Rätt cykel för ICA klassikern

Hybridcyklarna är perfekta för dig som vill komma igång med cyklingen i form av en utmaning som till exempel ICA-Klassikern. På Cykelhuset i Högsbo jobbar Kalle Lagermark, han är cykelhandlare i tredje generationen och har så att säga cykelkunskaperna i blodet.

Enligt Kalle är hybridcykeln Atto, eller dess dammotsvarighet Femto en perfekt cykel att starta med om du är otränad och behöver jobba upp konditionen.

– Det är viktigt att cykeln ska fungera även efter utmaningen, och med dessa modeller kan du fortfarande pendla till jobbet och dra nytta av de många växlarna om det är backigt, säger Kalle.

Atto och Femto har, precis som de flesta andra av hybridmodellerna från Crescent, alla så kallade uttag, vilket innebär att det går att utrusta cykeln med allt från skärmar till cykelväskor och cykelkorgar.
Men, när du väl fått upp ångan, eller redan är träningsvan ska du snegla mot de mer aggressiva racerhybriderna. De modellerna har lite färre växlar vilket gör att det går att trampa på snabbare.

– Med aggressiv menar jag att cykeln har ett lägre styre och därmed ger en mer framåtlutad körställning. Luftmotståndet blir mindre och farten lite snabbare. En modell som till exempel Yotta är perfekt eftersom den har allt en grym racercykel ska ha, utan att för den delen sticka i väg prismässigt, säger Kalle.

Är du fortfarande osäker på vad som är rätt för dig? Oavsett vilken cykel du är ute efter ska du alltid titta in hos din cykelhandlare för att själv kunna pröva ut rätt cykel för dig. Men innan dess testa gärna vår cykelväljare och se vad du får för resultat!

 
Tillbaka till ICA-klassikern!

10% PÅ CRESCENT HYBRID

Du som vill cykla får 10%* vid köp av 1 st Crescent hybrid (till ord. pris) och cykeltillbehör från TEC (vid ett och samma köptillfälle) under perioden 14/3 – 3/7 2016, samt en fri service i 12 månader. Visa upp ditt startbevis samt ICA-kort i kassan.

50% PÅ SERVICE

ICA-klassikerdeltagare som inte köper en ny cykel får 50 %* på en grundservice (allmän översyn) mot uppvisande av startbevis samt ICA-kort. Rabatten gäller på arbetskostnaden och ej vid reparationsarbeten

Cycleurope i Sverige