Nyheter

LADDA FÖR TJEJVÄTTERN!

Crescents tjejvätternläger 8 – 10 maj på Comwell Varbergs Kurort

Träna, lära, SPA:a, äta gott och umgås – välkommen till ett Vätternläger – bara för tjejer Tjejvättern fyller 25 år – Jubileumspris: Totalpris 3575 kr
                                                                
Detta ingår i priset: 3 dgr racercykling m. bl.a elitcyklister från Crescent Team D.A.R.E Föreläsningar om kost &träning Startplats till Tjejvättern 6 juni Cykelkläder, Tröja + byxa ur Crescents nya kollektion 2 hotellnätter, helpension, tillgång till SPA Vill du få en extra kick inför sommarens cykelutmaningar? Planerar du att cykla Tjejvättern och vill växla upp på ett annorlunda sätt, i härliga omgivningar, tillsammans med nya vänner och med professionella cyklister till hjälp– då är detta erbjudandet för dig!

Träna Racer med Crescent Team D.A.R.E
Crescents tjejvätternläger i Varberg är för dig som vill utveckla dig som racercyklist. Är du förstagångare när det gäller motionslopp, eller rutinerad cyklist? Vi utlovar träning som utgår från din förmåga och dina mål. Från racerskola och klungkörning till fartgrupper med högre tempo och avancerad teknisk körning. Du som deltar blir en del i Crescent Team Racing. Vill du ses vi den 6 juni igen och cyklar Tjejvättern tillsammans.

Hämta kraft bland nya vänner
Lägret genomförs i samarbete med Comwell Varbergs Kurort – en västkustpärla bara några få steg från havet. Hotellet har ett SPA med saltvattenspool och är specialiserat på träning och rehab. Här bjuds du på kunskap och aktiviteter under hela din vistelse. Mellan träningspassen finns tid för ett SPA besök eller ett dopp från klipporna. Vi äter välkomponerad mat tillsammans i hotellets restaurang Salt & Vatten. Enervit finns på plats och bjuder på energitillskott mellan målen och hjälper dig att ladda för att kunna prestera maximalt under träningspassen på lägret och under Tjejvättern.

Boka innan 12 april, begränsat antal platser
Bokning sker på tel 0340-62 98 00 eller mail: bokning.varbergskurort@comwell.se Uppge Bokningskod: Tjejvättern Anmälan senast 12/4 2015. begränsat antal platser.

Mer om innehållet i Crescents Tjejvätternläger
Träning med proffs: 4 st träningspass på cykel. Leds av damlaget Crescent Team D.A.R.E och Suzanne Gadd Morgonyoga och Coreträning. Cykelkläder I priset ingår även ett set träningskläder (cykelbyxa och cykeltröja) Startplats till Tjejvättern Startavgift till Crescent startgrupp på Tjejvättern den 6 juni ingår. Inspirationsföreläsningar: Lär dig mer om kost, träning och att lyssna till din kropp Cykelmek och cykeltips Hotell, mat och aktiviteter på hotellet Boende 2 nätter (del i dubbelrum Classic) amtliga måltider från middag dag 1 till lunch dag 3 ingår. Bordsvatten ingår till maten. Ev. övrig dryck bekostas av den enskilde gästen. Tilllgång till gym, bad i havsvattenpoolen samt deltagande i pass på hotellets träningsmenyn för de som vill och i mån av tid. Tillägg: enkelrumstillägg för 2 nätter 500:-/person. Tillköp: Thalassobad 450:-/person.

Bra att veta: Egen cykel medtages. Begränsat antal cyklar finns att testa under lägret. I samband med bekräftelse från Crescent på din lägermedverkan så kommer du att få ange storlek på kläder samt förkunskaper/erfarenhet inom cykling så att vi kan sätta samman en bra gruppindelning under lägret.

Publicerad 02/02/2015 i Nyheter

CRESCENT INLEDER SPONSORSAMARBETE MED CYKELSTJÄRNAN MAGNUS BÄCKSTEDT

Crescent har skrivit avtal med triathleten och proffscyklisten Magnus Bäckstedt. Samarbetet innebär både en rejäl satsning på Ironmans proffscirkus, men också på praktiskt produktutveckling.

– Cyklarna är redan nu väldigt vassa, men att kunna ha nära kontakt med designteamet och bidra till att göra produkterna ännu bättre är något som jag älskar att göra!

Magnus Bäckstedt är en välmeriterad proffscyklist med en diger meritlista. Bland annat har han:

• vunnit den klassiska tävlingen Paris Roubaix

• avverkat Vätternrundan snabbast av alla genom loppets hela historia

• vunnit en etapp i Tour de France – vilket ingen annan svensk klarat

Under senare år Magnus valt triathlon som huvudgren och inför 2015 laddar han hårt och gör nu en rejäl satsning som ironman-proffs. Hans stora mål är Ironman i Kalmar och han har också siktet inställt på ett antal av de stora triathlonloppen runt om i världen. Magnus kommer även att köra Vätterundans 50-åriga jubileumslopp i Crescents färger. Hans gällande rekordtid för det 30 mil långa loppet lyder på 6 timmar och 36 minuter…

– Vi är mycket glada över att få jobba ihop med Magnus, säger Johanna Smedberg på Crescent. Han är en typ av långdistansatlet som kommer att sätta utrustningen på tuffa prov och han brinner verkligen för att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Som testpilot kan han tillföra en dimension som bidrar till produkter, anpassade för både amatörer och proffs. Det har sagts många gånger under hans karriär som cyklist: Fungerar det för Magnus, fungerar det för 99.9% av alla andra.

Magnus bor i Wales och har parallellt med sin satsning på triathlon agerat kommentator för Eurosport i UK och startat en egen verksamhet där han säljer TEC och effektmätaren Infocrank. 30 timmar träning i veckan, tävlingar och resor runt om i världen, sportkommentator och eget företag – hur får han tiden att gå ihop?

– Jag tränar på förmiddagarna och jobbar med annat på eftermiddagar och kvällar. Givetvis är det ett tidspussel som kan vara svårt att lägga ibland. Planen för 2015 är att minska ner på Eurosport-kommenterandet och satsa mer på det övriga.

För Magnus Bäckstedt blir sponsoravtalet också att ”komma hem”.– Min första tävlingscykel som 12-åring var en Crescent och med den vann jag faktiskt ett SM guld i tempo.

Det är lätt att vara ambassadör för produkter som man har ett 100-procentigt förtroende för.

Publicerad 07/01/2015 i Nyheter

Hjulklappstips!

Blir årets julklapp 2014 en cykel? Oavsett kan vi enligt Svensk Cyklings senaste trendrapport konstatera att Svensken numera gärna har mer än cykel. En för pendling till jobbet och en för motion. Andrahandscykeln har kommit för att stanna.

Tre hjulklappstips från Crescent på detta tema: 

1) Satsa stort, en cykel för varje tillfälle. Kan man ha för många skor, handväskor – eller cyklar för den delen? Det beror kanske på vem man frågar men det kan vara svårt att få något som passar till precis allt. Ombyte förnöjer oavsett accessoarer eller vän på två hjul. 

2) Smart med 2 cyklar i 1. Sporthybriden är populärare än någonsin. Den som vill ha en cykel för både pendling och motion sätter lätta skärmar, pakethållare och belysning på och vips så har man fått en universalcykel! 

3) Assistans med el – motion utan. Nya lättare e-bikes gör jobbet som pendlarcykel och motionsredskap galant.

Sök din favorithjulklapp: http://www.crescent.se/cyklar/ 

Lär hela trendrapporten från Svensk cykling här.

Publicerad 02/12/2014 i Nyheter

Kom förbi och prata cykel

27 – 29 november finns Crescent på plats tillsammans med Vätternrundan på cykelmässan, i GALLERIAN på Hamngatan i Stockholm.

Kom förbi och prata cykel och cykeltillbehör med oss. Vi vägleder dig att hitta rätt utrustning för motionsloppet, träningen eller tävlingen. 

Ta chansen och vinn startplatser till Halvvättern och Tjejvättern i vår monter. 

Publicerad 27/11/2014 i Nyheter

Rumble in the jungle

Nästa äventyr väntar för Team Crescents Johan Lilja. Efter ”Yak Attak” i Nepal på cykel byter Johan hög höjd och snö mot värme, djungler och rikt djurliv i ”Rumble In the Jungle”. Under djungel-loppet på Sri Lanka väntar 4 dagars stenhårt race i temperaturer runt 40 grader, på tusentals höjdmeter, i ogenomträngliga djungler där ett av världens rikaste djurliv står på menyn. Deltagarna avverkar mellan 50 till 90 km om dagen och klättrar nästan 8 000 höjdmeter under de tre första tre dagarna. Följ Johan Liljas äventyr på teamcrescent.se.

Publicerad 29/10/2014 i Nyheter

Snacka cykel med oss på Sweden bike

Den 14- 16 november finns vi tillsammans med andra Cycleurope-varumärken på Sweden Bike i Stockholm. Kom och prata cykel i alla former med oss. Vi visar upp det senaste från Crescent och med oss i montern finns tjejer från TEAM Crescent D.A.R.E som gärna delar med sig av träningstips till dig som motionerar för att det är kul eller kanske med siktet inställt på de stora loppen. Har du inte prövat våra e-bikes ännu så bjuder vi på denna upplevelse liksom tävlingar och annat kul på mässan.

Vi ses i monter J:01!

Publicerad 20/10/2014 i Nyheter

Cyklar för alla tillfällen – 2015 års Cresentmodeller är här

Crescents nya cykelprogram är framtaget för att attrahera alla dina sinnen. I år bjuds den som är ute efter ny vän på två hjul rena linjer, sparsmakad grafik och en kavalkad av färger där Crescents orange och svart utgör basen. Vardagscyklisten och motionären får ännu mer att välja på i det s.k SPORT-segmentet som är bredare än någonsin. Dessa cyklar har ärvt racercykels kvaliteér när det gäller lättare ramar och kvalitetskomponenter men kan fås med en dämpad framgaffel eller fullt påklädd med pakethållare och skärmar. Bekväm cykelglädje i snygg paketering!

För tävlingscyklister och proffs saknas inget i de senaste high-end modellerna på mountainbike och racer. Dessa kommer med nya superlight karbonramar i ny geometri och rustade med Shimanos elektroniska växelgruppsvärsting Di2.  Åretruntcyklingen växer och här möter vi upp med cyclecross-modeller och ett brett e-bike program som garanterat transporterar dig med eller utan hjälp. 

Hitta din favorit här på crescent.se eller hos din Cresentåterförsäljare.

Publicerad 20/10/2014 i Nyheter

VM silver till Eva Nyström

Det blev en välförtjänt silvermedalj för Crescentsponsrade Eva Nyström vid ITU LD World Championship 2014 i långdistans duathlon som gick av stapeln i Zofingen, Schweiz. Tävlingen avgjordes efter 10 km löpning, 150 km cykel, 30 km löpning i kuperad terräng. Stort grattis Eva till en enastående och viljestark prestation! Härnäst väntar nya utmaningar I samband med EM i medeldistans triathlon på Mallorca den 18/10. Lycka till önskar vännerna på Crescent!

Publicerad 11/09/2014 i Nyheter

Energi på hjul på Vattenfall World Triathlon i Stockholm

Testa en Crescent elcykel i helgen! I helgen firar Sveriges största triathlonevenemang tre år. Tusentals idrottare deltar och världseliten med Lisa Nordén i spetsen är på plats.

Under arrangemanget finns möjlighet för den som vill att testcykla en elcykel. Ingen mer svett och alltid medvind! I Vattenfalls lounge utanför slottet finns Söders cykel på plats och hjälper dig tillrätta i sadeln på en av 25 Cresentcyklar.

Redan frälst på elcykel? Just nu har Vattenfall ett kampanjerbjudande på Crescent elcykel. Läs mer om erbjudandet och Vattenfall och Crescents samarbete: http://www.vattenfall.se/sv/elcykel-crescent.htm?icmp=sommar-cykel

Mer info om Vattenfall World Triathlon http://stockholm.triathlon.org/

Publicerad 22/08/2014 i Nyheter

Damernas världscuplopp på cykel i Vårgårda byter namn

Crescent har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Vårgårda CK och tävlingen heter från och med i dag Crescent Women World Cup Vårgårda. 

Här är ett utdrag från pressreleasen:

– Vi är väldigt glada över att ha nått fram till ett avtal med Crescent där vi delar det gemensamma intresset att utveckla damcykel och Vårgårdas världscuptävlingar, säger Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK.

Tony Grimaldi, vd för cykelkoncernen Cycleurope där bl a välkända varumärket Crescent ingår, ser fram emot att samarbeta med Vårgårda CK.

– Vi är stolta över att vara med i en satsning på damcykelns utveckling. Det är värdefullt att det genomförs med en seriös och professionell partner som Vårgårda CK, säger Tony Grimaldi.

Avtalet knyter också samman nutidens elitcyklister med den cykelhistoria som finns i Vårgårda. Bröderna och världsmästarna Gösta ”Fåglum” Pettersson, Erik, Sture och Tomas Fåglum – med rötter i Vårgårda ­– är alla starkt förknippade med Crescent och Monark.

– Avtalet befäster därför på fler än ett sätt Vårgårdas starka position i cykel-Sverige. Vi ser fram emot att tillsammans med Cycleurope och Crescent ta ytterligare steg i utvecklingen för cykelsporten, säger Hans Jönsson. Tävlingen genomförs 22 & 24 augusti i Vårgårda.

Läs mer om tävlingen på : http://www.worldcupvargarda.se

Publicerad 15/08/2014 i Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige