Nyheter

Högt betyg till Crescent i elcykeltest

150409_elcykel_crescent (5)

Crescents sportiga elcykelnyhet Eli, har fått högt betyg i M3 test av elcyklar 2015. 8 av totalt 10 i betyg till denna orange elcykel med elsystem från Shimano Steps. Testpanelen gav höga betyg tack vare att det är en välbyggd cykel med genomtänkt designade detaljer och att den är lättrullad. ”Det gör det dessutom i stort sett helt ljudlöst och responsen i motorn är rapp. Samtidigt är kraftassistansen väldigt mjukt integrerad. ” skriver M3 M3:s test kan du ta del av här: http://m3.idg.se/2.1022/1.562664/elcykel-test

Om Crescent Eli: http://www.crescent.se/cyklar/elcyklar/eli-elcykel-10-vxl/

Publicerad 02/06/2015 i Nyheter

Redo för Vätternrundan!

_MG_8404

Snart är det dags för jubileumsyra då Vätternrundan fyller 50 år och Tjejvättern 25 år.

Crescentcyklister ger dig sistaminuten råd inför loppen online och på plats innan start. Kika in!

Team Crescent DARE ska cykla Tjejvättern och Halvvättern. Tjejernas bästa råd inför loppet är att satsa på en bra byxa med en padding. Då känns det så mycket roligare att cykla. Kontaktytor mot cykeln är viktigt i form av bra handskar och skor. Och så en hjälm i rätt storlek.

När de inte sitter i sadeln så tjejerna på plats i Crescents monter på eventområdet under Tjej- och Halvvättern. Kom gärna förbi och få några sistaminuten råd inför loppet.

En annan person som också har mycket kunskap att bidra med är Magnus Bäckstedt. Med snabbaste tiden runt Vättern har han många goda råd till den som ska cykla runt sjön. Magnus ska cykla runt Vättern med Team Reijlers i år men före och efter rundan finns han att träffa i Crescentmontern.

Ta gärna del av Magnus tips inför loppet här:

Magnus tips när det är 3 veckor kvar Magnus tips när det är 2 veckor kvar Magnus tips när det är 1 vecka kvar Magnus tips angående mat

Publicerad 29/05/2015 i Nyheter

I topp då bästa klassiska damcykeln testades

toste-622-dam-nexus-3lila-matt

Det blev en andraplacering för Crescent Toste i Wise Guides test av vårens cykelnyheter.

När Aftonbladet publicerade WiseGuides test av den bästa klassiska elcykeln fick Crescent Toste toppbetyg. Cyklarna som testades utvärderades efter tre kriterier: Användning, kvalitet och kapacitet. Bara en annan cykel föll bättre ut i testet som gav Toste hela 13 + av totalt 15.

Utdrag ur Wise Guides omdöme av Toste:

”Crescent Toste har en av de skönaste sadlarna i testet. Även styret är härligt då det är speciellt utformat för ett bekvämt grepp. Cyckeln går fort framåt och har effektiva bromsar som tar bra när det går nedför. Cykeln är smidig att växla och klarar av den brantaste av backar”

Om Crescent Toste

http://www.crescent.se/cyklar/classic/toste-253-3-vxl-dam/

Till testet

http://www.aftonbladet.se/tester/article20739593.ab?teaser=true

Publicerad 25/05/2015 i Nyheter

Maxa upplevelsen – anta utmaningen! Anmälan till Bockstensturen är öppen

Motionär eller tävlingscyklist – har du inte redan anmält dig till Bockstensturen 2015? Då är det dags! 5 september körs 100, 50 eller 30 härliga MTB-kilometer i historiska skogsmarker kring Varberg. Crescent är en av huvudsponsorerna och du behöver inte vinna loppet för att få chansen till en riktig toppvinst; Crescent Rimfaxe 27,5″. På Bockstensturens facebooksida kan du som anmäler dig till loppet vara med och tävla. Mer om Bockstensturens banor för tävling- och motionsklasser på http://www.bockstensturen.nu. Vi ses i Varberg den 5 september!

Publicerad 13/02/2015 i Nyheter

LADDA FÖR TJEJVÄTTERN!

Crescents tjejvätternläger 8 – 10 maj på Comwell Varbergs Kurort

Träna, lära, SPA:a, äta gott och umgås – välkommen till ett Vätternläger – bara för tjejer Tjejvättern fyller 25 år – Jubileumspris: Totalpris 3575 kr
                                                                
Detta ingår i priset: 3 dgr racercykling m. bl.a elitcyklister från Crescent Team D.A.R.E Föreläsningar om kost &träning Startplats till Tjejvättern 6 juni Cykelkläder, Tröja + byxa ur Crescents nya kollektion 2 hotellnätter, helpension, tillgång till SPA Vill du få en extra kick inför sommarens cykelutmaningar? Planerar du att cykla Tjejvättern och vill växla upp på ett annorlunda sätt, i härliga omgivningar, tillsammans med nya vänner och med professionella cyklister till hjälp– då är detta erbjudandet för dig!

Träna Racer med Crescent Team D.A.R.E
Crescents tjejvätternläger i Varberg är för dig som vill utveckla dig som racercyklist. Är du förstagångare när det gäller motionslopp, eller rutinerad cyklist? Vi utlovar träning som utgår från din förmåga och dina mål. Från racerskola och klungkörning till fartgrupper med högre tempo och avancerad teknisk körning. Du som deltar blir en del i Crescent Team Racing. Vill du ses vi den 6 juni igen och cyklar Tjejvättern tillsammans.

Hämta kraft bland nya vänner
Lägret genomförs i samarbete med Comwell Varbergs Kurort – en västkustpärla bara några få steg från havet. Hotellet har ett SPA med saltvattenspool och är specialiserat på träning och rehab. Här bjuds du på kunskap och aktiviteter under hela din vistelse. Mellan träningspassen finns tid för ett SPA besök eller ett dopp från klipporna. Vi äter välkomponerad mat tillsammans i hotellets restaurang Salt & Vatten. Enervit finns på plats och bjuder på energitillskott mellan målen och hjälper dig att ladda för att kunna prestera maximalt under träningspassen på lägret och under Tjejvättern.

Boka innan 12 april, begränsat antal platser
Bokning sker på tel 0340-62 98 00 eller mail: bokning.varbergskurort@comwell.se Uppge Bokningskod: Tjejvättern Anmälan senast 12/4 2015. begränsat antal platser.

Mer om innehållet i Crescents Tjejvätternläger
Träning med proffs: 4 st träningspass på cykel. Leds av damlaget Crescent Team D.A.R.E och Suzanne Gadd Morgonyoga och Coreträning. Cykelkläder I priset ingår även ett set träningskläder (cykelbyxa och cykeltröja) Startplats till Tjejvättern Startavgift till Crescent startgrupp på Tjejvättern den 6 juni ingår. Inspirationsföreläsningar: Lär dig mer om kost, träning och att lyssna till din kropp Cykelmek och cykeltips Hotell, mat och aktiviteter på hotellet Boende 2 nätter (del i dubbelrum Classic) amtliga måltider från middag dag 1 till lunch dag 3 ingår. Bordsvatten ingår till maten. Ev. övrig dryck bekostas av den enskilde gästen. Tilllgång till gym, bad i havsvattenpoolen samt deltagande i pass på hotellets träningsmenyn för de som vill och i mån av tid. Tillägg: enkelrumstillägg för 2 nätter 500:-/person. Tillköp: Thalassobad 450:-/person.

Bra att veta: Egen cykel medtages. Begränsat antal cyklar finns att testa under lägret. I samband med bekräftelse från Crescent på din lägermedverkan så kommer du att få ange storlek på kläder samt förkunskaper/erfarenhet inom cykling så att vi kan sätta samman en bra gruppindelning under lägret.

Publicerad 02/02/2015 i Nyheter

CRESCENT INLEDER SPONSORSAMARBETE MED CYKELSTJÄRNAN MAGNUS BÄCKSTEDT

Crescent har skrivit avtal med triathleten och proffscyklisten Magnus Bäckstedt. Samarbetet innebär både en rejäl satsning på Ironmans proffscirkus, men också på praktiskt produktutveckling.

– Cyklarna är redan nu väldigt vassa, men att kunna ha nära kontakt med designteamet och bidra till att göra produkterna ännu bättre är något som jag älskar att göra!

Magnus Bäckstedt är en välmeriterad proffscyklist med en diger meritlista. Bland annat har han:

• vunnit den klassiska tävlingen Paris Roubaix

• avverkat Vätternrundan snabbast av alla genom loppets hela historia

• vunnit en etapp i Tour de France – vilket ingen annan svensk klarat

Under senare år Magnus valt triathlon som huvudgren och inför 2015 laddar han hårt och gör nu en rejäl satsning som ironman-proffs. Hans stora mål är Ironman i Kalmar och han har också siktet inställt på ett antal av de stora triathlonloppen runt om i världen. Magnus kommer även att köra Vätterundans 50-åriga jubileumslopp i Crescents färger. Hans gällande rekordtid för det 30 mil långa loppet lyder på 6 timmar och 36 minuter…

– Vi är mycket glada över att få jobba ihop med Magnus, säger Johanna Smedberg på Crescent. Han är en typ av långdistansatlet som kommer att sätta utrustningen på tuffa prov och han brinner verkligen för att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Som testpilot kan han tillföra en dimension som bidrar till produkter, anpassade för både amatörer och proffs. Det har sagts många gånger under hans karriär som cyklist: Fungerar det för Magnus, fungerar det för 99.9% av alla andra.

Magnus bor i Wales och har parallellt med sin satsning på triathlon agerat kommentator för Eurosport i UK och startat en egen verksamhet där han säljer TEC och effektmätaren Infocrank. 30 timmar träning i veckan, tävlingar och resor runt om i världen, sportkommentator och eget företag – hur får han tiden att gå ihop?

– Jag tränar på förmiddagarna och jobbar med annat på eftermiddagar och kvällar. Givetvis är det ett tidspussel som kan vara svårt att lägga ibland. Planen för 2015 är att minska ner på Eurosport-kommenterandet och satsa mer på det övriga.

För Magnus Bäckstedt blir sponsoravtalet också att ”komma hem”.– Min första tävlingscykel som 12-åring var en Crescent och med den vann jag faktiskt ett SM guld i tempo.

Det är lätt att vara ambassadör för produkter som man har ett 100-procentigt förtroende för.

Publicerad 07/01/2015 i Nyheter

Hjulklappstips!

Blir årets julklapp 2014 en cykel? Oavsett kan vi enligt Svensk Cyklings senaste trendrapport konstatera att Svensken numera gärna har mer än cykel. En för pendling till jobbet och en för motion. Andrahandscykeln har kommit för att stanna.

Tre hjulklappstips från Crescent på detta tema: 

1) Satsa stort, en cykel för varje tillfälle. Kan man ha för många skor, handväskor – eller cyklar för den delen? Det beror kanske på vem man frågar men det kan vara svårt att få något som passar till precis allt. Ombyte förnöjer oavsett accessoarer eller vän på två hjul. 

2) Smart med 2 cyklar i 1. Sporthybriden är populärare än någonsin. Den som vill ha en cykel för både pendling och motion sätter lätta skärmar, pakethållare och belysning på och vips så har man fått en universalcykel! 

3) Assistans med el – motion utan. Nya lättare e-bikes gör jobbet som pendlarcykel och motionsredskap galant.

Sök din favorithjulklapp: http://www.crescent.se/cyklar/ 

Lär hela trendrapporten från Svensk cykling här.

Publicerad 02/12/2014 i Nyheter

Kom förbi och prata cykel

27 – 29 november finns Crescent på plats tillsammans med Vätternrundan på cykelmässan, i GALLERIAN på Hamngatan i Stockholm.

Kom förbi och prata cykel och cykeltillbehör med oss. Vi vägleder dig att hitta rätt utrustning för motionsloppet, träningen eller tävlingen. 

Ta chansen och vinn startplatser till Halvvättern och Tjejvättern i vår monter. 

Publicerad 27/11/2014 i Nyheter

Rumble in the jungle

Nästa äventyr väntar för Team Crescents Johan Lilja. Efter ”Yak Attak” i Nepal på cykel byter Johan hög höjd och snö mot värme, djungler och rikt djurliv i ”Rumble In the Jungle”. Under djungel-loppet på Sri Lanka väntar 4 dagars stenhårt race i temperaturer runt 40 grader, på tusentals höjdmeter, i ogenomträngliga djungler där ett av världens rikaste djurliv står på menyn. Deltagarna avverkar mellan 50 till 90 km om dagen och klättrar nästan 8 000 höjdmeter under de tre första tre dagarna. Följ Johan Liljas äventyr på teamcrescent.se.

Publicerad 29/10/2014 i Nyheter
Crescent är stolt sponsor till
Cycleurope i Sverige