Nu rullar cykelnyheter på catwalken

När Cycleurope visar 2016 års sortiment på cykel och cykeltillbehör på sin mässa i Turkiet, så ansluter Sveriges cykelspecialister. Fler än 200 av landets duktigaste cykelfackhandlare bjuds på cykelshow när Cycleurope steppar upp på catwalken och visar ett mer laddat sortiment än någonsin.

Bland de hundratals nyheter som visas upp på Cycleuropemässan, i Turkiska Belek, utmärker sig elcykelsortimentet:
– Vi jobbar hårt för att utbilda svenska folket kring elcyklar. Det har lett till en kraftig efterfrågeökning på elcyklar från helt nya kundgrupper. De möter vi upp med nya cykeltyper och system, förklarar Cycleuropes svenska försäljningschef Håkan Rosenqvist.

I det nya elcykelsortimentet finns traditionella citycyklar, mountainbike, fatbike, nya hybrider med integrerade batterier och olika system från E-going, Shimano och Bosch. Cykelkoncernen visar att man menar allvar med sin elcykelsatsning. I ett framtidsseminarium tittar Cycleuropes koncernchef djupt i spåkulan och menar att elcyklar kommer att utgöra 50 % av cykelmarknaden inom en överskådlig framtid:
– Elcyklar är inte längre framtidens sätt att transportera sig på, det är nutidens transportmedel. Den tillväxt vi ser är bara början. Elcykeln kommer vara alternativet till bil och kollektivtrafik i staden men också varutransporter. Det kommer att bli svårt att motivera varför vi ska släppa in lastbilar i innerstan, menar Tony Grimaldi.

Cykelnyhet_MTB_RIMFAXE

Men vi vill fortsätta jobba med en bredd i sortimentet. Det märks inte minst på hybridcyklarna, som är det som ökar mest efter elcyklar. Fler modeller och färger behövs när allt fler väljer en sportigare cykel framför traditionella citycyklar.

Enligt Håkan Rosenqvist är mountainbike ett annat segment på uppgående:
– Vi har fler mountainbikecyklar 2016. Vi satsar på att ha ett komplett sortiment även för den kvinnliga motionären, både inom mountainbike och racer. Vår avsikt har varit att ta ett stort kliv framåt inom dessa segment och våra kunder verkar gilla vad de ser.

Publicerad 25/09/2015 i Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige