min flåsigt tempo
Pass 2: 1,5h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 7-8h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: vila
Pass 2: 2h snack-tempo
Tips för block 3: Välj en riktigt solig och fin dag för det långa passet i Vecka 2, men glöm inte vatten, mat och solkräm! Det långa passet är dessutom ett bra tillfälle att se om du är helt bekväm
med att äta och dricka i farten. Om inte -öva under dagen tills du känner att det går av sig självt, det har du stor nytta av under loppet.

Block 4 Toppning (2 timmar/vecka) 26maj- Halvvättern
Vecka 1
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h Kolla att cykeln fungerar perfekt/vila
Pass 2: 30min lugnt/vila
Tips för block 4: Nu är det god tid att se över din cykel inför den stundande prövningen, fungerar den som den ska eller behöver du lämna den på service? Om din cykel varit iväg och fått nya reservdelar bör du avsätta ett pass till att kolla så att allt är i sin ordning innan du åker till Motala.


Lycka till!
Totalt: 26 timmar.

Postat i Tips & Guider Träning av Binea Support

Har du aldrig provat en elcykel så kommer du antagligen att bli förvånad när du känner hur mycket kraft som finns i motorn. Att starta från stillastående, att ta sig upp för en brant backe, att dra en tungt lastad cykelkärra eller att cykla i hård motvind är plötsligt inga som helst problem.

En varm sommardag blir du svettigare av att åka buss eller tunnelbana än att susa fram på en elassisterad Crescent. Du trampar precis som på en vanlig cykel, men elmotorn gör större delen av jobbet och den ger exakt så mycket kraft som behövs, helt automatiskt. Vill du göra större del av jobbet själv så är det inga problem; välj bara ett effektläge där motorn hjälper till mindre, eller stäng av den helt.

Är du nyfiken på att prova en elcykel? Här hittar du närmaste cykelbutik som säljer Crescent elcyklar.

Vill du veta mer om fördelarna med elcykel så kan du läsa om Elcykeleffekten.

Postat i Tips & Guider Elcykel Elcykeleffekten av Binea Support

Shimano steps elcykelsystem

2018-04-05 13.27

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och de ligger i framkant även inom utvecklingen av elcykelmotorer. Elcyklar med Shimano Steps system finns inom Crescents sortiment av elhybridcyklar och el-citycyklar. En shimanodriven elcykel hjälper dig att komma uppför backar, i sadeln eller när du promenerar bredvid om du önskar det. Inbyggda sensorer känner av hur mycket kraft du lägger på pedalerna och anpassar motorkraften efter det. Vill du ha mer eller mindre hjälp så trycker du bara på knapparna som reglerar effekten.

Till systemet hör en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Fullt laddat har det kapacitet att driva cykeln i 60-125 km beroende på vilken av de tre effektnivåerna du använder, om det blåser motvind och hur backigt det är.

 

SNABBFAKTA SHIMANO STEPS

 • Effekt: 250 W
 • Vridmoment: E-6100 (60 Nm), E-8000 (80 Nm)
 • Motorns placering: Centermotor
 • Batteri: Litiumjon 36V, 11,6Ah /418 Wh eller 14 Ah/504 Wh
 • Laddtid: 4 tim
 • Antal effektlägen: 3 + gå-assistans
 • Räckvidd: 60-125 km
 
Postat i Tips & Guider Elcykel av Binea Support

Ska du cykla Vätternrundan? I så fall är det ett perfekt tillfälle att starta uppladdningen nu. Om det känns svårt att veta hur mycket och ofta du behöver träna för att trampa runt sjön har vi på Crescent satt ihop en 12 veckors guide för dig att utgå ifrån, håll till godo!

Mängd
Till att börja med kan det vara en god idé att ställa in sig på att det krävs en del timmar i sadeln under våren för att Vätternrundan ska bli en övervägande trevlig upplevelse och inte bara smärtsam. Det gängse rådet brukar vara att du ska ha cyklat 100 mil innan du ställer dig på startlinjen. Det kan låta som en siffra som är svår att greppa och sätta i ett sammanhang, här följer ett räkneexempel för att förtydliga;

Om du cyklar med 20km/h i snitt tar en mil 30 minuter. 30 minuter milen gör att 100 mil tar 50 timmar. För att få ihop dina 50 timmar med 20km/h i snitt behöver du, i runda slängar, lägga fyra träningstimmar i veckan fram till Vätternrundan. Alla är olika och har olika mycket tid för träning till sitt förfogande och därför har vi satt ihop ett flexibelt program som du kan anpassa efter din egen
vardag för att samla ihop dina mil. Alltså kan du, även om du cyklar snabbare än med 20km/h i snitt, utan problem följa programmet nedan. Enda skillnaden blir att det tar dig kortare tid att cykla de 100 milen som krävs vilket gör att alla mil du cyklar utöver det blir bonusmil, vilket bara är positivt!

Träna i block-periodisering
Om du startar din uppladdning med tolv veckor kvar kan du dela upp veckorna i fyra block med treveckor i varje. En bra riktlinje kan vara att försöka cykla tre gånger i veckan uppdelat på olika typer
av pass; ett lite längre med låg intensitet, ett så kallat distanspass, samt två kortare med högre intensitet med t.ex. intervaller. För att skilja passen åt kan du vara uppmärksam på din ansträngningsnivå, på distanspasset ska du kunna föra ett samtal med cykelkompisen bredvid, ”snack-tempo”, medan du på intervallpasset ska flåsa betydligt mer.

I vårt program är alltid vecka tre ”vilovecka”, med det sagt menas inte att du helt ska sluta cykla, men däremot bör du sänka intensiteten. Syftet med att träna på detta sätt i block kan förklaras
genom begreppet periodisering. När du periodiserar din träning innebär det att du planerar in hård träning som sliter ner dina muskler för att sedan låta lättare träning eller helvila följa vilket tillåter
kroppen att återhämta sig. När du haft en lugn vecka har din kropp blivit starkare och är redo att belastas med ett nytt block.

Prova på ett långpass
För förbereda kroppen på hur det känns att cykla 30 mil i ett sträck kan det dessutom vara bra att ha kört minst ett riktigt långt pass. Det behöver inte nödvändigtvis vara 30 mil långt, men i tid räknat bör passet vara åtminstone en dag långt för att förbereda din kropp för det som komma skall i Motala 17-18 juni. För att återknyta till räkneexemplet ovan så tar turen runt sjön 15 timmar med 20km/h i snitt. Att då ha cyklat från tidig morgon till sen eftermiddag en solig dag i maj kan därför vara en bra idé, oavsett om du snittar 20 eller 25. Du har då utsatt din kropp för cykling i åtta timmar och då kommer själva Vätternrundan kännas betydligt lättare!

Om du blir sjuk?
Hur gör du då om sjukdom eller förhinder sätter stopp för din framfart på cykeln? En gyllene regel att utgå ifrån är att aldrig försöka träna igen ett missat pass. Elitcyklisten Karl-Axel Zander (Upsala CK) har kört Vättern på under åtta timmar och ger rådet:

”Om du tänkt träna tisdag, torsdag och lördag och sedan missar tisdagens pass av någon anledning, lägg det då bakom dig och ladda upp inför nästa pass istället. Risken är annars att du tränar för mycket mängd på kort tid. Du blir då mer sliten än du räknat med vilket kan resultera i ökad risk för sjukdom. Så onödigt!”

Kort sagt kan ivern att träna ikapp ett pass istället resultera i totalt motsatt effekt om du blir sjuk och tvingas avstå ytterligare träning. På tal om sjukdom så ska du aldrig träna med halsont eller
feber. Lätt snuva är okej om du känner dig frisk i övrigt, men vila hellre en dag extra om du känner dig osäker, det vinner du på i längden!

Förslag till träningsupplägg

Block 1 Uppstart (3 timmar/vecka) 24mars-14april
Vecka 1
Pass 1: 30min flåsigt tempo
Pass 2: 30min flåsigt tempo
Pass 3: 2h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 30min flåsigt tempo
Pass 2: 30min flåsigt tempo
Pass 3: 2h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: 30min lugnt/vila
Pass 2: 30min lugnt/vila
Pass 3: 2h snack-tempo
Tips för block 1: Vet du hur du lagar en punktering? Om inte -lär dig det redan nu så underlättar du för dig själv både under vårens träningspass, men också under själva loppet!

Block 2 Ökning (4 timmar/vecka) 14april-5maj
Vecka 1
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 2h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 2h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: 1h lugnt/vila
Pass 2: 1h lugnt/vila
Pass 3: 2h snack-tempo
Tips för block 2: Våga ta i lite mer i detta block, du har lagt tre veckor av träning bakom dig och är redo att pressa dig själv lite mer, våga!

Block 3 Stabilisering (4 timmar/vecka+ett långpass) 5maj-26maj
Vecka 1
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 2h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 8-10h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: 1h lugnt/vila
Pass 2: 1h lugnt/vila
Pass 3: 2h snack-tempo
Tips för block 3: Välj en riktigt solig och fin dag för det långa passet i Vecka 2, men glöm inte vatten, mat och solkräm! Det långa passet är dessutom ett bra tillfälle att se om du är helt bekväm
med att äta och dricka i farten. Om inte -öva under dagen tills du känner att det går av sig självt, det har du stor nytta av under loppet.

Block 4 Toppning (4-5 timmar/vecka) 26maj- Vätternrundan
Vecka 1
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 3h snack-tempo
Vecka 2
Pass 1: 1h flåsigt tempo
Pass 2: 1h flåsigt tempo
Pass 3: 3h snack-tempo
Vecka 3
Pass 1: 2h snack-tempo
Pass 2: 1h Kolla att cykeln fungerar perfekt/vila
Pass 3: 1h lugnt/vila
Tips för block 4: Nu är det god tid att se över din cykel inför den stundande prövningen, fungerar den som den ska eller behöver du lämna den på service? Om din cykel varit iväg och fått nya reservdelar bör du avsätta ett pass till att kolla så att allt är i sin ordning innan du åker till Motala.


Lycka till!
Totalt: 50 timmar.

Postat i Tips & Guider Träning Klassiker-tips av Binea Support

Go egoing!

2018-04-05 13.30

VÅRT EGENUTVECKLADE SYSTEM FÖR ELCYKLAR

Crescent har design, utveckling och produktion av elcyklar i Varberg. Vårt egenutvecklade system heter EGOING och är enkelt och robust. Det passar Crescents elcyklar perfekt! Motorerna ger lagom effekt för stadscykling och pendling och systemet är lätt att förstå sig på. Du har fem effektlägen att välja mellan när du cyklar och kan dessutom få hjälp av motorn när du leder din elcykeln.

Två olika typer av display ger dig information på vägen. Merparten av cyklarna med EGOINGsystemet har en LCD display som sitter centralt på styret. Displayen visar valt effektläge, hastighet och hur långt du kan cykla innan det är dags att ladda batteriet. På vissa modeller sitter en enklare display som visar endast effektläge och laddnivå.

Motorn sitter antingen i framhjulet, centralt i vevpartiet eller i bakhjulet och batteriet är integrerat i pakethållaren eller på ramens underrör. Motorns egenskaper och placering och hur systemet är konfigurerat ger elcykeln olika egenskaper. Oavsett motorplacering så har alla elcyklar med EGOINGsystemet s.k ”Gå-assistans”. Det innebär att du kan använda elassistans även när du leder din cykel.

EGOING MED CENTERMOTOR 

Ett system med centermotor har en sensor som gör att systemet känner av vilken kraft du lägger på pedalerna. Det ger dig full kontroll i alla lägen och en genuin körkänsla som liknar den du får på en ”vanlig” cykel – men utan svett. Detta system är ett riktigt effektpaket med många newtonmeter, det märks i uppförsbacken! Finns på Crescents sportiga hybrider med batteri på underröret och på Crescents citycyklar med integrerat batteri i pakethållaren.Detta system är idealiskt när du cyklar i kuperad terrän, med tung last eller i stan där du har många start och stopp längs vägen.

EGOING MED BAKHJULSMOTOR

Ett system med bakhjulsmotor i kombination med batteri på ramens underrör ger en stabil pigg elcykel som gör cyklingen till ett rent nöje. En s.k hastighetsmomentsensor ger assistans i fem fasta hastighetslägen. En elcykel för dig som vill känna effekten av elassistans i varje tramptag. Finns på Crescents sportigaste hybrider med 24 växlar.

EGOING MED FRAMHJULSMOTOR

Nya generationen av framhjulsmotor som är ännu tystare och starkare än den populära föregångaren. Med detta system får du mjuk och skön elcykling med full kontroll på hastigheten genom fem fasta assistanslägen lägen. Batteriet sitter integrerat i pakethållaren. Finns på Crescents city-elcyklar med 3- eller 7-växlar.

 Snabbfakta Crescent EGOING

 • Effekt: 250 W
 • Motorns placering: I framhjulet, bakhjulet eller centermonterad
 • Batteri: Litiumjon 36V, 11 Ah
 • Laddtid: 6 tim (11 Ah)
 • Vridmoment: 38 Nm (framhjul), 45 Nm (bakhjul) eller 80 Nm (centermotor)
 • Antal effektlägen: 5 samt gå-assistans
 • Räckvidd: 50-80 km (upp till 140 km med centermotor i lägsta effektläget)
Postat i Tips & Guider Elcykel Cykelfakta av Binea Support

Hybriden är en lyckad kompromiss mellan två olika behov: fart och komfort. På en hybrid i rätt storlek sitter du avslappnat och bekvämt. Allt från hjulbas och gaffelvinkel till styrets placering i förhållande till vevpartiet är noga uträknat så att du ska kunna överföra så mycket kraft som möjligt till pedalerna utan att behöva slå knut på dig själv. De här cyklarna har vi utvecklat för dig som gärna skulle pendla till jobbet men som inte får det att fungera praktiskt. Du kanske vill ta barnen till dagis och skola i en cykelvagn innan du trampar vidare? Det kanske finns några rejäla backar på vägen till din arbetsplats? Eller så vill du ta dig till den andra snabbt och bekvämt utan att bli ruinerad av trängselskatter, parkeringsavgifter eller månadskort – men tycker kanske att det är lite väl långt? Då är en hybridcykel med elmotor ofta en idealisk lösning.

Elhybridcyklarna finns också med dämpad framgaffel om du ska cykla på lite sämre vägar eller helt enkelt är ute efter maximal komfort oavsett underlag.

Postat i Tips & Guider Elcykel av Binea Support

Dags att ta fram racercykeln för nästa klassikerutmaning.
Rullar du säkert?

 • Kontrollera att bromsar och växlar fungerar
 • Se till att alla skruvar och bultar är åtdragna, så att allt sitter som de ska
 • Tvätta- eller torka av cykeln
 • Rengör kedjan med kedjerengöring och olja in med kedjeolja
 • Pumpa däcken – 6-8 bar lufttryck är lagom
 • Ut på härliga cykeläventyr!

Gjorde du många mil i fjol så kan det vara dags att byta kedja eller kassett.
Rulla förbi en cykelspecialist om du vill ha hjälp att byta.

Postat i Tips & Guider Träning Cykeltips Klassiker-tips av Binea Support

Det är mycket att tänka på för att få de bästa förutsättningarna inför ett cykellopp som Vätternrundan. Crescents egen däckexperten Peter Mattisson tipsar här om det viktigaste att tänka på i däckväg inför loppet.

Förutom att ha många träningsmil i benen innan ska både psyke och cykel också förberedas inför start. En viktigt punkt som många faktiskt glömmer är att ha rätt lufttryck i cykeldäcken. Har man inte det slits både däcken snabbare och det blir trögt att cykla.

– Har man för lite eller för mycket luft ökar punkteringsrisken markant. För lite luft kan lätt ge så kallat genomslag. Till exempel om man skulle cykla över en ojämnhet i marken som ”slår igenom”. Då har inte däcket det tryck som behövs för att stå emot och du kan få punktering, säger Peter.

Några veckor innan loppet bör man se över sina däck. Ska man cykla långt rekommenderas att köpa helt nya. Är man på jakt efter nya däck bör man titta efter däckets tpi, thread per inch. Det är ett mått för hur tät väven som däcket är uppbyggd av är. Minst 66 tpi bör ett ok däck ha. Ett riktigt bra däck ligger runt 120 och uppåt om men då får man också betala lite mer.

– Byt till helt nya däck och slangar inför loppet, kör inte med gamla och slitna. Man behöver inte köpa dyra däck men ju tätare väv under gummit desto smidigare rullar däcket samtidigt som det håller bättre mot punktering. Sätt på däcken en vecka innan loppet och kör in dem, säger Peter.

– Crescent har tillsammans med TEC tagit fram ett speciellt Vätterndäck. Det heter på TEC-språk 25-622 Nitor Pro 120 700X25C. Detta är ett väldigt bra och prisvärt premiumdäck med kevlar och 120 tpi. Det består av en två-compounds gummiblandning vilket ger utmärkt rull samtidigt som det behåller ett bra grepp. Det finns hos de flesta av Crescents och TECs återförsäljare, fortsätter Peter.

När man har fått på de nya däcken och slangarna är det dags för nästa moment, att få ett optimalt lufttryck.

– Det ska vara mellan sju och åtta bar på både fram- och bakdäck. Går man över det blir däcken väldigt hårda, det minskar komforten och blir studsigt. Det står också alltid på däcket vilket lufttryck som rekommenderas, säger Peter.

Rätt däck, check. Rätt lufttryck, check. Men förberedelserna stannar inte här. När man packar väskan inför loppet finns det flera tillbehör och hjälpmedel som bör följa med för att användas före och under loppets gång.

– Man bör ha med en fotpump med tryckmätare för att veta exakt hur mycket luft man pumpar in före loppet. Under själva loppet är det bra att ha med minst två slangar, en minipump och däckavtagare i cykelväskan.

Det finns flera sorters olika mindre pumpar som kan komma väl till hands under ett lopp. Det finns både traditionella minipumpar, men även så kallade kolsyrepumpar.

– Välj gärna en kolsyrepump, den gör stor skillnad jämfört med en minipump ifall man skulle behöva pumpa under loppet. Men tänk på att ha med extra kolsyrepatroner ifall man får punka mer än en gång, påpekar Peter. Men har du aldrig testat en kolsyrepump tidigare är en traditionell minipump att föredra. Som med all annan utrustning bör du ha testat pumpen innan, fortsätter han.

PETERS FEM SNABBA DÄCKTIPS:

 1. Lufttryck mellan sju och åtta bar.
 2. Byt däck och slang en vecka innan för att minska stressmomentet på plats.
 3. Ta med en fotpump med mätare för att pumpa upp trycket innan tävlingen.
 4. Ha med extra slang i fickan eller i sadelväskan.
 5. Ha en kolsyrepump nära till hands under loppets gång, men öva innan.

Lycka till!

Postat i Tips & Guider Cykeltips Klassiker-tips av Binea Support

Släng underkläderna, fixa cykeln och ge dig iväg! Här tipsar Cycleuropes prylexpert Henrik Strignert om både måsten och bra att ha-saker inför Vätternrundan.

– Du måste ha hjälm, ringklocka, reflexer och även belysning om du startar på kvällen, annars får du inte ens starta, säger han.

Angående hjälm påpekar Henrik vikten av att ha en bekväm hjälm då den ska sitta på ditt huvud i så pass många timmar. Det kan vara smart att köpa en lättare hjälm med bra ventilation. Men viktigast av allt – du köper hjälmen för din egen säkerhet.

– Där vill jag slå ett slag för MIPS-hjälmar. Det är bevisat att de skyddar mycket bättre. Så fråga din cykelhandlare om MIPS, säger han.

När det gäller kläder är det viktigt att tänka på att köpa ett par cykelbyxor. Det är skillnad på herr- och dambyxor, så köp inte första bästa plagg.
– Du ska inte ha trosor eller kalsonger under. Det är många som gör det felet och då riskerar man att det skaver rejält.
Henrik passar på att tipsa om SPD-skor och pedaler, vilka fäster skon mot pedalen och gör det mycket lättare att cykla.

Nowadays, the time we spend on the internet or on various apps is increasing, so it would be interesting to be able to use them to improve our reading and writing habits, even improve them in case of difficulties. The new technologies facilitate the search for information and elaboration of works, favor the development of integral capacities to read and interpret the information that is being read, requiring the creation of authentic texts. Three fundamental aspects that new technologies can offer us in this area are: Motivation. Digital resources can be a good tool to arouse curiosity and motivation to learn. So visit here to find out this great tool too. Adaptation to each learning style. As we know, there are different learning styles, some people are more visual, others are more auditory, readers/writers, or kinesthetic (experimentation). The digital language facilitates, to those who use it, all those learning styles, through images (visual), videos (visual, auditory), interactive content (reader/writer), and activities (kinesthetic). Creativity. Technology puts at our service innumerable tools to create your own content or projects: blogs, websites, videos.

När det kommer till utrustningen på själva cykeln bör man tänka på att ha med sig en sadelväska.
– Den fäster du enkelt under sadeln. Alla cyklisters mardröm är att få punka, men har du en sadelväska med ett reparationskit och minipump så kan du fixa det lätt. Läs mer om hur du ska tänka när det gäller däckval på Peters däcktips.

När du ska cykla 300 kilometer är det en god idé att fästa två flaskhållare på cykeln. Henrik rekommenderar att ha en flaska vatten och en med sportdryck.
– Det är väldigt, väldigt viktigt att tänka på att ha med sig vätska. Och genom en sportdryck kan du få i dig många viktiga salter. Och när det gäller mat så är det smart att packa ner lite energibars och eventuellt gel för att hålla sig pigg och alert. Men tänk på att välja energislag som du faktiskt vant din kropp vid och testat under träning.

Sist men inte minst slår Henrik Strignert ett slag för att ha en väska framme på styret. Den rymmer din mobil, nycklar, pengar och viktiga saker du inte vill tappa bort men samtidigt ha lätt att komma åt under loppets gång.

Med allt detta är du bra rustad för att köra Vätternrundan!

Postat i Tips & Guider Cykeltips Klassiker-tips av Binea Support

Michel Stetsko är en av fyra modiga deltagare i Min Klassiker. Gänget som leds av hälsoinspiratören Stephan Wilson tänker ta sig igenom alla loppen i En Svensk Klassiker. Detta för att visa att alla kan förändra sina liv och börja träna. Vi passade på att fråga Michel inför Vätternrundan och se hur han tänker lyckas besegra 300 km svensk asfalt. 

There may be several causes for which there may be difficulty in reading and writing, however, we will refer to those pathologies that are more common today. Specific Language disorder are described at this official website. There are marked difficulties in expressive or compressive language, which are not due to neurological, psychic or sensory disturbance, with a normal intellectual capacity. People with this disorder have a language level below what is expected according to their age group, but maintain a normal development in other areas. Although all types of language are altered, the main condition is found in oral language. The difficulties occur at a syntactic, morphological, phonological, semantic and/or pragmatic level. Attention Deficit Disorder with or without Hyperactivity (ADHD). It is a neurobiological disorder originating in childhood that implies a pattern of attention deficit, hyperactivity and/or impulsivity. Some research has determined that between 6 and 35% of people with ADHD have delayed language acquisition, the first words and combinations of these appearing later. Approximately 40 to 60% also have language development disorders.

Hur och vad tränar du mest inför loppet?
 – Inför Vätternrundan har jag ett par sträckor eller rundor som är olika långa beroende på vad jag vill träna. Distans, sprint eller intervaller. Och det är just dessa olika träningssätten som jag gjort på cykel. Distansen för att få mil i benen och verkligen känna efter hur kroppen känns efter 4 timmar på sadeln. Sprint för att öka flåset och även en del styrka och så klart backintervaller. Alternera din träning så det inte blir tråkigt. Varva med löpning, promenader, padel eller något annat som gör träningen lättsam.

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på veckorna innan loppet?
 – Förbered utrustningen och dig själv. Vädret är alltid en aspekt i det hela och självklart vill vi alla ha sol och ingen vind men vårt land gör sig ofta påmint om att så inte är fallet. 300 km på cykel i regn gör vem som helst mörkrädd men se till att försöka förbereda utrustningen så gott det går. Justera växlar, lägg lite extra kärlek på cykeln, ni ska trots allt funka tillsammans länge under rundan. 
Fysiskt och mentalt gäller det att förbereda sig också. Det går inte att gå in i Vätternrundan med lågt självförtroende. Cykla är roligt och nu ska du få göra det tillsammans med tusentals andra. Passa på att njuta inför din runda och se dig själv passera målet i Motala, cykla gärna ihop med någon kompis och peppa varandra. Sista veckan låter du cykeln stå. Det ska finnas ett ordentligt sug att få sätta sig på sadeln.

Hur skulle du jämföra ett långlopp på cykel med andra konditionskrävande lopp?
 – Ser man till en Svensk klassiker så skiljer sig de olika loppen markant med varandra. Självklart är det bra med en grundkondition på alla loppen men det som skiljer sig mest på cykel är den tekniska biten. Cykla lärde vi oss när vi var små och tekniken för att cykla är inte så svår. Nästan alla kan göra det. Men jämför man med simning så tekniken en helt annan inverkan. Enda sättet att bli duktig, simma, simma, simma och simma. Samma sak med skidåkning. Du kommer spara din kropp och kondition om du blir duktig teknisk.

Vad tycker du om cykeln som träningsredskap?
 – För mig är cykling jättebra för det jämnar ut förutsättningarna jag har. Jag är stor och tung men kan dra nytta av det i cykling. Som en vis fysioterapeut sa, "Motorn är stark men bilen är tung" och det stämmer. Men med cykling kan man få återhämtningsperioder i nedförsbackar och dra nytta av tyngden. Sen är det skonsamt mot kroppen att cykla jämfört med att tex springa. Spinning är en sån sak som passar mig väldigt bra då jag trivs att träna i grupp. 

Behöver man vara vältränad för att klara Vätternrundan?
 – Man behöver ha en grundkondition men man ska respekt för distansen och att mycket kan hända. Känner man att 300 km är för mycket, testa med en kortare distans men ha målet med hela rundan i siktet. Konditionen och din träning kommer att spegla sig på resultatet på Vätternrundan, men även en före detta soffliggare som jag kan klara Vätternrundan.

Läs mer om Michel och hans kompisar på MinKlassiker.

Postat i Tips & Guider Engagemang Klassiker-tips av Crescent -
Söker du ett bekvämt, ekonomiskt, miljövänligt och hälsosamt sätt att transportera dig? Trött på bilköer, väntan på bussen eller annats som gör det besvärligt att få tidspusslet att gå ihop?  Då är en elcykel kanske något för dig! Att välja elcykel skiljer sig inte nämnvärt från att välja vilken annan cykel som helst. Det handlar om dina behov och vad du tycker om. Vägen till rätt elcykel går genom dig. Ställ dig själv dessa frågor innan du botaniserar bland våra cyklar här (om du inte redan har gjort det):
 

1) CYKLAR JAG MÅNGA KILOMETER ELLER BARA EN KORT STRÄCKA ÅT GÅNGEN?

Ett batteri ska laddas regelbundet så att välja en cykel med för stort batteri är därför sällan ett optimalt val för den som inte cyklar så ofta. Till Crescents klassiska cykelmodeller väljer du till batteri i den storlek som bäst passar din cykling. Sportcyklar levereras med ett s.k. performancebatteri med längre räckvidd.

2) HUR OFTA VILL JAG LADDA MITT BATTERI?

Du kan cykla olika långt på ett fulladdat batteri beroende på batteriets styrka/storlek. Har du möjlighet att ladda ditt batteri med kortare intervall kan du välja en elcykel med ett mindre batteri.

Samtliga batterityper på Crescents cyklar går enkelt att ta loss från cykeln för att ladda inomhus. Det laddas fullt på 2,5-5 timmar beroende på batterityp. Ett batteris livslängd motsvarar i genomsnitt mellan 800 – 1000 laddningar. 

3) MYCKET ELLER LITE MINDRE HJÄLP PÅ VÄGEN?

Motorns styrka och vilken nivå på assistans du väljer avgör hur mycket hjälp du får på vägen. Crescents elcyklar har tre eller fyra assistansnivåer.  En sportcykel med boschmotor är ett riktigt kraftpaket. Övriga cyklar i Crescents elcykelsortiment är lite ”snällare”. En smart detalj med dessa är att man kan välja ”soft” eller ”strong” i startläget. Alltså mer eller mindre hjälp från motorn när du börjar trampa med pedalerna.

4) BACKE UPP OCH BACKE NER ELLER PLANMARK?

Hur terrängen ser ut där du cyklar kan hjälpa dig att ta beslut om du vill investera i en cykel med tre, sju eller tio växlar. Tänk; ju mer kuperat – desto fler växlar.

VARFÖR CYKLA ELCYKEL?

Att cykla är bra för miljön men också för din plånbok. Parkeringsavgifter, trängselskatter och drivmedel är ett minne blott när cykeln blir ditt transportmedel nr 1.

TIDSVINSTER OCH MOTION NÄR DU VILL

Bekvämt och med mindre ansträngning tar du dig i vardagskläder till jobbet, affären eller skolan. Många gånger på kortare tid än med bil eller kollektivtrafik. Upp till 25 km/h får du hjälp av elcykelns motor – förutsatt att du hjälper till och trampar. På hemvägen passar du kanske på att få lite mer vardagsmotion eller byter om och får ett riktigt träningspass på din cykel. Det fiffiga är att det är du som bestämmer hur mycket assistans du vill ha, eller ibland kanske ingen alls.

BESTÄM SJÄLV NÄR, OM ELLER HUR MYCKET.

Svettpärlor i pannan, blöt på ryggen, brännande lår, häftigt flås och ett dunkande hjärta. Något du upplevt när du suttit på cykeln någon gång? Njutning vid vissa tillfällen – opassande eller olustigt vid andra. En e- bike är till för dig som vill bestämma när, hur mycket eller om överhuvudtaget, du vill svettas på din cykel.

ELCYKELFAKTA

– Max 25 km/h assist när du trampar
– Max 6 km/h gåassistans dvs. när du inte trampar
– Max 250 W motor

 

BATTERIFAKTA

Cycleuropes elcyklar är rustade med Li-on batterier:
8,8, 11 eller 11,6 Ah
Laddtid: 2,5 – 5 h fulladdat batteri (beroende på batterityp)
Livslängd: 800 – 1000 laddningar

Se våra nya elcyklar här

Postat i Tips & Guider Elcykel av Binea Support

Det finns flera märkliga och helt felaktiga påståenden och myter om cykling. Här har ni fem av dem – och hur det egentligen ligger till.

”DET ÄR FARLIGT ATT CYKLA”

Nej, faktum är att det är farligare att inte cykla eftersom våra kroppar behöver aktiveras för att må bra. Det finns många sjukdomar som kommer av en stillasittande livsstil, och risken för att skadas eller dö till följd av dem är långt mycket större än att skadas i trafiken.

”ALLA CYKLAR STJÄLS”

Fel. Enligt statistik från Brottförebyggande rådet så har antalet cykelstölder faktiskt halverats de senaste 20 åren. Och när en cykelstöld sker så är det främst på allmän plats och i städer med högskola eller universitet. De gånger du ställer cykeln utanför hemmet så bör du använda ett bra lås och gärna parkera där det är upplyst.

”MÄN BLIR IMPOTENTA AV CYKLING”

För några år sedan spreds nyheten om sambandet mellan impotens och cykling. Undersökningen som låg till grund för nyheten påstod att tävlingscyklister som cyklade extremt intensivt, i enstaka fall drabbades av domningar i underlivet. Domningar som i sin tur kunde medföra tillfälliga erektionsproblem. Men, 2014 kom resultatet av en omfattande brittisk undersökning som helt kunde avfärda sambandet mellan impotens och cykling. Myth busted!

HÖGERREGELN GÄLLER INTE FÖR CYKLISTER

Jo, högerregeln gäller visst för cyklister. Cykeln är ett fordon och som cyklist ska du stanna för bilar som kommer från höger. På samma sätt ska en bilist låta en cykel från höger passera. Men högerregeln upphävs ifall vägen du som bilist svänger in på har en korsande gång eller cykelbana. Då gäller istället utfartsregeln och bilisten ska då väja för cyklist. Som alltid gäller det förstås att vara uppmärksam i trafiken.

”CYKLING GER GROVA LÅR”

Cykling ger dig inte grova eller större lår. Med ett stort trampmotstånd blir låren inte större utan fastare. Det är muskler som byggs upp i takt med att du förbränner kroppsfett. Men cyklar du längre sträckor utan större motstånd och högre varvtal så kommer du istället förbättra din kondition och bli slankare över hela kroppen, så även på låren.

Postat i Tips & Guider Engagemang Cykelfakta av Binea Support

Du kanske har hört det förut: Cykla mer så lever du längre! Den korta förklaringen till det är mycket enkel – att röra på sig är alltid bättre än att inte röra på sig.

Men om du vill ha en lite längre och ingående förklaring så kommer den här. Idag är nämligen hjärt- och kärlsjukdomar den i särklass vanligaste dödsorsaken i Sverige. Det som avses med hjärt- och kärlsjukdomar är till exempel hjärtinfarkt, stroke, åderförkalkning och blodproppar. Dessa sjukdomar orsakas i sin tur bland annat av rökning, diabetes, högt blodtryck, fetma, stress, fysisk inaktivitet, depression och ensidigt kostintag.

I de fall där hjärt- och kärlsjukdomar är modifierbara, så är fysisk aktivitet helt centralt för att undvika, lindra eller bli frisk från någon av dessa sjukdomar. Att ägna sig åt fysisk aktivitet (gå, cykla, träna) trettio minuter, fem dagar i veckan och äta nyttig mat med omättade fetter (fet fisk, frukt, grönsaker, ägg etc.) är till exempel den uppmaning hjärtläkarna på universitetssjukhusen ger sina patienter. Enligt Karolinska Institutet är dessutom fysisk aktivitet lika effektiv mot depressioner som läkemedel och terapi.

Med en cykel är det lätt att börja röra sig. Att ta cykeln till jobbet eller affären bara några gånger i veckan gör skillnad. Både löpning och cykling är motionsformer som ökat explosionsartat de senaste åren. Men många som ger sig ut i löparspåret känner snabbt av ömma fötter och knän. Cykling är istället skonsam mot leder och knän, det är lätt att komma igång och du kan lätt välja svårighetsgrad.

Så även om det låter otroligt så är det faktiskt sant – din cykel kan förlänga livet, och göra det förbaskat mycket roligare under tiden!

Postat i Tips & Guider Träning Hälsa av Binea Support

Cykla säkert

2018-04-05 13.44

Att cykla fram och tillbaka till skola eller jobb är nyttigt och bra både för dig själv och för miljön. Men att en del avstår med hänvisning till att det skulle vara farligt att cykla är inte bara tråkigt – det är också helt fel.
Risken för att råka ut för en cykelolycka är så enormt mycket minder än det som du riskera att drabbas av ifall du inte cyklar.

Samtidigt är säkerhet a och o, och på en cykel handlar det både om utrustning och beteende. Detta är det viktigaste sakerna att tänka på:

1) HJÄLM

Om du ger dig ut på cykelvägarna i rusningstrafik så kommer du märka att väldigt många vuxna cykelpendlare bär hjälm. Allt fler använder nämligen skallen och inser att det nog är smartast att skydda huvudet – trots att det för vuxna inte är något tvång. Barn ska däremot alltid ha hjälm. Och är du över 15 år och skjutsar ett barn utan hjälm, då kan du faktiskt bötfällas!

2) BROMSAR

Se över dina bromsar ordentligt. Icke fungerande bromsar är förenat med livsfara. Det finns flera olika bromssystem och det skiljer sig åt i effektivitet. Skivbromsar sitter på cyklar där maximal effekt efterfrågas, fälg eller rullbroms sitter på traditionella cyklar oftast i kombination med fotbroms i baknavet. Viktigt att du lär dig hantera och underhålla det system som sitter på din cykel.

3) KVALITETSCYKEL

Köper du din cykel av en cykelhandlare kan du nästan alltid vara säker på att du får en riktig kvalitetcykel. Billiga cyklar som kommer ”på köpet” eller omonterade i en kartong är däremot inte alltid det bästa. Dessa cyklar är i de allra flesta fall inte byggda av kvalitetskomponenter. Det är däremot Crescents cyklar, som alla är konstruerade för att hålla i flera generationer och noggrant testade och kontrollerade innan de når butikerna.

4) VAR SYNLIG

Självklart ska din cykel vara utrustad med lampor och reflexer. Saknar du det kan du bli bötfälld. Att cykla i mörker utan lampor är faktiskt ganska otrevligt och på oupplysta cykelvägar är det väldigt svårt att upptäcka en mötande cyklist utan lampor. Vill du synas ännu bättre är reflexvästen ett toppenalternativ som många cykelpendlare iklär sig på väg till och från jobbet.

5) KOMMUNICERA MERA

En del klagar på cyklister som skriker och gormar åt fotgängare i cykelbanan. Och visst finns det trevligare sätt att göra folk uppmärksam på att de står i vägen. Ringklockan går ju att använda till exempel. Oavsett så behöver vi tala om för varandra var vi ska. Att hålla ut armen åt det håll du ska svänga är kanske det viktigaste. Samma sak ska du göra ifall du vill köra om en cyklist på cykelbanan. Men innan du sträcker ut ut armen, släng först ett öga bak så att ingen annan är i färd med att köra om just dig. Att hålla ut armen i en vinkel med handen upp betyder stopp. Och glöm inte att se bilisterna i ögonen – på så vis kan du enkelt se ifall de upptäckt dig eller ej.

6) TRAFIKREGLER

Innan du cyklar iväg måste du ha koll på trafikreglerna. Högertrafik gäller för cyklar. Högerregeln gäller också för cyklister. Och se till att använda cykelboxar som ibland finns vid trafikljusen. På så vis står du framför bilarna itället för bredvid och riskerar inte att hamna i deras döda vinkel vid en eventuell högersväng.

7) VÄLJ RÄTT CYKEL

Det är inte många som skulle få för sig att ta racercykeln på en tur i skogen. Varför då? Jo, för en cykel som är anpassad efter omgivning och syfte är såklart mycket säkrare än som inte är det. Trots det tar många racercykeln in till stan. Är du en mindre erfaren cyklist och rör dig i stadstrafik så väljer du med fördel en cykel som ger dig en bra överblick. Då är en hybridcykel eller citycykel ett bra val.

Läs mer om vårt engagemang i barncykelsäkerhet och Crescents kampanj cykla säkert.

Postat i Tips & Guider Cykeltips av Binea Support

Så här enkelt lagar du en punktering på cykeln:

 1. Ta loss hjulet och koppla ur handbromsen
 2.  Lyft av hjulet
 3. Lyft av ventilhatten och den gängade ringen på ventilen
 4. Ta bort däcket från fälgen. Var försiktig så att du inte skadar slangen ytterligare
 5. Fyll en hink eller balja med vatten. Pumpa upp slangen och dra den genom vattnet för att se var luften pyser ut
 6. Märk hålet och rugga upp ytan runt om, till exempel med ett sandpapper så att en lagningslapp enkelt kan fästas
 7. Sprid ut vulklösning där lappen ska sitta
 8. Fäst lappen och låt vulklösningen torka
 9. Fyll slangen med luft och trä över däcket
 10. Montera tillbaka hjulet på cykeln. Se till att alla skruvar och muttrar sitter fast ordentligt.
Postat i Tips & Guider Cykeltips av Binea Support

Elcykel innebär ett helt nytt sätt att cykla. Även om du fortfarande måste trampa så har du alltid medvind. Du kan pendla till jobbet utan att bli svettig och du får draghjälp i uppförsbackarna. Men fördelarna med elcykel är många fler än så. Här har vi listat elcykelns alla styrkor utifrån fyra teman – kanske är det någon du inte tänkt på tidigare?

Mer om elcykelns fördelar och Elcykeleffekten kan du läsa här.

Miljö
– Släpper inte ut farliga avgaser
– Sprider inga oljud
– Litiumjonbatteri som går att återvinnas

Hälsa

– Att cykla regelbundet, oavsett motstånd, bidrar till förbättrad psykisk och fysisk hälsa
– Du väljer själv hur jobbigt det ska vara
– Alla kan cykla, även de som har svaga ben och dåligt flås

Tid

– Du tar dig dörr till dörr utan byten
– Snabbare än bil och kollektivtrafik i innerstan
– Rullar förbi bilköerna på genvägar en bilist bara kan drömma om

Ekonomi

– Kräver inget dyrt busskort
– Befriad från väg- och fordonsskatt
– Inga dyra p-avgifter eller p-böter om du parkerat fel
– Dricker inte dyr bensin

Postat i Tips & Guider Elcykel Elcykeleffekten av Binea Support

Allt fler cyklister upptäcker fördelarna med att göra en så kallad bikefit. Detta är något som tävlingscyklister har gjort i många år men som nu också fått sitt genombrott bland vanliga motionärer. Några cykelhandlare erbjuder till och med gratis bikefits för att du verkligen ska kunna få ut det mesta av sin nya cykel.

I grund och botten handlar det om att alla människor har olika kroppsformer och förutsättningar. Vid en bikefit justeras alltså cykelns alla delar för att passa just dig.

I och med att cykling är förhållandevis statiskt så kan en skev belastning eller en obekväm ställning snabbt få smärtsamma konsekvenser, särskilt om du cyklar långa sträckor på till exempel landsväg eller i skogen. Bara att höja eller sänka din cykelsadel någon centimeter kan göra stor skillnad, och effekten det får på din cykling är stor. Du kommer att kunna cykla längre utan att kroppen börja ömma och göra ont, och när du trampar kommer kraften att optimeras för att driva dig framåt. Du blir alltså snabbare, starkare och troligen en ännu gladare cyklist.

Postat i Tips & Guider Cykeltips av Binea Support

Krångel med elcykeln?

2018-04-05 13.47

Våra elcyklar är av högsta kvalitet, tillverkade av komponenter gjorda för att hålla i många år. Men om något ändå skulle krångla så har vi här en liten snabbguide som hjälper dig att hitta felet.

 1. Glapp – Om din cykel inte fungerar trots att inget felmeddelande visas i displayen så kan det bero på ett glapp. Kontrollera själv anslutningarna vid kontrollbox, display och motor. Har du själv mekat med cykeln, exempelvis bytt däck eller monterat en korg så kan du av misstag kommit åt någon av kablarna. Hittar du inget glapp så kan problemet istället sitta i kabeln inuti ramen. Då bör du vända dig till din återförsäljare.
 2. Komponentproblem – På Crescents elcyklar så dyker det upp ett felmeddelande på displayen om det är problem med någon av komponenterna (display, kontrollbox, motor, hastighetssensor, bromssensor och batteri). Om detta sker ska du alltid vända dig till din cykelhandlare.

Du hittar de vanligaste frågorna vi får om elcyklar och svaren i FAQ under kategorin elcyklar på vår supportsida.

Postat i Tips & Guider Elcykel av Binea Support

Så vinterrustar du cykeln

2018-04-05 13.39

Brukar du ställa in cykeln i förrådet när temperaturen sjunker och snön börjar falla? Då är det dags att tänka om. Vintercykling fungerar utmärkt med rätt utrustning och kläder. Och dubbdäck något som inte bara är för de som bor i Norrland. Att vinterpendla är inte heller så krångligt som det låter, det är ju bara att fortsätta cykla! Men några tips och råd kan ändå vara på sin plats.

Stänkskärm – Utan stänkskärm har du snömodd i nacken och då inte på grund av du ramlat. För pendlarcyklisten kan det också vara trevligt att inte skvätta ner andra cyklister när det sladdas i väg på cykelbanorna i stan.

Smörj kedjan
 – På vintern blir din cykel smutsigare än på våren och sommaren. Rengör och smörj därför din kedja ofta. Smuts sliter på din cykel mycket mer än vad du tror.

Belysning 
– Att slarva med belysning är det tyvärr många cyklister som gör. Att synas är livsviktigt, så utrusta dig själv med både lampor och reflexväst. Du kommer att känna dig mycket tryggare ute i trafiken. Men glöm inte att stänga av lampan när du kliver av cykeln. Batterierna tar slut snabbt annars…

Postat i Tips & Guider Cykeltips Vintercykling av Binea Support

Uttryck dig med din cykel!

2018-04-05 13.48

Vi uttrycker vilka vi är i nästan allt som vi gör. Kläderna vi har på oss, våra frisyrer, ja till och med din cykel säger något om din personlighet. Trots det ser de flesta cyklar likadana ut. Här följer några enkla tips på vad du ska tänka på ifall du vill att din personlighet ska speglas i din cykel:


Funktion

Hos oss på Crescent tänker vi först och främst på funktion. Det tycker vi att du också ska göra – vad vill du använda din cykel till? Vilka egenskaper ska den ha? Är du en person som vill cykla bekvämt och stilfullt eller snabbt och framåtlutat? En MTB eller Racer? Oavsett modell så säger den en hel del om dig.

Färg
Våra cyklar har flera olika färger, och vill du sticka ut ska du välja en annan färg än svart. Varje år finns det nya accentfärger på våra modeller, men en färg består – orange. Crescents signaturfärg syns på långt håll och visar att du är en person som väljer kvalitet före kvantitet, ett riktigt bra personlighetsdrag!

Tillbehör
Alla cyklar kan enkelt piggas upp med hjälp av roliga tillbehör. Cykelväskor är till exempel inte bara praktiska utan också bra om du vill förändra cykelns utseende. Cykelkorgar kan också smyckas med allt från blommor till ljusslingor. Något som många inte tänker på är att det faktiskt är en enkel sak att byta sadel. Eller bara nöjas sig med ett nytt sadelöverdrag. Och glöm inte ringklockan och hjälmen, där finns flera modeller som kan anpassas efter ditt tycke och smak. Hos oss på Crescent så byter vi dessutom ut flera av våra tillbehör inför varje ny säsong, så att du enkelt kan förnya dig om du känner att det är dags!

Postat i Tips & Guider Cykeltips av Binea Support

Vi rullar allt djupare in i höstmörkret då halka och dålig sikt är ett faktum. Vinterhalvåret innebär ökad risk för olyckor i trafiken men ska  vi låta bli att cykla i mörker när vi istället kan se till att röra oss säkrare i trafiken genom att synas? Här kommer några enkla och billiga livförsäkringar:

Reflex fram
Se till att ha en vit reflex fram som syns av mötande trafikanter. Denna reflex kan vara i samma glas som framlyktan eller monterad som för sig.

Reflex bak
En röd reflex ökar din synlighet av bakomvarande trafikanter. Liksom framreflexen kan denna vara integrerad i baklyktan eller monterad vid sidan av.

Reflex på sidan
Reflexerna ska vara orange eller vita reflexer som syns av trafikanter som kommer från båda sidorna. Sidoreflexen sitter antingen fäst i ekrarna, i bakhjulet eller som reflexrand på däcket.

VAD KAN VI MER GÖRA FÖR ATT SYNAS I TRAFIKEN?

Förutom reflexerna på cykeln kan man själv klä sig med varselfärgade kläder så som hjälm, reflexväst, reflexband, handskar och till och med reflekterande skoskydd. Reflexer syns bäst om de sitter lågt och är i rörelse!

VAD SÄGER LAGEN?

Utöver att det är lag på och belysning så är det i Sverige reglerat vilket typgodkännande en reflex skall ha. Reflexerna ska vara typgodkända enligt ECE-reglementets klass IVA om man inte har reflexrand i däcken för då är det ECE-reglementet 88 som gäller. Alla reflexer, oavsett plats, skall vara tydligt E-märkta.

 

Låt inte mörkret hindra dig, se till att synas!

Postat i Tips & Guider Cykeltips Vintercykling av Binea Support

Vintercyklist - javisst!

2018-12-04 16.27

Att cykla året runt funkar hur bra som helst – om du är rätt rustad. Både du och din cykel mår bra av att vara i rörelse regelbundet, låt inte snö eller kyla hindra dig från att ta dig fram på två hjul.
Har du en elcykel så kommer du att få extra hjälp att ta dig fram i modd och på grusade cykelvägar men det finns lite att tänka på för att det ska bli en angenäm upplevelse.

Anna Carlsson är en av alla cyklister som upptäckt hur bra det fungerar att cykla elcykel i alla väder:

- Jag köpte min elcykel september. Innan jag hade den så tog jag mig till och från jobbet med min vespa. Det var svårt att hitta parkering. Jag trodde kanske inte att jag verkligen skulle hitta motivationen att cykla året runt men med rätt kläder och med motor på cykeln så var tröskeln låg. Det känns faktiskt betydligt enklare och snabbare än alternativen och just att jag kan styra min tid ger mig bättre livskvalité.

Vill du veta mer om hur det är att cykla elcykel på vintern och ta del av våra elcykelexperters tips och råd? 

Cykla elcykel i vinter tips & råd

Så vinterrustar du cykeln

Klädsel för vintercykling

Cykla säkert i vintermörkret

Vill du dela med dig av dina tips och råd kring vintercykling -eller har du en intressant historia att berätta? Maila gärna bild och text till marknad@cycleurope.se. 

Postat i Nyheter Vintercykling av Crescent -

När temperaturen går ner och snön faller, då har elcykeln många fördelar. Du kan ta på dig varmaste vinterjackan, underställ och överdragsbyxor utan att bli svettig i första uppförsbacken. Är du van att ta bilen så slipper du dyra kallstarter och att skrapa frostiga bilrutor.I de flesta städer brukar snöröjning av cykelbanor prioriteras framför bilvägar. Nackdelen med elcykel på vintern är att batteriet tappar delar av sin kapacitet när det är kallt. Därför bör du förvara batteriet inomhus mellan cykelturerna. Batteriets kapacitet kommer tillbaka när det blir varmt igen.

TIPS TILL DIG SOM CYKLAR ELCYKEL PÅ VINTERN

DIN ELCYKEL

- Vinterrusta drivlinan - Tvätta regelbundet, olja in kedja och kassett med olja som tål vinter och blöta dagar. Gärna en liten spray med olja på bultar och skruvar.

- Torka av cykeln efter varje cykeltillfälle för att motverka vägsaltets påverkan på alla delar.

- Byt till grövre mönstrade däck eller dubbdäck

- Se över så du har belysning som fungerar och reflexer

DIN UTRUSTNING

- Investera i ett par varma cykelhandskar som klarar vind, minusgrader och väta

- Klä dig för att stå emot kyla och vind. Gärna i flera lager med plagg som andas.

- Välj vind – och vattentätt- eller vattenavvisande material i det yttersta lagret.
Ett underställ i ull närmast kroppen gör att du känner dig torr även om du svettas lite.

- Använd skoskydd utan på dina varma vinterskor

- Använd mössa med tajt passform eller en värmande buff under hjälmen. Det finns specialgjorda hjälmmössor som både är varma och skyddar mot vind.

- Reflexväst, hjälm med belysning och/eller reflexer gör att du som cyklist syns bättre och blir mindre utsatt i vintermörkret

CYKLA ELCYKEL PÅ VINTERVÄGAR

- Cyklar du på hala vägar med mycket löv eller risk för is är det viktigt att använda bakbromsen i större utsträckning än frambromsen så du undviker att låsa och halka med framhjulet.

- Håll extra låg hastighet i kurvor och när du svänger jämfört med på sommaren.

- Använd lägre assistansnivå (framförallt vid start) än på sommaren för att undvika att hjulet spinner loss.

Behöver du guidning till rätt utrustning eller hjälp med däckbyte? 

Din Crescent elcykelspecialist kan hjälpa dig.

Postat i Tips & Guider Cykeltips Vintercykling av Binea Support

Elcykelpremien klubbad!

2017-12-14 12.06

Tisdagen den 12 december klubbades regeringens proposition om den nya elcykelpremien i riksdagen. Därmed är det nu helt klart att privatpersoner som fyllt 18 år som köper en elcykel eller en elmoped får en premie/bidrag på 25 procent. Det handlar om ett bidrag per person. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017.
Du som köpt en elcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.
Det kan dröja en bit in på våren innan man som privatperson kan räkna med att få en premie utbetald. Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet på Naturvårdsverkets hemsida.

Postat i Nyheter Nyheter Elcykel av Binea Support

Ingen surdeg på cykel

2017-08-11 13.22

2016 körde bagaren Mikael Lövgren runt i södra Sverige till olika bagerier, bönder och mjölnare för att lära sig mer om arbetssätt och gamla kulturspannmål. Men bakom ratten kände han sig begränsad, han ville känna dofter, komma närmre människor och gårdar, med minimal miljöpåverkan. När Mikael senare fick höra om byn i Afrika som med ekonomisk hjälp från en organisation själva byggt ett sågverk hade han planen klar för sig. Under hans nästa genomresa skulle han färdas på elcykel, utbyta kunskap och samla in pengar till biståndsorganisationen We Effect.

Läs mer
Postat i Nyheter Engagemang Nyheter Elcykel av Binea Support

I maj 2016 tillträdde Karolina Skog (MP) miljöministerposten i Regeringen med ett öga för det vi älskar – cykeln! Karolina ser cykeln som ett svar på många gåtor i vårt samhälle, däribland den omdiskuterade folkhälsan, som känns mer väsentlig än någonsin. Men också hur ett större cykelfokus i stadsplaneringen underlättar trängsel, som i sin tur även gynnar närhet och handel i våra trånga biltäta storstäder.

Med ett puderlätt regn i luften kom Karolina rullande på en nybakad elassisterad Crescent till vår cykelfabrik. Trots att Varberg visade sig från sin dova sida verkade Karolina uppleva detsom bara en cyklist som testat en elcykel känner: glädjen, farten – elcykeleffekten.

Läs mer
Postat i Nyheter Allmänt Nyheter av Binea Support

Crescents svensktillverkade elcyklar för toppbetyg av tidskriften Allt om elcyklar.
– Vi testar alla elcyklar som lämnar vår produktion så vet vi att de håller högsta kvalitet, men det gläder oss att få det opartiskt bekräftat, säger Johanna Smedberg på Crescent.

Elcykeln Elda/Elder från Crescent anses bäst i test i premiumklassen, och prisas med högsta betyg i kategorierna byggkvalitet, cykelkänsla, motor och utseende. Av Allt om elcyklars redaktionen får den omdömet ”vass premiumcykel”.

Även modellen Elin prisas och får högsta betyg för sin byggkvalitet och framhålls i tidningen som en ”stark brukscykel”.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med att satsa på både kvalitet och design slår väl ut, omdömena i Allt
om elcykel visar att vi gör rätt, säger Crescents marknadschef Johanna Smedberg.

Postat i Nyheter Nyheter Elcykel av Binea Support

Nu startar produktionen av Crescent elcyklar i vår fabrik i Varberg! Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent idag tänka sig att köpa en elcykel. 

"ELCYKELN INNEBÄR EN NY MOBILITETSLÖSNING SOM FÖRENKLAR OCH FÖRBÄTTRAR MÄNNISKORS VARDAGSVANOR."

Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands.

En viktig del av satsningen är också arbetet med att utveckla nya Crescentmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.

Igår hade vi bl.a våra vänner från kommunen på plats i fabriken för en visning av den nya elcykelproduktion.  Här nedan ser ni Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun som för första gången testar att cykla elcykel.

 

Postat i Nyheter Nyheter Elcykel av Binea Support

Nu går vi in som huvudsponsor för En Svensk Klassiker! En viktig anledning är vårt engagemang i lanseringen av Skolklassikern, som är En Svensk Klassikers satsning på att få barn och ungdomar att röra sig mer.

–  Barn idag rör sig för lite. Det är en oroväckande utveckling som bidrar till ohälsa. För att ändra på detta krävs att fler människor och företag engagerar sig i hälsofrämjande projekt. Skolklassikern är ett sådant och vi tror att vi genom vårt engagemang kan göra skillnad och få fler barn i rörelse, säger Tony Grimaldi, VD Cycleurope.

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans aktiverar 180 000 motionärer året runt. Att vi går in som huvudsponsor just nu handlar till stor del om satsningen på Skolklassikern, som dessutom är del av folkhälsoprojektet GEN-PEP. Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra sig regelbundet genom att de får testa på fler idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion.

Vi kommer också att vara engagerad i En Svensk Klassikers plattform för samhällsdebatt, Folk-i-rörelse. Att fokusera på folkhälsofrågor har vi gjort under många år, bland annat genom den så kallade ”Folkhälsocykeln” och flera andra satsningar. Engagemanget genomsyrar hela företaget och tillsammans arbetar vi för ökad förståelse och forskning kring fysisk aktivitet och hälsa genom sitt engagemang som styrelseledamot i GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan).

– Vi är jätteglada för att få in Crescent som huvudsponsor i En Svensk Klassiker, ett företag med en lång historia och som varumärke är lite av en svensk klassiker. Det är ett strategiskt samarbete som innebär att vi gemensamt kan arbeta vidare med att sätta Sverige och svenskarna i rörelse samt bidra till en förbättrad folkhälsa. Vi kan arbeta såväl med barn och ungdomar genom vårt projekt Skolklassikern samt engagera oss i opinionsbildningsarbetet genom Folk-i-rörelse, säger Michael Thorén, VD på En Svensk Klassiker.

 

Postat i Nyheter Engagemang Nyheter av Binea Support

Crescent har skrivit avtal med triathleten och proffscyklisten Magnus Bäckstedt. Samarbetet innebär både en rejäl satsning på Ironmans proffscirkus, men också på praktiskt produktutveckling.

– Cyklarna är redan nu väldigt vassa, men att kunna ha nära kontakt med designteamet och bidra till att göra produkterna ännu bättre är något som jag älskar att göra!

Magnus Bäckstedt är en välmeriterad proffscyklist med en diger meritlista. Bland annat har han:

• vunnit den klassiska tävlingen Paris Roubaix

• avverkat Vätternrundan snabbast av alla genom loppets hela historia

• vunnit en etapp i Tour de France – vilket ingen annan svensk klarat

Under senare år Magnus valt triathlon som huvudgren och inför 2015 laddar han hårt och gör nu en rejäl satsning som ironman-proffs. Hans stora mål är Ironman i Kalmar och han har också siktet inställt på ett antal av de stora triathlonloppen runt om i världen. Magnus kommer även att köra Vätterundans 50-åriga jubileumslopp i Crescents färger. Hans gällande rekordtid för det 30 mil långa loppet lyder på 6 timmar och 36 minuter…

– Vi är mycket glada över att få jobba ihop med Magnus, säger Johanna Smedberg på Crescent. Han är en typ av långdistansatlet som kommer att sätta utrustningen på tuffa prov och han brinner verkligen för att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Som testpilot kan han tillföra en dimension som bidrar till produkter, anpassade för både amatörer och proffs. Det har sagts många gånger under hans karriär som cyklist: Fungerar det för Magnus, fungerar det för 99.9% av alla andra.

Magnus bor i Wales och har parallellt med sin satsning på triathlon agerat kommentator för Eurosport i UK och startat en egen verksamhet där han säljer TEC och effektmätaren Infocrank. 30 timmar träning i veckan, tävlingar och resor runt om i världen, sportkommentator och eget företag – hur får han tiden att gå ihop?

– Jag tränar på förmiddagarna och jobbar med annat på eftermiddagar och kvällar. Givetvis är det ett tidspussel som kan vara svårt att lägga ibland. Planen för 2015 är att minska ner på Eurosport-kommenterandet och satsa mer på det övriga.

För Magnus Bäckstedt blir sponsoravtalet också att ”komma hem”.– Min första tävlingscykel som 12-åring var en Crescent och med den vann jag faktiskt ett SM guld i tempo.

Det är lätt att vara ambassadör för produkter som man har ett 100-procentigt förtroende för.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Hjulklappstips!

2014-12-02 13.15

Blir årets julklapp 2014 en cykel? Oavsett kan vi enligt Svensk Cyklings senaste trendrapport konstatera att Svensken numera gärna har mer än cykel. En för pendling till jobbet och en för motion. Andrahandscykeln har kommit för att stanna.

Tre hjulklappstips från Crescent på detta tema: 

1) Satsa stort, en cykel för varje tillfälle. Kan man ha för många skor, handväskor – eller cyklar för den delen? Det beror kanske på vem man frågar men det kan vara svårt att få något som passar till precis allt. Ombyte förnöjer oavsett accessoarer eller vän på två hjul. 

2) Smart med 2 cyklar i 1. Sporthybriden är populärare än någonsin. Den som vill ha en cykel för både pendling och motion sätter lätta skärmar, pakethållare och belysning på och vips så har man fått en universalcykel! 

3) Assistans med el – motion utan. Nya lättare e-bikes gör jobbet som pendlarcykel och motionsredskap galant.

Sök din favorithjulklapp: http://www.crescent.se/cyklar/ 

Lär hela trendrapporten från Svensk cykling här.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Den 14- 16 november finns vi tillsammans med andra Cycleurope-varumärken på Sweden Bike i Stockholm. Kom och prata cykel i alla former med oss. Vi visar upp det senaste från Crescent och med oss i montern finns tjejer från TEAM Crescent D.A.R.E som gärna delar med sig av träningstips till dig som motionerar för att det är kul eller kanske med siktet inställt på de stora loppen. Har du inte prövat våra e-bikes ännu så bjuder vi på denna upplevelse liksom tävlingar och annat kul på mässan.

Vi ses i monter J:01!

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Crescents nya cykelprogram är framtaget för att attrahera alla dina sinnen. I år bjuds den som är ute efter ny vän på två hjul rena linjer, sparsmakad grafik och en kavalkad av färger där Crescents orange och svart utgör basen. Vardagscyklisten och motionären får ännu mer att välja på i det s.k SPORT-segmentet som är bredare än någonsin. Dessa cyklar har ärvt racercykels kvaliteér när det gäller lättare ramar och kvalitetskomponenter men kan fås med en dämpad framgaffel eller fullt påklädd med pakethållare och skärmar. Bekväm cykelglädje i snygg paketering!

För tävlingscyklister och proffs saknas inget i de senaste high-end modellerna på mountainbike och racer. Dessa kommer med nya superlight karbonramar i ny geometri och rustade med Shimanos elektroniska växelgruppsvärsting Di2.  Åretruntcyklingen växer och här möter vi upp med cyclecross-modeller och ett brett e-bike program som garanterat transporterar dig med eller utan hjälp. 

Hitta din favorit här på crescent.se eller hos din Cresentåterförsäljare.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Att cykla är härligt, nyttigt och praktiskt. Cykeln är smidig och tyst. Den ger motion, bättre hälsa och släpper inte ut några avgaser vilket är bra för miljön. Vill du njuta av en härlig cykeltur på en ny Crescentcykel i sommar?

Ett hett sommartips är då att du gör ett besök hos närmaste återförsäljare, så hjälper dom dig.

Trevlig sommar önskar vi på Crescent!

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Lördag 10 maj kl 10-15 finns vi på plats på Kungliga Djurgården, Stockholm (vid Hazelius statyn).

Kom och testa på våra fina elcyklar. Ta en tur och upplev hur enkelt du cyklar uppför Hazeliusbacken vid Skansen.

Välkomna! Var med i vår tävling där du kan vinna en cykel. De första 100 som provkör får en vattenflaska från Crescent.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Det var stort intresse för Crescents elcyklar och massor av aktivitet runt Crescents mobila showroom. Vi registrerade över 200 provkörningar på plats och vädret var på topp med strålande solsken.

Nästa chans att testa Crescents elcykel Stockholmsområdet  blir i samband med Cykelns Dag på Kungliga Djurgården den 10 maj.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Vi kan glädjande konstatera att intresset för de cyklar som varit upphängda på utvalda stortavlorna i Stockholm och Göteborg i samband med vår pågående utomhuskampanj, ”In Case of Emergency”, har varit stort. Många verkar ha varit i ”nöd” och trötta på bilköer och ville testa på annat pålitligt pendlingsalternativ, vilket också var syftet med kampanjen. Vi visste att våra cyklar var eftertraktade men nu hänvisar vi fortsättningsvis till våra välsorterade Crescentåterförsäljare för att hitta rätt cykel. Vi hoppas på en fortsatt fin vår och nysopade vägar så att alla cyklister får ut max av sina cyklar och den bästa av upplevelser.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Crescents mobila "showroom"

2014-04-15 13.40

Under föregånde helg var Crescents mobila ”Showroom” uppställd utanför Sparbanken Wictory Center i Varberg. Detta i samband med en av Sveriges största innebandyturneringar för ungdomar. Naturligtvis passade Crescent på att visa upp sina cyklar. Besökarna hade möjlighet att bl a vinna en cykel för de som deltog i en prick-skjutetävling.

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Crescent i motala

2013-03-11 13.54

Sedan många år tillbaks står Crescent på torget i Motala och finns tillgänliga för de som ska cykla runt den vackra sjön Vättern. Tävlingarna startar 7 juni med Minivättern, följd av Tjejvättern 7 juni. Den 9 juni är det dags för Halvvättern. Helgen därefter den 14-15 juni går långloppet Vätternrundan. Det stora cykelloppet med hela 20 000 deltagare, som cyklar 300 km runt Vättern. Vi finns som vanligt på plats i det stora tältet, men du kan även besöka oss i vårt mobila showroom på torget i Motala. Läs mer om tävlingen på http://www.vatternrundan.se Väl mött!

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support

Crescent och cancerfonden

2013-03-02 13.56

Under 2013 är vi en stolt sponsor till Cancerfonden. I Sverige är det 1 av 3 som får cancer, men alla drabbas. Vi vet att man genom motion mår bättre och förebygger sjukdomar. Ett sätt kan vara att cykla. Vi har tagit fram två unika kampanjcyklar som från april månad finns i butik. Om du köper en av dessa cyklar, bidrar du genom att vi tack vare ditt köp skänker 500 kr till Cancerfonden. Under hösten kommer du även i din cykelbutik få se specialdesignade tillbehör som gör ditt liv mer rosaskimrande. Innan dess kan även du bli en stolt månadsgivare, anmäl dig på http://www.cancerfonden.se/

Postat i Nyheter Nyheter av Binea Support
Om du en gång har börjat tänka på varumärket Crescent, ser du plötsligt cyklarna överallt. Såväl nya som gamla. Något som inte är en slump. Crescent är en kvalitetscykel, gjord för svenska förhållanden. Det har skjutsats på våra cyklar i väderlekar som inte är att leka med. Det har tävlats med dem i allt från världsmästerskap och Vätternrundan till de bästa badplatserna på landet.
I polisens hittegodsavdelningar kan de rättmätiga ägarna till och med hitta sina trotjänare i ursprungsskick. Inget annat företag i Sverige har det trampats på så mycket och så länge, som på Crescent. Vi vill att din cykel ska tåla det mesta, oavsett om du väljer en Race, MTB, Sport, City, Classic eller en juniorcykel. Årets racesegment har en så perfekt kombination av lätta moderna material, sinnrika konstruktioner och rå styrka, att den äldre generationens tävlingscyklister, skulle kunna uppleva det som fusk. MTB-segmentet har fått en ny egen standard, efter hårda tester i vårt tekniska laboratorium och i skogen. Och om du ska delta i några av årets MTB-lopp, så har vi modeller anpassade efter alla väglag (Om man överhuvudtaget kan använda ordet väglag i sådana här sammanhang).Sportsegmentet är till för dig som har bråttom till jobbet och som vill ha samma funktioner som finns på tävlingsmodellerna: Styvt ramparti, vevlager som ger extrakraft till bakhjulet, ergonomiska handtag m m. Våra citycyklar är bekväma, lättskötta, har fotbroms, är pålitliga och smidiga i omkörningarna. Nytt i sortimentet är ett stort urval av e-bikes. Sportiga, lätta pendlarhojar liksom komfortabla och stabila klassiker med elassistans. Kvaliteten är så utmärkande att cyklarna går i arv. Hållbarhet gäller också formgivningen på våra Classic-cyklar. Det finns andra som tillverkar liknande retromodeller. Men varifrån tror du de har fått sin inspiration?
Postat i Nyheter Om Crescent av Binea Support

Hemma i varberg

2012-05-29 13.59

När vi tillverkar våra cyklar använder vi liknande program och simulatorer som flygplanstillverkarna gör. Därefter sätter vi ihop komponenterna i så lätta och starka material som möjligt för att förverkliga den önskvärda snabbheten, hållbarheten och styrkan. Redan i början av 1900-talet cyklade budpojkarna med sina varor på en Crescent.
De skulle faktiskt känna igen några av dagens klassiska modeller. Dock skulle de stå som frågetecken inför våra nya lite extremare och högteknologiska konstruktioner.Hur som helst, i Varberg använder vi oss av den mest innovativa tekniken man kan tänka sig. Våra konstruktörer arbetar med och utvecklar minsta lilla detalj på varje enhet. Sedan testas cyklarna, varpå de testas igen. Först när resultatet är perfekt, får de nya trotjänarna rulla ut från fabriken i Varberg.
Postat i Nyheter Om Crescent av Binea Support
Alla Crescent-ramar utvecklas på vår avdelning för produktutveckling i Varberg. Här arbetar ett erfaret team med att konstruera och designa cyklar till de som älskar att cykla – från motionär till yttersta topp-elit.
Produktutvecklingsteamet tar fram den optimala geometrin för varje cykeltyp, väljer material som förstärker cykelns egenskaper för att därefter jobba fram en tilltalande grafik och färgsättning. Genomgående svensk design!
Postat i Nyheter Om Crescent av Binea Support

pana in rykande färska cykelnyheter från Crescent. Nu finns elcykelnyheter, nya pendlarcyklar och ett helt nytt sortiment med nya mountainbike att spana in. Cyklar utvecklade för svenska förhållanden i cykelfabriken i Varberg.

- Intresset för elcyklar har växt enormt och Crescent har byggt elcyklar för svenska förhållanden i många år. I vårt utvecklingscentrum i Varberg tar vi elcykeln in i framtiden med ett brett sortiment av elcyklar med nya system, smart teknologi och där el-mountainbikes tar ännu mer plats säger Jonas Netterström, VD Cycleurope Sverige.

Det är en bredd av nyheter som möter den som vill är nyfiken på det senaste i cykelväg. Färgmässigt blir är rosa och olika blå toner spännande komplement till svart, vitt och rött, som fortfarande är eftertraktat hos cyklisten. Den för varumärket signifikanta orange färgen återkommer på många av de sportigare nyheterna.

I takt med att intresset för cykelpendling ökar så utvecklar Crescent sortimentet med ännu fler pendlarcyklar som har smarta lösningar för alla typer av pendlare. Det gäller hybridcyklar och elcyklar. Pakethållare med fästen för att klicka på korgar och väskor är ett sådant exempel.

Crescent Elora m Spectra korgCrescent elcyklar m korgCrescent Elsa m klickbar korgCrescent Elder m klickbar vaska

ytt är även hela mountainbikesortimentet där Crescent gör ett omtag som innebär 20 nya MTB-modeller för allt från grusväg, tekniska skogsäventyr till stigcykling. Specarna är nya och cyklarna har fått ett distinkt skandinaviskt formspråk. Namnen på cyklarna Stark, Rask, Ork, Modig och Kraft andas mod, fart och äventyr.

 Crescent MTB

Postat i Nyheter Nyheter av Crescent -

94 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE
MonarkSpectra

0